Sandvik förvärvar verkstadsbolag

Sandvik förstärker sin position inom verkstadsindustrin genom köpet av tyska Pro-micron.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

I en nyligen genomförd affär har Sandvik, känt för att leverera utrustning till gruvindustrin samt verktyg för metallbearbetning, avtalat om förvärvet av Pro-micron. Detta tyska företag är specialiserat på sensorbaserade verktyg och mjukvara för automation.

Sedan starten 2002 har Pro-micron, med huvudkontor i Kaufbeuren, Bayern, vuxit till att ha ungefär 56 anställda och genererade en omsättning på cirka 88 miljoner kronor under det gångna året.

Sandvik påpekar att detta förvärv endast kommer att ha en marginell effekt på deras EBITA-marginal och vinst per aktie.

Med en ökande efterfrågan på automatiserade produktionsmetoder och en växande behov av digitalisering inom tillverkningsindustrin, identifierar Sandvik en stark tillväxtpotential på marknaden för sensorbaserade verktyg. Dessa verktyg från Pro-micron, särskilt inom diagnostik och processövervakning, är avsedda att minska produktionsfel och främja automatisering för kunder, särskilt inom områden som solid hårdmetallbearbetning.

Det förvärvade företaget kommer att integreras inom Sandviks division, Sandvik Coromant, som en del av deras affärsområde för tillverkning och maskinbearbetningslösningar.

Stefan Widing, VD för Sandvik, betonar att köpet av Pro-micron ligger i linje med företagets strategi att expandera inom centrala industrisegment, i detta fall fokusområdet för sensorbaserade verktyg och automationslösningar.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar