Cathie Woods köper mer Tesla

I en tid då Wall Street blir allt mer skeptisk till elbilsjätten Tesla väljer Cathie Wood, känd investerare och chef för Ark Investment Management, att gå emot strömmen. Wood har återupptagit köp av Tesla-aktier efter att ha sålt dem under större delen av föregående år.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

En vågad investering i mörka tider

Woods fond, Ark Investment Management, har förvärvat ungefär 216 000 aktier i Tesla genom investeringar den 20 december och den 3 januari, enligt handelsdata sammanställd av Bloomberg. Denna nya investeringsrörelse är en markant förändring jämfört med de senaste tre kvartalen, då Ark övervägande sålt av sina innehav i elbilstillverkaren.

Analytikers syn på Tesla försämras snabbt. En avmattning inom elbilssektorn, minskande statliga incitament och ökad konkurrens från kinesiska BYD, som erbjuder billigare modeller, hotar Teslas ledande ställning. Teslas aktier föll med 4% och stängde på $238.45 i onsdags.

Teslas position och framtidsutsikter

Trots en minskad 12-månaders vinstprognos för Tesla, som sjunkit med över 20% under det senaste året, jämfört med en ökning på 6% för S&P 500-indexet, ser Wood fortfarande potential i företaget. Medan branschens tillväxt förväntas saktas ner och Kina är på väg att bli världens största exportör av personbilar, tror Wood att Tesla är väl positionerat för att vinna ytterligare marknadsandelar.

Medan stora konkurrenter som General Motors Co. och Ford Motor Co. drar sig tillbaka från sina elbilsplaner på grund av lönsamhetsproblem, uttryckte Wood på Bloomberg TV förra veckan att ”det finns mer utrymme för Tesla och andra som vågar satsa.”

Arks analys av Tesla ger en prisuppskattning på $2 000 per aktie år 2027, med optimistiska och pessimistiska scenarion på $2 500 respektive $1 400 per aktie. Arks flaggskeppsfond har ökat med 59% under de senaste 12 mån


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar