Tesla kraftigt övervärderat

Ja, Tesla är kraftigt övervärderat om man läser vad Craig Irwin från Roth MKM tycker. Han har länge tyckt att bolaget varit övervärderat.

Enligt en artikel framstår Tesla som kraftigt övervärderat. En analytiker jämför bolaget med Toyota och menar att Teslas aktie kan sjunka betydligt.”

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

I artikeln framhålls att Tesla, ledd av Elon Musk, är grovt övervärderat enligt analytikern Craig Irwin från Roth MKM, som länge varit skeptisk till Tesla. Irwin upprepar sin målkurs på 85 dollar för tillverkaren av elbilar, vilket innebär en kraftig nedgång från nuvarande aktiekurs på cirka 248 dollar.

”Irwin motiverar sin björnaktiga syn med att han anser aktien vara uppenbart övervärderad,” förklarade han i en intervju med CNBC. Han jämför Tesla med Toyota, som producerar cirka 9 miljoner fordon om året, medan Tesla endast tillverkade 1,37 miljoner fordon förra året.

”Irwins neutrala inställning till Teslas aktier grundar sig i att bolaget fortfarande har några knep för att hålla uppe sitt aktievärde,” tillägger artikeln. Ett sådant knep kan vara Teslas potentiella lansering av en mindre bilmodell, något Musk har nämnt tidigare. Företagsledare planerar redan att träffa indiska tjänstemän för att diskutera byggandet av en fabrik för denna 24 000 dollar billiga minibil.

Trots Irwins varningar kontrasterar hans syn med andra Wall Street-strategers mer optimistiska syn på Tesla efter bolagets stora framgångar under 2023, där aktien steg med 130% mycket tack vare hypen kring AI-relaterade aktier. Wedbush förutspår till exempel att Teslas aktier kan stiga till 350 dollar, en ökning med cirka 41%, på grund av förbättrade vinstmarginaler, framsteg inom teknik för helt självkörande bilar och stark försäljningsdynamik i Kina.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar