FDJ lägger bud på Kindred

Det franska bolaget La Française des Jeux (FDJ) officiellt bekräftat sitt uppköpsbud på svenska Kindred, ägare av välkända varumärken som Unibet och Maria Casino. Budet, som ligger på 130 kronor per aktie, representerar en premie på 24 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Storägare och styrelsen backar upp budet

Det framgår att flera av Kindreds storägare, inklusive den amerikanska aktivistinvesteraren Corvex och andra framstående investerare som Premier Investissement, Eminence Capital, Veralda och Nordea Fonder, har redan signalerat sitt godkännande av budet. Dessa ägare representerar tillsammans 27,9 procent av kapitalet i Kindred. I linje med detta råder Kindreds styrelse sina aktieägare att acceptera erbjudandet.

Vad ledde till budet?

Efter en strategisk översyn som påbörjades under våren 2023, där flera potentiella framtidsvägar för företaget övervägdes, har Kindred sett ett ökat intresse från olika parter. ”Styrelsen har efter en omfattande utvärdering av olika alternativ, inklusive bolagets framtidsutsikter som ett fristående bolag, kommit fram till att FDJ:s erbjudande är det mest fördelaktiga för våra aktieägare,” framhåller Kindred i ett uttalande.

FDJ:s expansion i Europa

FDJ, som är noterat på Parisbörsen och tidigare var statsägt med ansvar för hantering av lotterier i Frankrike, har varit aktiv i sin expansion i Europa. Tidigare förvärv inkluderar det irländska bolaget Premier Lotteries, som ett led i sin tillväxtstrategi på den europeiska marknaden. ”Kindred står som en av de ledande aktörerna på marknaden, med starka varumärken, högklassiga teknologiplattformar, en lovande tillväxtprofil och ett engagerat ansvarstagande för ansvarsfullt spelande,” säger Stéphane Pallez, VD för FDJ.

Potentiell jätte på bettingmarknaden

Om FDJ lyckas ta kontroll över 90 procent av aktierna i Kindred, skulle sammanslagningen skapa en gigant inom den europeiska bettingmarknaden, med en kombinerad omsättning på cirka 91 miljarder kronor. Denna föreslagna fusion skulle kunna omforma landskapet för online-spel och betting i Europa, vilket markerar ett nytt kapitel i branschens historia.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar