Nordea aktie och bolag ( NDA SE)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Nordea Bank och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Nordea Bank som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Nordea Bank?

Nordea Bank Abp är en ledande finanskoncern i Norden och Baltikum, erkänd för sitt arbete inom banktjänster, inklusive personlig och företagsfinansiering, förmögenhetsförvaltning och banktjänster för privata kunder. Som en bank som strävar efter att vara progressiv och kundcentrerad, erbjuder Nordea ett omfattande utbud av finansiella tjänster och har tagit en framträdande roll i att utveckla digitala banklösningar. Grundad 1997, med huvudkontor i Helsingfors, Finland, har Nordea en stark närvaro i de nordiska länderna och är känt för sitt fokus på att skapa långsiktiga värden för kunder och aktieägare.

Bankens strategi innefattar en kontinuerlig strävan efter operationell excellens och ett starkt engagemang för hållbarhet och samhällsansvar, vilket gör det till en attraktiv partner för både kunder och investerare. Genom sitt omfattande nätverk och sin innovativa inställning, är Nordea Bank Abp väl positionerad för att möta de föränderliga kraven i det moderna finansiella landskapet.

Nyckeltal Nordea Bank bolaget

Namn: Nordea Bank
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Finans
Industrier: Bank, Traditionell Bankverksamhet
VD: Frank Vang-Jensen
Ordförande: Stephen Hester
Antal aktier: 2,147,483,647 st
Börsvärde: 420 569,9 MSEK
Soliditet: 4.98 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Nordea Bank

Dometic faller efter säljstämpel från Nordea
Dometic faller efter säljstämpel från Nordea
Nordea ser ett svagare momentum på vissa av Dometics underliggande marknader. Banken är samtidigt missnöjd med hur bolaget har presterat på den strategi som sattes 2019 och sänker sin rekommendation för aktien till sälj från köp. ...
2024-05-23 10:21 | Dagens Industri
Nordea ser försämrad marknad för Dometic
Nordea ser försämrad marknad för Dometic
På grund av svagare momentum i vissa av Dometics underliggande marknader har Nordea sänkt sina estimat för bolagets justerade ebita-resultat 2024-2026 med 6 till 8 procent.
2024-05-23 09:53 | Privata Affärer
Störning hos Nordea – Swish påverkat
Störning hos Nordea – Swish påverkat
Nordea har driftstörningar vilket kan skapa problem med att swisha, rapporterar Aftonbladet.
2024-05-21 12:20 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea om Meko: ”Bud från huvudägaren är möjligt”
Bilservicebolaget Mekos effektiviseringar och ytterligare synergier borde ge stöd till gradvisa marginalförbättringar. Det skriver Nordea i en analys efter att Meko på torsdagen släppt sin kvartalsrapport och hållit en kapitalmarknadsuppdatering.
2024-05-17 11:09 | Dagens Industri
Nordea tvekar om ansvarsfrihet för Viaplays styrelse: ”Inte tagit ställning”
Nordea tvekar om ansvarsfrihet för Viaplays styrelse: ”Inte tagit ställning”
Viaplays storägare Nordea Fonder har ännu inte tagit ställning till huruvida Viaplays avgående styrelse ska beviljas ansvarsfrihet eller inte.  ”Vi har ännu inte tagit ställning till hur vi ska rösta, men kommer att meddela detta på stämman imorgon”, skriver Nordeas presskommunikatör Annie Edwards i ett mejl till Di.
2024-05-13 16:16 | Dagens Industri
Nordea flaggar ned i Mellby Gårds Duni
Nordea flaggar ned i Mellby Gårds Duni
Nordea Fonder har minskat sitt ägande i konsumentproduktföretaget Duni från 5,4 miljoner aktier till omkring 935.000 aktier.
2024-05-13 15:22 | Dagens Industri
Nordea ser återhämtning i Nobia
Nordea ser återhämtning i Nobia
Köksbolaget Nobia stiger 9 procent efter att Nordea återupptagit sin bevakning med en köprekommendation. Riktkursen är 8,5 kronor per aktie.
2024-05-13 10:54 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea ser uppsida på över 50 procent i Nibe
Nordea sänker sin riktkurs för Nibe men upprepar sitt köpråd och ser fortsatt en kraftig uppsida i aktien.
2024-05-10 11:04 | Dagens Industri
Nordea sänker rörliga bolåneräntan
Nordea sänker rörliga bolåneräntan
Efter dagens räntesänkning från Riksbanken meddelar storbanken Nordea att man sänker bolåneräntan på tremånaderslån med 0,25 procentenheter.
2024-05-08 10:16 | Privata Affärer
Nordea: Därför köpstämplar vi Knowit
Nordea: Därför köpstämplar vi Knowit
It-konsulten Knowits marginal har antagligen redan passerat sin botten.
2024-05-06 11:11 | Privata Affärer
Nordea ser ”massiv uppsidepotential” i serieförvärvaren
Nordea ser ”massiv uppsidepotential” i serieförvärvaren
Nordea räknar med att den kommande delårsrapporten visar upp ännu ett operativt svagt kvartal tyngt av många lågkvalitativa tillgångar kvar i bolaget. Trots kortsiktig motvind säger sig storbanken se en ”massiv uppsidepotential” med en riktkurs som ligger 180 procent över dagens kursnivå.
2024-05-03 09:19 | Dagens Industri
Nordea: Räntenedgången kan göra hushållen besvikna
Nordea: Räntenedgången kan göra hushållen besvikna
Pusselbitarna för en ekonomisk återhämtning i Sverige faller nu på plats och banar väg för en serie räntesänkningar från Riksbanken, enligt Nordea. Men hushållen riskerar att bli besvikna över vad det nya normalläget innebär för plånboken.<br>– Vi tror inte att räntan går tillbaka till förpandeminivåer, säger bankens chefsanalytiker Torbjörn Isaksson. ...
2024-04-24 13:34 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea: Upp till bevis Riksbanken
Riksbanken har “inga inhemska skäl” att inte sänka räntan, slår Nordeas chefsekonom Annika Winsth fast med tanke på hur svagt konjunkturen utvecklas. I Nordeas (börskurs) dagsfärska konjunkturapport heter det att det mesta nu “faller på plats” i svensk ekonomi, särskilt pekar banken på att inflationen är på väg mot normala nivåer igen. Att Sveriges ekonomi ...
2024-04-24 09:40 | Dagens PS
Nordea: Många bitar faller på plats i Sveriges ekonomi
Nordea: Många bitar faller på plats i Sveriges ekonomi
Efter flera turbulenta år faller många bitar på plats i den svenska ekonomin. Hushållens konsumtionsmönster normaliseras, exportföretagens produktion kommer i balans med efterfrågan och inflationen stabiliseras på låga nivåer. Det skriver Nordea i en konjunkturprognos på onsdagen.
2024-04-24 09:21 | Dagens Industri
Tekniska problem hos Nordea
Tekniska problem hos Nordea
Nordea upplever just nu tekniska problem, rapporterar Aftonbladet. Användare som går in på hemsidan möts av ett felmeddelande om att sidan inte är tillgänglig.
2024-04-23 06:55 | Dagens Industri
Default News Image
Revansch för Nordea – rapporten rena ångvälten
Nordea krossar förväntan och redovisar en vinst som får förhandsprognoserna att komma på skam – för vd Frank Vang-Jensen är kvartalsrapporten en skön revansch. För Q4 kom Nordea in med en rapportbesvikelse och bommade vinstförväntan. Även bankens utdelning blev en besvikelse när resultat då redovisades. Nu är det historia. Torsdagsmorgonens resultatrapport från storbanken, som du ...
2024-04-18 07:11 | Dagens PS
Nordea slår resultatförväntningarna
Nordea slår resultatförväntningarna
Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1.763 miljoner euro för det första kvartalet 2024. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig 1.554 miljoner euro enligt Infronts sammanställning av 16 analytikers prognoser.
2024-04-18 06:35 | Privata Affärer
Nordeas resultat steg klart mer än väntat
Nordeas resultat steg klart mer än väntat
Nordeas rörelseresultat steg till 1.763 miljoner euro från 1.480 miljoner euro under första kvartalet i fjol – betydligt högre än analytikernas förväntan på 1.554 miljoner euro, enligt Infronts konsensus.
2024-04-18 06:31 | Dagens Industri
Default News Image
Analys: Nordea-rapport “extra spännande”
Dagens Industri framhåller i en bankanalys att det blir “extra spännande” att följa Nordea som är först ut att rapportera bland storbankerna. Bakgrunden är att aktien i Nordea (börskurs) inte har stigit inför rapporten, men analytikerna hissar däremot aktien inför resultatrapporten. Detta återspeglas bland annat i att Kepler Cheuvreux som nyligen höjt rekommendationen till köp ...
2024-04-17 13:01 | Dagens PS
Default News Image
Bilia börsbackar efter ljummen Nordea-analys
Den 24 april kommer Mats Qvibergs bilföretag Bilia med sin rapport. Nordea tror att det blir ett svagt första kvartal och sänker estimaten redan nu. Bilia (börskurs Bilia) tillhörde en av Stockholmsbörsens största förlorare under tisdagen. “Brist på triggers” Aktien handlades vid 14-tiden ned drygt 5 procent efter att ha varit back över 7 procent ...
2024-04-16 14:58 | Dagens PS
Nordea: Brist på triggers i Bilia
Nordea: Brist på triggers i Bilia
Nordea ser en brist på triggers för Biliaaktien på kort sikt. Banken har förväntningar om ett svagare första halvår för Bilia, vars aktie nu handlas i linje med bankens tidigare multipelbaserade riktkurs på 130 kronor.
2024-04-16 10:53 | Privata Affärer
Nordea spår lägre försäljning från Bilia – ser brist på triggers
Nordea spår lägre försäljning från Bilia – ser brist på triggers
Nordea ser en brist på triggers för Biliaaktien på kort sikt. Banken har förväntningar om ett svagare första halvår för Bilia, vars aktie nu handlas i linje med bankens tidigare multipelbaserade riktkurs på 130 kronor. ...
2024-04-16 10:52 | Dagens Industri
Nordea varnar för ordermiss i Atlas Copcos rapport
Nordea varnar för ordermiss i Atlas Copcos rapport
Den Wallenberg-kontrollerade verkstadsjätten Atlas Copco släpper sina delårssiffror på onsdag nästa vecka. Rapporten blir den avgående vd:n Mats Rahmström avskedsföreställning och storbanken Nordea varnar för att det kan bli en trist sorti.
2024-04-16 09:45 | Dagens Industri
Nordea: Uppsida på 40 procent i MTG
Nordea: Uppsida på 40 procent i MTG
Nordea har inlett bevakning av spelunderhållningsbolaget MTG i vilken man ser en uppsida på 40 procent. Aktien köpstämplas och riktkursen sätts till 122 kronor, att jämföra med dagens kurs på 86,95 kronor (handeln är pågående).
2024-04-15 13:12 | Privata Affärer
Nordea: 40-procentig uppsida i gamingjätten
Nordea: 40-procentig uppsida i gamingjätten
Spelkoncernen MTG hyllas som en ”kassaflödesmaskin” av Nordea, som inlett bevakning bolaget. Enligt banken finns en dryg 40-procentig uppsida i aktien.
2024-04-15 10:27 | Dagens Industri
Nordea: 40-procentig uppsida i gamingbolaget
Nordea: 40-procentig uppsida i gamingbolaget
Spelkoncernen MTG hyllas som en ”kassaflödesmaskin” av Nordea, som inlett bevakning bolaget. Enligt banken finns en dryg 40-procentig uppsida i aktien.
2024-04-15 10:27 | Dagens Industri
Nordea spår bottenkvartal från Ericsson
Nordea spår bottenkvartal från Ericsson
Flera analytiker höjer ett varningens finger inför Ericssons rapport, som väntas innehålla ett försämrat resultat för det första kvartalet och en svag guidning för det andra kvartalet. Förhoppningar finns dock om en förbättring under det andra halvåret. Det framgår av en rad analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.
2024-04-11 16:27 | Dagens Industri
Nordea: New Wave möter dämpad efterfrågan
Nordea: New Wave möter dämpad efterfrågan
Efter New Wave-aktiens starka utveckling är det dags för en paus, skriver Nordea i en uppdatering där rekommendationen sänks till behåll från tidigare köp.
2024-04-11 10:12 | Privata Affärer
Tungt fall i New Wave – Nordea tror på dämpad efterfrågan
Tungt fall i New Wave – Nordea tror på dämpad efterfrågan
Torsten Janssons bolagsgrupp New Wave faller tungt på torsdagen sedan Nordea slopat sin köpstämpel. Banken räknar med en dämpad efterfrågan för profil- och sportsegmenten på kort sikt.
2024-04-11 09:45 | Dagens Industri
Dagens rekar: Citi sänker Volvo – SHB höjer Nordea
Dagens rekar: Citi sänker Volvo – SHB höjer Nordea
Citigroup slopar sin köpstämpel på Volvo efter den senaste tidens kursmässiga medvind för lastbilsfabriken, och Handelsbanken köpstämplar en konkurrent. Det är ett par av dagens rekommendations- och riktkursförändringar.
2024-04-11 07:23 | Dagens Industri
Nordea: Expansiv finanspolitik väntar
Nordea: Expansiv finanspolitik väntar
Med en väntad inflation under målet andra halvåret kommer regeringen sannolikt att se ännu mer utrymme för expansiv finanspolitik i höstbudgeten.
2024-04-10 14:30 | Privata Affärer
Nordea: Då ökar utrymmet för expansiv finanspolitik
Nordea: Då ökar utrymmet för expansiv finanspolitik
Med en väntad inflation under målet andra halvåret kommer regeringen sannolikt att se ännu mer utrymme för expansiv finanspolitik i höstbudgeten, det skriver Nordea-ekonomer.
2024-04-10 13:54 | Dagens Industri
Nordea sänker Investor och Industrivärden – här är dagens rekar
Nordea sänker Investor och Industrivärden – här är dagens rekar
Medan Nordea sänker sina rekommendationer för Investor och Industrivärden får verkstadsjättar som Atlas Copco, Alfa Laval och Assa Abloy höjda riktkurser. Här är en sammanställning av fredagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2024-04-05 07:06 | Dagens Industri
Sänkt riktkurs för Nordea – här är dagens rekar
Sänkt riktkurs för Nordea – här är dagens rekar
Nordea har fått en sänkt riktkurs medan Loomis och Lundin Mining har fått höjda riktkurser. Här är de senaste riktkurs- och rekommendationsförändringarna.
2024-04-04 07:36 | Dagens Industri
Nordea ser första sänkning från ECB i sommar
Nordea ser första sänkning från ECB i sommar
Preliminärt KPI för mars i euroområdet kom in i linje med ECB:s förväntningar, något som stärker tron att första räntesänkningen kommer i juni. Detta skriver Nordea i en kommentar. ...
2024-04-03 12:13 | Privata Affärer
Default News Image
Exsitec i avtal med Nordea om utökade kreditramar
First North-listade Exsitec, verksamt inom digitala lösningar, har tecknat ett nytt avtal om utökade kreditramar med Nordea.
2024-03-28 19:18 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea spår kortsiktig börskorrigering
Sannolikt står börsen efter det säsongsmässigt rekordartade rallyt nu för en rekyl netåt, men börsåret avslutas högre än i dag, tror Nordea. I en färsk investeringsstrategi, som refereras av Privata Affärer, framgår det att Nordea inte stuvar om sin modellportfölj från förra uppdateringen inför övergången till mars. Fortsatt är rådet att övervikta aktier framför i ...
2024-03-28 09:16 | Dagens PS
Nordea ökar sitt ägande i Viaplay
Nordea ökar sitt ägande i Viaplay
Nordea Fonder har utökat sitt ägande i Viaplay marginellt och flaggar för ett ägande överstigande 10 procent av kapitalet och rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen.
2024-03-27 17:15 | Dagens Industri
Nordea: En börsnedgång kryper allt närmare
Nordea: En börsnedgång kryper allt närmare
Ett nedställ kryper allt närmare på aktiemarknaden, enligt Nordeas experter som pekar ut flera illavarslande tecken. Rådet? Håll huvudet kallt. <br>– Vi tror att börsen står högre i slutet av året än den gör i dag, säger chefsstrategen Johan Larsson. ...
2024-03-27 15:05 | Privata Affärer
Nibe föll efter Nordea-observationer i värmepumpsmarknaden
Nibe föll efter Nordea-observationer i värmepumpsmarknaden
Nibe föll kraftigt i eftermiddagshandeln, utan några särskilda nyheter. I marknaden kan däremot noteras att Nordea i två snabbkommentarer under morgonen publicerade till synes negativa tecken inför den kvartalsrapport som Nibe släpper i mitten av maj, och ligger klart under konsensus.
2024-03-22 18:53 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Nu stiger bostadspriserna
Svenskarnas optimism kring stigande bostadspriser ökar, enligt en ny rapport. Samtidigt bromsar en annan faktor bostadsköpen. När Nordea (börskurs Nordea) nu släpper sin färska boendebarometer, utförd i samarbete med Verian, är det en markant skillnad mot situationen hösten 2023. Då uppgav 19 procent av de svarande att de trodde på stigande bostadspriser. Fler tror på ...
2024-03-22 09:28 | Dagens PS
Nordea: Fler tror på stigande bopriser – men färre klarar ökade utgifter
Nordea: Fler tror på stigande bopriser – men färre klarar ökade utgifter
Fler tror på stigande bostadspriser. Men färre hushåll klarar av kostnader för sitt boende, visar en undersökning.
2024-03-22 07:04 | Privata Affärer
Default News Image
21 mars: Nordea har sin stämma i dag
Dagens PS guidar dig. På rapportfronten är det tunt men en hel del utländsk makro kommer in, och storbanken Nordeas aktieägare samlas till stämma. BÖRS RapporterOspecificerad tid: Kollect on Demand, Kopy Goldfields, Lyckegård, Realfiction, Trainimal Utländska rapporterOspecificerad tid: Porsche Automobil Före börsöppning: Accenture, Next 07:30 BMW, 21:15 Nike Efter börsstängning: Fedex Stämmor08:00 Nordea 10:00 ABB, ...
2024-03-21 06:29 | Dagens PS
Nordea spår nytt rekordkvartal för Skistar – upprepar köpråd
Nordea spår nytt rekordkvartal för Skistar – upprepar köpråd
Nordea tror att Skistar kommer att leverera ett nytt rekordkvartal i halvårsrapporten på onsdag nästa vecka, och upprepar ett köpråd baserat på förmodad styrka i bland annat Åre.
2024-03-14 10:29 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea ser inga triggers för H&M i närtid men upprepar köpråd
Storbanken Nordea behåller sin positiva syn på H&M-aktien men ser samtidigt inga ”triggers” för aktien i närtid, enligt en färsk analys.
2024-03-13 09:28 | Dagens Industri
Efter polisens svartlistning: Nordea blockerar Betsson i Finland
Efter polisens svartlistning: Nordea blockerar Betsson i Finland
Nordea har efter finländska polisens svartlistning av Betsson förra veckan blockerat betalningar från Nordeakonton till spelbolagets kasinosajter i Finland. Det uppger banken för Di.
2024-03-05 08:34 | Dagens Industri
Default News Image
Nordeas vd dubblar gapet till personalen
Frank Vang-Jensen har fördubblat lönegapet till sina anställda sedan han tog över som vd för Nordea. Här är nya fakta om hur klyftorna ökar. När LO nyligen lämnade sin årliga rapport om hur klasskillnaderna och löneskillnaderna fortsätter växa i Sverige, handlade det om vd-löner kontra arbetarlöner. I LO:s rapport, baserad på statistik från 1950 och ...
2024-02-26 18:01 | Dagens PS
Nordea: Bundna bolåneräntor har \"sannolikt toppat\"
Nordea: Bundna bolåneräntor har \"sannolikt toppat\"
Nordea justerar sina boränteprognoser efter att Riksbanken öppnat dörren till räntesänkingar. Får storbanken rätt sjunker den rörliga räntan under dagens bundna räntenivåer framåt årsskiftet. ...
2024-02-26 14:30 | Privata Affärer
Nordea skeptisk till Storskogens val av tillförordnad vd
Nordea skeptisk till Storskogens val av tillförordnad vd
Förvärvskonglomeratet Storskogens val att utse Christer Hansson till tillförordnad vd för företaget när Daniel Kaplan kliver av möts met skepsism från Nordeas analytiker. Till Dagens industri säger Carl Ragnerstam att banken är \"väldigt skeptiska\" över valet av Hansson.
2024-02-19 11:16 | Privata Affärer
Default News Image
Storskogens vd avgår – Nordea storsågar ersättaren
Vd Daniel Kaplan ersätts av Christer Hansson i Storskogen. Det gillas inte alls av Nordea som påpekar att ersättarens affärsområde haft koncernens sämsta utveckling. Förvärvskonglomeratet Storskogen (börskurs Storskogen) meddelar på måndagen att vd:n och grundaren Daniel Kaplan avgår med omedelbar verkan. ”Att ta Storskogen från en abstrakt idé till en företagsgrupp med SEK 36 miljarder ...
2024-02-19 10:49 | Dagens PS
Nordeas nya prognos: Feds första sänkning dröjer till hösten
Nordeas nya prognos: Feds första sänkning dröjer till hösten
Nordea kapar sina förväntningar på Federal Reserve och tror att den första räntesänkningen kommer i september, och inte i mars som man tidigare räknade med. Storbanken stänger inte heller dörren för ytterligare räntehöjningar.
2024-02-16 10:32 | Dagens Industri
Nordea: Räntesänkning från Fed dröjer
Nordea: Räntesänkning från Fed dröjer
Flera faktorer talar för att Federal Reserve kommer att dröja till september innan de börjar sänka räntan.
2024-02-16 09:57 | Privata Affärer
Efterlängtad inflationssiffra från USA – Nordea ser risker
Efterlängtad inflationssiffra från USA – Nordea ser risker
Analytikerna tror att den allmänna inflationstakten i USA faller under 3 procent för första gången sedan våren 2021. Men kärninflationen är trögare och tisdagens utfall kan ge Federal Reserve anledning att avvakta med räntesänkningar i närtid, enligt Nordea. ...
2024-02-13 10:30 | Privata Affärer
”Tekniska problem” hos Nordea – går inte att logga in
”Tekniska problem” hos Nordea – går inte att logga in
Nordea har problem med inloggningen på sin nätbank under fredagsmorgonen. ”Det finns ingen prognos för när det förväntas vara åtgärdat, men vi jobbar på för att lösa det så snart som möjligt”, säger banken till Di.
2024-02-09 09:04 | Dagens Industri
”Tekniska problem” hos Nordea
”Tekniska problem” hos Nordea
Nordea har problem med inloggningen på sin nätbank under fredagsmorgonen. ”Det finns ingen prognos för när det förväntas vara åtgärdat, men vi jobbar på för att lösa det så snart som möjligt”, säger banken till Di.
2024-02-09 09:04 | Dagens Industri
Default News Image
Nordeaduo miljonköper aktier efter rapportsmällen
De två senaste dagarna har två styrelseledamöter i Nordea köpt aktier för miljonbelopp, visar insynsrapportering.
2024-02-08 16:45 | Dagens Industri
Nordeas vd efter börssmällen: ”Två saker som förstör”
Nordeas vd efter börssmällen: ”Två saker som förstör”
Nordeas bokslutsrapport slutade med en av de värre börssmällarna under vd:n Frank Vang-Jensen, som själv anser att det är två saker som förstör ett i övrigt solitt kvartal. Och vad gäller den generella riskbilden är han mer positiv nu än för tre månader sedan.
2024-02-05 14:12 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea tror på förbättrad lönsamhet från Hoist – aktien lyfter
Kredithanteringsbolaget Hoist stiger med över 6 procent på måndagen efter att Nordea upprepat sin positiva syn på bolaget.
2024-02-05 13:36 | Dagens Industri
Nordea och verkstadsjättar sjunker på fallande börs
Nordea och verkstadsjättar sjunker på fallande börs
Stockholmsbörsen faller svagt på måndagen. Vid 13.20-tiden är breda index ned med 0,2 procent medan OMXS30-index är ned 0,5 procent. Nordea faller tungt efter sin kvartalsrapport, samtidigt som flera verkstadsjättar sjunker.
2024-02-05 13:28 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea halverar Electrolux vinstutsikter – tror inte på utdelning nästa år heller
Electrolux har inte lämnat utdelning på två år, och Nordea tror inte att det blir någon nästa år heller. Banken nästan halverar utsikterna för bolagets helårsvinst, vilket bidrar till att den redan pressade aktien faller ytterligare på måndagen.
2024-02-05 10:39 | Dagens Industri
Nordea tror inte på utdelning från Electrolux nästa år heller
Nordea tror inte på utdelning från Electrolux nästa år heller
Electrolux har inte lämnat utdelning på två år, och Nordea tror inte att det blir någon nästa år heller. Banken nästan halverar utsikterna för bolagets helårsvinst, vilket bidrar till att den redan pressade aktien faller ytterligare på måndagen.
2024-02-05 10:39 | Dagens Industri
Nordea Q4 rapport
Nordea Q4 rapport
Total inkomst ökade med 1% trots negativa valutaeffekter, med en ökning på 19% inom netto-ränteinkomster på grund av förbättrade nettoräntemarginaler. Netto-avgifts- och provisionsinkomster minskade med 3% jämfört med föregående år, och nettoförsäkringsresultatet var 15% lägre. Nettoresultatet från rättvis värdering var…...
2024-02-05 09:44 | Börsen för alla
Blandat i börsöppningen – Nordea rapportbackar
Blandat i börsöppningen – Nordea rapportbackar
Stockholmsbörsens storbolagsindex inledde veckan på lätta minustal, efter en sidledes rörelse förra veckan. Dagens rapportbjässe tyngde indexet efter ett rörelseresultat som kom in sämre än väntat, medan det bredare indexet stiger.
2024-02-05 09:02 | Dagens Industri
Risk för vinsthemtagningar i Nordea
Risk för vinsthemtagningar i Nordea
Nordeas rapport var något sämre på de flesta punkter. Även om målet är att fortsätta avkasta mer än 15 procent på eget kapital räcker det troligen inte för att lyfta kursen. Om det inte kommer några positiva besked under förmiddagens rapportpresentation finns risk för vinsthemtagningar. ...
2024-02-05 08:45 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen spås öppna kring nollan idag måndag
Stockholmsbörsen spås öppna kring nollan idag måndag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 5:e Februari 2024 Måndagen den 5 februari 2024 förväntas Stockholmsbörsen öppna runt nollan, efter en fredag där positiva jobbsiffror från USA bidrog till en optimistisk stängning på de amerikanska börserna. Även om råvarupriserna föll och Asien visade…...
2024-02-05 07:37 | Börsen för alla
Default News Image
Vinstbom och lägre utdelning från Nordea
Storbanken Nordeas Q4-rapport når inte riktigt upp till förväntan, bland annat är rörelseresultatet lägre än 2022 samtidigt som utdelningen inte når förväntan. Bankens rörelseresultat kommer in 13 procent under siffran som Nordea (börskurs) redovisade föregående år. Därmed står det klart att storbanken missar vinstestimaten, och även om banken nu höjer utdelningen rejält är den lägre ...
2024-02-05 07:04 | Dagens PS
Nordea nådde inte vinstförväntningarna
Nordea nådde inte vinstförväntningarna
Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1.415 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2023. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig 1.554 miljoner euro enligt Infronts sammanställning av 19 analytikers prognoser.
2024-02-05 07:02 | Privata Affärer
Nordeas resultat var lägre än väntat
Nordeas resultat var lägre än väntat
Storbanken Nordea levererar ett rörelseresultat under förväntningarna, och ett räntenetto i linje med förväntningarna. Utdelningen höjs kraftigt, men når inte riktigt upp till analytikernas prognos.
2024-02-05 06:32 | Dagens Industri
Default News Image
Meta rekordrusade och miljonregn till Nordeatoppar – här är kvällens viktigaste nyheter
USA-börserna var på gott humör och Facebook-ägaren Meta satte nytt rekord i värdeökning under en handelsdag. Nordea kom också med ett glädjebesked – för toppcheferna. Här är några av kvällens viktigaste nyheter.
2024-02-02 22:44 | Dagens Industri
Meta rekordrusade och miljonregn till Nordeatoppar
Meta rekordrusade och miljonregn till Nordeatoppar
USA-börserna var på gott humör och Facebook-ägaren Meta satte nytt rekord i värdeökning under en handelsdag. Nordea kom också med ett glädjebesked – för toppcheferna. Här är några av kvällens viktigaste nyheter.
2024-02-02 22:44 | Dagens Industri
Nytt incitamentsprogram för Nordeatopparna
Nytt incitamentsprogram för Nordeatopparna
Nordeas styrelse har beslutat om ett nytt incitamentsprogram för bankens toppchefer. 1,7 miljoner aktier ligger i potten, vilket med dagens stängningskurs motsvarar 224 miljoner kronor.
2024-02-02 19:47 | Dagens Industri
Nytt miljonregn hägrar för Nordeatopparna
Nytt miljonregn hägrar för Nordeatopparna
Nordeas styrelse har beslutat om ett nytt incitamentsprogram för bankens toppchefer. 1,7 miljoner aktier ligger i potten, vilket med dagens stängningskurs motsvarar 224 miljoner kronor.
2024-02-02 19:47 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Verklighetsfrånvända förväntningar på kursraketen
Nordea har under torsdagen dragit ned sin rekommendation på 2022 års stora kursraket, läkemedelsbolaget Bioarctic. Förväntningarna har blivit verklighetsfrånvända enligt banken.
2024-02-01 13:27 | Dagens Industri
Di avslöjar: Alectas petade toppnamn på väg till Nordea
Di avslöjar: Alectas petade toppnamn på väg till Nordea
Alectas tänkta ordförande Lars Rohde är på väg att föreslås som styrelseledamot i Nordea, erfar Di. Det kommande uppdraget i storbanken fick Alecta att plötsligt dra tillbaka sin nominering av dansken, enligt källor.
2024-01-31 11:52 | Dagens Industri
Nordea: Goda utsikter – övervikta aktier
Nordea: Goda utsikter – övervikta aktier
Med USA som draglok är världsekonomin på rätt spår och det mesta talar för att äga aktier framöver, enligt Nordea. Kinas kräftgång gör dock att banken stänger sin tidigare överviktposition i tillväxtmarknader. ...
2024-01-30 14:55 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea befarar svagt bokslut från Bravida
Nordea Markets förväntar sig att installationsbolaget Bravida, som levererar tekniska funktioner för fastigheter, kommer att komma med en svag delårsrapport för det fjärde kvartalet 2023 när kvartalsbeskedet läggs fram i mitten av februari.
2024-01-26 11:49 | Dagens Industri
Nordea svänger till sälj i fastighetsaktien
Nordea svänger till sälj i fastighetsaktien
Nordea sänker ett av börsens fastighetsbolag till sälj sedan värderingen dragit iväg. Men flera andra bolag får upprepade köpråd – bland att en kraschad aktie där banken ser en tydlig ”trigger” framåt.
2024-01-24 11:01 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Risken minskar för djup recession
Sverige befinner sig i en teknisk recession, men en djupare lågkonjunktur bör kunna undvikas, tror storbanken Nordea. “Sverige har en svag ekonomisk tillväxt den närmaste tiden. Inflationen normaliseras och räntesänkningar närmar sig, vilket bör minska risken för en djup recession. Räntorna kommer dock att förbli högre än före pandemin och hushåll och företag kommer att ...
2024-01-24 09:42 | Dagens PS
Nordea tror på snabba räntesänkningar från Riksbanken
Nordea tror på snabba räntesänkningar från Riksbanken
Den svenska ekonomin utvecklas svagt i närtid men tillväxten stabiliseras och inflationen normaliseras i år. Riksbanken sänker styrräntan i snabb takt, men ränteläget förblir högre än före pandemin. ...
2024-01-24 09:13 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea spår en första räntesänkning under våren
Nordea spår att en första räntesänkning från Riksbanken kommer under våren. Det skriver banken i en boränteprognos. ...
2024-01-18 10:24 | Dagens Industri
Nordea spår lägre boräntor i år
Nordea spår lägre boräntor i år
Nordea spår att en första räntesänkning från Riksbanken kommer under våren, vilket banken ser talar för lägre bolåneräntor i år. ”Önskar man binda sina bolåneräntor kan det möjligen vara värt att avvakta något”, skriver Nordea i en boränteprognos. ...
2024-01-18 10:24 | Dagens Industri
Nordea: Inga triggers i Cloetta
Nordea: Inga triggers i Cloetta
Nordea ser inga triggers för konfektyr- och snacksbolaget Cloetta inom den närmsta tiden, trots ganska låga värderingsmultiplar. Det skriver banken i en analys, där banken hänvisar till en risk för en långsammare resultattrend på kort och medellång sikt.
2024-01-18 10:06 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea ser 17 procents uppsida i Revolution Race
Nordea bedömer att Revolution Race, eller RVRC, kommer att rapportera ett starkt oktober-decemberkvartal den 30 januari, med ett justerat rörelseresultat som ökat 39 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol.
2024-01-18 09:24 | Dagens Industri
Nordea skrotar Cloetta-köpråd – ”dyrare kakao och socker”
Nordea skrotar Cloetta-köpråd – ”dyrare kakao och socker”
Nordea sänker sin Cloettarekommendation från köp till behåll, och vinstestimaten med 2-7 procent, till följd bland annat av dyrare kakao och socker. Aktien sjunker och hör till onsdagens börsöppnings svagaste kort.
2024-01-18 09:06 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe faller på börsen efter sänkt riktkurs från Nordea
Nordea ser fortsatt köpläge i värmepumpsbolaget Nibe, men skruvar ned riktkursen. Aktien faller i den inledande tisdagshandeln. ...
2024-01-16 09:23 | Dagens Industri
Nibe pressas på börsen efter sänkt riktkurs från Nordea
Nibe pressas på börsen efter sänkt riktkurs från Nordea
Nordea ser fortsatt köpläge i värmepumpsbolaget Nibe, men skruvar ned riktkursen. Aktien faller i den inledande tisdagshandeln. ...
2024-01-16 09:23 | Dagens Industri
Nordea ser köpläge i Kjell Group
Nordea ser köpläge i Kjell Group
Nordea Markets bedömer att detaljhandelsbolaget Kjell Group gynnas av styrkan i den svenska konsumentsektorn och höjer sin rekommendation från behåll till köp.
2024-01-15 12:12 | Privata Affärer
Nordea: Kursomvärdering väntar Kjell – uppsida på 33 procent
Nordea: Kursomvärdering väntar Kjell – uppsida på 33 procent
Nordea spår en accelererad vinsttillväxt och en successivt förbättrad skuldsättningsgrad från Kjell Group. Inför helårsrapporten köpstämplar man teknikåterförsäljaren.
2024-01-15 10:48 | Dagens Industri
Default News Image
Knowit faller på börsen efter slopat köpråd från Nordea
Knowit faller på börsen efter att Nordea slopat sin köpstämpel på aktien. Banken pekar på att aktien har haft en stark återhämtning sedan rapporten för tredje kvartalet och skruvar samtidigt ned sina estimat för resultatet under 2024 och 2025. ...
2024-01-12 10:23 | Dagens Industri
Nordea spår återhämtning i Ericssons resultat – aktien stiger
Nordea spår återhämtning i Ericssons resultat – aktien stiger
Nordea spår att Ericssons ebita-resultat och fria kassaflöde står inför en avsevärd återhämtning under 2024 och 2025. Banken köpstämplar aktien som stiger i torsdagshandeln. ...
2024-01-11 09:56 | Dagens Industri
Nordea: Potential för återhämtning i Ericsson
Nordea: Potential för återhämtning i Ericsson
Ericssons nya 5G RAN-affär med AT&T tillsammans med flera positiva faktorer för marginalutvecklingen ger trovärdiga byggstenar för en avsevärd återhämtning i ebita-resultatet och det fria kassaflödet under 2024-2025, trots att utsikterna för telekomoperatörernas investeringar fortfarande ser konservativa ut.
2024-01-11 09:55 | Privata Affärer
JP Morgan säljstämplar Nordea – här är dagens rekar
JP Morgan säljstämplar Nordea – här är dagens rekar
Den amerikanska storbanken JP Morgan sänker sin rekommendation för Nordea till undervikt från neutral. Samtidigt höjer DNB riktkursen för Skanska trots tisdagens vinstvarning. Här är morgonens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2024-01-11 07:13 | Dagens Industri
Nordea köpstämplar Ericsson – här är dagens rekar
Nordea köpstämplar Ericsson – här är dagens rekar
Den amerikanska storbanken JP Morgan sänker sin rekommendation för Nordea till undervikt från neutral. Den nordiska storbanken höjer i sin tur sin rekommendation för Ericsson till köp. Här är morgonens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2024-01-11 07:13 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea har mäklat post om 3,2 procent av Idun Industrier
Nordea internmäklade på onsdagseftermiddagen en post värd 52,5 Mkr, motsvarande omkring 3,2 procent av kapitalet och 0,9 procent av rösterna, i First North-listade Idun Industrier. Aktien rusade efter sin börsdebut för snart tre år sedan men har gått svagt sedan börseuforin hösten 2021.
2024-01-10 17:03 | Dagens Industri
Första AP-fonden har sålt sina sista aktier i Nordea
Första AP-fonden har sålt sina sista aktier i Nordea
Första AP-fonden har under december sålt sina sista aktier i Nordea. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings uppdatering daterad den 27 december.
2024-01-10 09:57 | Dagens Industri
Swedbank och Nordea gör tumme upp för Viaplays räddningsplan
Swedbank och Nordea gör tumme upp för Viaplays räddningsplan
Vid sidan av Nordea Fonder kommer även Swedbank Robur att ställa sig bakom rekapitaliseringsplanen vid onsdagens ödesstämma i Viaplay. ”Fördelarna överväger nackdelarna”, säger Marianne Nilsson, chef för ägarstyrning på Robur.
2024-01-09 16:59 | Dagens Industri
Nordea tror fortsatt på aktier – behåller övervikten i portföljen
Nordea tror fortsatt på aktier – behåller övervikten i portföljen
Nordea behåller aktieövervikten i portföljen. Däremot gör storbanken en förändring i räntebenet. ...
2024-01-08 15:00 | Privata Affärer
Nordea polisanmäld av danska finansinspektionen
Nordea polisanmäld av danska finansinspektionen
Nordea i Danmark har enligt Finanstilsynet i landet haft så stora problem med sin kontroll av riskkunder att det enligt myndigheten varit uppenbart att banken \"i åratal kan ha missbrukats till penningtvätt eller terrorfinansiering\". Det skriver Berlingske enligt Marketwire. ...
2024-01-08 10:02 | Privata Affärer
Default News Image
Nya uppgifter om dansk Nordeautredning
Nordeas danska filial ska i åratal ha brutit mot penningtvättsreglerna, rapporterar Berlingske Business.
2024-01-08 09:33 | Dagens Industri
Nordea slaktar ränteprognosen – räknar med första sänkning i maj
Nordea slaktar ränteprognosen – räknar med första sänkning i maj
Nordea slaktar sin ränteprognos. Nu räknar storbanken med en första sänkning redan i maj och att styrräntan ligger på 2,5 procent framåt slutet av året. ...
2024-01-08 09:30 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea: Tidigare och fler räntesänkningar i korten
Den nordiska storbanken Nordea skruvar ordentligt på sina prognoser för Riksbankens styrräntebana. En första sänkning tror man kommer redan i maj.
2024-01-08 08:04 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea ändrar rutiner och tar miljardsmäll
Nordea ändrar sin redovisningspraxis och detta för med sig en nedskrivning på ett betydande belopp, konstaterar storbanken. Nordea gör en nedskrivning på 130 miljoner euro, motsvarande 1,5 miljarder kronor, i det fjärde kvartalet. Bakgrunden är att banken beslutat att ändra sin redovisningspraxis för utvecklingskostnader för digitala tjänster. Den nuvarande praxisen är att aktivera utvecklingskostnader och ...
2023-12-18 11:57 | Dagens PS
Nordea gör miljardnedskrivning
Nordea gör miljardnedskrivning
Nordea kommer i rapporten för det fjärde kvartalet att redovisa en nedskrivning på 130 miljoner euro (cirka 1,45 miljarder kronor) relaterad till en ny princip för redovisning av utvecklingskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande. ...
2023-12-18 08:56 | Privata Affärer
Nordea ändrar redovisningsmetod – gör miljardnedskrivning
Nordea ändrar redovisningsmetod – gör miljardnedskrivning
Nordea kommer att upphöra med att ta utvecklingskostnader för sina digitala tjänster på balansräkningen, och i stället redovisa dem som en kostnad. Resultat: en nedskrivning på 130 miljoner euro, 1,45 miljarder kronor, som belastar det fjärde kvartalet.
2023-12-18 08:40 | Dagens Industri
Ett decennium senare: Nordea Open tillbaka på tronen
Ett decennium senare: Nordea Open tillbaka på tronen
Båstad tar hem segern – när tennisspelarna själva får välja. Nordea Open har nu röstats fram som årets bästa turnering i sin kategori på proffstouren.
2023-12-15 19:00 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea får grönt ljus för sitt norska köp från Danske
Nordeas förvärv av Danske Banks norska privatkundverksamhet, som aviserades i juli, har nu godkänts av norska Konkurransetilsynet.
2023-12-15 10:43 | Dagens Industri
Nordea köpstämplar Bilia
Nordea köpstämplar Bilia
Nordea Markets inleder bevakning av Bilia med rekommendationen köp och riktkursen 140 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.
2023-12-14 09:31 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea spår köplust från Qviberg – köpstämplar Bilia
Den nordiska storbanken Nordea ser köpläge i Mats Qvibergs bilåterförsäljare Bilia och inleder bevakning på bolaget. ...
2023-12-14 08:44 | Dagens Industri
Nordea sänker en rad boräntor
Nordea sänker en rad boräntor
Nordea sänker på måndagen sina räntor för bolån med ett till åtta års räntebindningstid med 20 punkter.
2023-12-11 07:55 | Dagens Industri
KO lämnar in stämningsansökan mot Nordea
KO lämnar in stämningsansökan mot Nordea
Konsumentombudsmannen lämnar in en stämningsansökan mot Nordea på torsdagen. I målet företräder KO en man som drabbats av ett bedrägeri. ...
2023-12-07 14:08 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea: Tidig vinterankomst ger köpläge i Skistar
Nordea bedömer att den tidiga vintern kommer att öka suget för fjällresor. Detta gynnar i sådana fall skidturismbolaget Skistar och rekommendationen höjs till köp från behåll.
2023-12-06 11:11 | Privata Affärer
Nordea: Vintern kom tidigt – köpläge i stigande Skistar
Nordea: Vintern kom tidigt – köpläge i stigande Skistar
Storbanken Nordea spår ett ökat sug för fjällresor i spåren av en tidig vinter. Nu ser man köpläge i Skistar som lyfter på Stockholmsbörsen.
2023-12-06 09:48 | Dagens Industri
Nordea inleder bevakning av Nyfosa med köp
Nordea inleder bevakning av Nyfosa med köp
Nordea har inlett bevakning av fastighetsbolaget Nyfosa med rekommendationen köp och riktkursen 84 kronor. Aktien stiger omkring 1 procent till drygt 71 kronor i torsdagens inledande handel. ...
2023-11-30 09:42 | Dagens Industri
Nordea sänker Thule till sälj
Nordea sänker Thule till sälj
Nordea ser utmaningar för fritidsproduktbolaget Thule i närtid och anser att den senaste tidens aktieuppgång är ett bra tillfälle att dra ned på sitt ägande. Det framgår av en färsk analys där banken sänker sin rekommendation till sälj. ...
2023-11-30 08:53 | Dagens Industri
Nordea: ”Chans att tvåårsräntan kommer ner i närtid”
Nordea: ”Chans att tvåårsräntan kommer ner i närtid”
Nordeas chefsekonom Annika Winsth bedömer att räntetoppen är nådd, och att tvååriga bundna boräntor kan sänkas mer i närtid.  Bolåntagare som funderar på att binda lånet kan därmed tjäna på att ha is i magen. ...
2023-11-28 15:22 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea uppdateras prognosen: Räntesänkning först efter sommaren
Riksbanken har högst troligtvis höjt klart. Någon räntesänkning är dock inte aktuell förrän efter sommaren 2024. Den bedömningen gör Nordea i en uppdaterad boränteprognos.
2023-11-28 09:47 | Dagens Industri
Default News Image
SEB har internmäklat miljardpost i Nordea
SEB har på måndagseftermiddagen internmäklat en storpost i Nordea värd omkring 1,6 miljarder kronor, enligt Infronts avslutsstatistik.
2023-11-27 15:36 | Dagens Industri
Nordea: Tuffare tider för riskkapitalbolag
Nordea: Tuffare tider för riskkapitalbolag
Nordea Markets har sänkt sin rekommendation för riskkapitalbolaget EQT till behåll från köp. Banken bedömer att sektorns anpassning till det nya ränteläget kommer ta längre tid än vad de tidigare trott. Det framgår av en uppdatering från banken.
2023-11-27 10:55 | Privata Affärer
Nordea tar bort köpstämpeln på EQT
Nordea tar bort köpstämpeln på EQT
Nordea sänker sin rekommendation på EQT från köp till behåll, efter att aktien har klättrat med hela 25 procent sedan kvartalsrapporten för en månad sedan.
2023-11-27 08:29 | Dagens Industri
Nordea tar bort köpstämpeln på EQT – aktien backar
Nordea tar bort köpstämpeln på EQT – aktien backar
Nordea sänker sin rekommendation på EQT från köp till behåll, efter att aktien har klättrat med hela 25 procent sedan kvartalsrapporten för en månad sedan.
2023-11-27 08:29 | Dagens Industri
Nordea: Nedskrivningsrisk i installationsbolaget
Nordea: Nedskrivningsrisk i installationsbolaget
Nordea har sänkt sin rekommendation för Bravida till behåll från tidigare köp. Storbankens analytiker ser en risk för att installationsbolaget ska tvingas göra \"betydande nedskrivningar\".
2023-11-24 10:35 | Privata Affärer
Nordea slopar köpstämpel på Bravida – ser risk för nedskrivningar
Nordea slopar köpstämpel på Bravida – ser risk för nedskrivningar
Storbanken Nordea ser en risk för ”betydande nedskrivningar” hos installationsbolaget Bravida och slopar därför sin köpstämpel på bolaget. Aktien faller i den inledande handeln...
2023-11-24 09:33 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Uppsida på 40 procent i kredithanteraren
Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har torrt krut i bössan att kunna fortsätta köpa på sig förfallna lån spår Nordea. Nu inleder storbanken bevakning av bolaget med en köpstämpel då man ser en 42-procentig uppsida i aktien.
2023-11-22 08:42 | Dagens Industri
Nordea höjer Atlas Copco till köp
Nordea höjer Atlas Copco till köp
Nordea Markets höjer sin rekommendation för verkstadsbolaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 180 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.
2023-11-20 09:43 | Privata Affärer
Nordeas förvaltarduo stuvar om – säljer två börsbjässar
Nordeas förvaltarduo stuvar om – säljer två börsbjässar
Starka kassaflöden är det nya svarta bland investerare. Det har gett jackpott i år för Nordeas förvaltarduo som utklassat börsen. Nu har de stuvat om portföljen och bland annat sålt två iskalla börsbjässar.   I en intervju med Di berättar förvaltarna vilka aktier de köper nu, hur Kinnevik kan lyfta igen och varför de inte ger upp kraschade Viaplay än.  ”Detta är inte reflekterat i aktiekursen i dag.”...
2023-11-20 09:23 | Dagens Industri
Nordea köpstämplar Wallenbergs verkstadsjuvel
Nordea köpstämplar Wallenbergs verkstadsjuvel
Den nordiska storbanken Nordea anser att vi står på randen till en större ordercykel kopplat till halvledare. De ser därför köpläge i familjen Wallenbergs verkstadsjätte Atlas Copco.
2023-11-20 08:29 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Riksbanken kanske höjer räntan – eller låter bli
Nordea tror på en sista räntehöjning på 25 baspunkter från Riksbanken nästa vecka. Men banken flaggar också för att Riksbanken kan välja att avvakta, vilket skulle i sådana fall beskrivas som en paus. Det framgår av senaste makroanalysen.
2023-11-16 13:03 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Betydande risk för kovenantsbrott – slopar Bonavas köpstämpel
Efter gårdagens rapportras kapar Handelsbanken och Nordea sina rekommendationer för bostadsbyggaren Bonava. Den sistnämnda ser en betydande risk att bolaget kommer bryta mot sina lånevillkor under nästa år.
2023-11-16 08:43 | Dagens Industri
Expert sågar Nordeas taktik: ”Inte trovärdigt”
Expert sågar Nordeas taktik: ”Inte trovärdigt”
Engagerade ägare är en förutsättning för att få bolag att ställa om. Samtidigt riskerar vissa svenska aktörer att ta sig vatten över huvudet. ”De kommande åren är det upp till bevis för fondbolagen”, säger Jakob König på Fair Finance Guide.
2023-11-08 13:17 | Dagens Industri
Norge förlänger granskning av Nordeas affär med Danske Bank
Norge förlänger granskning av Nordeas affär med Danske Bank
Den norska konkurrensmyndigheten har begärt mer tid för att granska Nordeas köp av Danske Banks privatkundverksamhet i Norge, som aviserades i juli i år.
2023-11-07 09:02 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea Fonder fortsätter öka i Vestum
Nordea Fonder fortsätter att öka sitt innehav i bolagsgruppen Vestum och har passerat 5 procent, enligt ett flaggningsmeddelande.
2023-11-06 17:02 | Dagens Industri
Nordea: Svensk konjunktur försvagas påtagligt nästa år
Nordea: Svensk konjunktur försvagas påtagligt nästa år
Den svenska ekonomin har varit mer motståndskraftig än väntat, men utmaningarna från högre räntor kvarstår och konjunkturförsvagningen kan bli mer påtaglig nästa år. Det skriver Nordea i en konjunkturprognos på måndagen.
2023-11-06 08:29 | Privata Affärer
Nordea: Tydligare inbromsning i svensk ekonomi
Nordea: Tydligare inbromsning i svensk ekonomi
Den svenska ekonomin har varit mer motståndskraftig än väntat, men utmaningarna från högre räntor kvarstår och konjunkturförsvagningen kan bli mer påtaglig nästa år. ...
2023-11-06 08:26 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea har internmäklat storpost i Academedia
Nordea internmäklade vid 12-tiden på onsdagen en post motsvarande 76 miljoner kronor i skolkoncernen Academedia.
2023-11-01 13:20 | Dagens Industri
Nordea tror på börsen – fortsätter övervikta aktier
Nordea tror på börsen – fortsätter övervikta aktier
Nordea tror att orosmolnen på börshimlen blåser förbi och fortsätter att övervikta aktiebenet i portföljen. I en intervju med Privata Affärer pekar bankens chefsstrateg Johan Larsson på flera saker som talar för att äga aktier framåt. ...
2023-10-31 13:15 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea mäklar storpost i Carl Bennet-bolag
Nordea har under tisdagsförmiddagen mäklat en post motsvarande 46 miljoner kronor i logistikkoncernen Elanders.
2023-10-31 11:06 | Dagens Industri
Corem lyfter efter köpstämpel från Nordea
Corem lyfter efter köpstämpel från Nordea
Nordea höjer sin rekommendation för fastighetsbolaget Corem från behåll till köp vilket primärt motiveras med förra veckas aviserade miljardförsäljningar. Aktien stiger drygt 5 procent på fredagsförmiddagen. ...
2023-10-27 10:46 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea höjer boräntor med längre löptider
Nordea höjer på onsdagen sina räntor för bolån med fyra till åtta års löptid med 10 till 20 punkter. Det framgår av information på Nordeas hemsida.
2023-10-25 09:38 | Dagens Industri
Tidigare Ica-toppen tankar sina första aktier i Nordea
Tidigare Ica-toppen tankar sina första aktier i Nordea
Nordeas styrelseledamot Per Strömberg har köpt 10.000 aktier för omkring 1,2 miljoner kronor i banken.
2023-10-23 17:10 | Dagens Industri
Aktier att köpa
Aktier att köpa
I dessa utmanande ekonomiska tider är det inte konstigt att investerare världen över söker efter de dolda skatterna på aktiemarknaden, aktierna att köpa, särskilt på Stockholmsbörsen. Resultaten från tredje kvartalet 2023 har avslöjat att det fortfarande finns bolag som blomstrar,…...
2023-10-18 10:37 | Börsen för alla


Om du funderar på hur Nordea Bank och dess aktie har presterat över tid, eller varför Nordea Bank har haft en viss rörelse, kan du finna svar här. Vad tror branschanalytiker om Nordea Bank aktiens framtid? Är Nordea Bank-aktien övervärderad eller undervärderad? När kommer nästa rapport för Nordea Bank ut och hur ser framtidsutsikterna ut för Nordea Bank? Allt detta och mer kan du få insikt i på denna sida.

För dig som funderar på att investera i Nordea Bank aktier erbjuder vi även guider till hur man kan köpa aktier i Nordea Bank genom olika mäklare som Nordnet, Avanza och Aktieinvest. Vi diskuterar även fördelarna med att äga Nordea Bank inom en Kapitalförsäkring (KF) eller i ett Investeringssparkonto (ISK).

Följ med oss på en resa genom allt du behöver veta om Nordea Bank - från dess ISIN-kod till diskussioner på forum och sociala medier. Om du vill ha en djupgående förståelse av aktiemarknaden och i synnerhet Nordea Bank aktier, då är detta din ultimata källa för information.

Tänk på: Att placera pengar i fonder, aktier och andra värdepapper har historiskt sett bidragit till ekonomisk tillväxt. Dock är framtida utfall osäkra, och investeringar kan både öka och minska i värde. Det finns därför ingen garanti för att du får tillbaka din ursprungliga investering.

Aktier i bolaget Nordea Bank

Nedan listar vi information om alla typer av aktier som finns i bolaget

Aktiens namnNordea Bank Abp
Typ av aktieAbp-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINFI4000297767
Utdelning8,9776 SEK
Avkastning7.55%
PE-tal7.26
TickerNDA SE
Senast uppdaterat2023-11-26 21:39:38

Hur går det för Nordea Bank på börsen idag?

Här nedan kan du följa och hålla koll på hur det går för Nordea Bank på börsen idag.


Ska man äga Nordea Bank i ISK eller KF?

Det som brukar vara avgörande i denna frågan är huruvuda man vill undvika att själv behöva kräva tillbaka källskatten som dragits på utdelningar gjorda för Nordea Bank. Om en aktie anses vara en utländsk aktie så dras det automatiskt en så kallad utländsk källskatt på utdelningen.

För att ta reda på om en aktie är föremål för utländsk källskatt behöver man undersöka dess ISIN kod. Utdelningar från aktier vars ISIN kod börjar på annat än "SE" dras det utländsk källskatt för.

Vilken ISIN-kod har Nordea Bank?

ISIN-koden för Nordea Bank är FI4000297767.

Nordea Bank ISK eller KF?

Svar: Nordea Bank bör placeras i en KF. Eftersom ISIN-koden för Nordea Bank inte börjar med "SE" dras det utländsk källskatt för utdelningar från aktien Nordea. För att enkelt få tillbaka den utländska källskatten från utdelningar från Nordea bör denna aktien placeras i en Kapitalförsäkring (KF).

Hur kan jag köpa och investera i Nordea Bank aktien?

Vill du spara och investera pengar i Nordea Bank? En investering på börsen i Nordea Bank aktier kan på sikt bli en lönsam affär.

Vi på Börsen för alla har tre olika favoriter bland de olika ställen där man idag kan köpa aktier och andra värdepapper som aktier i Nordea Bank online:

Nordnet: Nordens ledande digitala plattform för investeringar och sparande. Fritt Courtage i 6 månader.

Avanza: Sveriges med populära digitala bank som gör det både kul och enkelt att spara och investera.

Aktieinvest: Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja Nordea Bank aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av Nordea Bank aktier mot Aktieinvest aktielager) eller Börsorder (att handla Nordea Bank aktier direkt mot börsen). Erbjuder också möjlighet att månadsspare i enskilda aktier.

Ny i aktievärlden? Missa inte vår guide: Börja med aktier.

Om du hellre vill ägna dig åt aktiv handel med aktien Nordea Bank, så kallad trading, finns specialiserade mäklare för detta ändamål. Vårt bästa tips här är IG, globalt erkända för sin expertis inom trading.

Kom ihåg: 73% av icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos sådana plattformar.

Mer detaljer om Nordea Bank aktien

Aktien Nordea Bank är en av flera aktier i Sverige som det går att investera pengar i.Nordea Bank aktien är noterad på listan Large Cap Stockholm och går utmärkt och enkelt att köpa hos nätmäklare som Avanza, Nordnet eller Aktieinvest.

Aktien Nordea Bank är noterad i Sverige och kategoriseras inom sektorn Finans och branschen/branscherna Bank, Traditionell Bankverksamhet.

Hemsida för bolaget Nordea Bank: Länk

För fullständiga detaljer om aktien Nordea Bank rekommenderar vi att ni besöker dess motsvarande aktiesida hos Avanza. Här kan ni ta del av viktig och intressant fakta om Nordea Bank aktien som antal ägare, hur många aktier bolaget består av, Beta, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, om Nordea Bank är blankningsbar samt om aktien går att belåna.

Hur kan jag köpa aktier och investera i Nordea Bank

Att köpa aktier och investera i Nordea Bank är en viktig steg i din finansiella resa. För att komma igång behöver du förstå de olika alternativen och plattformarna som är tillgängliga för att köpa aktier och investera i Nordea Bank. Vi kommer att utforska de bästa sätten att investera i Nordea Bank och vilka mäklarplattformar som erbjuder Nordea Bank som en investeringsmöjlighet.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare, är det viktigt att ha rätt information och verktyg för att fatta välgrundade beslut när du investerar i Nordea Bank. Läs vidare för att lära dig hur du kommer igång med att köpa Nordea Bank och maximera dina investeringsmöjligheter.

Köpa Nordea Bank hos Nordnet

Nordnet är en av de ledande mäklarplattformarna som erbjuder möjligheten att köpa Nordea Bank. Om du är intresserad av att investera i Nordea Bank via Nordnet, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Nordea Bank hos Nordnet och ge dig en översikt över deras tjänster och verktyg som kan underlätta din investeringsresa.

Nordnet erbjuder investerare möjligheten att handla Nordea Bank och många andra värdepapper med en användarvänlig plattform och konkurrenskraftiga priser. Läs mer på Nordnet hemsida för att lära dig mer om hur du kan köpa Nordea Bank hos dom och dra nytta av deras tjänster.

Köpa Nordea Bank hos Avanza

Avanza är en populär mäklarplattform som ger dig möjlighet att köpa Nordea Bank. Om du överväger att investera i Nordea Bank via Avanza, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Nordea Bank hos Avanza och presentera deras erbjudanden och funktioner som kan hjälpa dig som investerare.

Avanza erbjuder en enkel och tillgänglig plattform för att köpa och handla Nordea Bank och andra värdepapper. Utforska hemsidan hos Avanza angående hur du kan komma igång med att köpa Nordea Bank hos dom och dra nytta av deras resurser för att ta kloka investeringsbeslut.

Köp andelar i Nordea Bank och månadsspara i aktier som Nordea Bank med Aktieinvest

Aktieinvest erbjuder en flexibel möjlighet att köpa andelar i Nordea Bank och månadsspara i aktier som Nordea Bank. Genom att använda Aktieinvest tjänster kan du sprida dina investeringar över tid och dra nytta av fördelarna med månadssparande. Vi kommer att utforska hur du kan köpa Nordea Bank och använda Aktieinvest månadssparandealternativ för att bygga upp din portfölj gradvis.

Månadssparande är ett bekvämt sätt att investera och låta dina pengar arbeta för dig över tiden. Upptäck hur du kan komma igång med att köpa andelar i Nordea Bank och månadsspara i aktier som Nordea Bank med Aktieinvest och skapa en sund och diversifierad portfölj.

Nordea Bank aktie utveckling

Följ med på den spännande resan av Nordea Bank aktiens utveckling. Nordea Bank aktie utveckling har varit en intressant resa att följa. Nordea Bank aktiens utveckling under de senaste åren har varit föremål för uppmärksamhet och analyser från investerare och experter. Från dess första notering på börsmarknaden till de senaste händelserna som påverkar dess värde, vi utforskar Nordea Bank aktiens resa i denna sektion.

Denna sida ger dig en omfattande översikt över Nordea Bank aktiens utveckling, inklusive historiska data, trender och framtidsprognoser. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller bara nyfiken på att följa Nordea Bank aktiens utveckling, finns här all information du behöver.

Nordea Bank aktie kurs idag

Nordea Bank aktie kurs idag är avgörande för många investerare. Den aktuella kursen påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive marknadsnyheter, företagsrapporter och globala händelser. Här kan du få den senaste informationen om Nordea Bank aktiens aktuella värde och hur det förändras under dagen.

Dagens utveckling för Nordea Bank

Nedan kan ni följa senaste dygnets eller dagens utveckling för aktien Nordea Bank.

Vi presenterar dig också med grafer och diagram som visar kursutvecklingen över tid och analyserar de viktigaste händelserna som kan ha påverkat Nordea Bank aktiens pris. Oavsett om du är en aktiv handlare eller bara intresserad av att hålla koll på Nordea Bank aktiens värde, har vi den aktuella kursinformationen du behöver.

Nordea Bank aktie i år

Nordea Bank aktie i år har varit föremål för noggrann uppföljning och utvärdering. Detta år har varit en intressant resa för aktien, med många upp- och nedgångar på marknaden. I den här avdelningen kommer vi att granska Nordea Bank aktiens prestation under det aktuella året och identifiera de faktorer som har påverkat dess utveckling.

Vi kommer att analysera nyckelhändelser, företagsrapporter och marknadstrender som har format Nordea Bank aktiens pris under året. Oavsett om du är en långsiktig investerare som är intresserad av årets avkastning eller en aktiv handlare som vill förstå de senaste trenderna, har vi informationen om Nordea Bank aktiens utveckling under detta år.

Nordea Bank aktie historik

Nordea Bank aktie historik berättar en fascinerande historia om aktiens resa genom tiderna. Från dess tidiga dagar på marknaden till dess nuvarande position som en betydande spelare, tar vi dig med på en resa genom historien av Nordea Bank.

Vi kommer att granska viktiga milstolpar, händelser och prestationer som har format Nordea Bank till vad det är idag. Historien ger insikter om hur aktien har utvecklats över tid och kan hjälpa dig att förstå dess långsiktiga potential. Utforska Nordea Bank aktiens rika historik och få en djupare förståelse för dess utveckling.

Nordea Bank aktie analys

För att fatta välgrundade investeringsbeslut är en grundlig Nordea Bank aktie analys avgörande. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Nordea Bank aktiens prestation, trender och faktorer som påverkar dess värde på marknaden. Att förstå den aktuella situationen är viktigt för att kunna göra informerade beslut när det gäller Nordea Bank.

Vi kommer att presentera dig med en översikt över Nordea Bank aktiens historiska utveckling, dess nuvarande styrkor och svagheter samt de senaste nyheterna som kan ha en inverkan på dess pris. Utforska vår Nordea Bank aktie analys för att få en djupare insikt i vad som driver aktiens prestation.

Nordea Bank aktieanalys

En noggrann Nordea Bank aktieanalys är nyckeln till att förstå hur denna aktie fungerar på marknaden. Vi kommer att ta dig igenom en detaljerad Nordea Bank aktieanalys som omfattar allt från företagets finansiella resultat till branschtrender och makroekonomiska faktorer som kan påverka Nordea Bank aktien.

Vi kommer också att granska Nordea Bank aktiens historik och identifiera eventuella mönster och tendenser. Oavsett om du är en erfaren analytiker eller bara nyfiken på att förstå Nordea Bank aktiens prestation, kommer vår Nordea Bank aktieanalys att ge dig värdefull information för att ta välgrundade investeringsbeslut.

Nordea Bank aktie prognos

Att ha en klar Nordea Bank aktie prognos är avgörande för att planera din investeringsstrategi. Vi kommer att analysera de faktorer som kan påverka Nordea Bank aktiens framtida prisutveckling och ge dig en inblick i vad du kan förvänta dig av denna aktie på lång och kort sikt.

Vi kommer att inkludera expertkommentarer och marknadsanalyser som hjälper dig att bilda en uppfattning om Nordea Bank aktiens potential. Oavsett om du är intresserad av att hålla aktien på kort sikt eller göra långsiktiga investeringar, kommer vår Nordea Bank aktie prognos att vara en värdefull resurs.

Nordea Bank aktie riktkurs

Målet för varje investerare är att uppnå en Nordea Bank aktie riktkurs som ger en lönsam avkastning. I denna avdelning kommer vi att granska analytikers och experters bedömningar om Nordea Bank aktiens riktkurs. Vi kommer också att diskutera de faktorer som ligger till grund för dessa prognoser.

Förstå Nordea Bank aktie riktkursen är viktigt för att göra investeringsbeslut som är i linje med dina ekonomiska mål. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller en aktiv handlare, ger vår analys av Nordea Bank aktie riktkurs dig insikter som kan vara värdefulla för din portföljstrategi.

Nordea Bank aktie teknisk analys

Teknisk analys är en viktig del av att förstå Nordea Bank aktiens beteende på marknaden. I denna sektion kommer vi att granska de tekniska indikatorer, diagram och mönster som används för att analysera Nordea Bank aktien. Vi kommer att identifiera viktiga stöd- och motståndsnivåer och diskutera potentiella handelsstrategier.

Oavsett om du är en teknisk analytiker eller bara nyfiken på att lära dig mer om hur teknisk analys fungerar, kommer vår Nordea Bank aktie teknisk analys att vara en värdefull resurs. Utforska de tekniska aspekterna av Nordea Bank aktien och använd den informationen för att förbättra din handelsstrategi.

Nordea Bank aktie värdering

En korrekt Nordea Bank aktie värdering är avgörande för att bedöma om en aktie är över- eller undervärderad på marknaden. Vi kommer att utföra en djupgående Nordea Bank aktie värdering och granska de olika metoder och nyckeltal som används för att bedöma aktiens värde.

Vi kommer också att diskutera de faktorer som kan påverka Nordea Bank aktiens värdering och varför det är viktigt för investerare att förstå detta. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja Nordea Bank, kommer vår Nordea Bank aktie värdering att ge dig insikter som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Vad tror analytiker om Nordea Bank aktien?

Analytikerna har sina ögon på Nordea Bank aktien och delar sina insikter om dess framtida prestation. Genom att kombinera branschkunskap och dataanalys ger de en värdefull inblick i vad som kan förväntas från Nordea Bank aktien. Att följa analytikernas synpunkter kan vara en vägledning för investerare som vill ta informerade beslut.

I denna avdelning kommer vi att ta en närmare titt på analytikernas förutsägelser och bedömningar om Nordea Bank aktien och försöka bättre förstå de faktorer som påverkar dess framtid på marknaden.

Är Nordea Bank aktien övervärderad eller undervärderad?

En av de viktigaste frågorna som investerare ställer sig är om Nordea Bank aktien är prissatt korrekt. Genom att utföra en noggrann värdering kan man bedöma om aktien är övervärderad eller undervärderad i förhållande till dess verkliga värde. Vi kommer att granska nyckeltal och jämföra Nordea Bank aktien med sina konkurrenter för att svara på denna fråga.

Denna analys kommer att hjälpa dig som investerare att fatta beslut om när och hur du ska agera med avseende på Nordea Bank aktien baserat på dess nuvarande värdering på marknaden.

Är Nordea Bank lågt värderad?

Att hitta en undervärderad aktie är ofta målet för många investerare. Om en aktie är prissatt lägre än dess verkliga värde, kan det skapa en möjlighet till lönsamhet på lång sikt. Vi kommer att analysera Nordea Bank aktiens värdering och bedöma om den kan betraktas som lågt värderad i jämförelse med dess potential.

Om du letar efter investeringsmöjligheter kan vår analys av Nordea Bank aktiens värdering vara till hjälp för att identifiera aktier som kan vara värda att överväga för din portfölj.

Är aktien Nordea Bank högt värderad?

På den andra sidan av spektrumet är frågan om en aktie är högt värderad. Om en aktie är prissatt högre än dess fundamentala värde kan det skapa en risk för investerare. Vi kommer att utföra en analys för att bedöma om Nordea Bank aktien anses vara högt värderad i förhållande till dess framtida tillväxtpotential och vinster.

För att ta välgrundade beslut om din portfölj är det viktigt att förstå om Nordea Bank aktien är överprissatt och om det finns en möjlig risk för prisfall i framtiden.

Är det köpläge på Nordea Bank aktien?

För investerare som söker möjligheter att köpa aktier, är frågan om det finns ett köpläge på Nordea Bank aktien central. I denna sektion kommer vi att analysera Nordea Bank aktiens aktuella marknadsförhållanden och identifiera om det finns faktorer som tyder på att det kan vara ett bra tillfälle att köpa.

Om du överväger att investera i Nordea Bank aktien, kommer vår analys av köpläget att ge dig insikter om när det kan vara klokt att agera och när det kan vara bäst att avvakta.

Vilken Nordea Bank aktie ska man köpa?

När det gäller Nordea Bank aktien kan det finnas olika aktieklasser (A, B, C och D aktier) eller instrument att välja mellan. I denna avdelning kommer vi att diskutera vilken typ av Nordea Bank aktie som kan vara bäst för din investeringsstrategi. Oavsett om du är intresserad av stamaktier, preferensaktier eller andra instrument, kommer vi att ge råd om vilken Nordea Bank aktie som passar bäst för dina mål.

Att välja rätt Nordea Bank aktie är en viktig del av din investeringsprocess, och vår analys kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett om du är en nybörjare som just börjar investera eller en erfaren investerare som överväger att diversifiera din portfölj, kommer vår analys att ge dig riktlinjer för att välja den Nordea Bank aktien som bäst passar dina investeringsmål och risktolerans.

Nyheter och artiklar om Nordea Bank aktien

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna och artiklarna som rör Nordea Bank aktien. I denna sektion kommer vi att samla och presentera de mest relevanta och aktuella nyheterna om Nordea Bank aktien. Från företagsrapporter till marknadsutveckling, vår nyhetsbevakning ger dig insikter som kan påverka dina investeringsbeslut.

Oavsett om du är en aktiv investerare som följer aktien dagligen eller helt enkelt vill vara informerad om de senaste händelserna, kommer våra nyheter och artiklar om Nordea Bank aktien att hålla dig uppdaterad.

Vad har hänt med Nordea Bank?

För att förstå Nordea Bank aktiens nuvarande ställning på marknaden är det viktigt att ta reda på vad som har hänt med den på senare tid. I denna avdelning kommer vi att granska de senaste händelserna och utvecklingen som har påverkat Nordea Bank aktien.

Vi kommer att diskutera nyckelhändelser, företagsnyheter och makroekonomiska faktorer som har haft en inverkan på Nordea Bank aktiens pris och prestation. Att ha en förståelse för vad som har hänt med Nordea Bank är en viktig del av att kunna göra välgrundade beslut när det gäller denna aktie.

Det är inte alltid möjligt att direkt koppla en förändring i Nordea Bank aktiens pris till specifika nyheter eller händelser. När man exempelvis ställer sig frågan ”Vad har hänt med Nordea Bank?”, kan svaret vara mycket mer komplicerat än en enkel nyhetshändelse. Även om nyheter och specifika händelser om Nordea Bank utan tvekan ofta har en betydande inverkan på aktiepriser, måste man beakta att det finns en mängd olika faktorer och komplexiteter som spelar in på aktiemarknaden.

Beroende på marknadsdynamik, investerarnas psykologi, makroekonomiska faktorer, Nordea Bank företagets prestation och många andra variabler, kan Nordea Bank aktiens pris fluktuera. Därför, när man funderar över om Nordea Bank är köpvärd, bör man inte enbart förlita sig på nyheter eller händelser. Det krävs en djupare analys av såväl Nordea Bank företaget som den övergripande marknadssituationen.

I vissa situationer kan nyheter dock ge en klar indikation eller ledtråd om varför Nordea Bank aktien har rört sig på ett visst sätt. Men det är viktigt att ha en holistisk syn och inte dra förhastade slutsatser baserat enbart på enstaka händelser kopplade till Nordea Bank.

Nordea Bank rapport

Få en djupgående insikt i Nordea Bank aktiens prestation genom att utforska dess senaste rapporter. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Nordea Bank aktiens kvartals- och årsrapporter samt företagets finansiella resultat. Rapporterna ger dig en inblick i företagets hälsa, intäkter och tillväxtmöjligheter.

Genom att noggrant studera Nordea Bank rapporter kan du göra informerade beslut om att investera i denna aktie och förstå hur den presterar över tid.

När kommer nästa rapport?

Att veta när nästa rapport för Nordea Bank aktien kommer att publiceras är viktigt för investerare som följer aktien. I denna avdelning kommer vi att ge information om det förväntade datumet för nästa rapport och vad du kan förvänta dig att hitta i den. Rapporten kan innehålla nyckelindikatorer, företagets strategi och andra viktiga uppgifter.

Att vara förberedd på när nästa rapport kommer kan hjälpa dig att planera din investeringsstrategi och fatta beslut baserat på den senaste informationen om Nordea Bank aktien.

Nordea Bank utdelning

En av de viktiga aspekterna av att investera i Nordea Bank aktien är dess utdelningspolitik. I denna sektion kommer vi att utforska Nordea Bank aktiens utdelningshistorik och hur företaget hanterar utdelningar till sina aktieägare. Utdelningar kan vara en betydande del av en investeringsportfölj och ger investerare möjlighet till passiva inkomster.

Vi kommer att analysera Nordea Bank aktiens utdelningshistorik och ge information om när och hur utdelningar utbetalas. Detta kan vara användbart för investerare som överväger att äga Nordea Bank aktien för dess utdelningspotential.

Har Nordea Bank aktieutdelning?

För att avgöra om Nordea Bank aktien erbjuder utdelningar är det viktigt att förstå företagets utdelningspolitik. I denna avdelning kommer vi att svara på frågan om Nordea Bank aktien har en utdelningspolicy och om det finns historik av utdelningar till aktieägare.

Svar: Ja, Nordea har utdelning.

Att veta om Nordea Bank aktien erbjuder utdelningar kan vara avgörande för investerare som söker efter aktier med utdelningspotential och en möjlighet till en stabil inkomstkälla.

När ska man äga Nordea Bank aktien för att få utdelning (X-dag)?

För att kvalificera sig för utdelning från Nordea Bank aktien måste investerare vara medvetna om det specifika datumet för X-dagen, det vill säga dagen då man måste äga aktien för att få utdelning. Vi kommer att ge detaljerad information om X-dagen och vad som krävs för att berättigas till utdelning från Nordea Bank aktien.

Detta är viktig information för aktieägare som planerar sina investeringar och utdelningsstrategier och som vill säkerställa att de inte missar chansen till utdelning från Nordea Bank aktien.

Hur ser framtiden ut för Nordea Bank aktien?

Att förutsäga framtiden för Nordea Bank aktien är en utmaning som många investerare och analytiker står inför. I denna avdelning kommer vi att försöka ge en uppfattning om vad som kan förväntas från Nordea Bank aktien genom att granska de senaste trenderna, företagets strategi och de makroekonomiska faktorer som kan påverka dess prestation.

Vi kommer att utforska möjliga scenarier för Nordea Bank aktien och de faktorer som kan påverka dess pris och värde på marknaden. Att förstå vad som kan påverka Nordea Bank aktien i framtiden är viktigt för investerare som vill göra välgrundade beslut.

Nordea Bank aktie prognos

En Nordea Bank aktie prognos ger en uppskattning av hur aktien kan utvecklas i framtiden baserat på analyser av olika faktorer. I denna avdelning kommer vi att presentera en prognos för Nordea Bank aktien, inklusive förväntningar på prisrörelser, volatilitet och möjliga tillväxtscenarier.

Investerares och analytikers prognoser kan vara värdefulla riktmärken för att fatta investeringsbeslut och förstå potentialen för Nordea Bank aktien i framtiden.

Varför går Nordea Bank aktien upp?

För att förstå varför Nordea Bank aktien ökar i värde är det viktigt att analysera de faktorer som driver dess pris uppåt. I denna avdelning kommer vi att diskutera möjliga orsaker till att Nordea Bank aktien stiger och hur marknaden reagerar på nyheter och händelser som kan påverka aktiens prestation positivt.

Att identifiera vad som driver prisuppgången i Nordea Bank aktien kan vara användbart för investerare som vill dra nytta av uppgången eller fatta beslut om när de ska köpa aktien.

Varför stiger Nordea Bank aktien

Nordea Bank aktiens ökning kan vara resultatet av olika påverkande faktorer på marknaden. Vi kommer att utforska vad som kan driva upp Nordea Bank aktiens värde genom att analysera nyheter, företagets prestation och allmänna marknadstrender.

Denna insikt i varför Nordea Bank aktien stiger kan vara användbar för investerare som vill göra informerade beslut om sina positioner och handelsstrategier.

Varför går Nordea Bank aktien ner?

Prisnedgången i Nordea Bank aktien kan vara resultatet av olika faktorer och händelser på marknaden. Vi kommer att granska möjliga orsaker till att Nordea Bank aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana nedgångar.

Att förstå vad som driver prisnedgången i Nordea Bank aktien är viktigt för investerare som vill skydda sina investeringar och fatta beslut om när de ska sälja aktien.

Varför sjunker Nordea Bank aktien

Nedgången i Nordea Bank aktiens värde kan vara följden av olika faktorer som påverkar marknaden. Vi kommer att diskutera möjliga orsaker till varför Nordea Bank aktien sjunker och hur investerare kan hantera en sådan situation.

Att ha en förståelse för de faktorer som ligger bakom prisnedgången i Nordea Bank aktien är viktigt för investerare som vill ta välgrundade beslut om sin portfölj och riskhantering.

Nordea Bank aktie – forum och diskussioner

Få en inblick i Nordea Bank aktiens popularitet och diskussioner som kretsar kring den på olika forum och onlineplattformar. I denna sektion kommer vi att utforska de olika onlineforum där investerare och aktieentusiaster delar sina åsikter, analyser och diskuterar Nordea Bank aktien.

Att delta i dessa diskussioner kan vara ett sätt att lära sig mer om Nordea Bank aktien och höra olika perspektiv från andra investerare och experter.

Nordea Bank aktie blogg

Följ med i Nordea Bank aktiens utveckling genom att läsa den senaste informationen och analyserna på Nordea Bank aktiebloggen. Bloggar kan vara en källa till djupgående insikter om aktien och de faktorer som påverkar dess prestation på marknaden.

Vår Nordea Bank aktieblogg kommer att erbjuda regelbundna uppdateringar och expertkommentarer om aktien och dess roll i investeringsvärlden.

Nordea Bank aktie på Twitter

För realtidsuppdateringar och snabba nyheter om Nordea Bank aktien, följ med på Twitter. I denna avdelning kommer vi att presentera de senaste tweetarna, analyserna och diskussionerna som rör Nordea Bank aktien på Twitter.

Sociala medieplattformar som Twitter kan vara en användbar resurs för att hålla sig informerad om aktiens senaste händelser och reaktioner från investerare och analytiker.

Nordea Bank aktie på Flashback

Flashback är en populär svensk diskussionsplattform, och här kan du följa trådar och diskussioner om Nordea Bank aktien. Vi kommer att presentera relevanta trådar och inlägg där investerare delar sina åsikter, analyser och frågor om Nordea Bank aktien på Flashback.

Att delta i diskussionerna på Flashback kan vara ett sätt att få en bredare bild av hur Nordea Bank aktien uppfattas i den svenska investeringsgemenskapen.

Nordea Bank aktie på Facebook

För att ansluta dig till Nordea Bank aktiens community på Facebook och delta i diskussioner och grupper, är denna avdelning till för dig. Vi kommer att ge information om relevanta Facebook-grupper och sidor där investerare och entusiaster samlas för att dela information och erfarenheter kring Nordea Bank aktien.

Att vara en del av Facebook-gemenskapen kan ge dig möjligheten att nätverka med likasinnade investerare och lära dig mer om Nordea Bank aktien från olika perspektiv.

Nordea Bank – handel och investering

Utforska möjligheterna att handla med och investera i Nordea Bank aktien. I denna sektion kommer vi att granska hur du kan köpa och sälja Nordea Bank aktier, och vi kommer att erbjuda insikter om varför investeringar i denna aktie kan vara intressanta för dig som investerare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare, kommer vår information om handel och investering i Nordea Bank aktien att vara användbar för att ta välgrundade beslut.

Köpa Nordea Bank aktie

För att äga Nordea Bank aktie måste du förstå hur du köper den. Vi kommer att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du köper Nordea Bank aktie och de olika plattformar och mäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktien.

Att köpa Nordea Bank aktie kan vara din första steg mot att bygga en investeringsportfölj eller att diversifiera din nuvarande portfölj.

När sälja Nordea Bank aktier?

Att veta när du ska sälja Nordea Bank aktier är lika viktigt som att veta när du ska köpa dem. I denna avdelning kommer vi att diskutera strategier och indikatorer som kan hjälpa dig att fatta beslut om när det är lämpligt att sälja dina Nordea Bank aktier och ta vinster.

Säljbeslutet kan påverkas av olika faktorer, inklusive dina investeringsmål och risktolerans.

Är Nordea Bank aktien köpvärd?

Att bedöma om Nordea Bank aktien är köpvärd kräver en noggrann analys av dess fundamentala och tekniska faktorer. Vi kommer att diskutera de olika aspekterna som påverkar Nordea Bank aktiens värde och bedöma om det är en attraktiv investering just nu.

Denna bedömning kan vara användbar för investerare som överväger att köpa Nordea Bank aktier och vill göra det med förtroende.

Nordea Bank aktie split

En aktiesplit är en händelse där antalet aktier ökar, och deras pris per aktie minskar proportionellt. Vi kommer att förklara hur Nordea Bank aktiens split har påverkat dess aktiepris och vad det innebär för investerare.

Att förstå aktiesplit är viktigt för att tolka förändringar i aktiens pris och portföljvärde.

Är det värt att köpa Nordea Bank aktier?

För att bedöma om det är värt att köpa Nordea Bank aktier måste du överväga olika faktorer som påverkar dess potential som investering. Vi kommer att ge en sammanfattande analys av Nordea Bank aktiens möjligheter och risker, och hur det kan passa in i din investeringsstrategi.

Detta hjälper dig att ta ett välgrundat beslut om huruvida Nordea Bank aktien är rätt för din portfölj.

Är Nordea Bank en bra aktie?

Betyget av om Nordea Bank är en bra aktie beror på din investeringsstrategi och mål. Vi kommer att diskutera de olika faktorer som kan göra Nordea Bank aktien till en attraktiv investering och de aspekter som kan orsaka oro. Baserat på dina egna mål och risktolerans kan du avgöra om Nordea Bank aktien är en passande komponent i din portfölj.

Är Nordea Bank aktien blankningsbar?

Att bedöma om Nordea Bank aktien är blankningsbar innebär att överväga om det finns möjlighet att sälja aktien i hopp om att dess pris kommer att minska. Vi kommer att diskutera möjligheterna och hinder för att blanka Nordea Bank aktien samt de risker som är förknippade med kortförsäljning.

Detta är viktig information för investerare som överväger att blanka aktien eller förstå dess potential att vara föremål för kortförsäljning.

Varför investera i Nordea Bank aktie?

För att motivera investeringar i Nordea Bank aktien kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna och möjligheterna som är förknippade med att äga aktien. Vi kommer att belysa de faktorer som kan göra Nordea Bank aktien till en lockande investering och hur den kan bidra till din portföljs diversifiering och tillväxt.

Att förstå varför det kan vara fördelaktigt att investera i Nordea Bank aktien kan hjälpa dig att fatta beslut om att inkludera den i din portfölj.

Varför dyker Nordea Bank aktien?

När Nordea Bank aktien upplever prisnedgångar är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till dessa nedgångar. Vi kommer att analysera möjliga faktorer och händelser som kan leda till att Nordea Bank aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana situationer.

Att förstå varför Nordea Bank aktien sjunker är en nyckelkomponent i att hantera och minimera potentiella förluster.

Varför går inte Nordea Bank med vinst?

För att förstå varför Nordea Bank kanske inte går med vinst kommer vi att undersöka företagets finansiella prestation och de faktorer som påverkar dess lönsamhet. Detta kan inkludera företagets affärsmodell, kostnadsstruktur och marknadsförhållanden.

Att veta varför Nordea Bank inte går med vinst kan vara viktig information för investerare som överväger att investera i företaget och vill ha insikt i dess ekonomiska hälsa.

Nordea Bank vinst per aktie

Nordea Bank vinst per aktie är en viktig finansiell indikator som kan ge en bild av företagets lönsamhet och förmåga att generera vinst till sina aktieägare. Vi kommer att granska och analysera Nordea Bank vinst per aktie och vad det kan säga om företagets ekonomiska prestation.

Denna information kan vara användbar för investerare som vill utvärdera Nordea Bank aktiens potential som en lönsam investering.

Var kan jag lära mig mer om och analysera Nordea Bank aktien?

Denna sidan erbjuder rikligt med information om Nordea Bank, och du kan också finna ytterligare upplysningar om aktien Nordea Bank hos de nätmäklare vi rekommenderade tidigare. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest - aktiemäklare som alla har olika fördelar. Vi på Börsen för alla använder oss själva alla tre plattformar.

För den som vill genomföra en mer ingående analys av Nordea Bank, rekommenderar vi analystjänsterna TradingView och Börsdata. Är du intresserad av trading rekommenderas också plattformen IG starkt.

Där tillhandahålls omfattande data, inklusive Nordea Bank aktiekursens historik och diverse nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal och utdelning för Nordea Bank. Dessa verktyg erbjuder möjlighet för både teknisk och fundamental analys av Nordea Bank, vilket kan hjälpa dig i beslutet om du vill investera i Nordea Bank aktien eller ej.