Saab får order av Boeing

Saab har mottagit en order från Boeing för att producera akterskrovsystem till T-7A. Ordervärdet för Saab är 101,7 miljoner dollar, motsvarande ungefär 1 miljard svenska kronor. Ordern registrerades under fjärde kvartalet 2023. Det kommuniceras via ett pressmeddelande.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Produktion över atlanten

De akterskrovsystem som ska tillverkas för T-7A kommer att produceras i Saabs avancerade tillverkningsanläggning i West Lafayette, Indiana. Denna anläggning representerar en viktig del i Saabs engagemang i USA och dess förmåga att leverera avancerade aeronautiska produkter.

En framtidsinriktad utbildningslösning

”Det vi bygger är det mest moderna och framtidsinriktade avancerade pilotutbildningssystemet på marknaden, och jag är övertygad om att detta är ett program som kommer att leverera flygplan under många år framöver. Denna order säkerställer upprampningen av serietillverkningen för att möta både nuvarande och framtida kunders ökade behov,” säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Framgångsrika leveranser till USA:s flygvapen

Ordern från Boeing kommer efter att de första två T-7A Red Hawks framgångsrikt levererats till amerikanska flygvapenbaser för utvecklingsflygtest. Den första T-7A skickades till Edwards flygvapenbas och den andra till Eglin flygvapenbas.

Denna order markerar en betydande milstolpe för Saab och dess partnerskap med Boeing, och bekräftar företagets position som en nyckelleverantör i det globala försvars- och säkerhetsområdet. Med fokus på innovation och avancerad teknik stärker Saab ytterligare sin position på den internationella arenan för militär flygproduktion.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar