Yenen faller på BOJ:s beslut att bibehålla räntan

Japans valuta yen sjönk med 0,5% till den svagaste nivån på nästan en vecka efter att Bank of Japan (BOJ) beslutat att behålla sin nuvarande räntepolitik. Nikkei 225-indexet ökade samtidigt med upp till 1,4% till en tvåveckorshögsta.

Efter Bank of Japans (BOJ) beslut att behålla sin policyränta på -0,1% utan att ge någon vägledning om framtida riktningar, upplevde den japanska yenen ett fall.

Detta samtidigt som Nikkei 225-indexet i Tokyo steg markant. Bland investerarna fanns spekulationer om att centralbanken kunde höja räntorna, med en Bloomberg-undersökning som pekade på april som en trolig tidpunkt för en sådan rörelse. Nu kommer marknadsaktörer att analysera uttalanden från BOJ:s guvernör Kazuo Ueda för ledtrådar om framtida policybeslut.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar