Rusta aktie och bolag (RUSTA)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Rusta och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Rusta som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Rusta?

Rusta är en detaljhandelskedja som erbjuder ett brett utbud av produkter för hem och fritid till priser som är tillgängliga för många. Verksamheten sträcker sig över flera nordiska länder och erbjuder allt från inredning och verktyg till leksaker och trädgårdsprodukter. Företaget har en stark närvaro både i fysiska butiker och online, vilket gör det möjligt för kunderna att handla enligt deras bekvämlighet. Grundat 1986, har Rusta etablerat sig som en pålitlig återförsäljare med fokus på kvalitet, hållbarhet och värde för kunderna.

Nyckeltal Rusta bolaget

Namn: Rusta
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Mid Cap Stockholm
Sektor: Konsumentvaror & Tjänster
Industrier: Återförsäljare, Butiker
VD: Göran Westerberg
Ordförande: Erik Haegerstrand
Antal aktier: 151,792,800 st
Börsvärde: 11 648,6 MSEK
Soliditet: 14.40 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Rusta

Rustas vd om kundrusningen: ”Vansinniga siffror”
Rustas vd om kundrusningen: ”Vansinniga siffror”
Det finns inget stopp för lågpris, hävdar Rustas vd Göran Westerberg som bubblar av triumf över börsresan hittills. Bolagets kundklubb växer i rekordfart. Kedjan tycks också ha övertygat marknaden som först var tveksam.  ”Det känns lite som att vi gled in på börsen”, säger han till Di.  ...
Igår 15:17 | Dagens Industri
Default News Image
Europa rustar för handelskrig
Efter årtionden av globalisering och ökad handel har världskartan börjat byta skepnad. En alltmer splittrad värld har tvingat Europa att tänka om kring sitt beroende av bland annat Kina och Ryssland. Nu laddar man för ett nytt handelskrig. USA och Europa har länge åtnjutit stora vinster av att kunna bedriva en relativt öppen världshandel – ...
2024-07-12 15:46 | Dagens PS
Default News Image
USA rustar Japan för att avskräcka Kina och Ryssland
USA har beslutat att öka sin militära närvaro i Japan. Bland annat genom att sända nya stridsflygplan till baser i landet. Enligt Pentagon görs det i avskräckningssyfte.  Japans regering ser positivt på utvecklingen, rapporterar CNN.  Regeringens talesperson Yoshimasa Hayashi betonade att förstärkningen av amerikanska styrkor i Japan är avgörande i en tid av ökade militära ...
2024-07-05 11:45 | Dagens PS
Kina kärnvapenrustar snabbast av alla
Kina kärnvapenrustar snabbast av alla
HONGKONG. Kina bygger upp kärnvapenarsenal snabbare än något annat land, enligt tankesmedjan The Stockholm International Peace Research Institute. Statskontrollerade kinesiska medier skyller kapprustningen på krigshets av Nato.
2024-06-19 12:24 | Dagens Industri
Analys: Rusta i gott skick – men aktien fullvärderad
Analys: Rusta i gott skick – men aktien fullvärderad
Detaljhandelskedjan Rusta faller på Stockholmsbörsen under måndagen. Ålandsbanken skriver i sitt morgonbrev att aktien är \"fullvärderad\".
2024-06-17 12:39 | Privata Affärer
Rusta faller på börsen – fullvärderad enligt bank
Rusta faller på börsen – fullvärderad enligt bank
Detaljhandelskedjan Rusta faller på Stockholmsbörsen under måndagen. Ålandsbanken skriver i sitt morgonbrev att aktien är ”fullvärderad”.
2024-06-17 12:22 | Dagens Industri
SEB om Rusta: ”Lite dyrt för en lågpriskedja”
SEB om Rusta: ”Lite dyrt för en lågpriskedja”
Många pilar pekar åt rätt håll för Rusta – men värderingen börjar se väl hög ut. Det menar SEB i en färsk analys av bolaget.
2024-06-14 11:02 | Dagens Industri
Default News Image
Höjd riktkurs för Rusta – här är dagens rekar
Hygienbolaget Essity får en sänkt riktkurs medan Rusta och Sdiptech höjs. Här är dagens rekar fredagen den 14 juni.
2024-06-14 06:50 | Dagens Industri
Rustas vd om rapporten: ”Maj var ovanligt bra”
Rustas vd om rapporten: ”Maj var ovanligt bra”
Trots it-problemen och en ovanligt kall april månad blev Rustas förlust mindre än väntat under bolagets fjärde kvartal. Enligt vd har sommarförsäljningen rivstartat. ”Maj var ovanligt bra”, säger Göran Westerberg, vd på Rusta. Aktien stiger kraftigt efter rapporten.
2024-06-13 12:40 | Dagens Industri
Börsen svagt nedåt – Rusta rapportfaller
Börsen svagt nedåt – Rusta rapportfaller
Stockholmsbörsen inleder dagen nedåt efter gårdagens rally. Lågpriskedjan Rusta faller på sin rapport efter att den stora it-incidenten slagit mot försäljningen.
2024-06-13 09:03 | Dagens Industri
Rusta höjer utdelningen
Rusta höjer utdelningen
Detaljhandelskedjan Rustas rörelseresultat under det fjärde kvartalet (februari–april) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024 uppgick till -49 miljoner kronor (-57).
2024-06-13 07:13 | Privata Affärer
Rusta redovisar rött – resultat påverkat av it-incident
Rusta redovisar rött – resultat påverkat av it-incident
Lågpriskedjan Rusta redovisar en jämförbar tillväxt på minus 1,2 procent under det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Precis som kvartalet före påverkades kvartalet negativt av driftstörningar till följd av it-incidenten hos Tieto Evry.
2024-06-13 07:08 | Dagens Industri
Default News Image
Efter Rusta-succén: Nytt lågprisbolag till börsen
Lågpriskedjor har haft en stark utveckling under senare år. Efter börs-succén med Rusta som noterades i höstas kommer nu en ny aktör med lågprisfokus till svenska börsen. Det handlar om fastighetsbolaget Prisma Properties som i fredags berättade att man satsar på en notering på Stockholmsbörsen redan den 18 juni. Stigit nära 80 procent sedan börsstart ...
2024-06-11 10:07 | Dagens PS
Källor: Börsrustande Shein ökade försäljningen med 40 procent
Källor: Börsrustande Shein ökade försäljningen med 40 procent
Kinesiska snabbmodejätten Shein ökade försäljningen med 40 procent till 32,2 miljarder dollar under 2023. Det skriver The Information med hänvisning till källor. ...
2024-06-10 16:23 | Dagens Industri
Danske Bank väntar svagt kvartal från Rusta
Danske Bank väntar svagt kvartal från Rusta
Danske Bank tror att lågpriskedjan Rustas fjärde kvartalsrapport i det brutna räkenskapsåret kommer vara svag. I ett långsiktigt perspektiv tror banken fortfarande på aktien och upprepar köp och riktkurs 110 kronor.
2024-06-04 12:04 | Privata Affärer
Rusta vill se haverikommission efter it-attacken
Rusta vill se haverikommission efter it-attacken
Rustas vd Göran Westerberg skulle inte bli förvånad om det visar sig att Svenska Dagbladets uppgifter om bristande säkerhet på Tieto Evry innan attacken i januari skulle visa sig stämma.  Nu efterlyser han en haverikommission. ...
2024-05-26 18:09 | Dagens Industri
Inget lågpris i Rustas aktie
Inget lågpris i Rustas aktie
Lågpriskedjan Rusta har rusat på börsen sedan noteringen.  På lång sikt är aktien fortfarande intressant, men i närtid finns det mer att hämta i en konkurrent.  En låg värdering och hög direktavkastning lockar. ...
2024-05-26 08:41 | Dagens Industri
Butiksutrustaren rusar 30 procent – här är dagens vinnare och förlorare
Butiksutrustaren rusar 30 procent – här är dagens vinnare och förlorare
Tisdagshandeln är stillsam på Stockholmsbörsen. Runt klockan 13 är OMXSPI upp 0,19 procent och OMXS30 handlas runt noll. Flera rapporterande bolag stiger dock kraftigt, med butiksutrustaren Itab i topp.
2024-05-14 13:04 | Dagens Industri
Default News Image
Hyresgäst? Då är du sämre rustad för kris
Att ägna sig åt prepping och krisberedskap har blivit en klassfråga, enligt Hyresgästföreningen. Pengarna räcker helt enkelt inte till. Vi vet sedan en tid tillbaka att svenskarna inte är särskilt väl förberedda för en kris. Hyresgäster är också sämre förberedda för större samhällskriser jämfört med de som äger sitt boende, enligt en färsk undersökning från ...
2024-05-10 13:44 | Dagens PS
Hyresgäster sämre rustade för kris
Hyresgäster sämre rustade för kris
Hyresgäster är sämre förberedda inför en stor samhällskris än vad bostadsrätts- och villaägare är, visar en ny undersökning. Sårbarheten gäller såväl materiella ting som ett socialt skyddsnät.
2024-05-08 05:39 | Dagens Industri
Möbeljätten rustar – i väntan på räntesänkning
Möbeljätten rustar – i väntan på räntesänkning
Efter åtta år, nu kan det vara dags för en första räntesänkning. Möbelkedjan Mio är redo. ”Vi är framåtlutade, mera offensiva och tar position”, säger vd:n Björn Lindblad.
2024-05-07 06:34 | Dagens Industri
DNB spår svagt kvartal för Rusta
DNB spår svagt kvartal för Rusta
Detaljhandelskedjan Rusta handlas nedåt på onsdagen. Detta i spåren av att DNB Markets sänkt sin rekommendation till behåll från köp.
2024-04-24 11:50 | Privata Affärer
Wallenbergs trädgårdsutrustare återhämtar sig efter aprilras
Wallenbergs trädgårdsutrustare återhämtar sig efter aprilras
Wallenberg- och Lundbergkontrollerade Husqvarna rusar på börsen efter en delårsrapport som slog analytikernas förväntningar på sista raden.  Nu har den pressade trädgårdsutrustaren i stort återhämtat aprilraset – som kantats av att toppchefer lämnat bolaget.
2024-04-24 10:09 | Dagens Industri
Default News Image
Därför vill försvaret rusta upp Inlandsbanan
Det försämrade omvärldsläget och Sveriges inträdet i Nato, gör att Försvaret nu visar ökat intresse för Inlandsbanan. Inlandsbanan har kallats Sveriges ryggrad. Järnvägen som byggdes genom landets centrala obygder för att binda samman Sveriges norra delar med de södra. Ett enormt arbete med hacka och spade som till slut stod klart mellan Kristinehamn i söder ...
2024-04-23 11:17 | Dagens PS
Default News Image
Norge ska rusta upp för 600 miljarder
Norge ska lägga ytterligare 600 miljarder norska kronor, ungefär lika många svenska, på försvaret de kommande tolv åren.
2024-04-05 13:06 | Dagens Industri
MilDef rustar it för tuffa förhållanden
MilDef rustar it för tuffa förhållanden
I utmanande miljöer krävs robust utrustning. Med skräddarsydda it-lösningar hjälper MilDef sina kunder att digitalisera viktiga informationsflöden. Målet: att skydda frihet och demokrati.
2024-04-01 09:34 | Dagens Industri
SD går på oppositionens linje: Rusta upp Malmbanan nu!
SD går på oppositionens linje: Rusta upp Malmbanan nu!
Näringslivet kräver en större upprustning av Malmbanan och nu växer även det politiska trycket.  En majoritet av partierna i riksdagen är redo att låna pengar till en utbyggnad av järnvägen och Sverigedemokraterna driver nu frågan i direkta förhandlingar med regeringen.
2024-03-28 06:00 | Dagens Industri
Skanska ska rusta upp Örlogsbasen i Karlskrona
Skanska ska rusta upp Örlogsbasen i Karlskrona
Skanska ska utföra anläggningsarbeten på Örlogsbasen i Karlskrona med ett ordervärde på 300 miljoner kronor för byggbolaget, enligt ett pressmeddelande.
2024-03-27 07:44 | Dagens Industri
Default News Image
Rustad för kris? Så mycket mat behöver du
Regering och myndigheter förbereder oss för att klara en beredskap och en krissituation. Det innebär bland annat en radikal förändring av våra matvanor. Våren 2022 tillsatte den dåvarande regeringen en utredning som fick namnet ”En ny livsmedelsberedskap”. Beslutet kom efter den ryska invasionen av Ukraina. Nu, två år senare, har den överlämnats till regeringen. ”Livsmedelsförsörjning ...
2024-03-26 14:18 | Dagens PS
Rusta sänker prognos över nyöppning av varuhus
Rusta sänker prognos över nyöppning av varuhus
Rusta meddelar att detaljhandelskedjan kommer att öppna fyra nya varuhus under mars och april.
2024-03-20 13:51 | Dagens Industri
Default News Image
Storägaren miljontankar aktier i Rusta
Lågpriskedjan Rustas största ägare Öngal i Uppsala Invest, har köpt ytterligare 700.000 aktier i bolaget för 52,5 miljoner kronor. ...
2024-03-18 14:41 | Dagens Industri
MP: Lägg flygskatten på att rusta järnvägen
MP: Lägg flygskatten på att rusta järnvägen
Miljöpartiet är kritiskt till regeringens diskussioner om att skrota flygskatten. Partiet vill i stället dubbla skatten och lägga pengarna på järnvägen.
2024-03-17 10:38 | Dagens Industri
Höjda riktkurser för Rusta efter rapport – här är dagens rekar
Höjda riktkurser för Rusta efter rapport – här är dagens rekar
Rusta får höjda riktkurser efter torsdagens rapportuppgång. Även Sinch och Sweco får höjda riktkurser.
2024-03-15 06:54 | Dagens Industri
Rusta efter it-attacken: ”Vi kommer driva det här”
Rusta efter it-attacken: ”Vi kommer driva det här”
It-attacken mot Tieto Evry drabbade lågpriskedjan Rusta vars försäljnings- och resultattillväxt dämpades under det tredje kvartalet som en följd av händelsen. Vd Göran Westerberg är förbannad. ”Vi kommer driva den här frågan”, säger han i Di TV.
2024-03-14 15:59 | Dagens Industri
Vinstlyft för Rusta
Vinstlyft för Rusta
Detaljhandelskedjan Rustas rörelseresultat under det tredje kvartalet (november–januari) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024 uppgick till 367 miljoner kronor (292).
2024-03-14 07:12 | Privata Affärer
Nytt vinstlyft för Rusta
Nytt vinstlyft för Rusta
Lågpriskedjan Rusta rapporterar en jämförbar tillväxt på 2,5 procent samtidigt som både rörelseresultatet och marginalen ökade under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.
2024-03-14 07:03 | Dagens Industri
Nytt vinstlyft för Rusta trots smäll från it-attacken
Nytt vinstlyft för Rusta trots smäll från it-attacken
Lågpriskedjan Rusta rapporterar en jämförbar tillväxt på 2,5 procent samtidigt som både rörelseresultatet och marginalen ökade under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.
2024-03-14 07:03 | Dagens Industri
Danmark rustar upp och inför kvinnlig värnplikt
Danmark rustar upp och inför kvinnlig värnplikt
Danmark ska förstärka sitt försvar och redan i år lägga mer än Natos tvåprocentmål av BNP på försvaret. Samtidigt meddelar den danska regeringen att värnplikten ska utökas och även omfatta kvinnor.
2024-03-13 10:25 | Dagens Industri
Rusta Sverige för den dansk-tyska tunneln
Rusta Sverige för den dansk-tyska tunneln
Om fem år, 2029, öppnas Fehmarn Bält-tunneln mellan tyska Puttgarden och danska Rödby. Den 18 kilometer långa väg- och järnvägsförbindelsen förenklar på ett dramatiskt sätt transporterna mellan länderna.  Skandinavien kommer i ett svep närmare kontinenten.
2024-03-12 19:30 | Dagens Industri
Rusta för framtiden – underhåll förlänger livslängden
Rusta för framtiden – underhåll förlänger livslängden
Röranalys i Sverige vill bevara, renovera och ta hand om det befintliga. Genom att underhålla och renovera avlopp och ventilation i tid gör fastighetsägaren stora vinningar. – Man spar in på kostnader och hushållar med ändliga resurser genom att inte riva ut och installera nytt, säger Johan Nilsson.
2024-03-12 10:00 | Dagens Industri
Därför ska du rusta för högkonjunktur redan nu
Därför ska du rusta för högkonjunktur redan nu
Konjunkturen pekar mot vändning efter några tuffa år. Ett ypperligt läge att planera och investera för godare tider, anser affärsexperten. – Har du inte rätt skor på fötterna kan du inte springa när startskottet går, säger Thomas Falk, vd hos molntjänsten Xledger.
2024-03-05 11:27 | Dagens Industri
Därför ska du rusta för högkonjunktur redan nu
Därför ska du rusta för högkonjunktur redan nu
Konjunkturen pekar mot vändning efter några tuffa år. Ett ypperligt läge att planera och investera för godare tider, anser affärsexperten. – Har du inte rätt skor på fötterna kan du inte springa när startskottet går, säger Thomas Falk, vd hos molntjänsten Xledger.
2024-03-04 10:05 | Dagens Industri
Default News Image
Så ska Sverige fortsätta rusta
Sverige fortsätter rusta med mer än fördubblade vapensatsningar. Från nu och till och med 2028. Det nya normala, enligt myndigheten som är spindeln i nätet. 2027 och 2028 kommer två nya fartyg att lämna spanska varvet Astilleros Armon Vigo för att börja sin tjänstgöring i det svenska försvaret. ”De nya arbetsfartygen är en av tre ...
2024-02-29 11:27 | Dagens PS
Kungshuset i Lund nyrustat för framtiden
Kungshuset i Lund nyrustat för framtiden
Efter en genomgripande renovering är Kungshuset i Lundagård redo att ta emot hyresgästen Lunds universitet. Kungshuset i norra delen av parken började att byggas i slutet av 1570-talet och var stadens första universitetsbyggnad.
2024-02-15 06:30 | Dagens Industri
Rusta: Hackerattacken ger betydande finansiell påverkan på kvartalet
Rusta: Hackerattacken ger betydande finansiell påverkan på kvartalet
Rustas it-system har börjat repa sig, men bolaget räknar fortfarande med att hackerangreppet i januari kommer att påverka det innevarande kvartalet (februari-april) betydligt, finansiellt sett. Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget meddelar att dess affärssystem åter fungerar och att e-handeln är på väg att återupptas.
2024-02-13 16:14 | Dagens Industri
Default News Image
Rusta räknar med att it-attacken påverkar resultatet negativt – skjuter upp varuhusöppning
Lågpriskedjan Rusta räknar med att it-attacken mot bolagets leverantör Tieto Evry får en negativ påverkan på försäljning och resultat under januari. Bolaget har också beslutat att skjuta upp en varuhusöppning på grund av attacken. ...
2024-01-26 16:03 | Dagens Industri
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner efter it-attacken – aktien faller
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner efter it-attacken – aktien faller
Lågpriskedjan Rusta räknar med att it-attacken mot bolagets leverantör Tieto Evry får en negativ påverkan på försäljning och resultat under januari. Bolaget har också beslutat att skjuta upp en varuhusöppning på grund av attacken. ...
2024-01-26 16:03 | Dagens Industri
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner efter it-attacken
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner efter it-attacken
Lågpriskedjan Rusta räknar med att it-attacken mot bolagets leverantör Tieto Evry får en negativ påverkan på försäljning och resultat under januari. Bolaget har också beslutat att skjuta upp en varuhusöppning på grund av attacken. ...
2024-01-26 16:03 | Dagens Industri
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner – aktien backar
Rusta: Försäljningstapp på 70 miljoner – aktien backar
Rusta bedömer att försäljningstappet i januari månad, till följd av incidenten hos Tietoevry, uppgår till omkring 70 miljoner kronor med en negativ ebita-effekt omkring 30 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
2024-01-26 16:02 | Privata Affärer
AVF: TF Bank bättre rustat än andra
AVF: TF Bank bättre rustat än andra
Kreditförlusterna stiger i TF Bank, men inte alls på samma sätt som hos kollegan Resurs. Att TF löpande sålt av dåliga krediter sätter bolaget i ett klart bättre läge när den marknaden nu verkar svaja, anser Affärsvärlden som köpstämplar nischbanken i en färsk analys.
2024-01-23 14:27 | Privata Affärer
Rusta efter it-attacken: Risk att försäljningen påverkas negativt
Rusta efter it-attacken: Risk att försäljningen påverkas negativt
Helgens hackerattack mot Tieto Evry fortsätter att slå mot kunden Rusta. Systemen för varuförsörjning är drabbade och om problemen blir långvariga riskerar försäljningen att påverkas negativt, uppger bolaget.
2024-01-22 13:02 | Dagens Industri
Rustas sajt nere efter attacken
Rustas sajt nere efter attacken
Rustas it-system påverkades i lördags av driftstörningar till följd av en incident hos bolagets hostingleverantör Tietoevery.
2024-01-22 07:21 | Privata Affärer
Så rustar sig företagen för krig: ”Mer skarpt läge”
Så rustar sig företagen för krig: ”Mer skarpt läge”
Flera företag gör sig redo att tackla en ny verklighet, om Sverige skulle bli attackerat. Reparatören Lastvagnsservice har sedan länge riggat sina anställda för arbete på fältet, utan datorer. ”För mig är det självklart”, kommenterar Katarina Dufvenberg, delägare och tidigare engagerad i Lottakåren. ...
2024-01-13 11:21 | Dagens Industri
Insider köper aktier i Rusta
Insider köper aktier i Rusta
Rustas största ägare, Björn och Anne Marie Forsell, har genom sitt bolag Öngal i Uppsala Invest, gjort ett betydande aktieköp i detaljhandelskedjan. På tisdagen förvärvades 122.500 aktier till priset av 71:95 kronor per aktie, vilket totalt belöper sig till cirka…...
2024-01-03 10:30 | Börsen för alla
Default News Image
Rusta-ägare köper aktier för 8,8 miljoner
Detaljhandelskedjan Rustas största ägare Björn och Anne Marie Forsell har på tisdagen, via bolaget Öngal i Uppsala invest, köpt 122.500 aktier till kursen 71:95 kronor, i en affär värd drygt 8,8 miljoner kronor.
2024-01-02 21:31 | Dagens Industri
Replik: Rusta upp järnvägen så att tågen går i tid
Replik: Rusta upp järnvägen så att tågen går i tid
Under en av de största helgerna i Sverige når kaoset på järnvägarna nya oanade höjder. När många vill besöka släktingar för gemensamt julfirande fungerar det svenska järnvägssystemet sämre än på länge, skriver representanter för kollektivtrafikanternas intresseorganisation Resenärerna.
2023-12-28 13:52 | Dagens Industri
Storägare i Rusta köper aktier för 110 miljoner kronor
Storägare i Rusta köper aktier för 110 miljoner kronor
Lågpriskedjan Rustas storägare Öngal i Uppsala Invest har den 20-22 december köpt totalt 1,57 miljoner aktier i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
2023-12-27 08:59 | Dagens Industri
Rustat för tre råvarurallyn
Rustat för tre råvarurallyn
2023 var inte råvarornas år. Men 2024 ser ut att kunna ge ett rejält prislyft åt åtminstone tre råvaror inom helt olika områden - varav en hypernischad metall.
2023-12-23 14:16 | Dagens Industri
Default News Image
Sänkta rekommendationer för Rusta – SEB spår inbromsning 2024
Lågpriskedjan Rusta rusade tvåsiffrigt efter onsdagens kvartalsrapport. På torsdagen faller aktien tillbaka något efter att SEB och Carnegie har sänkt sina rekommendationer för aktien.
2023-12-21 09:54 | Dagens Industri
Nedgång på börsen väntas
Nedgång på börsen väntas
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 21:e December 2023 Svenska börsen väntas öppna nedåt med en nedgång på cirka 0,5 procent, enligt IG:s förhandel. Detta efter en nedgång på 1,5 procent på de amerikanska börserna igår. Denna rörelse tycks driven av en kombination…...
2023-12-21 07:43 | Börsen för alla
Default News Image
Rusta vinnare på Stockholmsbörsen efter rapportdebut
Rusta visar att bolaget kan leverera på Stockholmsbörsen. Ett annat företags aktie steg mot skyarna för att sedan störta. Lågpriskedjan Rusta var börsens stora vinnare när handeln stängde på onsdagskvällen. Bolaget släppte sin första delårsrapport, som visade ökad omsättning och fördubblat rörelseresultat. Aktien landade på plus 19 procent. Även ögonstyrnings- och blickmätningsbolaget Tobii såg grönt på Stockholmsbörsen. ...
2023-12-20 17:57 | Dagens PS
Stockholmsbörsen stängde svagt uppåt – Rusta rapportrusade
Stockholmsbörsen stängde svagt uppåt – Rusta rapportrusade
Det var små rörelser på Stockholmsbörsen under onsdagen. Stockholmsbörsens breda index OMXSPI stängde svagt uppåt. Bland enskilda bolag rusade lågpriskedjan Rusta på sin rapport. ...
2023-12-20 17:30 | Dagens Industri
Rusta rusar tvåsiffrigt på stilla börs – här är dagens vinnare och förlorare
Rusta rusar tvåsiffrigt på stilla börs – här är dagens vinnare och förlorare
Stockholmsbörsen rör sig försiktigt med små indexrörelser på onsdagen. Vid 13-tiden handlas både det breda OMXSPI-index och storbolagsindexet OMXS30 kring nollstrecket.
2023-12-20 13:27 | Dagens Industri
Rusta kvartalsrapport
Rusta kvartalsrapport
Rusta har nyligen offentliggjort sin första ekonomiska rapport som börsnoterat företag, med imponerande resultat. Bolagets omsättning visade en markant ökning, och dess vinst visade nästan en tredubbling. Denna nyhet har lett till en betydande uppsving på 15% i aktiekursen. Vill…...
2023-12-20 10:39 | Börsen för alla
Rustas vd: ”Lågprisbranschen fortsätter ta marknadsandelar”
Rustas vd: ”Lågprisbranschen fortsätter ta marknadsandelar”
Konsumenternas jakt på låga priser har gett en rejäl skjuts åt lågpriskedjan Rusta och bolagets vd Göran Westerberg ser framför sig att den starka utvecklingen fortsätter. ”Jag ser ett antal tecken på att lågprisbranschen fortsätter att ta marknadsandelar”, säger han.
2023-12-20 10:34 | Dagens Industri
Börsen kring nollan – Rusta rapportrusar tvåsiffrigt
Börsen kring nollan – Rusta rapportrusar tvåsiffrigt
Det är mitt i veckan och Stockholmsbörsen är på försiktigt humör efter makrodata från Tyskland och Storbritannien under morgonen. Lågpriskedjan Rusta rapportrusar samtidigt 14 procent.
2023-12-20 09:03 | Dagens Industri
Börsen på ljusgrönt – Rusta rapportrusar tvåsiffrigt
Börsen på ljusgrönt – Rusta rapportrusar tvåsiffrigt
Det är mitt i veckan och Stockholmsbörsen är på försiktigt humör efter makrodata från Tyskland och Storbritannien under morgonen. Lågpriskedjan Rusta rapportrusar samtidigt 14 procent.
2023-12-20 09:03 | Dagens Industri
Fördubblad omsättning för Rusta
Fördubblad omsättning för Rusta
Detaljhandelskedjan Rustas rörelseresultat under det andra kvartalet (augusti–oktober) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024 uppgick till 139 miljoner kronor (64).
2023-12-20 07:06 | Privata Affärer
Rusta mer än fördubblar rörelsevinsten
Rusta mer än fördubblar rörelsevinsten
Lågpriskedjan Rusta redovisar en rörelsevinst, mätt som ebit, på 139 miljoner kronor under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Samma period i fjol uppgick rörelsevinsten till 64 Mkr.
2023-12-20 07:01 | Dagens Industri
Rapportpremiär för Rusta – det avgör marginalen framåt
Rapportpremiär för Rusta – det avgör marginalen framåt
Efter en trög börsstart har lågpriskedjan Rustas aktie tagit fart uppåt den senaste tiden. Potentialen i aktien i närtid ligger i att man gynnas av prisjagande konsumenter och att en återhämtning av marginalerna ligger i korten.  Bolagets första rapport sedan noteringen ger en viktig indikation kring hur snabbt marginalerna kan klättra. ...
2023-12-17 20:07 | Dagens Industri
Storbanken: Lundbergs gruvutrustare är favoriten
Storbanken: Lundbergs gruvutrustare är favoriten
Sandvik är nummer ett. Det tycker både vd Stefan Widing och Deutsche Bank. På torsdagen pekar den tyska storbanken i en analys ut den Fredrik Lundberg-kontrollerade verkstadskoncernen som vinnare före familjen Wallenbergs Epiroc nästa år.
2023-12-07 11:37 | Dagens Industri
Posten rustar för rusning – men många väntar förgäves
Posten rustar för rusning – men många väntar förgäves
Nästan åtta av tio svenskar vill få ett julkort – men bara fem av tio planerar att skicka ett. Det visar en undersökning från Postnord. ”Vi ser att det är väldigt uppskattat, men också att det finns fler som vill ha ett julkort än som tänker skicka ett själva”, säger Postnords frimärkeschef Kristina Olofsdotter.
2023-12-06 16:56 | Dagens Industri
Rusta fortsätter stiga efter flera köpråd
Rusta fortsätter stiga efter flera köpråd
Detaljhandelskedjan Rusta stiger ytterligare på onsdagen efter att SEB, DNB och Carnegie köpstämplat aktien. ...
2023-11-29 10:10 | Dagens Industri
Uppgångssviten fortsätter för Rusta
Uppgångssviten fortsätter för Rusta
Detaljhandelskedjan Rusta rörde sig försiktigt i börspremiären och handlades en period under teckningskursen. I november syns dock en positiv trend och aktien har de senaste fyra handelsdagarna klättrat till en ny högstanivå.
2023-11-28 10:59 | Dagens Industri
Default News Image
Carnegie har genomfört stabiliseringshandel i Rustas aktie efter noteringen
Under tre dagar hittills har Carnegie genomfört stödköp i Rusta för att hålla uppe börsdebutantens aktiekurs.
2023-11-06 18:36 | Dagens Industri
Carnegie har genomfört stabiliseringshandel i Rustas aktie
Carnegie har genomfört stabiliseringshandel i Rustas aktie
Under tre dagar hittills har Carnegie genomfört stödköp i Rusta för att hålla uppe börsdebutantens aktiekurs.
2023-11-06 18:36 | Dagens Industri
Rapportförloraren intressant, podden avsnitt 8 – 2023
Rapportförloraren intressant, podden avsnitt 8 – 2023
Äntligen november! Limit up igår efter pappa Powells räntebesked, rapporter, lite makro, tesla, Calle är stekhet, Frida Bratt nämns och megatrender samt lide Hexatronic. Ge inte analytikermassage, lyssna på podd istället Mohammed och Calle djupdyker i veckans rapporter, både de…...
2023-11-02 12:16 | Börsen för alla
Första kända blankaren i Rusta: Norsk finansman
Första kända blankaren i Rusta: Norsk finansman
Nynoterade Rusta har lockat till sig sin första kända blankare: norska AAT Invest, kontrollerat av den omskrivna norska investeraren och före detta Enskilda-analytikern Aasulv Tveitereid.
2023-10-31 17:02 | Dagens Industri
Default News Image
Experten: Sverige inte rustade för Nato
Sverige är snart medlem i Nato. Men vad innebär det praktiskt för det svenska samhället? Och vet vi verkligen vad vi vill åstadkomma som Nato-land? Finland har en klar bild av vad man vill med sitt Nato-medlemskap. Sverige däremot, saknar vision. Det är bilden Håkan Edström, docent i statsvetenskap och universitetslektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan ...
2023-10-31 13:39 | Dagens PS
Nu är tiden att rusta din arbetsstyrka för framtiden
Nu är tiden att rusta din arbetsstyrka för framtiden
Att bygga en konkurrenskraftig organisation som håller för framtiden handlar, mer än någonsin, om att kunna planera och utveckla rätt kompetens.  – Lyft blicken och våga gissa, råder Louise Vanerell, COO på The Upskill Company.
2023-10-31 10:00 | Dagens Industri
Så rustar du dig för AI-revolutionen
Så rustar du dig för AI-revolutionen
Medan vissa förmågor blir allt mer attraktiva på arbetsmarknaden blir andra allt mer värdelösa. Malin Rapp, ledarutvecklare på Self Leaders, ger fyra praktiska tips för hur du förbereder dig för framtidens arbetsmarknad.
2023-10-31 09:28 | Dagens Industri
Rusta faller under noteringskursen igen
Rusta faller under noteringskursen igen
Lågpriskedjan Rusta faller på måndagen och handlas återigen under noteringskursen.
2023-10-30 16:45 | Dagens Industri
Bostadsägarna: Vi står rustade mot kostnadsökningar
Bostadsägarna: Vi står rustade mot kostnadsökningar
Allt fler bostadsägare bedömer att de skulle klara av ytterligare kostnadsökningar, visar Nordea senaste Boendebarometer. Hushållen har skapat mer utrymme i månadsbudgeten, men nallandet från sparbufferten oroar bankens privatekonom Anders Stenkrona. <br>– Besparingarna är framför allt till för att användas om man förlorar jobbet, säger han. ...
2023-10-26 16:00 | Privata Affärer
Default News Image
Rustas största ägare tankar aktier
Anne Marie Forssell, största ägare i Rusta, har genom bolaget Öngal i Uppsala Invest köpt aktier för cirka 26 miljoner kronor i Rusta. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering.
2023-10-25 15:55 | Privata Affärer
Kände tradern: Då ska du köpa Rusta
Kände tradern: Då ska du köpa Rusta
Den här veckan diskuteras aktierna som kan gå bra trots den svaga börsen. Den välkände tradern Erik ”Ekka Lundin” förklarar när det är läge att gå in i nynoterade Rusta och vi hittar ett annat svenskt bolag som handlas betydligt billigare än det borde. Dessutom gör en ny programledare entré i studion – analytikern Carl-Henrik Söderberg.
2023-10-25 10:26 | Dagens Industri
Köper aktier i börsdebutanten Rusta
Köper aktier i börsdebutanten Rusta
Styrelseledamoten Maria Edsman visade sitt förtroende för den nyligen börsnoterade lågpriskedjan Rusta genom att genomföra en betydande aktieaffär den 19 oktober, hon köper aktier i börsdebutanten Rusta. I denna transaktion förvärvade hon inte mindre än 6 766 aktier i företaget,…...
2023-10-23 07:03 | Börsen för alla


Om du funderar på hur Rusta och dess aktie har presterat över tid, eller varför Rusta har haft en viss rörelse, kan du finna svar här. Vad tror branschanalytiker om Rusta aktiens framtid? Är Rusta-aktien övervärderad eller undervärderad? När kommer nästa rapport för Rusta ut och hur ser framtidsutsikterna ut för Rusta? Allt detta och mer kan du få insikt i på denna sida.

För dig som funderar på att investera i Rusta aktier erbjuder vi även guider till hur man kan köpa aktier i Rusta genom olika mäklare som Nordnet, Avanza och Aktieinvest. Vi diskuterar även fördelarna med att äga Rusta inom en Kapitalförsäkring (KF) eller i ett Investeringssparkonto (ISK).

Följ med oss på en resa genom allt du behöver veta om Rusta - från dess ISIN-kod till diskussioner på forum och sociala medier. Om du vill ha en djupgående förståelse av aktiemarknaden och i synnerhet Rusta aktier, då är detta din ultimata källa för information.

Tänk på: Att placera pengar i fonder, aktier och andra värdepapper har historiskt sett bidragit till ekonomisk tillväxt. Dock är framtida utfall osäkra, och investeringar kan både öka och minska i värde. Det finns därför ingen garanti för att du får tillbaka din ursprungliga investering.

Aktier i bolaget Rusta

Nedan listar vi information om alla typer av aktier som finns i bolaget

Aktiens namnRusta
Typ av aktieOdefinierat
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0020848356
Utdelning
Avkastning0.00%
PE-tal44.38
TickerRUSTA
Senast uppdaterat2024-01-10 15:15:43

Hur går det för Rusta på börsen idag?

Här nedan kan du följa och hålla koll på hur det går för Rusta på börsen idag.


Ska man äga Rusta i ISK eller KF?

Det som brukar vara avgörande i denna frågan är huruvuda man vill undvika att själv behöva kräva tillbaka källskatten som dragits på utdelningar gjorda för Rusta. Om en aktie anses vara en utländsk aktie så dras det automatiskt en så kallad utländsk källskatt på utdelningen.

För att ta reda på om en aktie är föremål för utländsk källskatt behöver man undersöka dess ISIN kod. Utdelningar från aktier vars ISIN kod börjar på annat än "SE" dras det utländsk källskatt för.

Vilken ISIN-kod har Rusta?

ISIN-koden för Rusta är SE0020848356.

Rusta ISK eller KF?

Svar: Rusta kan placeras in en ISK eller KF. Eftersom ISIN-koden för Rusta börjar med "SE" dras det inte dras någon utländsk källskatt för utdelningar från aktien , så kan den placeras i ett ISK eller en KF.

Hur kan jag köpa och investera i Rusta aktien?

Vill du spara och investera pengar i Rusta? En investering på börsen i Rusta aktier kan på sikt bli en lönsam affär.

Vi på Börsen för alla har tre olika favoriter bland de olika ställen där man idag kan köpa aktier och andra värdepapper som aktier i Rusta online:

Nordnet: Nordens ledande digitala plattform för investeringar och sparande. Fritt Courtage i 6 månader.

Avanza: Sveriges med populära digitala bank som gör det både kul och enkelt att spara och investera.

Aktieinvest: Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja Rusta aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av Rusta aktier mot Aktieinvest aktielager) eller Börsorder (att handla Rusta aktier direkt mot börsen). Erbjuder också möjlighet att månadsspare i enskilda aktier.

Ny i aktievärlden? Missa inte vår guide: Börja med aktier.

Om du hellre vill ägna dig åt aktiv handel med aktien Rusta, så kallad trading, finns specialiserade mäklare för detta ändamål. Vårt bästa tips här är IG, globalt erkända för sin expertis inom trading.

Kom ihåg: 73% av icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos sådana plattformar.

Mer detaljer om Rusta aktien

Aktien Rusta är en av flera aktier i Sverige som det går att investera pengar i.Rusta aktien är noterad på listan Mid Cap Stockholm och går utmärkt och enkelt att köpa hos nätmäklare som Avanza, Nordnet eller Aktieinvest.

Aktien Rusta är noterad i Sverige och kategoriseras inom sektorn Konsumentvaror & Tjänster och branschen/branscherna Återförsäljare, Butiker.

Hemsida för bolaget Rusta: Länk

För fullständiga detaljer om aktien Rusta rekommenderar vi att ni besöker dess motsvarande aktiesida hos Avanza. Här kan ni ta del av viktig och intressant fakta om Rusta aktien som antal ägare, hur många aktier bolaget består av, Beta, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, om Rusta är blankningsbar samt om aktien går att belåna.

Hur kan jag köpa aktier och investera i Rusta

Att köpa aktier och investera i Rusta är en viktig steg i din finansiella resa. För att komma igång behöver du förstå de olika alternativen och plattformarna som är tillgängliga för att köpa aktier och investera i Rusta. Vi kommer att utforska de bästa sätten att investera i Rusta och vilka mäklarplattformar som erbjuder Rusta som en investeringsmöjlighet.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare, är det viktigt att ha rätt information och verktyg för att fatta välgrundade beslut när du investerar i Rusta. Läs vidare för att lära dig hur du kommer igång med att köpa Rusta och maximera dina investeringsmöjligheter.

Köpa Rusta hos Nordnet

Nordnet är en av de ledande mäklarplattformarna som erbjuder möjligheten att köpa Rusta. Om du är intresserad av att investera i Rusta via Nordnet, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Rusta hos Nordnet och ge dig en översikt över deras tjänster och verktyg som kan underlätta din investeringsresa.

Nordnet erbjuder investerare möjligheten att handla Rusta och många andra värdepapper med en användarvänlig plattform och konkurrenskraftiga priser. Läs mer på Nordnet hemsida för att lära dig mer om hur du kan köpa Rusta hos dom och dra nytta av deras tjänster.

Köpa Rusta hos Avanza

Avanza är en populär mäklarplattform som ger dig möjlighet att köpa Rusta. Om du överväger att investera i Rusta via Avanza, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Rusta hos Avanza och presentera deras erbjudanden och funktioner som kan hjälpa dig som investerare.

Avanza erbjuder en enkel och tillgänglig plattform för att köpa och handla Rusta och andra värdepapper. Utforska hemsidan hos Avanza angående hur du kan komma igång med att köpa Rusta hos dom och dra nytta av deras resurser för att ta kloka investeringsbeslut.

Köp andelar i Rusta och månadsspara i aktier som Rusta med Aktieinvest

Aktieinvest erbjuder en flexibel möjlighet att köpa andelar i Rusta och månadsspara i aktier som Rusta. Genom att använda Aktieinvest tjänster kan du sprida dina investeringar över tid och dra nytta av fördelarna med månadssparande. Vi kommer att utforska hur du kan köpa Rusta och använda Aktieinvest månadssparandealternativ för att bygga upp din portfölj gradvis.

Månadssparande är ett bekvämt sätt att investera och låta dina pengar arbeta för dig över tiden. Upptäck hur du kan komma igång med att köpa andelar i Rusta och månadsspara i aktier som Rusta med Aktieinvest och skapa en sund och diversifierad portfölj.

Rusta aktie utveckling

Följ med på den spännande resan av Rusta aktiens utveckling. Rusta aktie utveckling har varit en intressant resa att följa. Rusta aktiens utveckling under de senaste åren har varit föremål för uppmärksamhet och analyser från investerare och experter. Från dess första notering på börsmarknaden till de senaste händelserna som påverkar dess värde, vi utforskar Rusta aktiens resa i denna sektion.

Denna sida ger dig en omfattande översikt över Rusta aktiens utveckling, inklusive historiska data, trender och framtidsprognoser. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller bara nyfiken på att följa Rusta aktiens utveckling, finns här all information du behöver.

Rusta aktie kurs idag

Rusta aktie kurs idag är avgörande för många investerare. Den aktuella kursen påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive marknadsnyheter, företagsrapporter och globala händelser. Här kan du få den senaste informationen om Rusta aktiens aktuella värde och hur det förändras under dagen.

Dagens utveckling för Rusta

Nedan kan ni följa senaste dygnets eller dagens utveckling för aktien Rusta.

Vi presenterar dig också med grafer och diagram som visar kursutvecklingen över tid och analyserar de viktigaste händelserna som kan ha påverkat Rusta aktiens pris. Oavsett om du är en aktiv handlare eller bara intresserad av att hålla koll på Rusta aktiens värde, har vi den aktuella kursinformationen du behöver.

Rusta aktie i år

Rusta aktie i år har varit föremål för noggrann uppföljning och utvärdering. Detta år har varit en intressant resa för aktien, med många upp- och nedgångar på marknaden. I den här avdelningen kommer vi att granska Rusta aktiens prestation under det aktuella året och identifiera de faktorer som har påverkat dess utveckling.

Vi kommer att analysera nyckelhändelser, företagsrapporter och marknadstrender som har format Rusta aktiens pris under året. Oavsett om du är en långsiktig investerare som är intresserad av årets avkastning eller en aktiv handlare som vill förstå de senaste trenderna, har vi informationen om Rusta aktiens utveckling under detta år.

Rusta aktie historik

Rusta aktie historik berättar en fascinerande historia om aktiens resa genom tiderna. Från dess tidiga dagar på marknaden till dess nuvarande position som en betydande spelare, tar vi dig med på en resa genom historien av Rusta.

Vi kommer att granska viktiga milstolpar, händelser och prestationer som har format Rusta till vad det är idag. Historien ger insikter om hur aktien har utvecklats över tid och kan hjälpa dig att förstå dess långsiktiga potential. Utforska Rusta aktiens rika historik och få en djupare förståelse för dess utveckling.

Rusta aktie analys

För att fatta välgrundade investeringsbeslut är en grundlig Rusta aktie analys avgörande. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Rusta aktiens prestation, trender och faktorer som påverkar dess värde på marknaden. Att förstå den aktuella situationen är viktigt för att kunna göra informerade beslut när det gäller Rusta.

Vi kommer att presentera dig med en översikt över Rusta aktiens historiska utveckling, dess nuvarande styrkor och svagheter samt de senaste nyheterna som kan ha en inverkan på dess pris. Utforska vår Rusta aktie analys för att få en djupare insikt i vad som driver aktiens prestation.

Rusta aktieanalys

En noggrann Rusta aktieanalys är nyckeln till att förstå hur denna aktie fungerar på marknaden. Vi kommer att ta dig igenom en detaljerad Rusta aktieanalys som omfattar allt från företagets finansiella resultat till branschtrender och makroekonomiska faktorer som kan påverka Rusta aktien.

Vi kommer också att granska Rusta aktiens historik och identifiera eventuella mönster och tendenser. Oavsett om du är en erfaren analytiker eller bara nyfiken på att förstå Rusta aktiens prestation, kommer vår Rusta aktieanalys att ge dig värdefull information för att ta välgrundade investeringsbeslut.

Rusta aktie prognos

Att ha en klar Rusta aktie prognos är avgörande för att planera din investeringsstrategi. Vi kommer att analysera de faktorer som kan påverka Rusta aktiens framtida prisutveckling och ge dig en inblick i vad du kan förvänta dig av denna aktie på lång och kort sikt.

Vi kommer att inkludera expertkommentarer och marknadsanalyser som hjälper dig att bilda en uppfattning om Rusta aktiens potential. Oavsett om du är intresserad av att hålla aktien på kort sikt eller göra långsiktiga investeringar, kommer vår Rusta aktie prognos att vara en värdefull resurs.

Rusta aktie riktkurs

Målet för varje investerare är att uppnå en Rusta aktie riktkurs som ger en lönsam avkastning. I denna avdelning kommer vi att granska analytikers och experters bedömningar om Rusta aktiens riktkurs. Vi kommer också att diskutera de faktorer som ligger till grund för dessa prognoser.

Förstå Rusta aktie riktkursen är viktigt för att göra investeringsbeslut som är i linje med dina ekonomiska mål. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller en aktiv handlare, ger vår analys av Rusta aktie riktkurs dig insikter som kan vara värdefulla för din portföljstrategi.

Rusta aktie teknisk analys

Teknisk analys är en viktig del av att förstå Rusta aktiens beteende på marknaden. I denna sektion kommer vi att granska de tekniska indikatorer, diagram och mönster som används för att analysera Rusta aktien. Vi kommer att identifiera viktiga stöd- och motståndsnivåer och diskutera potentiella handelsstrategier.

Oavsett om du är en teknisk analytiker eller bara nyfiken på att lära dig mer om hur teknisk analys fungerar, kommer vår Rusta aktie teknisk analys att vara en värdefull resurs. Utforska de tekniska aspekterna av Rusta aktien och använd den informationen för att förbättra din handelsstrategi.

Rusta aktie värdering

En korrekt Rusta aktie värdering är avgörande för att bedöma om en aktie är över- eller undervärderad på marknaden. Vi kommer att utföra en djupgående Rusta aktie värdering och granska de olika metoder och nyckeltal som används för att bedöma aktiens värde.

Vi kommer också att diskutera de faktorer som kan påverka Rusta aktiens värdering och varför det är viktigt för investerare att förstå detta. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja Rusta, kommer vår Rusta aktie värdering att ge dig insikter som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Vad tror analytiker om Rusta aktien?

Analytikerna har sina ögon på Rusta aktien och delar sina insikter om dess framtida prestation. Genom att kombinera branschkunskap och dataanalys ger de en värdefull inblick i vad som kan förväntas från Rusta aktien. Att följa analytikernas synpunkter kan vara en vägledning för investerare som vill ta informerade beslut.

I denna avdelning kommer vi att ta en närmare titt på analytikernas förutsägelser och bedömningar om Rusta aktien och försöka bättre förstå de faktorer som påverkar dess framtid på marknaden.

Är Rusta aktien övervärderad eller undervärderad?

En av de viktigaste frågorna som investerare ställer sig är om Rusta aktien är prissatt korrekt. Genom att utföra en noggrann värdering kan man bedöma om aktien är övervärderad eller undervärderad i förhållande till dess verkliga värde. Vi kommer att granska nyckeltal och jämföra Rusta aktien med sina konkurrenter för att svara på denna fråga.

Denna analys kommer att hjälpa dig som investerare att fatta beslut om när och hur du ska agera med avseende på Rusta aktien baserat på dess nuvarande värdering på marknaden.

Är Rusta lågt värderad?

Att hitta en undervärderad aktie är ofta målet för många investerare. Om en aktie är prissatt lägre än dess verkliga värde, kan det skapa en möjlighet till lönsamhet på lång sikt. Vi kommer att analysera Rusta aktiens värdering och bedöma om den kan betraktas som lågt värderad i jämförelse med dess potential.

Om du letar efter investeringsmöjligheter kan vår analys av Rusta aktiens värdering vara till hjälp för att identifiera aktier som kan vara värda att överväga för din portfölj.

Är aktien Rusta högt värderad?

På den andra sidan av spektrumet är frågan om en aktie är högt värderad. Om en aktie är prissatt högre än dess fundamentala värde kan det skapa en risk för investerare. Vi kommer att utföra en analys för att bedöma om Rusta aktien anses vara högt värderad i förhållande till dess framtida tillväxtpotential och vinster.

För att ta välgrundade beslut om din portfölj är det viktigt att förstå om Rusta aktien är överprissatt och om det finns en möjlig risk för prisfall i framtiden.

Är det köpläge på Rusta aktien?

För investerare som söker möjligheter att köpa aktier, är frågan om det finns ett köpläge på Rusta aktien central. I denna sektion kommer vi att analysera Rusta aktiens aktuella marknadsförhållanden och identifiera om det finns faktorer som tyder på att det kan vara ett bra tillfälle att köpa.

Om du överväger att investera i Rusta aktien, kommer vår analys av köpläget att ge dig insikter om när det kan vara klokt att agera och när det kan vara bäst att avvakta.

Vilken Rusta aktie ska man köpa?

När det gäller Rusta aktien kan det finnas olika aktieklasser (A, B, C och D aktier) eller instrument att välja mellan. I denna avdelning kommer vi att diskutera vilken typ av Rusta aktie som kan vara bäst för din investeringsstrategi. Oavsett om du är intresserad av stamaktier, preferensaktier eller andra instrument, kommer vi att ge råd om vilken Rusta aktie som passar bäst för dina mål.

Att välja rätt Rusta aktie är en viktig del av din investeringsprocess, och vår analys kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett om du är en nybörjare som just börjar investera eller en erfaren investerare som överväger att diversifiera din portfölj, kommer vår analys att ge dig riktlinjer för att välja den Rusta aktien som bäst passar dina investeringsmål och risktolerans.

Nyheter och artiklar om Rusta aktien

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna och artiklarna som rör Rusta aktien. I denna sektion kommer vi att samla och presentera de mest relevanta och aktuella nyheterna om Rusta aktien. Från företagsrapporter till marknadsutveckling, vår nyhetsbevakning ger dig insikter som kan påverka dina investeringsbeslut.

Oavsett om du är en aktiv investerare som följer aktien dagligen eller helt enkelt vill vara informerad om de senaste händelserna, kommer våra nyheter och artiklar om Rusta aktien att hålla dig uppdaterad.

Vad har hänt med Rusta?

För att förstå Rusta aktiens nuvarande ställning på marknaden är det viktigt att ta reda på vad som har hänt med den på senare tid. I denna avdelning kommer vi att granska de senaste händelserna och utvecklingen som har påverkat Rusta aktien.

Vi kommer att diskutera nyckelhändelser, företagsnyheter och makroekonomiska faktorer som har haft en inverkan på Rusta aktiens pris och prestation. Att ha en förståelse för vad som har hänt med Rusta är en viktig del av att kunna göra välgrundade beslut när det gäller denna aktie.

Det är inte alltid möjligt att direkt koppla en förändring i Rusta aktiens pris till specifika nyheter eller händelser. När man exempelvis ställer sig frågan ”Vad har hänt med Rusta?”, kan svaret vara mycket mer komplicerat än en enkel nyhetshändelse. Även om nyheter och specifika händelser om Rusta utan tvekan ofta har en betydande inverkan på aktiepriser, måste man beakta att det finns en mängd olika faktorer och komplexiteter som spelar in på aktiemarknaden.

Beroende på marknadsdynamik, investerarnas psykologi, makroekonomiska faktorer, Rusta företagets prestation och många andra variabler, kan Rusta aktiens pris fluktuera. Därför, när man funderar över om Rusta är köpvärd, bör man inte enbart förlita sig på nyheter eller händelser. Det krävs en djupare analys av såväl Rusta företaget som den övergripande marknadssituationen.

I vissa situationer kan nyheter dock ge en klar indikation eller ledtråd om varför Rusta aktien har rört sig på ett visst sätt. Men det är viktigt att ha en holistisk syn och inte dra förhastade slutsatser baserat enbart på enstaka händelser kopplade till Rusta.

Rusta rapport

Få en djupgående insikt i Rusta aktiens prestation genom att utforska dess senaste rapporter. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Rusta aktiens kvartals- och årsrapporter samt företagets finansiella resultat. Rapporterna ger dig en inblick i företagets hälsa, intäkter och tillväxtmöjligheter.

Genom att noggrant studera Rusta rapporter kan du göra informerade beslut om att investera i denna aktie och förstå hur den presterar över tid.

När kommer nästa rapport?

Att veta när nästa rapport för Rusta aktien kommer att publiceras är viktigt för investerare som följer aktien. I denna avdelning kommer vi att ge information om det förväntade datumet för nästa rapport och vad du kan förvänta dig att hitta i den. Rapporten kan innehålla nyckelindikatorer, företagets strategi och andra viktiga uppgifter.

Att vara förberedd på när nästa rapport kommer kan hjälpa dig att planera din investeringsstrategi och fatta beslut baserat på den senaste informationen om Rusta aktien.

Rusta utdelning

En av de viktiga aspekterna av att investera i Rusta aktien är dess utdelningspolitik. I denna sektion kommer vi att utforska Rusta aktiens utdelningshistorik och hur företaget hanterar utdelningar till sina aktieägare. Utdelningar kan vara en betydande del av en investeringsportfölj och ger investerare möjlighet till passiva inkomster.

Vi kommer att analysera Rusta aktiens utdelningshistorik och ge information om när och hur utdelningar utbetalas. Detta kan vara användbart för investerare som överväger att äga Rusta aktien för dess utdelningspotential.

Har Rusta aktieutdelning?

För att avgöra om Rusta aktien erbjuder utdelningar är det viktigt att förstå företagets utdelningspolitik. I denna avdelning kommer vi att svara på frågan om Rusta aktien har en utdelningspolicy och om det finns historik av utdelningar till aktieägare.

Svar: .

Att veta om Rusta aktien erbjuder utdelningar kan vara avgörande för investerare som söker efter aktier med utdelningspotential och en möjlighet till en stabil inkomstkälla.

När ska man äga Rusta aktien för att få utdelning (X-dag)?

För att kvalificera sig för utdelning från Rusta aktien måste investerare vara medvetna om det specifika datumet för X-dagen, det vill säga dagen då man måste äga aktien för att få utdelning. Vi kommer att ge detaljerad information om X-dagen och vad som krävs för att berättigas till utdelning från Rusta aktien.

Detta är viktig information för aktieägare som planerar sina investeringar och utdelningsstrategier och som vill säkerställa att de inte missar chansen till utdelning från Rusta aktien.

Hur ser framtiden ut för Rusta aktien?

Att förutsäga framtiden för Rusta aktien är en utmaning som många investerare och analytiker står inför. I denna avdelning kommer vi att försöka ge en uppfattning om vad som kan förväntas från Rusta aktien genom att granska de senaste trenderna, företagets strategi och de makroekonomiska faktorer som kan påverka dess prestation.

Vi kommer att utforska möjliga scenarier för Rusta aktien och de faktorer som kan påverka dess pris och värde på marknaden. Att förstå vad som kan påverka Rusta aktien i framtiden är viktigt för investerare som vill göra välgrundade beslut.

Rusta aktie prognos

En Rusta aktie prognos ger en uppskattning av hur aktien kan utvecklas i framtiden baserat på analyser av olika faktorer. I denna avdelning kommer vi att presentera en prognos för Rusta aktien, inklusive förväntningar på prisrörelser, volatilitet och möjliga tillväxtscenarier.

Investerares och analytikers prognoser kan vara värdefulla riktmärken för att fatta investeringsbeslut och förstå potentialen för Rusta aktien i framtiden.

Varför går Rusta aktien upp?

För att förstå varför Rusta aktien ökar i värde är det viktigt att analysera de faktorer som driver dess pris uppåt. I denna avdelning kommer vi att diskutera möjliga orsaker till att Rusta aktien stiger och hur marknaden reagerar på nyheter och händelser som kan påverka aktiens prestation positivt.

Att identifiera vad som driver prisuppgången i Rusta aktien kan vara användbart för investerare som vill dra nytta av uppgången eller fatta beslut om när de ska köpa aktien.

Varför stiger Rusta aktien

Rusta aktiens ökning kan vara resultatet av olika påverkande faktorer på marknaden. Vi kommer att utforska vad som kan driva upp Rusta aktiens värde genom att analysera nyheter, företagets prestation och allmänna marknadstrender.

Denna insikt i varför Rusta aktien stiger kan vara användbar för investerare som vill göra informerade beslut om sina positioner och handelsstrategier.

Varför går Rusta aktien ner?

Prisnedgången i Rusta aktien kan vara resultatet av olika faktorer och händelser på marknaden. Vi kommer att granska möjliga orsaker till att Rusta aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana nedgångar.

Att förstå vad som driver prisnedgången i Rusta aktien är viktigt för investerare som vill skydda sina investeringar och fatta beslut om när de ska sälja aktien.

Varför sjunker Rusta aktien

Nedgången i Rusta aktiens värde kan vara följden av olika faktorer som påverkar marknaden. Vi kommer att diskutera möjliga orsaker till varför Rusta aktien sjunker och hur investerare kan hantera en sådan situation.

Att ha en förståelse för de faktorer som ligger bakom prisnedgången i Rusta aktien är viktigt för investerare som vill ta välgrundade beslut om sin portfölj och riskhantering.

Rusta aktie – forum och diskussioner

Få en inblick i Rusta aktiens popularitet och diskussioner som kretsar kring den på olika forum och onlineplattformar. I denna sektion kommer vi att utforska de olika onlineforum där investerare och aktieentusiaster delar sina åsikter, analyser och diskuterar Rusta aktien.

Att delta i dessa diskussioner kan vara ett sätt att lära sig mer om Rusta aktien och höra olika perspektiv från andra investerare och experter.

Rusta aktie blogg

Följ med i Rusta aktiens utveckling genom att läsa den senaste informationen och analyserna på Rusta aktiebloggen. Bloggar kan vara en källa till djupgående insikter om aktien och de faktorer som påverkar dess prestation på marknaden.

Vår Rusta aktieblogg kommer att erbjuda regelbundna uppdateringar och expertkommentarer om aktien och dess roll i investeringsvärlden.

Rusta aktie på Twitter

För realtidsuppdateringar och snabba nyheter om Rusta aktien, följ med på Twitter. I denna avdelning kommer vi att presentera de senaste tweetarna, analyserna och diskussionerna som rör Rusta aktien på Twitter.

Sociala medieplattformar som Twitter kan vara en användbar resurs för att hålla sig informerad om aktiens senaste händelser och reaktioner från investerare och analytiker.

Rusta aktie på Flashback

Flashback är en populär svensk diskussionsplattform, och här kan du följa trådar och diskussioner om Rusta aktien. Vi kommer att presentera relevanta trådar och inlägg där investerare delar sina åsikter, analyser och frågor om Rusta aktien på Flashback.

Att delta i diskussionerna på Flashback kan vara ett sätt att få en bredare bild av hur Rusta aktien uppfattas i den svenska investeringsgemenskapen.

Rusta aktie på Facebook

För att ansluta dig till Rusta aktiens community på Facebook och delta i diskussioner och grupper, är denna avdelning till för dig. Vi kommer att ge information om relevanta Facebook-grupper och sidor där investerare och entusiaster samlas för att dela information och erfarenheter kring Rusta aktien.

Att vara en del av Facebook-gemenskapen kan ge dig möjligheten att nätverka med likasinnade investerare och lära dig mer om Rusta aktien från olika perspektiv.

Rusta – handel och investering

Utforska möjligheterna att handla med och investera i Rusta aktien. I denna sektion kommer vi att granska hur du kan köpa och sälja Rusta aktier, och vi kommer att erbjuda insikter om varför investeringar i denna aktie kan vara intressanta för dig som investerare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare, kommer vår information om handel och investering i Rusta aktien att vara användbar för att ta välgrundade beslut.

Köpa Rusta aktie

För att äga Rusta aktie måste du förstå hur du köper den. Vi kommer att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du köper Rusta aktie och de olika plattformar och mäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktien.

Att köpa Rusta aktie kan vara din första steg mot att bygga en investeringsportfölj eller att diversifiera din nuvarande portfölj.

När sälja Rusta aktier?

Att veta när du ska sälja Rusta aktier är lika viktigt som att veta när du ska köpa dem. I denna avdelning kommer vi att diskutera strategier och indikatorer som kan hjälpa dig att fatta beslut om när det är lämpligt att sälja dina Rusta aktier och ta vinster.

Säljbeslutet kan påverkas av olika faktorer, inklusive dina investeringsmål och risktolerans.

Är Rusta aktien köpvärd?

Att bedöma om Rusta aktien är köpvärd kräver en noggrann analys av dess fundamentala och tekniska faktorer. Vi kommer att diskutera de olika aspekterna som påverkar Rusta aktiens värde och bedöma om det är en attraktiv investering just nu.

Denna bedömning kan vara användbar för investerare som överväger att köpa Rusta aktier och vill göra det med förtroende.

Rusta aktie split

En aktiesplit är en händelse där antalet aktier ökar, och deras pris per aktie minskar proportionellt. Vi kommer att förklara hur Rusta aktiens split har påverkat dess aktiepris och vad det innebär för investerare.

Att förstå aktiesplit är viktigt för att tolka förändringar i aktiens pris och portföljvärde.

Är det värt att köpa Rusta aktier?

För att bedöma om det är värt att köpa Rusta aktier måste du överväga olika faktorer som påverkar dess potential som investering. Vi kommer att ge en sammanfattande analys av Rusta aktiens möjligheter och risker, och hur det kan passa in i din investeringsstrategi.

Detta hjälper dig att ta ett välgrundat beslut om huruvida Rusta aktien är rätt för din portfölj.

Är Rusta en bra aktie?

Betyget av om Rusta är en bra aktie beror på din investeringsstrategi och mål. Vi kommer att diskutera de olika faktorer som kan göra Rusta aktien till en attraktiv investering och de aspekter som kan orsaka oro. Baserat på dina egna mål och risktolerans kan du avgöra om Rusta aktien är en passande komponent i din portfölj.

Är Rusta aktien blankningsbar?

Att bedöma om Rusta aktien är blankningsbar innebär att överväga om det finns möjlighet att sälja aktien i hopp om att dess pris kommer att minska. Vi kommer att diskutera möjligheterna och hinder för att blanka Rusta aktien samt de risker som är förknippade med kortförsäljning.

Detta är viktig information för investerare som överväger att blanka aktien eller förstå dess potential att vara föremål för kortförsäljning.

Varför investera i Rusta aktie?

För att motivera investeringar i Rusta aktien kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna och möjligheterna som är förknippade med att äga aktien. Vi kommer att belysa de faktorer som kan göra Rusta aktien till en lockande investering och hur den kan bidra till din portföljs diversifiering och tillväxt.

Att förstå varför det kan vara fördelaktigt att investera i Rusta aktien kan hjälpa dig att fatta beslut om att inkludera den i din portfölj.

Varför dyker Rusta aktien?

När Rusta aktien upplever prisnedgångar är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till dessa nedgångar. Vi kommer att analysera möjliga faktorer och händelser som kan leda till att Rusta aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana situationer.

Att förstå varför Rusta aktien sjunker är en nyckelkomponent i att hantera och minimera potentiella förluster.

Varför går inte Rusta med vinst?

För att förstå varför Rusta kanske inte går med vinst kommer vi att undersöka företagets finansiella prestation och de faktorer som påverkar dess lönsamhet. Detta kan inkludera företagets affärsmodell, kostnadsstruktur och marknadsförhållanden.

Att veta varför Rusta inte går med vinst kan vara viktig information för investerare som överväger att investera i företaget och vill ha insikt i dess ekonomiska hälsa.

Rusta vinst per aktie

Rusta vinst per aktie är en viktig finansiell indikator som kan ge en bild av företagets lönsamhet och förmåga att generera vinst till sina aktieägare. Vi kommer att granska och analysera Rusta vinst per aktie och vad det kan säga om företagets ekonomiska prestation.

Denna information kan vara användbar för investerare som vill utvärdera Rusta aktiens potential som en lönsam investering.

Var kan jag lära mig mer om och analysera Rusta aktien?

Denna sidan erbjuder rikligt med information om Rusta, och du kan också finna ytterligare upplysningar om aktien Rusta hos de nätmäklare vi rekommenderade tidigare. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest - aktiemäklare som alla har olika fördelar. Vi på Börsen för alla använder oss själva alla tre plattformar.

För den som vill genomföra en mer ingående analys av Rusta, rekommenderar vi analystjänsterna TradingView och Börsdata. Är du intresserad av trading rekommenderas också plattformen IG starkt.

Där tillhandahålls omfattande data, inklusive Rusta aktiekursens historik och diverse nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal och utdelning för Rusta. Dessa verktyg erbjuder möjlighet för både teknisk och fundamental analys av Rusta, vilket kan hjälpa dig i beslutet om du vill investera i Rusta aktien eller ej.