Norwegian kommer med omvänd vinstvarning

Norwegian har justerat upp sin vinstprognos för hela 2023. Det norska flygbolaget räknar nu med en operativ vinst på cirka 2,2 miljarder norska kronor, en ökning från tidigare prognos som låg mellan 1,8 och 2 miljarder kronor. Denna revidering följer efter en starkare än förväntad trafik efterfrågan under november och december 2023.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Faktorer bakom justeringen

Norwegians justering av vinstprognosen har flera bidragande faktorer. Bland annat har en uppgörelse i ett varumärkestvist med Bank Norwegian och kompensation relaterad till förseningar i flygplansleveranser haft en positiv inverkan. Dessutom har gynnsam utveckling i jetbränslepriser och valutakurser bidragit till den uppåtgående revideringen.

Kommande rapport

Norwegian planerar att publicera sina resultat för fjärde kvartalet och hela året 2023 den 16 februari 2024. Denna positiva nyhet indikerar en stark avslutning på året för flygbolaget och ger en indikation på bolagets förmåga att anpassa sig till de dynamiska förhållandena på marknaden.

Denna omvända vinstvarning från Norwegian ger en insikt i bolagets ekonomiska hälsa och pekar på potentiell tillväxt och stabilitet i en bransch som ofta präglas av volatilitet.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar