Teknikmagasinet i konkurs

Prylbutikskedjan Teknikmagasinet i Sverige försattes i konkurs den 4 januari 2024, ett beslut som togs vid Stockholms tingsrätt. Denna utveckling innebär en oviss framtid för såväl företagets anställda som dess kunder, speciellt de som köpt julklappar med öppet köp.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Skulder och insolvens bakom konkursbeslutet

I konkursansökan, som rör Teknikmagasinet SWE AB, framkom det att företaget inte kunde betala sina skulder, vilket ledde till att bolaget blev insolvent. Advokaten Karl Björlin utsågs till konkursförvaltare.

Svåra marknadsförhållanden ledde till konkursen

Enligt ett pressmeddelande från företaget var det utmanande marknadsförhållanden och minskad efterfrågan som utlöste konkursen. Under 2022 minskade bolagets omsättning från 218 till 180 miljoner kronor och förlusten ökade, vilket påverkade företagets ekonomiska hälsa negativt.

Kunder med öppet köp

Teknikmagasinets vd André Sjåsæt kunde inte ge svar på vad som händer med julklappar som köpts med öppet köp. Kundtjänsten hänvisade till en kommande informationstext på företagets hemsida, vilket skapar osäkerhet för kunderna.

Stor påverkan på anställda

Konkursen påverkar totalt 370 anställda och 36 butiker i Sverige. Denna nedgång i antalet butiker från 85 år 2020 visar på en betydande krympning av företagets verksamhet.

Release, Teknikmagasinets moderbolag, meddelade i oktober 2022 att det norska riskkapitalbolaget Verdane blev delägare. Detaljer kring ägarförhållandena och Verdanes inblandning i konkursen är dock inte klargjorda.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar