NCC får uppdraget från Ørsted

NCC, ett ledande nordiskt bygg- och fastighetsutvecklingsföretag, har nyligen tecknat ett avtal med Ørsted, Danmarks största energibolag, för att bygga en anläggning för avskiljning och lagring av koldioxid (CO2) i Danmark. Projektet, värt cirka 300 miljoner SEK, är planerat att vara färdigställt i slutet av 2025 och markerar ett viktigt steg mot Danmarks klimatmål.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Projektets mål

NCC:s uppdrag innefattar byggandet av fundament, byggnader och rörbroar till anläggningen vid Asnæsværket i Kalundborg. Denna anläggning förväntas kunna avskilja upp till 280 000 ton biogen CO2 årligen. Projektet initieras av Ørsted på uppdrag av den danska energimyndigheten och är ett led i Danmarks ambition att uppnå sina klimatmål för 2025 och 2030.

Danmark satsar

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef på NCC Infrastructure, uttrycker stolthet över att bidra till Ørsteds och Danmarks klimatambitioner. NCC förbereder sig för att påbörja arbetet och är engagerade i att dela sin expertis inom planering, byggande och ledning av komplexa samhällsprojekt som detta.

Projektet är en del av Danmarks strategi att etablera en storskalig infrastruktur för hantering av CO2, vilket är avgörande för att bekämpa klimatförändringarna. NCC:s expertis och erfarenhet inom byggsektorn spelar en central roll i genomförandet av detta högprofilerade projekt.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar