Paradox Q4 rapport

Spelbolaget Paradox rapporterar en omsättning på 996 miljoner kronor för det fjärde kvartalet förra året, vilket överträffar förväntningarna som låg på 964 miljoner enligt analytiker sammanställda av nyhetsbyrån Direkt. Detta representerar en ökning med drygt 72 procent jämfört med föregående år.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Rörelseresultatet för kvartalet landade dock på 124 miljoner kronor, något lägre än de förväntade 129 miljonerna. Detta innebär en nästan halverad minskning jämfört med samma period föregående år och påverkades av nedskrivningar på nästan 176 miljoner kronor.

Fredrik Wester kommenterar

Paradox vd, Fredrik Wester, beskriver bolagets finansiella ställning som ”urstark”, men påpekar samtidigt att han inte är nöjd varken med resultatet eller kvaliteten på de senaste kvartalets spelutgåvor. Han betonar att det finns en betydande potential att nå ännu högre resultat i framtiden.

Styrelsen föreslår en utdelning på 3 kronor per aktie för 2023, vilket överstiger förväntningarna som låg på 2,2 kronor per aktie.

Tidigare på måndagen meddelade bolaget att lanseringen av sitt simulationsspel, ”Life by You,” kommer att försenas ytterligare.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar