Mark Zuckerberg säljer Meta-aktier

Mark Zuckerberg, VD och grundare av Meta har sålt en betydande del av sina aktier i bolaget under de två sista månaderna av 2023.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Enligt en tillsynsmyndighetsfil som offentliggjordes på tisdagen sålde Zuckerberg nästan 1,28 miljoner Meta-aktier för ungefär 428 miljoner dollar. Denna försäljning markerar första gången sedan november 2021 som Zuckerberg säljer aktier i Meta. Meta-aktiens pris hade återhämtat sig kraftigt under året, med en uppgång på 194% från ett sjuårigt lågvärde mot slutet av 2022.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik. Utöver min karriär inom finans, har jag utvecklat en plattform som poddare där jag delar insikter och diskuterar aktuella ämnen inom ekonomi och investeringar. Denna plattform har blivit en viktig resurs för lyssnare som söker vägledning och inspiration inom ekonomi. Som trebarnsfar förstår jag vikten av ekonomisk säkerhet och stabilitet för familjer. Detta personliga perspektiv har gett mig en djupare förståelse för de utmaningar och möjligheter som individer möter i sin ekonomiska resa. Mitt primära mål är att göra ekonomi mer tillgänglig och begriplig för alla. Genom mina erfarenheter, både professionellt och som familjefar, strävar jag efter att vägleda andra mot ekonomisk medvetenhet och stabilitet. Jag inbjuder alla att följa med mig på denna resa, där vi tillsammans utforskar vägen mot en sundare och mer välinformerad ekonomisk framtid.

Lämna en kommentar