SCA aktie och bolag (SCA B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget SCA och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget SCA som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör SCA?

Svenska Cellulosa Aktiebolaget, SCA, är ett framträdande företag inom skogsindustrin, med en omfattande verksamhet som spänner från hållbart skogsbruk till högkvalitativa pappersprodukter. Som Europas största privata skogsägare har SCA en unik position att driva en affärsmodell som balanserar ekonomisk tillväxt med miljömässig omsorg. Grundat 1929, har SCA förbundit sig att förädla värdefulla skogliga resurser och leverera innovativa produkter som möter kundernas krav samtidigt som det stödjer en hållbar utveckling.

Nyckeltal SCA bolaget

Namn: SCA
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Råmaterial
Industrier: Papper & Skogsindustri, Skog & Massaindustri
VD: Ulf Larsson
Ordförande: Pär Boman
Antal aktier: 702,342,489 st
Börsvärde: 109 597,3 MSEK
Soliditet: 70.19 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om SCA

Default News Image
SCA höjer priserna på kraftliner – aktien stiger
SCA höjer priserna på wellpapp-ytterlagret kraftliner med 80 euro per ton, enligt ett pressmeddelande på tisdagen. Aktien stiger på en sidledes börs.
Idag 11:36 | Dagens Industri
Default News Image
Oscar Properties motdrag i konkursförhandlingen
Oscar Properties har under måndagen varit i konkursförhandling i Stockholms tingsrätt. Den tidigare lyxbyggaren vill att konkursansökan mot bolaget ska kastas ut och har till sitt försvar ställt ett motkrav mot bolaget Dsam Sverige AB, vilket Expressen var först att rapportera om.
Igår 13:33 | Dagens Industri
Default News Image
Scandbooks resultat försämras – höjer utdelningen
Scandbook, som trycker och tillverkar böcker hade en nettoomsättning som uppgick till 100 miljoner kronor (95,6) för det fjärde kvartalet. Rörelseresultatet blev 9,1 miljoner kronor (12,4).
2024-02-23 07:45 | Dagens Industri
Default News Image
SCA säljer skandalanläggning till kontroversiell mångmiljardär
Efter drygt nio år har SCA till slut lyckats sälja den skandalomsusade jaktanläggningen Henvålen.  Köpare av den exklusiva anläggningen är den kontroversielle norske mångmiljardären Kjell Inge Røkke, via sitt börsnoterade industrikonglomerat Aker.
2024-02-22 12:09 | Dagens Industri
Default News Image
Flowscape dubblade omsättning – vände resultat till plus
Flowscape Technology, som levererar så kallade WPE-system för att optimera arbete i kontorslandskap, redovisar en nettoomsättning på 15,6 miljoner kronor (7,8) i det fjärde kvartalet 2023.
2024-02-21 08:25 | Dagens Industri
Default News Image
Industrivärden köper i SCA för kvarts miljard
Fredrik Lundbergs maktsfärer fortsätter att köpa aktier i sina bolag. Nu har Industrivärden köpt ytterligare aktier i skogskoncernen SCA för 255 miljoner kronor, visar insynsrapportering.
2024-02-20 20:46 | Dagens Industri
Default News Image
Därför lämnar Oscar Properties vd: ”En mycket krävande uppgift”
Carl Janglin lämnar som vd för Oscar Properties, mindre än ett halvår efter att han tillträdde. Till Di säger han att det har varit en krävande uppgift att leda det krisande fastighetsbolaget. ”Jag tycker att jag har stabiliserat situationen”, uppger han.
2024-02-20 18:47 | Dagens Industri
Default News Image
Oscar Properties säljer fyra fastigheter
Det pressade fastighetsbolaget Oscar Properties har avyttrat fyra fastigheter till ett kombinerat överenskommet fastighetsvärde om 150 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
2024-02-20 17:59 | Dagens Industri
Default News Image
Ledningsavhopp från Oscar Properties
Oscar Properties vd Carl Janglin och finanschef Magnus Thimgren avser att lämna sina tjänster.
2024-02-20 06:56 | Privata Affärer
Default News Image
Scanias eldrivna timmerbil ger skogsjätten mersmak
Skogsjätten SCA:s test med en eldriven timmerbil från Scania har nu rullat närmare 5.000 mil på vägarna kring Umeå – och med ett resultat som ger mersmak.   ”Genom att föregå med goda exempel och visa att det går att ställa om kan vi hjälpa våra åkerier att våga ta steget”, säger Mikael Sundelin, chef för verksamhetsutveckling vid Industriförsörjning på SCA Skog.
2024-02-19 22:30 | Dagens Industri
Default News Image
Oscar Properties vd och ekonomichef lämnar
Oscar Properties vd Carl Janglin och ekonomichef Magnus Thimgren kommer båda att lämna sina tjänster efter bara några månader på fastighetsbolaget, enligt ett pressmeddelande.
2024-02-19 18:52 | Dagens Industri
Default News Image
Oscar Properties vd lämnar: ”Inte det bolag han sökte sig till”
Oscar Properties vd Carl Janglin och ekonomichef Magnus Thimgren kommer båda att lämna sina tjänster efter bara några månader på fastighetsbolaget. ”Carl tyckte själv att det här inte riktigt var det bolag som han sökte sig till”, säger ordföranden Peter Norman.
2024-02-19 18:52 | Dagens Industri
Default News Image
Scaniachefens varning: ”Är på väg att bli ledande”
Scanias vd Christian Levin varnar för att kinesiska tillverkare av elektriska lastbilar snart kan slå sig in på den europeiska lastbilsmarknaden på bred front. ”När de väl bestämt sig går det jättefort”, säger han.
2024-02-18 15:04 | Dagens Industri
Default News Image
Kinesisk attack på Volvos och Scanias hemmaplan
Scania har rivstartat året och AB Volvo sätter dagligen nya kursrekord. Men samtidigt har den kinesiska lastbilsindustrin tagit en helt dominerande roll på den avgörande framtidsmarknaden för elektriska lastbilar. Nu laddar världens största elbilstillverkare, kinesiska BYD, för en offensiv på AB Volvos och Scanias hemmaplan.
2024-02-18 15:04 | Dagens Industri
Default News Image
Oscar Properties senarelägger bokslutsrapport
Det pressade fastighetsbolaget Oscar Properties senare lägger sin rapport för det fjärde kvartalet. Nytt datum är torsdagen den 4 april, enligt ett pressmeddelande.
2024-02-16 15:00 | Dagens Industri
Default News Image
Succéstart på året för Scania – leveranserna upp 38 procent
Lastbilstillverkaren Scania har börjat året starkt. I januari levererade bolaget 7 200 fordon, vilket är 38 procent mer än samma månad i fjol. 2023 var Scanias näst bästa år någonsin räknat i antalet levererade fordon, bara 2019 var bättre. Den fina trenden fortsätter även i år enligt Volkswagens leveranssiffror som presenterades på fredagen, skriver Dagens ...
2024-02-16 13:40 | Dagens PS
Default News Image
Kanonstart på året för Scania – ökar leveranserna med 40 procent
Den svenska lastbilsjätten Scania med vd Christian Levin ökade leveranserna i januari med nära 40 procent jämfört med i fjol, enligt Volkswagens leveranssiffror som publicerades på fredagen.  Tyngre gick det för övriga märken i Tratonkoncernen.
2024-02-16 13:07 | Dagens Industri
Default News Image
Scandic prickar resultatförväntningarna
Hotellbolaget Scandic redovisar ett justerat ebitda-resultat på 451 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2023. Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 456 miljoner kronor enligt Infronts estimatsammanställning.
2024-02-14 07:52 | Privata Affärer
Default News Image
Bättre omsättning men något sämre resultat än väntat för Scandic
Hotellkedjan Scandic rapporterar en större omsättningsökning än väntat. Men det justerade ebitda-resultatet sjönk mer än väntat under det fjärde kvartalet.
2024-02-14 07:36 | Dagens Industri
Default News Image