Stockholmsbörsen öppna positivt idag fredag

Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 2:a Februari 2024

Fredagen den 2:a februari 2024 inleds med förväntningar om en positiv öppning på Stockholmsbörsen, med terminer som pekar uppåt efter en stärkt stämning på Wall Street och en blandad utveckling i Asien.

Investerares blickar riktas mot en fortsatt rapportintensiv dag samt viktiga makroekonomiska besked, särskilt från USA.

Tekniksektorn får fortsatt fokus efter starka resultatrapporter från stora amerikanska bolag, medan råvarumarknaden visar en nedåtgående trend.

Rapporter på Stockholmsbörsen

  • Tidiga rapporter inkluderar bland andra Afry, Husqvarna, Lifco, och Trelleborg, med fler bolag som Electrolux, Peab, Addnode, och Vitrolife som rapporterar under dagen.
  • Teknologisektorn lyfts fram efter rapporter från Apple, Amazon, och Meta som visar på stark prestation och positiva framtidsutsikter.
  • Banksektorn och bilindustrin är i fokus efter att Volvo Cars meddelat om möjliga förändringar i ägarskapet av Polestar, vilket fått stort genomslag på marknaden.

Rekommendatiaoner och Riktkurser

  • Getinge får en uppdaterad rekommendation från Handelsbanken till Outperform, dock med en sänkt riktkurs till 285 kr.
  • Axfood och Electrolux Professional ser justeringar i sina rekommendationer, med en sänkning till behåll respektive market perform.
  • Indutrade får en höjd riktkurs av både Carnegie och SEB, vilket speglar en positiv syn på bolagets framtidsutsikter.

Makroekonomiska händelser

  • USA står i centrum med offentliggörande av sysselsättningsstatistik, genomsnittlig timlön, och arbetslöshetssiffror vid kl. 14:30. Dessa data kommer att vara avgörande för marknadens riktning, med potentiella implikationer på ränteutsikter.
  • Frankrike rapporterar sin industriproduktion, vilket ger ytterligare insikt i den europeiska ekonomins tillstånd.

Sammanfattning

Efter en dag med positiva rörelser på de amerikanska marknaderna, där tekniksektorn ledde uppgången, ser Stockholmsbörsen ut att öppna starkt.

Trots detta kvarstår en viss osäkerhet på råvarumarknaden och blandade signaler från Asien, vilket kan påverka handelsdynamiken under dagen.

Investerare bör hålla ett öga på makroekonomiska besked från USA som kan ge ytterligare vägledning om den globala ekonomiska riktningen.


Skrivet av Johan

Jag har ett stort intresse för programmering och entreprenörskap samt investera pengar på olika sätt för att på så sätt skapa frihet och trygghet i min och familjens vardag.

Lämna en kommentar