SSAB aktie och bolag (SSAB B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget SSAB och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget SSAB som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör SSAB?

SSAB är en företagsgrupp med en stark position inom stålindustrin, som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster som är avgörande för industriella företag över hela världen. De specialiserar sig på höghållfast stål och andra avancerade stålprodukter, vilket placerar dem i framkanten av teknisk innovation inom sitt område. SSAB är kända för deras konstruktionslösningar som används i allt från byggprojekt till fordonsindustrin, och de driver flera produktionsanläggningar runt om i Europa och Nordamerika, vilket belyser deras globala räckvidd och tekniska kapacitet.

SSAB har en lång historia som går tillbaka till 1978, och deras arbete har alltid varit grundat på innovation, kvalitet och en strävan efter att minska miljöpåverkan. Deras arbete med att utveckla och producera stålprodukter som möter de högsta standarderna för hållbarhet och prestanda har gett dem en ledande position på marknaden och ett rykte om att vara en pålitlig leverantör och partner.

Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt nätverk av kunder och partners, förbinder sig SSAB till att fortsätta att vara en nyckelspelare i stålindustrins framtid, med ett fortsatt fokus på hållbarhet och innovation.

Nyckeltal SSAB bolaget

Namn: SSAB
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Råmaterial
Industrier: Basmetaller, Metall & Gruvdrift
VD: Martin Lindqvist
Ordförande: Lennart Evrell
Antal aktier: 1,029,835,326 st
Börsvärde: 79 189,1 MSEK
Soliditet: 62.35 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om SSAB

SSAB-chefen blev upphandlingsmästare
SSAB-chefen blev upphandlingsmästare
Den tidigare inköpschefen på SSAB har transformerat Oxelösund till Sveriges bästa upphandlingskommun. Genom att bygga starka relationer med leverantörer och förenkla processen har Richard Andersson lockat småföretagare och ökat konkurrensen på marknaden.
2024-05-14 08:01 | Dagens Industri
SSAB-vd:ns 52-miljardersarv: ”Ett tusenbitars pussel”
SSAB-vd:ns 52-miljardersarv: ”Ett tusenbitars pussel”
LULEÅ. Här är Martin Lindqvists arv till sin efterträdare: ett jättelikt stålverksbygge som ska vara klart om fyra år – och hittills sänkt bolagets aktie. ”Jag brukar kalla det för ett tusenbitars pussel, men det räcker nog inte till”, säger Lotta Jakobsson, ansvarig för stålverksbygget. ...
2024-05-06 21:15 | Dagens Industri
Danske Bank: Begränsad långsiktig potential i SSAB
Danske Bank: Begränsad långsiktig potential i SSAB
Ståltillverkaren SSAB faller på börsen under torsdagen. Detta trots höjda rekommendationer från två analyshus.
2024-04-25 12:02 | Privata Affärer
SSAB lyfter på börsen: ”Visar att strategin funkar”
SSAB lyfter på börsen: ”Visar att strategin funkar”
Ståljätten SSAB:s aktie lyfter på en rapport som klår förväntningarna. Vd Martin Lindqvist spår att leveranserna ökar under det andra kvartalet. ”Det känns som att andra kvartalet kan bli helt okej”, säger han.
2024-04-24 16:10 | Dagens Industri
SSAB:s resultat klart över förväntan
SSAB:s resultat klart över förväntan
Ståltillverkaren SSAB:s ebitda-resultat uppgick till 4.142 miljoner kronor för det första kvartalet 2024.
2024-04-24 07:40 | Privata Affärer
Default News Image
SSAB-konkurrenten föll i efterhandeln efter rapport
Den amerikanska stålproducenten Nucor, som konkurrerar med SSAB på vissa områden, backade i efterhandeln med 6 procent på Wall Street. Detta sedan bolagets rapport för det första kvartalet inte levt upp till förväntningarna, rapporterar Investing.com.
2024-04-23 07:23 | Dagens Industri
Default News Image
Göran Persson viftar bort SSAB-kritik
På torsdag, på statliga LKAB:s stämma, avgår Göran Persson som ordförande för gruvjätten efter sju år. Till Di slår han tillbaka mot kritiken om LKAB:s ägande i SSAB. Med sin röstandel på 16 procent är LKAB största ägare i ståljätten. Kritikerna har rasat mot att LKAB och det privatägda stålbolaget H2 Green Steel, H2GS, inte ...
2024-04-22 10:04 | Dagens PS
Göran Persson: ”Att sälja SSAB finns inte på kartan”
Göran Persson: ”Att sälja SSAB finns inte på kartan”
LKAB har fått hård kritik för sitt ägande i SSAB. Nu slår gruvbolagets avgående ordförande Göran Persson tillbaka.  Aktieposten är central ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv, anser den tidigare statsministern.  ”Att företag som kanske är kopplade till utländska stater skulle komma in och äga detta, det finns inte på kartan”, säger han.  ...
2024-04-22 05:58 | Dagens Industri
Slopar köpstämpel på SSAB – här är dagens rekar
Slopar köpstämpel på SSAB – här är dagens rekar
Stålbolaget SSAB får en rekommendationssänkning från brittiska Barclays. Handelsbanken sänker Tele2 på lång sikt men ser kortsiktigt köpläge.
2024-04-19 06:52 | Dagens Industri
SSAB-chefen försvarar mångmiljardnotan
SSAB-chefen försvarar mångmiljardnotan
SSAB:s avgående vd Martin Lindqvist försvarar mångmiljardinvesteringarna som ska ta ståljätten från Sveriges största utsläppare till föredöme – och dessutom öka vinsten. ”Idén var genial redan från början”, säger han.
2024-04-17 19:06 | Dagens Industri
SSAB:s kursras fortsätter efter slaktad riktkurs
SSAB:s kursras fortsätter efter slaktad riktkurs
SSAB med avgående vd Martin Lindqvist fortsätter att rasa på tisdagen efter att storbanken Deutsche Bank slaktat ståljättens riktkurs med mer än en fjärdedel.  Sedan SSAB annonserade sin investering i Luleå på drygt 50 miljarder kronor har aktien nu fallit med nära 20 procent.
2024-04-16 10:39 | Dagens Industri
Börsen faller återigen – Osäkerhet kring Mellanöstern och räntehöjningar spökar
Börsen faller återigen – Osäkerhet kring Mellanöstern och räntehöjningar spökar
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 16:e April 2024 En negativ öppning förväntas på Stockholmsbörsen idag, med nedgångar på över 1%. Osäkerhet kring utvecklingen i Mellanöstern och en oro för räntehöjningar i USA bidrar till den negativa stämningen. Globala marknader har inlett veckan…...
2024-04-16 06:36 | Börsen för alla
Default News Image
Klargrön veckostart på börsen – men SSAB föll
Bra start på veckan för börsen. Desto tråkigare gick det för SSAB, vars aktie backar ytterligare efter förra veckans stukning. Måndagens handel på Stockholmsbörsen inleddes med muntra miner hos flera bolag som haft det tufft senaste veckan. Nibe (börskurs Nibe Industrier) steg plus 2,5 procent, samtidigt som blankarna flockas kring bolaget, skriver Dagens Industri. Senaste ...
2024-04-08 17:53 | Dagens PS
Vd-sortin tog SSAB:s ordförande på sängen
Vd-sortin tog SSAB:s ordförande på sängen
SSAB-aktien faller efter beskedet att vd Martin Lindqvist ska sluta efter 13 år på posten. Ordförande Lennart Evrell uppger för Di att han inte visste om vd:ns planer när de båda i förra veckan klubbade en av de största industriinvesteringarna hittills i Sverige. ”Det kom som en överraskning”, säger han.
2024-04-08 16:17 | Dagens Industri
SSAB mot strömmen på stigande börs
SSAB mot strömmen på stigande börs
Stockholmsbörsen har inlett veckan uppåt och vid halv två är det breda OMXSPI-index upp 0,5 procent. Här är måndagens vinnare och förlorare.
2024-04-08 13:37 | Dagens Industri
SSAB:s vd efter avhoppet: ”Det blir aldrig optimalt”
SSAB:s vd efter avhoppet: ”Det blir aldrig optimalt”
SSAB-aktien fortsätter att falla på måndagen efter förra veckans ras i spåren av beslutet att investera 50 miljarder i ett nytt stålverk i Luleå.  Detta efter att vd Martin Lindqvist meddelat att han ska lämna bolaget efter drygt 13 år som vd. Nu försvarar han avhoppet. ”Jag kände att det var dags för mig personligen”, säger Martin Lindqvist till Di.
2024-04-08 10:55 | Dagens Industri
Default News Image
SSAB:s vd avgår efter 13 år – aktien faller
Bortsett från första året rundar SSAB:s vd Martin Lindqvist av sin lite drygt 13 år långa vd-karriär på ståljätten SSAB med flaggan i topp, även om aktien faller på dagens besked. “Under Martins tid som vd har SSAB utvecklats till ett börsbolag med globala marknader och en stark finansiell ställning”, säger Lennart Evrell, styrelseordförande för ...
2024-04-08 09:32 | Dagens PS
Stålexpert: Han är favorit att ta över SSAB
Stålexpert: Han är favorit att ta över SSAB
Johnny Sjöström, chef för SSAB:s affärsområde Specialstål, bör bli nästa vd för SSAB efter att Martin Lindqvist meddelat han lämnar posten. Det säger Handelsbankens erfarne basindustrianalytiker Christian Kopfer i Di TV:s Börsmorgon.
2024-04-08 08:59 | Dagens Industri
SSAB:s vd lämnar – ska ägna sig åt styrelseuppdrag
SSAB:s vd lämnar – ska ägna sig åt styrelseuppdrag
SSAB:s vd Martin Lindqvist har, efter 26 år i företaget och 13 år som vd, beslutat sig för att lämna SSAB för en fortsatt styrelsekarriär. Det framgår av ett pressmeddelande. ...
2024-04-08 08:31 | Privata Affärer
SSAB:s vd lämnar – efter 13 år på posten
SSAB:s vd lämnar – efter 13 år på posten
SSAB:s vd mångårige Martin Lindqvist har bestämt sig för att lämna chefspositionen i stålkoncernen, enligt ett pressmeddelande.
2024-04-08 08:21 | Dagens Industri
NCC får order på 200 miljoner för arbeten vid ny SSAB-anläggning
NCC får order på 200 miljoner för arbeten vid ny SSAB-anläggning
Byggbolaget NCC har fått en order från SSAB på cirka 200 miljoner kronor avseende inledande arbeten för en ny anläggning i Oxelösund. Det framgår av ett pressmeddelande.
2024-04-08 07:40 | Dagens Industri
Statsstöd till Postnord och börsens syn på SSAB
Statsstöd till Postnord och börsens syn på SSAB
I veckans avsnitt av Di:s ledarpodd frågar sig ledarredaktionen: Vilket samhällsuppdrag har egentligen Postnord, efter att de meddelat att de vill slippa dela ut brev så ofta? Och hur ser börsen på SSAB:s gröna omställning när de satsar 52 miljarder kronor på ett nytt fossilfritt stålverk?...
2024-04-04 18:03 | Dagens Industri
Grönt på börsen – SSAB föll för femte dagen i rad
Grönt på börsen – SSAB föll för femte dagen i rad
Efter att ha handlats på minus under stora delar onsdagen vände Stockholmsbörsen upp under eftermiddagen och stängde på plus. SSAB fortsatte däremot att backa, liksom AB Volvo.
2024-04-03 17:30 | Dagens Industri
SHB: Begränsad uppsida i SSAB
SHB: Begränsad uppsida i SSAB
Stålbolaget SSAB får en sänkt rekommendation och flera sänkta riktkurser under onsdagsmorgonen.
2024-04-03 11:02 | Privata Affärer
Default News Image
Handelsbanken: SSAB:s investering i nytt stålverk begränsar uppsidan på kort sikt
Stålbolaget SSAB får en sänkt rekommendation och flera sänkta riktkurser under onsdagsmorgonen. ...
2024-04-03 10:48 | Dagens Industri
Försiktig optimism på Stockholmsbörsen – Håll koll på dessa aktier
Försiktig optimism på Stockholmsbörsen – Håll koll på dessa aktier
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 3:e April 2024 Stockholmsbörsen väntas öppna relativt oförändrad idag, i linje med de ledande terminerna för OMXS30 som indikerar en öppning runt nollan. Denna prognos speglar den senaste tidens handel i USA och Asien, där marknaderna har…...
2024-04-03 06:44 | Börsen för alla
Stockholmsbörsen vände ned – H&M och SSAB sänken
Stockholmsbörsen vände ned – H&M och SSAB sänken
Stockholmsbörsen fick en sur start på det andra kvartalet och vände ned i eftermiddagshandeln. SSAB och H&M föll tungt medan Embracer fortsatte de senaste dagarnas uppgång.
2024-04-02 17:31 | Dagens Industri
SSAB:s aktie faller – efter besked om nytt stålverk
SSAB:s aktie faller – efter besked om nytt stålverk
SSAB faller i tisdagshandeln efter att bolaget meddelat att man har fattat beslut om att bygga ett nytt fossilfritt stålverk i Luleå.  ”Vi ser att det finns en väldigt stor efterfrågan på marknaden för den här typen av produkter”, säger vd Martin Lindqvist till Di TV. ...
2024-04-02 14:00 | Dagens Industri
Därför har SSAB:s mångmiljardsatsning fördyrats
Därför har SSAB:s mångmiljardsatsning fördyrats
SSAB:s stålsatsning i Luleå för 52 miljarder kronor har fördyrats med sju miljarder, mer än 15 procent, sedan det först tillkännagavs för drygt två år sedan. Martin Lindqvist, vd, förklarade varför på förmiddagens telefonkonferens. ...
2024-04-02 12:50 | Dagens Industri
SSAB miljardinvesterar i nytt stålverk
SSAB miljardinvesterar i nytt stålverk
SSAB går nu vidare med nästa steg i stålbolagets omställning genom att bygga ett nytt fossilfritt stålverk i Luleå. Samtidigt meddelar bolaget att de politiska strejker i Finland försvagar SSAB Europes rörelseresultat för första kvartalet med cirka 350 miljoner kronor.
2024-04-02 10:02 | Privata Affärer
Ny miljardsatsning på fossilfritt från SSAB
Ny miljardsatsning på fossilfritt från SSAB
SSAB:s styrelse har nu fattat beslut om att bygga ett nytt fossilfritt stålverk i Luleå. Investeringskostnaderna beräknas till 4,5 miljarder euro, drygt 52 miljarder svenska kronor, och det nya stålverket beräknas ha en kapacitet på 2,5 miljoner ton årligen.
2024-04-02 07:56 | Dagens Industri
SSAB skruvar upp finska strejknotan
SSAB skruvar upp finska strejknotan
De strejker som pågår i Finland sedan den 11 mars beräknas försvaga SSAB Europes rörelseresultat för första kvartalet med cirka 350 miljoner kronor.  Det meddelar bolaget, som tidigare har angett en kostnad på 300 Mkr för strejken.
2024-03-28 14:40 | Dagens Industri
Börsen: Mixad global bild inför öppningen – fokus på makroekonomi
Börsen: Mixad global bild inför öppningen – fokus på makroekonomi
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 28:e Mars 2024 Inför öppningen av Stockholmsbörsen står investerare inför en blandad global marknadsbild. Efter en positiv avslutning på Wall Street, där förväntningar om räntesänkningar drivit index uppåt, och en mixad utveckling i Asien, indikerar ledande terminer…...
2024-03-28 07:28 | Börsen för alla
SSAB hoppas på USA-stöd för fossilfritt stål
SSAB hoppas på USA-stöd för fossilfritt stål
Ståltillverkaren SSAB har fått klartecken av USA:s energimyndighet för att utreda förutsättningarna för tillverkning av fossilfritt stål i USA, skriver SSAB i ett pressmeddelande.
2024-03-25 14:32 | Dagens Industri
SSAB hoppas på USA-stöd för fossilfritt stål
SSAB hoppas på USA-stöd för fossilfritt stål
Ståltillverkaren SSAB har fått klartecken av USA:s energimyndighet för att utreda förutsättningarna för tillverkning av fossilfritt stål i USA, skriver SSAB i ett pressmeddelande.
2024-03-25 14:20 | Privata Affärer
SSAB höjer prognos för förlust från finsk strejk
SSAB höjer prognos för förlust från finsk strejk
SSAB gör en viss revidering av vilken resultateffekt den finländska strejken väntas få för stålbolaget i det första kvartalet.
2024-03-25 12:49 | Dagens Industri
Blankarna har hittat tillbaka till SSAB
Blankarna har hittat tillbaka till SSAB
Blankningarna i SSAB är de högsta på 18 månader och på den tredje högsta nivån sedan innan pandemin. Totalt är nu 4,5 procent av aktierna blankade, enligt ägardatabasen Holdings. ”Vissa är nog av uppfattningen att SSAB kan falla tillbaka i gamla hjulspår”, säger Handelsbankens analytiker Christian Kopfer.
2024-03-18 13:08 | Dagens Industri
Två nya namn föreslås till SSAB:s styrelse
Två nya namn föreslås till SSAB:s styrelse
Stålbolaget SSAB föreslår nyval av Kerstin Enochsson och Pierre Heeroma som ledamöter till styrelsen.
2024-03-15 09:12 | Dagens Industri
Nedåt på börsen – SSAB faller på strejkhot
Nedåt på börsen – SSAB faller på strejkhot
Stockholmsbörsen inleder torsdagshandeln på minus. Ståljätten SSAB backar efter beskedet att en strejk i Finland kan sänka rörelseresultat för det innevarande kvartalet med 10 procent.
2024-03-07 09:01 | Dagens Industri
Finländsk strejk slår mot SSAB
Finländsk strejk slår mot SSAB
Ståltillverkaren SSAB varnar för att en rejäl resultatsmäll till följd av den politiska strejken i Finland som inleds på måndag.
2024-03-07 08:23 | Privata Affärer
Finsk strejk kan sänka SSAB:s kvartalsvinst med 10 procent
Finsk strejk kan sänka SSAB:s kvartalsvinst med 10 procent
En aviserad tvåveckorsstrejk i Finland kan sänka SSAB:s rörelseresultat för det första kvartal med cirka 300 miljoner kronor, enligt bolagets uppskattning.  Beloppet utgör 10 procent av det väntade rörelseresultatet.
2024-03-07 07:57 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen förväntas öppna svagt nedåt på tisdagen
Stockholmsbörsen förväntas öppna svagt nedåt på tisdagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 20:e Februari 2024 Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt idag, i linje med en blandad start i Asien och en ledig dag på de amerikanska börserna. Råvarumarknaden visade en negativ tendens igår, med oljepriser som backar och basmetaller…...
2024-02-20 07:37 | Börsen för alla
Stabilt men avvaktande på Stockholmsbörsen idag onsdag
Stabilt men avvaktande på Stockholmsbörsen idag onsdag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 7:e Februari 2024 Onsdagen den 7 februari 2024 inleds med en avvaktande stämning på de globala marknaderna. Efter en positiv avslutning på Wall Street, där räntesänkningsspekulationer gav stöd, visar de asiatiska marknaderna en blandad bild. För OMXS30…...
2024-02-07 07:43 | Börsen för alla
Analyshusen positiva till SSAB – rapport starkare än väntat
Analyshusen positiva till SSAB – rapport starkare än väntat
Pareto Securities har höjt sin rekommendation på SSAB från sälj till behåll. Flera andra analyshus behåller sina köprekommendationer efter SSAB:s rapport under onsdagen. Danske Bank är dock mer skeptiska.
2024-02-01 10:43 | Privata Affärer
SSAB:s glädjebesked väcker ilska hos H2GS
SSAB:s glädjebesked väcker ilska hos H2GS
LULEÅ. SSAB har klart med el till ljusbågsugnarna i Luleå – men H2 Green Steel nekas mer kraft till stålverket i Boden.   Nu anmäler H2GS statliga Vattenfall till Energimarknadsinspektionen.  ”Det måste prövas”, säger Karin Hallstan, presschef för H2GS. ...
2024-01-31 16:34 | Dagens Industri
SSAB Q4 rapport
SSAB Q4 rapport
SSAB rapporterar ett rörelseresultat på 2 400 Mkr för det fjärde kvartalet 2023 och 16,5 Mdkr för helåret. Minskningen jämfört med föregående år beror huvudsakligen på en svagare marknad med lägre stålpriser, särskilt i Europa. Trots detta har SSAB fortsatt…...
2024-01-31 11:05 | Börsen för alla
SSAB överträffar förväntningarna – sänker utdelningen
SSAB överträffar förväntningarna – sänker utdelningen
Stålbolaget SSAB redovisar en delårsrapport för det fjärde kvartalet som överträffar förväntningarna. Samtidigt sänks utdelningen till 5 kronor (8,70), i linje med förväntningar.
2024-01-31 07:38 | Privata Affärer
SSAB slår vinstprognos – kapar utdelningen som väntat
SSAB slår vinstprognos – kapar utdelningen som väntat
Stålkoncernen SSAB redovisar en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet, men kapar som väntat utdelningen rejält.
2024-01-31 07:33 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt under onsdagen
Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt under onsdagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 31:e Januari 2024 Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt, i linje med de blandade signalerna från Wall Street och Asien. Ledande terminer indikerar en nedgång på 0,2 procent. Fokus ligger på de stora teknikbolagens rapporter och det kommande…...
2024-01-31 07:29 | Börsen för alla
Klart för högspänningsledning till SSAB
Klart för högspänningsledning till SSAB
Vattenfall Eldistribution har fått grönt ljus för att bygga nya högspänningsledningar ovan mark till en ny smältugn hos ståltillverkaren SSAB i Oxelösund.
2024-01-29 12:55 | Dagens Industri
Default News Image
SSAB ryker från finländskt finindex
Ståltillverkaren SSAB åker ur det finländska finindexet OMXH25, som är motsvarigheten till Stockholmsbörsens OMXS30-index. Det svenska bolaget petas av Sampo-avknoppningen Mandatum, uppger börsoperatören Nasdaq.
2024-01-25 06:57 | Dagens Industri
UBS anser stålprisoron överdriven – höjer SSAB till köp
UBS anser stålprisoron överdriven – höjer SSAB till köp
Grovplåtspriserna i USA är betydligt mer motståndskraftiga än vad konsensus ger uttryck för. Det anser UBS, som baserat på den uppfattningen höjer sin rekommendation för SSAB från neutral till köp. Den svenska stålaktien steg något på en vikande Stockholmsbörs.
2024-01-11 20:41 | Dagens Industri
Rekar: Jefferies återupptar bevakning av SSAB – behåll
Rekar: Jefferies återupptar bevakning av SSAB – behåll
Investmentbanken Jefferies har återupptagit sin bevakning av ståljätten SSAB med rekommendationen att behålla aktien. Här är dagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2023-12-04 06:56 | Dagens Industri
SSAB och Vattenfall i avtal om fossilfria stålleveranser
SSAB och Vattenfall i avtal om fossilfria stålleveranser
Stålföretaget SSAB och statliga Vattenfall inleder ytterligare ett fördjupat samarbete, utöver det redan existerande Hybrit-initiativet från 2016 kring fossilfri ståltillverkning.
2023-12-01 10:18 | Dagens Industri
Default News Image
SSAB söker tillstånd för omställning i Luleå
SSAB har lämnat in sin ansökan om tillstånd enligt miljöbalken till mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt. Målet med ansökan är att erhålla nödvändiga tillstånd för att ställa om den befintliga verksamheten i Luleå till fossilfri stålproduktion.
2023-11-24 12:45 | Dagens Industri
Default News Image
SSAB undviker uppsägningar i Brahestad
Stålkoncernen SSAB har avslutat de fackliga förhandlingarna i Brahestad då effektiviseringar har identifierats som kan minska de fasta kostnaderna med minst 10 miljoner euro på årsbasis. Det framgår av ett pressmeddelande.
2023-11-22 13:08 | Dagens Industri
SSAB varslar 25 personer i Virsbo
SSAB varslar 25 personer i Virsbo
Stålbolaget SSAB varslar 25 av de 70 anställda på fabriken i Virsbo. Det rapporterar VLT. ...
2023-11-15 20:42 | Dagens Industri
Scania fortsätter med H2GS – trots färskt SSAB-avtal
Scania fortsätter med H2GS – trots färskt SSAB-avtal
Scania har inga planer på att säga upp sin nu flera år gamla och täta relation till Harald Mix ståluppstickare H2 Green Steel. Det säger lastbilstillverkaren till Di, apropå morgonens besked om ett sjösatt samarbete kring just fossilfritt stål med den mångåriga huvudleverantören SSAB.
2023-11-14 16:49 | Dagens Industri
SSAB och Scania inleder samarbete om fossilfritt stål
SSAB och Scania inleder samarbete om fossilfritt stål
SSAB och Scania har tecknat en avsiktsförklaring om att fullt ut ersätta dagens leveranser av traditionellt stål till Scanias lastbilar med produkten ”Fossil-free steel” år 2030. ...
2023-11-14 08:07 | Dagens Industri
ABG säljstämplar SSAB – ska ned 23 procent
ABG säljstämplar SSAB – ska ned 23 procent
ABG tar upp SSAB till bevakning med säljrekommendation och riktkurs 55 kronor, 23 procent lägre än fredagens stängningskurs. Aktien står dock emot i den tidiga måndagshandeln.
2023-11-13 09:39 | Dagens Industri
ABG säljstämplar SSAB – ska ned 21 procent
ABG säljstämplar SSAB – ska ned 21 procent
ABG tar upp SSAB till bevakning med säljrekommendation och riktkurs 55 kronor, 21 procent lägre än fredagens stängningskurs för B-aktien. Aktien står dock emot i den tidiga måndagshandeln.
2023-11-13 09:39 | Dagens Industri
Osäker start på börsen idag 26:e oktober.
Osäker start på börsen idag 26:e oktober.
Wall Street visade negativa siffror igår, med S&P 500 som föll med 1,4%. Orosmolnen från USA har även dragit över till Asien där ledande börser backar i förmorgonens handel. Amerikanska siffror om nyförsäljning av hus var högre än förväntat, vilket…...
2023-10-26 06:07 | Börsen för alla


Om du funderar på hur SSAB och dess aktie har presterat över tid, eller varför SSAB har haft en viss rörelse, kan du finna svar här. Vad tror branschanalytiker om SSAB aktiens framtid? Är SSAB-aktien övervärderad eller undervärderad? När kommer nästa rapport för SSAB ut och hur ser framtidsutsikterna ut för SSAB? Allt detta och mer kan du få insikt i på denna sida.

För dig som funderar på att investera i SSAB aktier erbjuder vi även guider till hur man kan köpa aktier i SSAB genom olika mäklare som Nordnet, Avanza och Aktieinvest. Vi diskuterar även fördelarna med att äga SSAB inom en Kapitalförsäkring (KF) eller i ett Investeringssparkonto (ISK).

Följ med oss på en resa genom allt du behöver veta om SSAB - från dess ISIN-kod till diskussioner på forum och sociala medier. Om du vill ha en djupgående förståelse av aktiemarknaden och i synnerhet SSAB aktier, då är detta din ultimata källa för information.

Tänk på: Att placera pengar i fonder, aktier och andra värdepapper har historiskt sett bidragit till ekonomisk tillväxt. Dock är framtida utfall osäkra, och investeringar kan både öka och minska i värde. Det finns därför ingen garanti för att du får tillbaka din ursprungliga investering.

Aktier i bolaget SSAB

Nedan listar vi information om alla typer av aktier som finns i bolaget

Aktiens namnSSAB A
Typ av aktieA-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0000171100
Utdelning8.70 SEK
Avkastning11.24%
PE-tal-4.23
TickerSSAB A
Senast uppdaterat2023-12-11 21:48:25

Aktiens namnSSAB B
Typ av aktieB-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0000120669
Utdelning8,70 SEK
Avkastning11.36%
PE-tal-4.18
TickerSSAB B
Senast uppdaterat2023-12-11 21:54:59

Hur går det för SSAB på börsen idag?

Här nedan kan du följa och hålla koll på hur det går för SSAB på börsen idag.


Ska man äga SSAB i ISK eller KF?

Det som brukar vara avgörande i denna frågan är huruvuda man vill undvika att själv behöva kräva tillbaka källskatten som dragits på utdelningar gjorda för SSAB. Om en aktie anses vara en utländsk aktie så dras det automatiskt en så kallad utländsk källskatt på utdelningen.

För att ta reda på om en aktie är föremål för utländsk källskatt behöver man undersöka dess ISIN kod. Utdelningar från aktier vars ISIN kod börjar på annat än "SE" dras det utländsk källskatt för.

Vilken ISIN-kod har SSAB?

ISIN-koden för SSAB är SE0000171100.

SSAB ISK eller KF?

Svar: SSAB kan placeras in en ISK eller KF. Eftersom ISIN-koden för SSAB börjar med "SE" dras det inte dras någon utländsk källskatt för utdelningar från aktien SSAB, så kan den placeras i ett ISK eller en KF.

Hur kan jag köpa och investera i SSAB aktien?

Vill du spara och investera pengar i SSAB? En investering på börsen i SSAB aktier kan på sikt bli en lönsam affär.

Vi på Börsen för alla har tre olika favoriter bland de olika ställen där man idag kan köpa aktier och andra värdepapper som aktier i SSAB online:

Nordnet: Nordens ledande digitala plattform för investeringar och sparande. Fritt Courtage i 6 månader.

Avanza: Sveriges med populära digitala bank som gör det både kul och enkelt att spara och investera.

Aktieinvest: Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja SSAB aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av SSAB aktier mot Aktieinvest aktielager) eller Börsorder (att handla SSAB aktier direkt mot börsen). Erbjuder också möjlighet att månadsspare i enskilda aktier.

Ny i aktievärlden? Missa inte vår guide: Börja med aktier.

Om du hellre vill ägna dig åt aktiv handel med aktien SSAB, så kallad trading, finns specialiserade mäklare för detta ändamål. Vårt bästa tips här är IG, globalt erkända för sin expertis inom trading.

Kom ihåg: 73% av icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos sådana plattformar.

Mer detaljer om SSAB aktien

Aktien SSAB är en av flera aktier i Sverige som det går att investera pengar i.SSAB aktien är noterad på listan Large Cap Stockholm och går utmärkt och enkelt att köpa hos nätmäklare som Avanza, Nordnet eller Aktieinvest.

Aktien SSAB är noterad i Sverige och kategoriseras inom sektorn Råmaterial och branschen/branscherna Basmetaller, Metall & Gruvdrift.

Hemsida för bolaget SSAB: Länk

För fullständiga detaljer om aktien SSAB rekommenderar vi att ni besöker dess motsvarande aktiesida hos Avanza. Här kan ni ta del av viktig och intressant fakta om SSAB aktien som antal ägare, hur många aktier bolaget består av, Beta, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, om SSAB är blankningsbar samt om aktien går att belåna.

Hur kan jag köpa aktier och investera i SSAB

Att köpa aktier och investera i SSAB är en viktig steg i din finansiella resa. För att komma igång behöver du förstå de olika alternativen och plattformarna som är tillgängliga för att köpa aktier och investera i SSAB. Vi kommer att utforska de bästa sätten att investera i SSAB och vilka mäklarplattformar som erbjuder SSAB som en investeringsmöjlighet.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare, är det viktigt att ha rätt information och verktyg för att fatta välgrundade beslut när du investerar i SSAB. Läs vidare för att lära dig hur du kommer igång med att köpa SSAB och maximera dina investeringsmöjligheter.

Köpa SSAB hos Nordnet

Nordnet är en av de ledande mäklarplattformarna som erbjuder möjligheten att köpa SSAB. Om du är intresserad av att investera i SSAB via Nordnet, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa SSAB hos Nordnet och ge dig en översikt över deras tjänster och verktyg som kan underlätta din investeringsresa.

Nordnet erbjuder investerare möjligheten att handla SSAB och många andra värdepapper med en användarvänlig plattform och konkurrenskraftiga priser. Läs mer på Nordnet hemsida för att lära dig mer om hur du kan köpa SSAB hos dom och dra nytta av deras tjänster.

Köpa SSAB hos Avanza

Avanza är en populär mäklarplattform som ger dig möjlighet att köpa SSAB. Om du överväger att investera i SSAB via Avanza, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa SSAB hos Avanza och presentera deras erbjudanden och funktioner som kan hjälpa dig som investerare.

Avanza erbjuder en enkel och tillgänglig plattform för att köpa och handla SSAB och andra värdepapper. Utforska hemsidan hos Avanza angående hur du kan komma igång med att köpa SSAB hos dom och dra nytta av deras resurser för att ta kloka investeringsbeslut.

Köp andelar i SSAB och månadsspara i aktier som SSAB med Aktieinvest

Aktieinvest erbjuder en flexibel möjlighet att köpa andelar i SSAB och månadsspara i aktier som SSAB. Genom att använda Aktieinvest tjänster kan du sprida dina investeringar över tid och dra nytta av fördelarna med månadssparande. Vi kommer att utforska hur du kan köpa SSAB och använda Aktieinvest månadssparandealternativ för att bygga upp din portfölj gradvis.

Månadssparande är ett bekvämt sätt att investera och låta dina pengar arbeta för dig över tiden. Upptäck hur du kan komma igång med att köpa andelar i SSAB och månadsspara i aktier som SSAB med Aktieinvest och skapa en sund och diversifierad portfölj.

SSAB aktie utveckling

Följ med på den spännande resan av SSAB aktiens utveckling. SSAB aktie utveckling har varit en intressant resa att följa. SSAB aktiens utveckling under de senaste åren har varit föremål för uppmärksamhet och analyser från investerare och experter. Från dess första notering på börsmarknaden till de senaste händelserna som påverkar dess värde, vi utforskar SSAB aktiens resa i denna sektion.

Denna sida ger dig en omfattande översikt över SSAB aktiens utveckling, inklusive historiska data, trender och framtidsprognoser. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller bara nyfiken på att följa SSAB aktiens utveckling, finns här all information du behöver.

SSAB aktie kurs idag

SSAB aktie kurs idag är avgörande för många investerare. Den aktuella kursen påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive marknadsnyheter, företagsrapporter och globala händelser. Här kan du få den senaste informationen om SSAB aktiens aktuella värde och hur det förändras under dagen.

Dagens utveckling för SSAB

Nedan kan ni följa senaste dygnets eller dagens utveckling för aktien SSAB.

Vi presenterar dig också med grafer och diagram som visar kursutvecklingen över tid och analyserar de viktigaste händelserna som kan ha påverkat SSAB aktiens pris. Oavsett om du är en aktiv handlare eller bara intresserad av att hålla koll på SSAB aktiens värde, har vi den aktuella kursinformationen du behöver.

SSAB aktie i år

SSAB aktie i år har varit föremål för noggrann uppföljning och utvärdering. Detta år har varit en intressant resa för aktien, med många upp- och nedgångar på marknaden. I den här avdelningen kommer vi att granska SSAB aktiens prestation under det aktuella året och identifiera de faktorer som har påverkat dess utveckling.

Vi kommer att analysera nyckelhändelser, företagsrapporter och marknadstrender som har format SSAB aktiens pris under året. Oavsett om du är en långsiktig investerare som är intresserad av årets avkastning eller en aktiv handlare som vill förstå de senaste trenderna, har vi informationen om SSAB aktiens utveckling under detta år.

SSAB aktie historik

SSAB aktie historik berättar en fascinerande historia om aktiens resa genom tiderna. Från dess tidiga dagar på marknaden till dess nuvarande position som en betydande spelare, tar vi dig med på en resa genom historien av SSAB.

Vi kommer att granska viktiga milstolpar, händelser och prestationer som har format SSAB till vad det är idag. Historien ger insikter om hur aktien har utvecklats över tid och kan hjälpa dig att förstå dess långsiktiga potential. Utforska SSAB aktiens rika historik och få en djupare förståelse för dess utveckling.

SSAB aktie analys

För att fatta välgrundade investeringsbeslut är en grundlig SSAB aktie analys avgörande. I denna sektion kommer vi att granska och analysera SSAB aktiens prestation, trender och faktorer som påverkar dess värde på marknaden. Att förstå den aktuella situationen är viktigt för att kunna göra informerade beslut när det gäller SSAB.

Vi kommer att presentera dig med en översikt över SSAB aktiens historiska utveckling, dess nuvarande styrkor och svagheter samt de senaste nyheterna som kan ha en inverkan på dess pris. Utforska vår SSAB aktie analys för att få en djupare insikt i vad som driver aktiens prestation.

SSAB aktieanalys

En noggrann SSAB aktieanalys är nyckeln till att förstå hur denna aktie fungerar på marknaden. Vi kommer att ta dig igenom en detaljerad SSAB aktieanalys som omfattar allt från företagets finansiella resultat till branschtrender och makroekonomiska faktorer som kan påverka SSAB aktien.

Vi kommer också att granska SSAB aktiens historik och identifiera eventuella mönster och tendenser. Oavsett om du är en erfaren analytiker eller bara nyfiken på att förstå SSAB aktiens prestation, kommer vår SSAB aktieanalys att ge dig värdefull information för att ta välgrundade investeringsbeslut.

SSAB aktie prognos

Att ha en klar SSAB aktie prognos är avgörande för att planera din investeringsstrategi. Vi kommer att analysera de faktorer som kan påverka SSAB aktiens framtida prisutveckling och ge dig en inblick i vad du kan förvänta dig av denna aktie på lång och kort sikt.

Vi kommer att inkludera expertkommentarer och marknadsanalyser som hjälper dig att bilda en uppfattning om SSAB aktiens potential. Oavsett om du är intresserad av att hålla aktien på kort sikt eller göra långsiktiga investeringar, kommer vår SSAB aktie prognos att vara en värdefull resurs.

SSAB aktie riktkurs

Målet för varje investerare är att uppnå en SSAB aktie riktkurs som ger en lönsam avkastning. I denna avdelning kommer vi att granska analytikers och experters bedömningar om SSAB aktiens riktkurs. Vi kommer också att diskutera de faktorer som ligger till grund för dessa prognoser.

Förstå SSAB aktie riktkursen är viktigt för att göra investeringsbeslut som är i linje med dina ekonomiska mål. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller en aktiv handlare, ger vår analys av SSAB aktie riktkurs dig insikter som kan vara värdefulla för din portföljstrategi.

SSAB aktie teknisk analys

Teknisk analys är en viktig del av att förstå SSAB aktiens beteende på marknaden. I denna sektion kommer vi att granska de tekniska indikatorer, diagram och mönster som används för att analysera SSAB aktien. Vi kommer att identifiera viktiga stöd- och motståndsnivåer och diskutera potentiella handelsstrategier.

Oavsett om du är en teknisk analytiker eller bara nyfiken på att lära dig mer om hur teknisk analys fungerar, kommer vår SSAB aktie teknisk analys att vara en värdefull resurs. Utforska de tekniska aspekterna av SSAB aktien och använd den informationen för att förbättra din handelsstrategi.

SSAB aktie värdering

En korrekt SSAB aktie värdering är avgörande för att bedöma om en aktie är över- eller undervärderad på marknaden. Vi kommer att utföra en djupgående SSAB aktie värdering och granska de olika metoder och nyckeltal som används för att bedöma aktiens värde.

Vi kommer också att diskutera de faktorer som kan påverka SSAB aktiens värdering och varför det är viktigt för investerare att förstå detta. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja SSAB, kommer vår SSAB aktie värdering att ge dig insikter som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Vad tror analytiker om SSAB aktien?

Analytikerna har sina ögon på SSAB aktien och delar sina insikter om dess framtida prestation. Genom att kombinera branschkunskap och dataanalys ger de en värdefull inblick i vad som kan förväntas från SSAB aktien. Att följa analytikernas synpunkter kan vara en vägledning för investerare som vill ta informerade beslut.

I denna avdelning kommer vi att ta en närmare titt på analytikernas förutsägelser och bedömningar om SSAB aktien och försöka bättre förstå de faktorer som påverkar dess framtid på marknaden.

Är SSAB aktien övervärderad eller undervärderad?

En av de viktigaste frågorna som investerare ställer sig är om SSAB aktien är prissatt korrekt. Genom att utföra en noggrann värdering kan man bedöma om aktien är övervärderad eller undervärderad i förhållande till dess verkliga värde. Vi kommer att granska nyckeltal och jämföra SSAB aktien med sina konkurrenter för att svara på denna fråga.

Denna analys kommer att hjälpa dig som investerare att fatta beslut om när och hur du ska agera med avseende på SSAB aktien baserat på dess nuvarande värdering på marknaden.

Är SSAB lågt värderad?

Att hitta en undervärderad aktie är ofta målet för många investerare. Om en aktie är prissatt lägre än dess verkliga värde, kan det skapa en möjlighet till lönsamhet på lång sikt. Vi kommer att analysera SSAB aktiens värdering och bedöma om den kan betraktas som lågt värderad i jämförelse med dess potential.

Om du letar efter investeringsmöjligheter kan vår analys av SSAB aktiens värdering vara till hjälp för att identifiera aktier som kan vara värda att överväga för din portfölj.

Är aktien SSAB högt värderad?

På den andra sidan av spektrumet är frågan om en aktie är högt värderad. Om en aktie är prissatt högre än dess fundamentala värde kan det skapa en risk för investerare. Vi kommer att utföra en analys för att bedöma om SSAB aktien anses vara högt värderad i förhållande till dess framtida tillväxtpotential och vinster.

För att ta välgrundade beslut om din portfölj är det viktigt att förstå om SSAB aktien är överprissatt och om det finns en möjlig risk för prisfall i framtiden.

Är det köpläge på SSAB aktien?

För investerare som söker möjligheter att köpa aktier, är frågan om det finns ett köpläge på SSAB aktien central. I denna sektion kommer vi att analysera SSAB aktiens aktuella marknadsförhållanden och identifiera om det finns faktorer som tyder på att det kan vara ett bra tillfälle att köpa.

Om du överväger att investera i SSAB aktien, kommer vår analys av köpläget att ge dig insikter om när det kan vara klokt att agera och när det kan vara bäst att avvakta.

Vilken SSAB aktie ska man köpa?

När det gäller SSAB aktien kan det finnas olika aktieklasser (A, B, C och D aktier) eller instrument att välja mellan. I denna avdelning kommer vi att diskutera vilken typ av SSAB aktie som kan vara bäst för din investeringsstrategi. Oavsett om du är intresserad av stamaktier, preferensaktier eller andra instrument, kommer vi att ge råd om vilken SSAB aktie som passar bäst för dina mål.

Att välja rätt SSAB aktie är en viktig del av din investeringsprocess, och vår analys kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett om du är en nybörjare som just börjar investera eller en erfaren investerare som överväger att diversifiera din portfölj, kommer vår analys att ge dig riktlinjer för att välja den SSAB aktien som bäst passar dina investeringsmål och risktolerans.

Nyheter och artiklar om SSAB aktien

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna och artiklarna som rör SSAB aktien. I denna sektion kommer vi att samla och presentera de mest relevanta och aktuella nyheterna om SSAB aktien. Från företagsrapporter till marknadsutveckling, vår nyhetsbevakning ger dig insikter som kan påverka dina investeringsbeslut.

Oavsett om du är en aktiv investerare som följer aktien dagligen eller helt enkelt vill vara informerad om de senaste händelserna, kommer våra nyheter och artiklar om SSAB aktien att hålla dig uppdaterad.

Vad har hänt med SSAB?

För att förstå SSAB aktiens nuvarande ställning på marknaden är det viktigt att ta reda på vad som har hänt med den på senare tid. I denna avdelning kommer vi att granska de senaste händelserna och utvecklingen som har påverkat SSAB aktien.

Vi kommer att diskutera nyckelhändelser, företagsnyheter och makroekonomiska faktorer som har haft en inverkan på SSAB aktiens pris och prestation. Att ha en förståelse för vad som har hänt med SSAB är en viktig del av att kunna göra välgrundade beslut när det gäller denna aktie.

Det är inte alltid möjligt att direkt koppla en förändring i SSAB aktiens pris till specifika nyheter eller händelser. När man exempelvis ställer sig frågan ”Vad har hänt med SSAB?”, kan svaret vara mycket mer komplicerat än en enkel nyhetshändelse. Även om nyheter och specifika händelser om SSAB utan tvekan ofta har en betydande inverkan på aktiepriser, måste man beakta att det finns en mängd olika faktorer och komplexiteter som spelar in på aktiemarknaden.

Beroende på marknadsdynamik, investerarnas psykologi, makroekonomiska faktorer, SSAB företagets prestation och många andra variabler, kan SSAB aktiens pris fluktuera. Därför, när man funderar över om SSAB är köpvärd, bör man inte enbart förlita sig på nyheter eller händelser. Det krävs en djupare analys av såväl SSAB företaget som den övergripande marknadssituationen.

I vissa situationer kan nyheter dock ge en klar indikation eller ledtråd om varför SSAB aktien har rört sig på ett visst sätt. Men det är viktigt att ha en holistisk syn och inte dra förhastade slutsatser baserat enbart på enstaka händelser kopplade till SSAB.

SSAB rapport

Få en djupgående insikt i SSAB aktiens prestation genom att utforska dess senaste rapporter. I denna sektion kommer vi att granska och analysera SSAB aktiens kvartals- och årsrapporter samt företagets finansiella resultat. Rapporterna ger dig en inblick i företagets hälsa, intäkter och tillväxtmöjligheter.

Genom att noggrant studera SSAB rapporter kan du göra informerade beslut om att investera i denna aktie och förstå hur den presterar över tid.

När kommer nästa rapport?

Att veta när nästa rapport för SSAB aktien kommer att publiceras är viktigt för investerare som följer aktien. I denna avdelning kommer vi att ge information om det förväntade datumet för nästa rapport och vad du kan förvänta dig att hitta i den. Rapporten kan innehålla nyckelindikatorer, företagets strategi och andra viktiga uppgifter.

Att vara förberedd på när nästa rapport kommer kan hjälpa dig att planera din investeringsstrategi och fatta beslut baserat på den senaste informationen om SSAB aktien.

SSAB utdelning

En av de viktiga aspekterna av att investera i SSAB aktien är dess utdelningspolitik. I denna sektion kommer vi att utforska SSAB aktiens utdelningshistorik och hur företaget hanterar utdelningar till sina aktieägare. Utdelningar kan vara en betydande del av en investeringsportfölj och ger investerare möjlighet till passiva inkomster.

Vi kommer att analysera SSAB aktiens utdelningshistorik och ge information om när och hur utdelningar utbetalas. Detta kan vara användbart för investerare som överväger att äga SSAB aktien för dess utdelningspotential.

Har SSAB aktieutdelning?

För att avgöra om SSAB aktien erbjuder utdelningar är det viktigt att förstå företagets utdelningspolitik. I denna avdelning kommer vi att svara på frågan om SSAB aktien har en utdelningspolicy och om det finns historik av utdelningar till aktieägare.

Svar: Ja, SSAB har utdelning.

Att veta om SSAB aktien erbjuder utdelningar kan vara avgörande för investerare som söker efter aktier med utdelningspotential och en möjlighet till en stabil inkomstkälla.

När ska man äga SSAB aktien för att få utdelning (X-dag)?

För att kvalificera sig för utdelning från SSAB aktien måste investerare vara medvetna om det specifika datumet för X-dagen, det vill säga dagen då man måste äga aktien för att få utdelning. Vi kommer att ge detaljerad information om X-dagen och vad som krävs för att berättigas till utdelning från SSAB aktien.

Detta är viktig information för aktieägare som planerar sina investeringar och utdelningsstrategier och som vill säkerställa att de inte missar chansen till utdelning från SSAB aktien.

Hur ser framtiden ut för SSAB aktien?

Att förutsäga framtiden för SSAB aktien är en utmaning som många investerare och analytiker står inför. I denna avdelning kommer vi att försöka ge en uppfattning om vad som kan förväntas från SSAB aktien genom att granska de senaste trenderna, företagets strategi och de makroekonomiska faktorer som kan påverka dess prestation.

Vi kommer att utforska möjliga scenarier för SSAB aktien och de faktorer som kan påverka dess pris och värde på marknaden. Att förstå vad som kan påverka SSAB aktien i framtiden är viktigt för investerare som vill göra välgrundade beslut.

SSAB aktie prognos

En SSAB aktie prognos ger en uppskattning av hur aktien kan utvecklas i framtiden baserat på analyser av olika faktorer. I denna avdelning kommer vi att presentera en prognos för SSAB aktien, inklusive förväntningar på prisrörelser, volatilitet och möjliga tillväxtscenarier.

Investerares och analytikers prognoser kan vara värdefulla riktmärken för att fatta investeringsbeslut och förstå potentialen för SSAB aktien i framtiden.

Varför går SSAB aktien upp?

För att förstå varför SSAB aktien ökar i värde är det viktigt att analysera de faktorer som driver dess pris uppåt. I denna avdelning kommer vi att diskutera möjliga orsaker till att SSAB aktien stiger och hur marknaden reagerar på nyheter och händelser som kan påverka aktiens prestation positivt.

Att identifiera vad som driver prisuppgången i SSAB aktien kan vara användbart för investerare som vill dra nytta av uppgången eller fatta beslut om när de ska köpa aktien.

Varför stiger SSAB aktien

SSAB aktiens ökning kan vara resultatet av olika påverkande faktorer på marknaden. Vi kommer att utforska vad som kan driva upp SSAB aktiens värde genom att analysera nyheter, företagets prestation och allmänna marknadstrender.

Denna insikt i varför SSAB aktien stiger kan vara användbar för investerare som vill göra informerade beslut om sina positioner och handelsstrategier.

Varför går SSAB aktien ner?

Prisnedgången i SSAB aktien kan vara resultatet av olika faktorer och händelser på marknaden. Vi kommer att granska möjliga orsaker till att SSAB aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana nedgångar.

Att förstå vad som driver prisnedgången i SSAB aktien är viktigt för investerare som vill skydda sina investeringar och fatta beslut om när de ska sälja aktien.

Varför sjunker SSAB aktien

Nedgången i SSAB aktiens värde kan vara följden av olika faktorer som påverkar marknaden. Vi kommer att diskutera möjliga orsaker till varför SSAB aktien sjunker och hur investerare kan hantera en sådan situation.

Att ha en förståelse för de faktorer som ligger bakom prisnedgången i SSAB aktien är viktigt för investerare som vill ta välgrundade beslut om sin portfölj och riskhantering.

SSAB aktie – forum och diskussioner

Få en inblick i SSAB aktiens popularitet och diskussioner som kretsar kring den på olika forum och onlineplattformar. I denna sektion kommer vi att utforska de olika onlineforum där investerare och aktieentusiaster delar sina åsikter, analyser och diskuterar SSAB aktien.

Att delta i dessa diskussioner kan vara ett sätt att lära sig mer om SSAB aktien och höra olika perspektiv från andra investerare och experter.

SSAB aktie blogg

Följ med i SSAB aktiens utveckling genom att läsa den senaste informationen och analyserna på SSAB aktiebloggen. Bloggar kan vara en källa till djupgående insikter om aktien och de faktorer som påverkar dess prestation på marknaden.

Vår SSAB aktieblogg kommer att erbjuda regelbundna uppdateringar och expertkommentarer om aktien och dess roll i investeringsvärlden.

SSAB aktie på Twitter

För realtidsuppdateringar och snabba nyheter om SSAB aktien, följ med på Twitter. I denna avdelning kommer vi att presentera de senaste tweetarna, analyserna och diskussionerna som rör SSAB aktien på Twitter.

Sociala medieplattformar som Twitter kan vara en användbar resurs för att hålla sig informerad om aktiens senaste händelser och reaktioner från investerare och analytiker.

SSAB aktie på Flashback

Flashback är en populär svensk diskussionsplattform, och här kan du följa trådar och diskussioner om SSAB aktien. Vi kommer att presentera relevanta trådar och inlägg där investerare delar sina åsikter, analyser och frågor om SSAB aktien på Flashback.

Att delta i diskussionerna på Flashback kan vara ett sätt att få en bredare bild av hur SSAB aktien uppfattas i den svenska investeringsgemenskapen.

SSAB aktie på Facebook

För att ansluta dig till SSAB aktiens community på Facebook och delta i diskussioner och grupper, är denna avdelning till för dig. Vi kommer att ge information om relevanta Facebook-grupper och sidor där investerare och entusiaster samlas för att dela information och erfarenheter kring SSAB aktien.

Att vara en del av Facebook-gemenskapen kan ge dig möjligheten att nätverka med likasinnade investerare och lära dig mer om SSAB aktien från olika perspektiv.

SSAB – handel och investering

Utforska möjligheterna att handla med och investera i SSAB aktien. I denna sektion kommer vi att granska hur du kan köpa och sälja SSAB aktier, och vi kommer att erbjuda insikter om varför investeringar i denna aktie kan vara intressanta för dig som investerare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare, kommer vår information om handel och investering i SSAB aktien att vara användbar för att ta välgrundade beslut.

Köpa SSAB aktie

För att äga SSAB aktie måste du förstå hur du köper den. Vi kommer att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du köper SSAB aktie och de olika plattformar och mäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktien.

Att köpa SSAB aktie kan vara din första steg mot att bygga en investeringsportfölj eller att diversifiera din nuvarande portfölj.

När sälja SSAB aktier?

Att veta när du ska sälja SSAB aktier är lika viktigt som att veta när du ska köpa dem. I denna avdelning kommer vi att diskutera strategier och indikatorer som kan hjälpa dig att fatta beslut om när det är lämpligt att sälja dina SSAB aktier och ta vinster.

Säljbeslutet kan påverkas av olika faktorer, inklusive dina investeringsmål och risktolerans.

Är SSAB aktien köpvärd?

Att bedöma om SSAB aktien är köpvärd kräver en noggrann analys av dess fundamentala och tekniska faktorer. Vi kommer att diskutera de olika aspekterna som påverkar SSAB aktiens värde och bedöma om det är en attraktiv investering just nu.

Denna bedömning kan vara användbar för investerare som överväger att köpa SSAB aktier och vill göra det med förtroende.

SSAB aktie split

En aktiesplit är en händelse där antalet aktier ökar, och deras pris per aktie minskar proportionellt. Vi kommer att förklara hur SSAB aktiens split har påverkat dess aktiepris och vad det innebär för investerare.

Att förstå aktiesplit är viktigt för att tolka förändringar i aktiens pris och portföljvärde.

Är det värt att köpa SSAB aktier?

För att bedöma om det är värt att köpa SSAB aktier måste du överväga olika faktorer som påverkar dess potential som investering. Vi kommer att ge en sammanfattande analys av SSAB aktiens möjligheter och risker, och hur det kan passa in i din investeringsstrategi.

Detta hjälper dig att ta ett välgrundat beslut om huruvida SSAB aktien är rätt för din portfölj.

Är SSAB en bra aktie?

Betyget av om SSAB är en bra aktie beror på din investeringsstrategi och mål. Vi kommer att diskutera de olika faktorer som kan göra SSAB aktien till en attraktiv investering och de aspekter som kan orsaka oro. Baserat på dina egna mål och risktolerans kan du avgöra om SSAB aktien är en passande komponent i din portfölj.

Är SSAB aktien blankningsbar?

Att bedöma om SSAB aktien är blankningsbar innebär att överväga om det finns möjlighet att sälja aktien i hopp om att dess pris kommer att minska. Vi kommer att diskutera möjligheterna och hinder för att blanka SSAB aktien samt de risker som är förknippade med kortförsäljning.

Detta är viktig information för investerare som överväger att blanka aktien eller förstå dess potential att vara föremål för kortförsäljning.

Varför investera i SSAB aktie?

För att motivera investeringar i SSAB aktien kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna och möjligheterna som är förknippade med att äga aktien. Vi kommer att belysa de faktorer som kan göra SSAB aktien till en lockande investering och hur den kan bidra till din portföljs diversifiering och tillväxt.

Att förstå varför det kan vara fördelaktigt att investera i SSAB aktien kan hjälpa dig att fatta beslut om att inkludera den i din portfölj.

Varför dyker SSAB aktien?

När SSAB aktien upplever prisnedgångar är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till dessa nedgångar. Vi kommer att analysera möjliga faktorer och händelser som kan leda till att SSAB aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana situationer.

Att förstå varför SSAB aktien sjunker är en nyckelkomponent i att hantera och minimera potentiella förluster.

Varför går inte SSAB med vinst?

För att förstå varför SSAB kanske inte går med vinst kommer vi att undersöka företagets finansiella prestation och de faktorer som påverkar dess lönsamhet. Detta kan inkludera företagets affärsmodell, kostnadsstruktur och marknadsförhållanden.

Att veta varför SSAB inte går med vinst kan vara viktig information för investerare som överväger att investera i företaget och vill ha insikt i dess ekonomiska hälsa.

SSAB vinst per aktie

SSAB vinst per aktie är en viktig finansiell indikator som kan ge en bild av företagets lönsamhet och förmåga att generera vinst till sina aktieägare. Vi kommer att granska och analysera SSAB vinst per aktie och vad det kan säga om företagets ekonomiska prestation.

Denna information kan vara användbar för investerare som vill utvärdera SSAB aktiens potential som en lönsam investering.

Var kan jag lära mig mer om och analysera SSAB aktien?

Denna sidan erbjuder rikligt med information om SSAB, och du kan också finna ytterligare upplysningar om aktien SSAB hos de nätmäklare vi rekommenderade tidigare. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest - aktiemäklare som alla har olika fördelar. Vi på Börsen för alla använder oss själva alla tre plattformar.

För den som vill genomföra en mer ingående analys av SSAB, rekommenderar vi analystjänsterna TradingView och Börsdata. Är du intresserad av trading rekommenderas också plattformen IG starkt.

Där tillhandahålls omfattande data, inklusive SSAB aktiekursens historik och diverse nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal och utdelning för SSAB. Dessa verktyg erbjuder möjlighet för både teknisk och fundamental analys av SSAB, vilket kan hjälpa dig i beslutet om du vill investera i SSAB aktien eller ej.