H&M:s framtid ser ljus ut enligt Nordeas aktiestrateg

Hennes & Mauritz (H&M), ett framstående aktör inom snabbmodens sektor, lyfts fram som ett modeföretag med unika möjligheter, särskilt i ljuset av dagens ekonomiska klimat med stigande inflation och levnadskostnader. Detta påpekar Martin Björsell, en aktiestrateg vid Nordea.

Trots att H&M-gruppen omfattar flera varumärken och står stadigt på globala marknader, var försäljningen under tredje kvartalet (juni-augusti) något under förväntan.

Björsell betonar dock bolagets fokus på lönsamhet och lagernivåer, vilket har bidragit positivt till marginalutvecklingen och kassaflödet. Med sikte på en rörelsemarginal om 10% år 2024, ser Björsell en stark uppsida, särskilt då marknaden för närvarande förväntar sig en marginal på 8,4%.

Köpläge på HM aktien?

En kombination av stram kostnadskontroll, förbättrade inköpsvillkor och effektiv lagerhantering har stärkt företagets position. Med hösten runt hörnet och kylan som sveper över norra Europa, finns det förväntningar om att försäljningen av höstkläder kommer att öka. Dessutom borde försäljningen nästa år få ytterligare lyft tack vare nya butiksöppningar och gynnsamma valutaeffekter.

Björsell tror att fjärde kvartalet kommer att vara starkt, stöttat av kostnadsbesparingar och förbättrade externa faktorer för varuinköp som har skett under året.

I det större perspektivet förutser han att framgångsrika kvartalsrapporter, som visar på bolagets framsteg mot den avsedda rörelsemarginalen, kommer att gynna aktien, särskilt när både huvudägare och företaget själva visar förtroende genom att köpa aktier.

Mer på Nordeas aktieblogg här.

Mer om H&M aktien.


Skrivet av Johan

Jag har ett stort intresse för programmering och entreprenörskap samt investera pengar på olika sätt för att på så sätt skapa frihet och trygghet i min och familjens vardag.

Lämna en kommentar