Brentoljepriset sjunker mot 78 dollar per fat

Brentoljepriset sjönk mot 78 dollar per fat under måndagen, och gav därmed tillbaka föregående veckas vinster. Detta sker i kölvattnet av återupptagen produktion från Libyens största oljefält, Al-Sharara, efter att produktionen varit stoppad i tre veckor på grund av politiska protester. Libyens nationella oljebolag, National Oil Corp, meddelade på söndagen att force majeure hävts och att full produktion återupptas i oljefältet, som har kapacitet att producera upp till 300 000 fat per dag.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Under tiden förblir investerare försiktiga angående risken för störningar i oljetillförseln i Mellanöstern, då Houthi-angrepp på skeppsfarten i Röda havet fortsätter. En amerikansk tjänsteman sade att det kommer att ta tid innan militära åtgärder kan avskräcka dessa angrepp i området. På efterfrågesidan har både Internationella energiorganet (IEA) och OPEC nyligen förutspått en robust global efterfrågetillväxt på olja i år, drivet av starka fundamentala faktorer.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar