Nordea aktie och bolag ( NDA SE)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Nordea Bank och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Nordea Bank som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Nordea Bank?

Nordea Bank Abp är en ledande finanskoncern i Norden och Baltikum, erkänd för sitt arbete inom banktjänster, inklusive personlig och företagsfinansiering, förmögenhetsförvaltning och banktjänster för privata kunder. Som en bank som strävar efter att vara progressiv och kundcentrerad, erbjuder Nordea ett omfattande utbud av finansiella tjänster och har tagit en framträdande roll i att utveckla digitala banklösningar. Grundad 1997, med huvudkontor i Helsingfors, Finland, har Nordea en stark närvaro i de nordiska länderna och är känt för sitt fokus på att skapa långsiktiga värden för kunder och aktieägare.

Bankens strategi innefattar en kontinuerlig strävan efter operationell excellens och ett starkt engagemang för hållbarhet och samhällsansvar, vilket gör det till en attraktiv partner för både kunder och investerare. Genom sitt omfattande nätverk och sin innovativa inställning, är Nordea Bank Abp väl positionerad för att möta de föränderliga kraven i det moderna finansiella landskapet.

Nyckeltal Nordea Bank bolaget

Namn: Nordea Bank
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Finans
Industrier: Bank, Traditionell Bankverksamhet
VD: Frank Vang-Jensen
Ordförande: Stephen Hester
Antal aktier: 2,147,483,647 st
Börsvärde: 420 569,9 MSEK
Soliditet: 4.98 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Nordea Bank

Default News Image
Nordeas vd dubblar gapet till personalen
Frank Vang-Jensen har fördubblat lönegapet till sina anställda sedan han tog över som vd för Nordea. Här är nya fakta om hur klyftorna ökar. När LO nyligen lämnade sin årliga rapport om hur klasskillnaderna och löneskillnaderna fortsätter växa i Sverige, handlade det om vd-löner kontra arbetarlöner. I LO:s rapport, baserad på statistik från 1950 och ...
2024-02-26 18:01 | Dagens PS
Default News Image
Nordea: Bundna bolåneräntor har \"sannolikt toppat\"
Nordea justerar sina boränteprognoser efter att Riksbanken öppnat dörren till räntesänkingar. Får storbanken rätt sjunker den rörliga räntan under dagens bundna räntenivåer framåt årsskiftet. ...
2024-02-26 14:30 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea skeptisk till Storskogens val av tillförordnad vd
Förvärvskonglomeratet Storskogens val att utse Christer Hansson till tillförordnad vd för företaget när Daniel Kaplan kliver av möts met skepsism från Nordeas analytiker. Till Dagens industri säger Carl Ragnerstam att banken är \"väldigt skeptiska\" över valet av Hansson.
2024-02-19 11:16 | Privata Affärer
Default News Image
Storskogens vd avgår – Nordea storsågar ersättaren
Vd Daniel Kaplan ersätts av Christer Hansson i Storskogen. Det gillas inte alls av Nordea som påpekar att ersättarens affärsområde haft koncernens sämsta utveckling. Förvärvskonglomeratet Storskogen (börskurs Storskogen) meddelar på måndagen att vd:n och grundaren Daniel Kaplan avgår med omedelbar verkan. ”Att ta Storskogen från en abstrakt idé till en företagsgrupp med SEK 36 miljarder ...
2024-02-19 10:49 | Dagens PS
Default News Image
Nordeas nya prognos: Feds första sänkning dröjer till hösten
Nordea kapar sina förväntningar på Federal Reserve och tror att den första räntesänkningen kommer i september, och inte i mars som man tidigare räknade med. Storbanken stänger inte heller dörren för ytterligare räntehöjningar.
2024-02-16 10:32 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Räntesänkning från Fed dröjer
Flera faktorer talar för att Federal Reserve kommer att dröja till september innan de börjar sänka räntan.
2024-02-16 09:57 | Privata Affärer
Default News Image
Efterlängtad inflationssiffra från USA – Nordea ser risker
Analytikerna tror att den allmänna inflationstakten i USA faller under 3 procent för första gången sedan våren 2021. Men kärninflationen är trögare och tisdagens utfall kan ge Federal Reserve anledning att avvakta med räntesänkningar i närtid, enligt Nordea. ...
2024-02-13 10:30 | Privata Affärer
Default News Image
”Tekniska problem” hos Nordea – går inte att logga in
Nordea har problem med inloggningen på sin nätbank under fredagsmorgonen. ”Det finns ingen prognos för när det förväntas vara åtgärdat, men vi jobbar på för att lösa det så snart som möjligt”, säger banken till Di.
2024-02-09 09:04 | Dagens Industri
Default News Image
”Tekniska problem” hos Nordea
Nordea har problem med inloggningen på sin nätbank under fredagsmorgonen. ”Det finns ingen prognos för när det förväntas vara åtgärdat, men vi jobbar på för att lösa det så snart som möjligt”, säger banken till Di.
2024-02-09 09:04 | Dagens Industri
Default News Image
Nordeaduo miljonköper aktier efter rapportsmällen
De två senaste dagarna har två styrelseledamöter i Nordea köpt aktier för miljonbelopp, visar insynsrapportering.
2024-02-08 16:45 | Dagens Industri
Default News Image
Nordeas vd efter börssmällen: ”Två saker som förstör”
Nordeas bokslutsrapport slutade med en av de värre börssmällarna under vd:n Frank Vang-Jensen, som själv anser att det är två saker som förstör ett i övrigt solitt kvartal. Och vad gäller den generella riskbilden är han mer positiv nu än för tre månader sedan.
2024-02-05 14:12 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea tror på förbättrad lönsamhet från Hoist – aktien lyfter
Kredithanteringsbolaget Hoist stiger med över 6 procent på måndagen efter att Nordea upprepat sin positiva syn på bolaget.
2024-02-05 13:36 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea och verkstadsjättar sjunker på fallande börs
Stockholmsbörsen faller svagt på måndagen. Vid 13.20-tiden är breda index ned med 0,2 procent medan OMXS30-index är ned 0,5 procent. Nordea faller tungt efter sin kvartalsrapport, samtidigt som flera verkstadsjättar sjunker.
2024-02-05 13:28 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea halverar Electrolux vinstutsikter – tror inte på utdelning nästa år heller
Electrolux har inte lämnat utdelning på två år, och Nordea tror inte att det blir någon nästa år heller. Banken nästan halverar utsikterna för bolagets helårsvinst, vilket bidrar till att den redan pressade aktien faller ytterligare på måndagen.
2024-02-05 10:39 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea tror inte på utdelning från Electrolux nästa år heller
Electrolux har inte lämnat utdelning på två år, och Nordea tror inte att det blir någon nästa år heller. Banken nästan halverar utsikterna för bolagets helårsvinst, vilket bidrar till att den redan pressade aktien faller ytterligare på måndagen.
2024-02-05 10:39 | Dagens Industri
Nordea Q4 rapport
Nordea Q4 rapport
Total inkomst ökade med 1% trots negativa valutaeffekter, med en ökning på 19% inom netto-ränteinkomster på grund av förbättrade nettoräntemarginaler. Netto-avgifts- och provisionsinkomster minskade med 3% jämfört med föregående år, och nettoförsäkringsresultatet var 15% lägre. Nettoresultatet från rättvis värdering var…...
2024-02-05 09:44 | Börsen för alla
Default News Image
Blandat i börsöppningen – Nordea rapportbackar
Stockholmsbörsens storbolagsindex inledde veckan på lätta minustal, efter en sidledes rörelse förra veckan. Dagens rapportbjässe tyngde indexet efter ett rörelseresultat som kom in sämre än väntat, medan det bredare indexet stiger.
2024-02-05 09:02 | Dagens Industri
Default News Image
Risk för vinsthemtagningar i Nordea
Nordeas rapport var något sämre på de flesta punkter. Även om målet är att fortsätta avkasta mer än 15 procent på eget kapital räcker det troligen inte för att lyfta kursen. Om det inte kommer några positiva besked under förmiddagens rapportpresentation finns risk för vinsthemtagningar. ...
2024-02-05 08:45 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen spås öppna kring nollan idag måndag
Stockholmsbörsen spås öppna kring nollan idag måndag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 5:e Februari 2024 Måndagen den 5 februari 2024 förväntas Stockholmsbörsen öppna runt nollan, efter en fredag där positiva jobbsiffror från USA bidrog till en optimistisk stängning på de amerikanska börserna. Även om råvarupriserna föll och Asien visade…...
2024-02-05 07:37 | Börsen för alla
Default News Image
Vinstbom och lägre utdelning från Nordea
Storbanken Nordeas Q4-rapport når inte riktigt upp till förväntan, bland annat är rörelseresultatet lägre än 2022 samtidigt som utdelningen inte når förväntan. Bankens rörelseresultat kommer in 13 procent under siffran som Nordea (börskurs) redovisade föregående år. Därmed står det klart att storbanken missar vinstestimaten, och även om banken nu höjer utdelningen rejält är den lägre ...
2024-02-05 07:04 | Dagens PS
Default News Image
Nordea nådde inte vinstförväntningarna
Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1.415 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2023. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig 1.554 miljoner euro enligt Infronts sammanställning av 19 analytikers prognoser.
2024-02-05 07:02 | Privata Affärer
Default News Image
Nordeas resultat var lägre än väntat
Storbanken Nordea levererar ett rörelseresultat under förväntningarna, och ett räntenetto i linje med förväntningarna. Utdelningen höjs kraftigt, men når inte riktigt upp till analytikernas prognos.
2024-02-05 06:32 | Dagens Industri
Default News Image
Meta rekordrusade och miljonregn till Nordeatoppar – här är kvällens viktigaste nyheter
USA-börserna var på gott humör och Facebook-ägaren Meta satte nytt rekord i värdeökning under en handelsdag. Nordea kom också med ett glädjebesked – för toppcheferna. Här är några av kvällens viktigaste nyheter.
2024-02-02 22:44 | Dagens Industri
Default News Image
Meta rekordrusade och miljonregn till Nordeatoppar
USA-börserna var på gott humör och Facebook-ägaren Meta satte nytt rekord i värdeökning under en handelsdag. Nordea kom också med ett glädjebesked – för toppcheferna. Här är några av kvällens viktigaste nyheter.
2024-02-02 22:44 | Dagens Industri
Default News Image
Nytt incitamentsprogram för Nordeatopparna
Nordeas styrelse har beslutat om ett nytt incitamentsprogram för bankens toppchefer. 1,7 miljoner aktier ligger i potten, vilket med dagens stängningskurs motsvarar 224 miljoner kronor.
2024-02-02 19:47 | Dagens Industri
Default News Image
Nytt miljonregn hägrar för Nordeatopparna
Nordeas styrelse har beslutat om ett nytt incitamentsprogram för bankens toppchefer. 1,7 miljoner aktier ligger i potten, vilket med dagens stängningskurs motsvarar 224 miljoner kronor.
2024-02-02 19:47 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Verklighetsfrånvända förväntningar på kursraketen
Nordea har under torsdagen dragit ned sin rekommendation på 2022 års stora kursraket, läkemedelsbolaget Bioarctic. Förväntningarna har blivit verklighetsfrånvända enligt banken.
2024-02-01 13:27 | Dagens Industri
Default News Image
Di avslöjar: Alectas petade toppnamn på väg till Nordea
Alectas tänkta ordförande Lars Rohde är på väg att föreslås som styrelseledamot i Nordea, erfar Di. Det kommande uppdraget i storbanken fick Alecta att plötsligt dra tillbaka sin nominering av dansken, enligt källor.
2024-01-31 11:52 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Goda utsikter – övervikta aktier
Med USA som draglok är världsekonomin på rätt spår och det mesta talar för att äga aktier framöver, enligt Nordea. Kinas kräftgång gör dock att banken stänger sin tidigare överviktposition i tillväxtmarknader. ...
2024-01-30 14:55 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea befarar svagt bokslut från Bravida
Nordea Markets förväntar sig att installationsbolaget Bravida, som levererar tekniska funktioner för fastigheter, kommer att komma med en svag delårsrapport för det fjärde kvartalet 2023 när kvartalsbeskedet läggs fram i mitten av februari.
2024-01-26 11:49 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea svänger till sälj i fastighetsaktien
Nordea sänker ett av börsens fastighetsbolag till sälj sedan värderingen dragit iväg. Men flera andra bolag får upprepade köpråd – bland att en kraschad aktie där banken ser en tydlig ”trigger” framåt.
2024-01-24 11:01 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Risken minskar för djup recession
Sverige befinner sig i en teknisk recession, men en djupare lågkonjunktur bör kunna undvikas, tror storbanken Nordea. “Sverige har en svag ekonomisk tillväxt den närmaste tiden. Inflationen normaliseras och räntesänkningar närmar sig, vilket bör minska risken för en djup recession. Räntorna kommer dock att förbli högre än före pandemin och hushåll och företag kommer att ...
2024-01-24 09:42 | Dagens PS
Default News Image
Nordea tror på snabba räntesänkningar från Riksbanken
Den svenska ekonomin utvecklas svagt i närtid men tillväxten stabiliseras och inflationen normaliseras i år. Riksbanken sänker styrräntan i snabb takt, men ränteläget förblir högre än före pandemin. ...
2024-01-24 09:13 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea spår en första räntesänkning under våren
Nordea spår att en första räntesänkning från Riksbanken kommer under våren. Det skriver banken i en boränteprognos. ...
2024-01-18 10:24 | Dagens Industri
Default News Image