ABB aktie och bolag (ABB)

Välkommen till vår stora guide för bolaget ABB Ltd och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget ABB Ltd som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör ABB Ltd?

Svensk-Schweiziska ABB är en global leverantör inom kraft- och automationskoncernen. Koncernen har ett flertal divisioner med verksamheter inriktade på tekniska lösningar inom energi- och industrisektorn. Deras lösningar inkluderar allt från kontrollsystem till mjukvaror och batterisystem. ABB har verksamheter i många globala regioner, men har sitt största närvaro i Nordamerika och Europa. Deras huvudkontor är beläget i Zürich, Schweiz.

ABB är känd för sina innovationer inom energi- och automationsteknologi och har en stark position på marknaden. Investering i ABB kan betraktas som en investering i den framtida utvecklingen av energilösningar och automationsteknik.

Nyckeltal ABB Ltd bolaget

Namn: ABB Ltd
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Industri
Industrier: Industriella Varor & Tjänster, Process & Automation
VD: Björn Rosengren
Ordförande: Peter Voser
Antal aktier: 1,849,446,636 st
Börsvärde: 744 217,3 MSEK
Soliditet: 34.30 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om ABB Ltd

Default News Image
ABB:s ordförande Peter Voser vill bli kvar under vd-bytet
ABB:s styrelseordförande Peter Voser vill kvarstå på sin post för att underlätta det aviserade vd-bytet. Det säger han i en intervju med den lokala tv-kanalen TeleZüri, återger Reuters.  ...
Idag 15:43 | Dagens Industri
Default News Image
Fastighetsägarna besvikna på hyreshöjning: ”Drabbar branschen”
Den första hyresförhandlingen som avgjorts av skiljeman resulterade i en hyreshöjning på 5,3 procent. Varken Hyresgästföreningen eller Fastighetsägarna är särskilt nöjda med det. ...
Idag 15:11 | Dagens Industri
Default News Image
Björn Rosengren efter ABB-jobbet: Vill fortsätta bidra
Björn Rosengren lämnar jobbet som vd för ABB efter fyra år, ett år mindre än vad han inför tillträdet bedömde att det ”minst” skulle ta att stöpa om bolaget. ”Det har gått lättare än jag trodde”, säger han och avslöjar att han sedan ett år är EQT-rådgivare.
2024-02-23 11:35 | Dagens Industri
Default News Image
ABB i skuggan när stjärn-vd:n hoppar av
Det milda kurstappet för ABB visar att Björn Rosengrens avhopp var väntat och att marknaden är ganska tillfreds med den norska ersättaren. Ur svensk synvinkel försvagas däremot kopplingen till verkstadsjättens ena fosterland tydligt. Det mediala intresset riskerar att falla rejält när ABB tappar en av Sveriges riktigt stora internationella näringslivsprofiler.
2024-02-23 11:14 | Dagens Industri
Default News Image
ABB byter vd – Björn Rosengren går i pension
Bara några månader innan det är dags för pension lämnar Björn Rosengren stolen som vd för ABB. Här är hans efterträdare. Den 31 juli kliver Björn Rosengren av sin befattning som vd och koncernchef för det globala verkstads- och teknikbolaget ABB (börskurs). Den 1 augusti tillträder 52-årige norrmannen Morten Wierod som ny ABB-vd. Det är ...
2024-02-23 07:30 | Dagens PS
Default News Image
ABB:s vd slutar – norrman tar över
ABB:s vd Björn Rosengren går i pension. Norrmannen Morten Wierod tar över.
2024-02-23 07:05 | Privata Affärer
Default News Image
Björn Rosengren lämnar – ABB plockar ny vd internt
Verkstadskoncernen ABB:s vd Björn Rosengren kommer att avgå till slutet av sommaren och då efterträdas av Morten Wierod, för närvarande chef för affärsområdet Eletrification. Det framgår av ett pressmeddelade.
2024-02-23 06:44 | Dagens Industri
Default News Image
Riksgälden: Inflationen faller snabbare än väntat
Riksgälden gör en relativt kraftig nedjustering av inflationsprognoserna i den nya statsupplåningsrapporten. KPIF-inflationen väntas nu bli 1,7 procent i år och nästa år. I november var prognosen 2,5 respektive 1,8 procent.
2024-02-22 09:59 | Privata Affärer
Default News Image
Ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka betalar oljeskuld med te
Det ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka har exporterat te värt 20 miljoner dollar till Iran för att delvis återbetala sina oljeskulder på 251 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor, enligt landets regering.
2024-02-21 20:34 | Dagens Industri
Default News Image
EU: Snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll upp i januari
EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -15,5 i januari jämfört med -16,1 föregående månad.
2024-02-21 16:09 | Dagens Industri
Default News Image
Ansökningsboom till Saabs snabbväxare: ”Vill göra skillnad”
KARLSKOGA. I fjol fick Saab 100.000 jobbansökningar från personer som ville vara med på bolagets tillväxtresa. Snabbast växer försvarsindustribolaget i Karlskoga där affärsområdeschefen Görgen Johansson hoppas att Natomedlemskapet ger nya affärer.  ”Det kan vara så att fler länder börjar välja våra produkter”, säger han. ...
2024-02-21 13:26 | Dagens Industri
Default News Image
Snabbt stigande boräntor i USA – snittet över 7 procent
Grusade förhoppningar om snabba sänkningar av USA:s styrränta tryckte upp snitträntan på amerikanska bolån till 7,06 procent för ett 30-årigt lån under förra veckan, visar beräkningar från branschorganisationen MBA.
2024-02-21 13:21 | Dagens Industri
Default News Image
Tesla-konflikten trappas upp – drabbar laddstationer
Sekos medlemmar kommer stoppa underhåll och utbyggnad av Teslas laddstationer. Dessa är avgörande för att kunna sälja fler elbilar. Efter fyra månader av konflikt mellan fackförbundet IF Metall och amerikanska elbilstillverkaren Tesla finns i nuläget ingen lösning i sikte. Nu väntas konflikten trappas upp ytterligare efter att Seko varslat om en sympatiåtgärd. LO-fackets medlemmar kommer ...
2024-02-21 13:04 | Dagens PS
Default News Image