Samsung rapporterar lägre vinst än förväntat

Samsung Electronics, den sydkoreanska elektronikjätten, har utfärdat en vinstvarning för det fjärde kvartalet, med en större resultatnedgång än marknaden förutspått. Detta beror på en svagare efterfrågan än väntat.

Vill du läsa de allra senaste nyheterna har vi summerat dessa här.

Betydande nedgång i rörelseresultatet

Företaget estimerar att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet minskade med 35 procent till 2,800 miljarder won (ungefär 4,310 miljarder USD), vilket är avsevärt lägre än analytikernas genomsnittliga förväntningar. Enligt LSEG Smart Estimate låg dessa förväntningar på 3,700 miljarder won, rapporterar Reuters. Nedgången i resultatet tros vara delvis på grund av minskade intäkter från Samsungs chipkontraktstillverkning, processorer för mobiltelefoner, tv-apparater och hemelektronik.

Hård konkurrens och högre marknadssatsningar

Situationen förvärras av att Samsungs rival LG Electronics också rapporterat om ett resultat som ligger markant under analytikernas förväntningar. Detta tillskrivs hårdare konkurrens och ökade marknadsföringsinsatser inom tv- och hemelektroniksektorerna för att stimulera konsumentefterfrågan.

En ljusglimt i rapporten är dock minneschip-segmentet. ”Det enda som har förbättrats är minneschip, och det beror på att kinesiska pc- och mobiltillverkare återigen börjat bygga lager av minneschip under det fjärde kvartalet”, säger Lee Min-hee, analytiker vid BNK Investment & Securities, enligt Reuters.

Samsung-aktien noterade en minskning med drygt 2 procent på tisdagen, vilket speglar marknadens reaktion på denna oväntade vinstvarning.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar