Clas Ohlson Q3 rapport 2023

Clas Ohlson har lagt fram sin senaste kvartalsrapport som visar på en nästan fördubblad vinst jämfört med föregående år, trots att siffrorna hamnade under analytikernas förväntningar. Vd Kristofer Tonström lyfter fram nya produkter som en viktig faktor bakom försäljningsökningen.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna producera av oss? Då finns dessa här

Resultatet under förväntan

Under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret rapporterade Clas Ohlson ett rörelseresultat på 422 miljoner kronor, vilket inte nådde upp till analytikernas genomsnittliga estimat på 469 miljoner kronor. Omsättningen, exklusive förvärvet av Spares, landade på 3.412 miljoner kronor, en ökning från föregående års 2.954 miljoner kronor.

Stark start på året

Trots en lägre vinst än förväntat har Clas Ohlson haft en stark start på året med en försäljningstillväxt på 17 procent i februari, väsentligt över analytikernas förväntningar. Den organiska försäljningstillväxten exklusive Spares uppgick till 19 procent, vilket vd:n framhåller som resultat av tillväxt över alla marknader och produktkategorier.

E-handelns betydelse

E-handeln stod för en signifikant del av tillväxten med en ökning på 19 procent under kvartalet. Med förvärvet av Spares Europe inräknat, står e-handeln nu för cirka 17 procent av koncernens totala omsättning, enligt Tonström.

Aktiens prestation

Trots de positiva försäljningssiffrorna har Clas Ohlsons aktie sett en nedgång på ungefär 15 procent, även om den visat en uppåtgående trend på sistone.

Sammanfattningsvis visar Clas Ohlsons senaste kvartalsrapport på en företagsstyrka genom vinstökning och markant försäljningstillväxt, drivet av nya produkter och en framgångsrik e-handelsstrategi, även om resultatet inte nådde upp till marknadens höga förväntningar.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar