USA:s finansminister Janet Yellen tror på en mjuklandning

USA:s finansminister, Janet Yellen, uttrycker allt större förtroende för Federal Reserves förmåga att tackla inflationen utan att orsaka allvarlig skada på arbetsmarknaden. Under sin återresa från G20-mötet uttalade hon: ”Jag känner mig mycket säker i den här bedömningen”, enligt Bloomberg News rapportering.

Yellens optimism grundar sig på den gradvisa minskningen av inflationen samtidigt som arbetsmarknaden expanderar genom en ökad deltagarbas. Det är detta som har lett till en ökad arbetslöshet på 3,8 procent under augusti, inte massuppsägningar.

Arbetskraftsdeltagandet har nu nått den högsta nivån sedan februari 2020, före det globala utbrottet av covid-19. Yellen noterade att det är ”en klar positiv utveckling” att allt fler människor aktivt söker arbete.


Skrivet av Mohammed Salih

Som en hängiven investerare med flera års erfarenhet inom finansbranschen, har jag en djupgående förståelse för marknadens dynamik och investeringsstrategier. Min kunskap och passion för finans har lett till författandet av boken "Börsen för Alla", en omfattande guide som syftar till att demystifiera aktiemarknaden och göra investeringar mer tillgängliga för en bredare publik.

Lämna en kommentar