Avgift för Instagram

Meta, som äger de populära plattformarna Facebook och Instagram, meddelade nyligen att de kommer att introducera en betalversion av både Facebook och Instagram i EU från november. Detta kommer som en respons på de senaste EU-reglerna där användare ges möjligheten att godkänna datainsamling.

Den nya tjänsten kommer att erbjuda en annonsfri upplevelse, vilket innebär att användarnas information inte kommer att användas för annonsändamål. Månadskostnaden för dessa betalversioner kommer att ligga mellan 120–150 kronor, beroende på plattform och valda funktioner.

Samtidigt betonar Meta att de traditionella versionerna av Facebook och Instagram, som finansieras genom annonser, kommer att fortsätta vara tillgängliga utan kostnad. Denna förändring kommer i ljuset av att EU-domstolen tidigare i år hindrade Meta från att kombinera användardata från sina egna plattformar med data från tredje parts webbplatser utan användarnas samtycke.

Regelverket skärptes ytterligare när Irlands dataskyddsmyndighet bötfällde Meta 390 miljoner euro för överträdelse av EU:s integritetslagstiftning. Detta markerar en kraftig förändring i hur stora teknikföretag kan hantera användardata inom EU.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik. Utöver min karriär inom finans, har jag utvecklat en plattform som poddare där jag delar insikter och diskuterar aktuella ämnen inom ekonomi och investeringar. Denna plattform har blivit en viktig resurs för lyssnare som söker vägledning och inspiration inom ekonomi. Som trebarnsfar förstår jag vikten av ekonomisk säkerhet och stabilitet för familjer. Detta personliga perspektiv har gett mig en djupare förståelse för de utmaningar och möjligheter som individer möter i sin ekonomiska resa. Mitt primära mål är att göra ekonomi mer tillgänglig och begriplig för alla. Genom mina erfarenheter, både professionellt och som familjefar, strävar jag efter att vägleda andra mot ekonomisk medvetenhet och stabilitet. Jag inbjuder alla att följa med mig på denna resa, där vi tillsammans utforskar vägen mot en sundare och mer välinformerad ekonomisk framtid.

Lämna en kommentar