Warren Buffetts bolag köper olja!

Warren Buffetts bolag ansluter sig till oljeköpsfebern denna vecka genom att återuppta sina inköp av Occidental Petroleum-aktier.

Buffetts bolag meddelade i en inlämning till Securities and Exchange Commission sent på onsdagen att det investerat mer än 246 miljoner dollar för att öka sitt redan massiva innehav i Occidental under de första tre dagarna av veckan. Det rapporter AP.

Berkshire köpte nästan 4 miljoner fler aktier i den Houston-baserade oljeproducenten för att få mer än 228 miljoner aktier och kontroll över nästan 26% av Occidental. Buffett har konsekvent köpt Occidental-aktier när kursen fallit under 60 dollar när han byggde upp Berkshires innehav sedan tidigt förra året, men denna vecka var han villig att betala mer än 63 dollar för vissa av dessa nya aktier.

Dessa senaste Berkshire-köp började samma dag som Chevron meddelade att de köper Hess Corp. för 53 miljarder dollar i den andra stora affären inom oljesektorn denna månad. Mindre än två veckor tidigare sa Exxon Mobil att de skulle förvärva Pioneer Natural Resources för ungefär 60 miljarder dollar.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar