Reddit IPO

En värdering på minst 5 miljarder USD

Reddit överväger feedback från tidiga möten med potentiella investerare i sin kommande börsintroduktion (IPO) att man bör överväga en värdering på minst 5 miljarder USD, enligt personer med insyn i ärendet. Detta trots att bolaget värderas lägre än den siffran på den volatila marknaden för aktier i privata företag.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Det socialamediebolaget med säte i San Francisco och dess rådgivare siktar på en värdering i de låga ensiffriga miljarderna, säger källor. Det slutliga beloppet kommer att bero på IPO-marknadens nyfunna styrka, och Reddit överväger en eventuell notering så tidigt som i mars.

Separat har privata handelsaktiviteter av Reddit’s icke-listade aktier värderat bolaget till under 5 miljarder USD. Potentiella köpare på Rainmaker Securities plattform har lagt bud som indikerar ett värde mellan 4,5 och 4,8 miljarder USD.

Forge Global Holdings Inc. har en databas som visar ett härlett pris baserat på sekundärhandelsaktivitet som implicerar en värdering på 4,8 miljarder USD. Sådana transaktioner indikerar ibland en lägre värdering än vad ett företag kan uppnå vid en IPO, eftersom privata aktier är relativt illikvida.

Diskussionerna om IPO

Diskussionerna om IPO pågår och detaljer som målet för värderingen och tidpunkten kan ändras. En talesperson för Reddit har avböjt att kommentera.

De övervägda värderingarna visar omfattningen av tekniksektorns avsteg från de glansdagar som präglade den privata finansieringsboomen som kulminerade 2021. Reddit höjde kapital det året till en värdering av 10 miljarder USD och skulle eventuellt ha värderats till så mycket som 15 miljarder USD vid en IPO, enligt tidigare rapporter.

Istället frös marknaden för börsintroduktioner, teknikjättar genomförde nedskärningar och de företag som gick i offentlighetens ljus värderades lägre än de fick i privata finansieringsrundor. Instacart, vars värdering toppade på 39 miljarder USD i mars 2021, debuterade i september 2023 till en värdering av 9,9 miljarder USD. Enligt fredagens siffror är dess marknadsvärde cirka 7,1 miljarder USD.

Reddit, grundat 2005, blev en ikon för den så kallade meme-aktie eran efter att en forumtråd på sajten, WallStreetBets, skakade om aktiemarknaden. Handelsfebern 2021, som till stor del drevs av inlägg på Reddit, fick priserna på GameStop Corp. och AMC Entertainment Holdings Inc. att svänga kraftigt.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar