ABB ska leverera 1.300 robotar till Volvo Cars

ABB har meddelat att de kommer att leverera över 1 300 robotar, inklusive funktionspaket, till Volvo Cars för att stödja tillverkningen av nästa generations elbilar. Detta markerar en förstärkning av det långvariga partnerskapet mellan de två företagen. Robotarna och funktionspaketen kommer att användas i produktionsprocesser som punktsvetsning, nitning, dispensering, friktionsborrning och svetsinspektioner med ultraljud.

Det nya sortimentet av energieffektiva stora robotar och Omnicore-styrenheter från ABB förväntas hjälpa Volvo Cars att uppnå upp till 20 procent energibesparingar och därmed nå sina ambitiösa hållbarhetsmål. Driftsättningen av dessa robotar kommer att påbörjas 2024 vid Volvo Cars produktionsanläggningar i Torslanda och Daqing i Kina.

Denna leverans är en del av en större satsning från ABB för att hjälpa den globala bilindustrin att nå sina hållbarhetsmål och anpassa sig till den växande efterfrågan på elfordon. Genom att använda ABB:s planerings- och mjukvaruplattform, RobotStudio®, för visualisering och optimering före installationen av robotarna, kan produktionen fortsätta utan störningar.

Detta partnerskap är det senaste i en serie lösningar från ABB som syftar till att stödja bilindustrins övergång till elbilsproduktion och bidra till en mer hållbar och resurseffektiv framtid​​​​​​.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik. Utöver min karriär inom finans, har jag utvecklat en plattform som poddare där jag delar insikter och diskuterar aktuella ämnen inom ekonomi och investeringar. Denna plattform har blivit en viktig resurs för lyssnare som söker vägledning och inspiration inom ekonomi. Som trebarnsfar förstår jag vikten av ekonomisk säkerhet och stabilitet för familjer. Detta personliga perspektiv har gett mig en djupare förståelse för de utmaningar och möjligheter som individer möter i sin ekonomiska resa. Mitt primära mål är att göra ekonomi mer tillgänglig och begriplig för alla. Genom mina erfarenheter, både professionellt och som familjefar, strävar jag efter att vägleda andra mot ekonomisk medvetenhet och stabilitet. Jag inbjuder alla att följa med mig på denna resa, där vi tillsammans utforskar vägen mot en sundare och mer välinformerad ekonomisk framtid.

Lämna en kommentar