Bitcoin rekylerar inför ETF-Beslut

Värdet på Bitcoin minskade rejält under onsdagen, vilket raderade alla vinster kryptovalutan uppnått under årets första dagar där Bitcoin verkligen slagit världens börser. Detta innebar en avvikelse från den stadiga uppgången som överträffade den globala nedgången i traditionella tillgångar.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Rejäla nedgångar

Världens mest omsatta kryptovaluta sjönk med upp till 9,2 % och föll under 41 000 dollar strax efter klockan 7 på morgonen i New York. Detta inträffade dagen efter att den digitala tillgången nådde över 45 000 dollar, vilket var den högsta noteringen på 21 månader. Denna volatilitet påverkade även aktier kopplade till kryptovalutor, där aktier i kryptobörsen Coinbase Global Inc. sjönk med 6,7 %.

Experters synpunkter

Fadi Aboualfa, forskningschef på kryptoförvaringsföretaget Copper Technologies Ltd., kommenterade händelsen och förutspådde en ökad volatilitet på kort sikt. Detta som en följd av att marknader börjar väga risker inom alla tillgångsslag. Aboualfa påpekade att liknande marknadsnedgångar sågs i början av december, men följdes sedan av en uppgång.

Förväntningar inför ETF-beslutet

Bitcoins värdeökning har varit anmärkningsvärd inför det kommande beslutet den 10 januari, där USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) kan komma att godkänna den första börshandlade fonden (ETF) som är direkt kopplad till kryptovalutans spotpris. Kryptovalutans värde steg nästan 160 % under 2023, parallellt med en bredare uppsving inom den digitala tillgångsmarknaden.

Analytikers skeptism

Trots detta uttryckte Matrixport-analytikern Markus Thielen skepsis i en rapport och förutspådde att SEC kommer att avslå alla Bitcoin ETF-förslag denna månad. Enligt Thielen uppfyller de senaste ansökningarna fortfarande inte de krav som måste mötas innan SEC ger sitt godkännande.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik. Utöver min karriär inom finans, har jag utvecklat en plattform som poddare där jag delar insikter och diskuterar aktuella ämnen inom ekonomi och investeringar. Denna plattform har blivit en viktig resurs för lyssnare som söker vägledning och inspiration inom ekonomi. Som trebarnsfar förstår jag vikten av ekonomisk säkerhet och stabilitet för familjer. Detta personliga perspektiv har gett mig en djupare förståelse för de utmaningar och möjligheter som individer möter i sin ekonomiska resa. Mitt primära mål är att göra ekonomi mer tillgänglig och begriplig för alla. Genom mina erfarenheter, både professionellt och som familjefar, strävar jag efter att vägleda andra mot ekonomisk medvetenhet och stabilitet. Jag inbjuder alla att följa med mig på denna resa, där vi tillsammans utforskar vägen mot en sundare och mer välinformerad ekonomisk framtid.

Lämna en kommentar