Mohammed Salih

Hej, jag är Mohammed Salih, och jag har en historia som har format mig till den person jag är idag.

Mitt liv började som en flykting, när jag vid blott 3 års ålder tvingades fly från krigets och politiska förtryck i mitt hemland Irak. Det var en prövande tid, och min familj och jag stötte på otaliga utmaningar längs vägen. Min pappa arbetade outtröttligt för att se till att vi klarade oss, och hans envishet har alltid varit en inspiration för mig.

Jag hittade min fristad i den lilla byn Kallinge i Sverige, och den blev mitt andra hem. Närmare 11 år senare efter första flyktdagen. Byn och dess människor har en speciell plats i mitt hjärta, och jag bär alltid med mig mina minnen därifrån.

Efter att ha avslutat min skolgång i Ronneby flyttade jag till Stockholm och började mitt arbetsliv. Min resa inom ekonomi och finans startade i en controllertjänst och utvecklades snabbt. Jag fann mitt intresse för finans genom mitt arbete med Unga Aktiesparare och blev en förespråkare för börsmarknaden. Att hjälpa unga människor förstå finansvärlden bättre blev en passion.

Men efter ungefär ett år senare värvade VD Joacim Olsson mig från Unga Aktiesparare till Aktiespararna och senare, ungefär 3 år senare, sökte jag en tjänst som sparekonom på Fundler. Under hela min karriär har jag delat med mig av min kunskap och erfarenhet för att hjälpa andra att fatta bättre ekonomiska beslut.

Idag är jag 30 år gammal, och jag är inte bara en sparekonom utan också författare och poddare. Jag brinner för att sprida kunskap och insikter om ekonomi, och jag tror på att demokratisera sparandet så att det är tillgängligt för alla. Jag föreläser mycket, och jag vill vara med och göra börsen och investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

När jag inte arbetar, spenderar jag tid med min familj. Jag är stolt pappa till tre underbara barn. Dessutom är jag en passionerad fotbollsfan och älskar att följa sporten.

Min resa har varit lång och fylld av utmaningar, men den har också varit en resa av självupptäckt, lärande och tillväxt. Jag tror på att övervinna motgångar och att använda mina erfarenheter för att göra skillnad i världen. Mitt mål är att göra ekonomi och sparande tillgängligt för alla och att inspirera andra att sträva efter sina mål.