Tesla återkallar 2 miljoner fordon

Tesla återkallar nästan alla 2 miljoner bilar som sålts i USA för att begränsa användningen av dess Autopilotfunktion. Efter cirka 1 000 olyckor som involverat funktionen, kommer Tesla att genomföra en trådlös programvaruuppdatering. Programvaran kommer att ge fler varningar när förare har Autopilotens ”Autosteer”-funktion aktiverad.

Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) är problemet att ”under vissa omständigheter, när Autosteer är aktiverat, kanske inte framträdandet och omfånget av funktionens kontroller är tillräckliga för att förhindra felaktig användning av funktionen av föraren.”

Tesla kommer också att begränsa användningen av Autosteer genom att kontinuerligt kontrollera förarens uppmärksamhet.

Återkallelsen är ett stort bakslag för Tesla, då Elon Musk har skrytit med fordonens självkörande kapaciteter och sagt, ”på lång sikt tror jag att det har potential att göra Tesla till världens mest värdefulla företag med råge. Om du har helt självkörande bilar i stor skala och helt autonom humanoida robotar som verkligen är användbara, är det inte klart vad gränsen är.”


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar