Förväntad Positiv Öppning med Blandade Globala Signaler

Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 12:e Februari 2024

Börsveckan inleds med en förväntad positiv öppning på Stockholmsbörsen, med inspiration från de senaste händelserna på de globala marknaderna och framstående bolagsrapporter.

USA-börsernas blandade avslut förra veckan och Asiens varierade start denna vecka lägger grunden för dagens handelsutsikter.

Vi står inför en dag där en rad bolag rapporterar sina kvartalssiffror, vilket potentiellt kan sätta tonen för investerarnas sentiment.

Globala Marknader och Råvarupriser

USA: Fredagens handel i USA visade på en blandad bild, där tekniktunga Nasdaq lyfte tack vare starka bolagsrapporter, medan Dow Jones noterade en liten nedgång. Uttalanden från flera Fed-representanter underströk en försiktig approach till räntesänkningar, vilket fortsätter att påverka marknadens ränteförväntningar.

Asien: Inleder veckan med blandade riktningar. Japans Nikkei index såg en blygsam uppgång, medan Hang Seng i Hongkong noterade en nedgång. Kinas kompositindex steg, drivet av optimistiska konsumentprisindexdata som visar på fortsatt deflationstryck.

Oljepriser: Har stigit något efter geopolitiska spänningar och rapporter om minskad oljeproduktion från OPEC-länderna. Denna utveckling kan ha en fortsatt inverkan på marknadssentimentet, särskilt inom energisektorn.

Metaller: Noterades mestadels nedgångar med undantag för tenn, som avancerade markant. Guldpriset såg en mindre nedgång, vilket fortsätter att spegla investerares sökande efter säkerhet i osäkra tider.

Bolagsrapporter och Riktkurser

Dagens rapportkalender är fylld med spännande uppdateringar från flera bolag på Stockholmsbörsen, inklusive Ratos, Alimak och Acast. Dessa rapporter kommer att ge viktiga insikter i företagens prestationer och framtidsutsikter.

Rapporter

BolagTidMarknadsplats
Ratos07:00Stockholmsbörsen
Alimak08:00Stockholmsbörsen
Acast08:00First North
H&D Wireless08:00First North
Netjobs08:00First North
Bolag som rapporterar idag

Nyckelrekommendationer inkluderar Jefferies höjning av riktkursen för Securitas och Carnegie höjning av Saab, vilket indikerar en positiv syn på dessa bolags framtida värdeutveckling.

Riktkursförändringar

BolagNy riktkursGammal riktkursRekommendation
Securitas85 kronor75 kronorUnderperform
Saab800 kronor675 kronorKöp
Nya riktkurser för bolag på Stockholmsbörsen

Makroekonomiska Utsikter

Idag ser vi fram emot en rad viktiga makroekonomiska uppdateringar, inklusive inflationsdata från USA som kommer att vara avgörande för att forma Fed:s kommande räntebeslut.

Denna information kommer att noggrant analyseras för indikationer på den ekonomiska återhämtningens styrka och dess potentiella påverkan på inflationstakten.

Makrostatistik

TidHändelseLand
08:00KPI januariDanmark
12:00VeckostatistikSverige
17:00NY Fed hushållens inflationsförväntningarUSA
Makrostatistik som släpps idag

Inför börsöppning

Medan vi blickar mot en positiv öppning på Stockholmsbörsen denna måndag, är det viktigt att hålla ett öga på de makroekonomiska signalerna och de enskilda bolagsrapporternas innehåll.

Dagens handel kan komma att präglas av de rapporterande bolagens resultat samt de globala marknadsreaktionerna på de senaste ekonomiska indikatorerna.

Investerares optimism kring en potentiell ekonomisk återhämtning samtidigt som centralbankerna navigerar i räntelandskapet, kommer att fortsätta att vara en central faktor för marknadens riktning framöver.


Skrivet av Johan

Jag har ett stort intresse för programmering och entreprenörskap samt investera pengar på olika sätt för att på så sätt skapa frihet och trygghet i min och familjens vardag.

Lämna en kommentar