Skanska aktie och bolag ( SKA B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Skanska och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Skanska som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Skanska?

Skanska är en världsledande konstruktions- och projektutvecklare känd för att bygga och utveckla framtidens samhällen och städer. Med en omfattande portfölj som inkluderar byggnation av kommersiella lokaler, bostäder samt projekt inom offentlig-privat samverkan, spelar Skanska en central roll i infrastrukturutvecklingen. Som pionjärer inom BIM (Building Information Management) har Skanska drivit på utvecklingen av innovativa lösningar för byggbranschen.

Grundat i slutet av 1800-talet, har företaget vuxit till att bli en betrodd global aktör med starka nordiska rötter. Skanskas engagemang för hållbarhet och säkerhet reflekterar deras ansvarstagande för miljö, medarbetare och samhälle. Företagets expertis i stora infrastrukturprojekt och deras förmåga att leverera högkvalitativa bostäder och kontorslokaler gör dem till en föregångare i branschen.

Med huvudkontoret i Stockholm och projekt över hela världen, fortsätter Skanska att forma landskapet av modern arkitektur och hållbart byggande, alltid med sikte på att skapa bättre och mer hållbara levnadsmiljöer.

Nyckeltal Skanska bolaget

Namn: Skanska
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Industri
Industrier: Bygg & Konstruktion, Konstruktion
VD: Anders Danielsson
Ordförande: Hans Biörck
Antal aktier: 419,903,072 st
Börsvärde: 73 588,0 MSEK
Soliditet: 36.55 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Skanska

Default News Image
Blandat på europeiska börser – tyskt halvledarbolag föll
De ledande Europabörserna handlades blandat med uppgångar i Tyskland. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,4 procent.
Idag 17:58 | Dagens Industri
Default News Image
Kinesiska biltillverkarens premiummärke till Sverige
Kinesiska MG, som ägs av SAIC, visar upp hybriden MG3 på bilmässan i Genève. men där står också flera nya elbilar från det finare systermärket IM som är på väg till den svenska marknaden.
Idag 17:34 | Dagens Industri
Default News Image
Årets viktigaste klassiska bilauktion
I morgon bjuder auktionsföretaget Goodings & Co in till stor bilauktion i Florida. En viktig termometer för hur den klassiska bilvärlden mår. Efter år av ständig pris-uppgång på klassiska bilar, har det senaste halvårets signaler, varit mer avvaktande. Vinterns auktioner har visserligen betalat bra, men uppgången på marknaden har mattats av och vissa priser har ...
Idag 11:39 | Dagens PS
Default News Image
Klart vi ska bryta vårt eget uran
LEDARE. Om man med ett ord skulle beskriva de senaste decenniernas svenska energipolitik är det självskadebeteende. Gång efter annan fattas beslut som alla vet inte är bra för oss men som av ideologiska eller ogenomtänkta skäl drivs igenom ändå. Som det rödgröna påhittet från 2018 att förbjuda urangruvor.
Igår 19:00 | Dagens Industri
Default News Image
Svenska bilar allt äldre och tyngre
Elbilarna väger tungt i debatten. Det gör de på vägarna också. Svenska bilar blir allt tyngre – och det beror på elbilarna. Det är många av oss som, från och till, känner oss äldre och tyngre. Det är ett syndrom som även gäller våra fyrhjuliga partners på livets väg. Ny statistik visar att svenska bilar ...
2024-02-24 08:31 | Dagens PS
Default News Image
Polska bönder hotar stänga gräns till Tyskland
Polska lantbrukare meddelar att de tänker blockera en viktig gränsövergång till Tyskland i de växande protester som rör bland annat regler för import till EU och ny lagstiftning om nya utsläppsgränser inom unionen.
2024-02-23 18:34 | Dagens Industri
Default News Image
Kinesiska bopriser sjönk i januari
Priserna på nya kinesiska bostäder sjönk 0,4 procent i januari jämfört med föregående månad. I årstakt sjönk bostadspriserna 0,7 procent.
2024-02-23 05:42 | Dagens Industri
Default News Image
Svenska bolagen i Ukraina: ”Trötthet och uppgivenhet”
SKF har tvingats halvera sin arbetsstyrka, Scanias lastbilar har fastnat i gränsblockader och Sigma Software expanderar i andra delar av världen.  Men de svenska företagen i Ukraina ser också flera möjligheter för tillväxt lokalt när kriget går in på sitt tredje år. ...
2024-02-22 15:43 | Dagens Industri
Default News Image
Svensk militär ska bekämpa rebellerna i Röda havet
Sverige ska delta i insatsen mot houthirebellerna i Röda havet. Så många militärer ska ner – och fler kan det bli framöver. För två veckor sedan blev försvaret helt taget på sängen av regeringens militärplaner, vilket Dagens PS har rapporterat om. Nu står det klart att Sverige faktiskt ska skicka militär till EU-insatsen i Röda ...
2024-02-22 13:13 | Dagens PS
Default News Image
Utländska bolag slåss om att få bygga kärnkraft i Sverige
Tre stora bolag hoppas kunna vinna kontrakt i Sverige. Ett av dem säger sig kunna klara regeringens deadline – till ett bra pris. Sverige ska ha ny kärnkraft har regeringen slagit fast, vilket Dagens PS har rapporterat om. Två storskaliga reaktorer ska stå klara till år 2035 – och ytterligare tio storskaliga reaktorer tio år ...
2024-02-22 12:04 | Dagens PS
Default News Image
Telekombolag säljer landmärket BT Tower i London – ska bli hotell
Telekombolaget BT Group säljer landmärket BT Tower i centrala London till den amerikanska hotellkedjan MCR Hotels för 275 miljoner pund (cirka 3,1 miljarder kronor).
2024-02-21 10:48 | Dagens Industri
Default News Image
Entreprenörerna ska bota vår tids folksjukdom
Ensamhet har kallats för vår tids stora utmaning. Med mer eller mindre innovativa modeller ska startups försöka rädda oss. Ofrivillig ensamhet är vår tids folksjukdom. Smartphones och sociala medier pekas ut som ytterst bidragande till problemet. Nu vill samma slags riskkapitalister och entreprenörer som en gång banade väg för techvärldens innovationer rädda världen från ensamheten. ...
2024-02-21 09:56 | Dagens PS
Default News Image
Holmens vd till Skanskas styrelse
Holmens vd Henrik Sjölund föreslås till Skanskas styrelse, och en person som lämnade styrelsen 2021 på grund av ett uppdrag i Saudiarabien gör comeback. Det framgår av byggbolagets kallelse till årsstämman den 27 mars.
2024-02-21 07:46 | Dagens Industri
Default News Image