Netflix rapporterar kraftig ökning i antalet abonnenter

Netflix rapporterar en imponerande tillväxt i sitt abonnentantal och överskrider förväntningarna gällande intäkter under fjärde kvartalet. Med en ökning av abonnenter på 13,12 miljoner under kvartalet, överträffar Netflix sitt eget mål på cirka 9 miljoner och avslutar året med en total ökning på ungefär 30 miljoner nya användare.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Överträffar Wall Streets förväntningar

Intäkterna för kvartalet nådde 8,83 miljarder dollar, en ökning på 12,5% jämfört med föregående år, och överstiger Wall Streets förväntningar på 8,71 miljarder dollar. Denna framgång kan delvis tillskrivas Netflix’s nya initiativ såsom att begränsa lösenordsdelning och introduktionen av en annonsstödd prenumerationsnivå, samt prisökningar på vissa prenumerationsplaner.

Vinst per aktie och lönsamhet

Trots att företagets vinst per aktie (EPS) för kvartalet var något under konsensusförväntningarna, med en rapporterad EPS på 2,11 dollar jämfört med förväntade 2,20 dollar, förutspår Netflix en stark EPS på 4,49 dollar för det första kvartalet, betydligt över analytikernas förväntningar på 4,09 dollar. Något som har visat sig i aktiegrafen.

Framtida utsikter och affärsstrategi

Netflix visar starka lönsamhetsmått med en driftsmarginal på 16,9% för fjärde kvartalet och 21% för hela året 2023, överstigande företagets eget mål på 20%. Företagets fokus på att förbättra underhållningserbjudandet och fortsätta investera i sitt innehållssortiment framhävs som en central strategi för att möta den hårda konkurrensen.

Expansion och nya partnerskap

Netflix markerar även en ny era inom underhållning genom sitt partnerskap med TKO Group Holdings’ WWE, vilket innebär att WWE’s flaggskeppsprogram Raw kommer att sändas på Netflix från och med januari 2025. Detta 10-åriga avtal markerar Netflix’s första stora satsning inom live sportunderhållning och innebär att Raw för första gången på 31 år lämnar linjär TV.

Kund- och aktieägarvärde på topp

Medan Netflix fortsätter att leda inom strömmande medieindustrin, uppgav företaget att de förväntar sig att spendera 17 miljarder dollar på innehåll nästa år. De betonar dock att de inte planerar att bli stora uppköpare inom traditionella underhållningsföretag.

Denna rapport från Netflix illustrerar företagets anpassningsförmåga och dess förmåga att framgångsrikt navigera i en konkurrensutsatt marknad, samtidigt som man levererar värde till sina kunder och aktieägare.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar