Tre amerikanska utdelningsaktier att hålla ögonen på

Utdelningar är attraktiva. Men ännu bättre är snabbt växande utdelningar. Detta är särskilt relevant under tider av inflation, som urholkar värdet av dina pengar.

För investerare med inriktning på inkomst finns det goda nyheter: flera framstående aktier på marknaden ökar kontinuerligt sina utdelningar. Här är tre främsta utdelningstillväxtaktier att överväga för köp under 2024.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

AbbVie

Med en utdelningsavkastning på 4% lockar AbbVie (NYSE: ABBV) många inkomstorienterade investerare. Men denna lockande avkastning är bara en del av vad som gör läkemedelsjättens utdelningsprogram så attraktivt.

AbbVie är medlem i den prestigefyllda gruppen Dividend Kings, vilket kräver minst 50 års konsekutiva utdelningshöjningar. För närvarande har AbbVie en svit på 52 år. Sedan bolaget skiljdes från Abbott 2013, har AbbVie ökat sin utdelning med över 287%. Under de senaste fem åren har bolagets utdelning ökat med nästan 45%.

Huvudbekymret med AbbVie är minskande intäkter och vinst, samt fallande aktiepris på grund av konkurrens från biosimilarer mot dess bästsäljande läkemedel, Humira. Detta är dock inte en anledning att undvika denna utdelningstillväxtaktie.

AbbVie förväntas återgå till stark tillväxt 2025. Bolaget har redan lanserat två efterföljare till Humira (Rinvoq och Skyrizi), som förväntas generera större kombinerad årsförsäljning än Humira vid sin topp. Dessutom har AbbVie flera andra tillväxtdrivare, särskilt migränläkemedlen Qulipta och Ubrelvy.

Bank of America

Med Bank of America (NYSE: BAC) får man inte lika hög utdelningsavkastning som med AbbVie, men dess nuvarande avkastning på över 2,8% är inte dålig. Till skillnad från AbbVie är BofA inte en Dividend King.

Bank of America har dock en stark historik av utdelningstillväxt, med en ökning på 60% under de senaste fem åren. I den takten kan din utdelningsinkomst fördubblas ungefär vart sjunde år.

Genom att köpa BofA-aktier får du också en mycket innovativ ledare inom finanstjänstbranschen. Banken mottog flera utmärkelser 2023, inklusive bästa bank i Nordamerika, bästa digitala konsumentbank i USA, bästa nationella privatbank, och världens bästa digitala bank.

Vissa kan vara oroliga för potentiellt lägre räntor 2024 som skulle kunna påverka Bank of America. Mitt svar är tvådelat. För det första kan räntesänkningar också gynna stora banker som BofA genom att stimulera ekonomisk tillväxt. För det andra är det bäst att ha ett långsiktigt perspektiv. Bank of America är väl positionerad för framgång och växande utdelningar framöver.

Lowe’s

Ytterligare en Dividend King, Lowe’s (NYSE: LOW), är en topp utdelningstillväxtaktie att köpa under 2024. Hemförbättringsåterförsäljaren har höjt sin utdelning i 51 på varandra följande år. Med en utdelningsutbetalningsandel på cirka 33% verkar Lowe’s vara i god position att fortsätta denna trend.

Visserligen är Lowe’s utdelningsavkastning på strax under 2% kanske inte så upphetsande. Men bolaget har ökat sin utdelning med hela 129% under de senaste fem åren.

Lowe’s värdering ser också attraktiv ut. Aktierna handlas till ett framåtblickande pris-till-vinst-tal på 16,2, jämfört med S&P 500:s framåtblickande P/E på nästan 21,4.

Möjligheten till räntesänkningar under 2024 kan även ge en positiv effekt på bostadsmarknaden. Detta kan direkt gynna Lowe’s eftersom husägare förbättrar sina befintliga hem innan de köper nya. På längre sikt förväntas aktien fortsätta leverera marknadsslagande totalavkastning, som den har gjort under de senaste åren, även om inte under 2023.

Observera att investering i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, och du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar