Tesla erbjuder nu rabatter på sina elektriska fordon under vissa villkor

Tillverkaren av elbilar från Austin, Texas, såg sina leveranser under tredje kvartalet ligga under marknadens förväntningar, vilket ledde till att Elon Musks företag i början av oktober sänkte listpriset för Model 3 från $40,240 till $38,990 och deras bästsäljande Model Y från $47,740 till $43,990. Dessa priser gäller fortfarande.

Tesla har också räknat med $7,500 i federala skattelättnader för att locka köpare till sina fordon och nå sina leveransmål. Men det amerikanska finansdepartementet och interna skatteverket har dragit ner på vindarna för elbilstillverkaren, då Tesla den 13 dec meddelade att deras Model 3 Rear-Wheel Drive och Model 3 Long-Range inte längre kommer vara berättigade till $7,500 i skattelättnad från och med 1 jan. Regeringsorganen säger att fordon med batterikomponenter från en utländsk enhet av oro, såsom Kina, inte är berättigade till skattelättnaderna.

Elbilstillverkaren har nu extra press på sig att nå sina leveransmål för 2024 nu när Model 3 har förlorat sina skattelättnader. Men det är inte hela historien. Företaget förväntar sig att förlora alla eller delar av sina $7,500 i skattelättnader för Model Y också från och med 1 jan, baserat på en notis på deras webbplats som säger, ”Ta leverans innan 31 dec för full $7,500 i skattelättnad.” De garanterar inte någon skattelättnad efter det.

Uber-förare kan få upp till $3,000 i rabatt på Teslas elbilar

100 resor i sin nya elbil på Uber-plattformen före 15 februari 2024. Platinum-förare får $2,000 i återbetalning efter att ha slutfört 100 resor i sin nya elbil på Uber-plattformen före samma datum, och Diamond-förare får $3,000 i återbetalning efter att ha slutfört 100 resor i sin nya elbil före deadline.

De fyra Uber-förarkategorierna bestäms utifrån poäng som tjänats in för varje resa och bonuspoäng för körning under rusningstid.

Avbokningar initierade av föraren räknas inte som slutförda resor. Rabatter från Tesla för incitament återbetalas elektroniskt till förarens registrerade Uber-konto inom 30 dagar efter att alla krav för kampanjen uppfyllts enligt villkoren. Rabatterna är endast inlösbara en gång per förare.

Denna artikel är en bearbetad version av originalinnehållet från https://www.thestreet.com/electric-vehicles/tesla-offers-new-discounts-on-electric-vehicles-with-conditions?puc=yahoo&cm_ven=YAHOO, skriven av Kirk O’Neil den 13 december, 2023.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar