SEB aktie och bolag ( SEB C)

 Välkommen till vår stora guide för bolaget SEB och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget SEB som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör SEB?

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern med en stark tradition av långsiktig strategisk rådgivning och internationell affärsverksamhet. Banken tjänar kunder i Norden och Baltikum genom att erbjuda ett omfattande utbud av finansiella tjänster, från företagsaffärer och sparande till investering och investment banking. SEB står stark som en brobyggare på de nordiska och internationella marknaderna och är en viktig aktör för investeringar i och från dessa regioner.

Med sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Norden, Baltikum och Asien, erbjuder SEB en plattform för kunder som söker global räckvidd med lokal expertis. Bankens starka fokus på entreprenörskap och innovation gör den till en föredragen partner för utveckling och tillväxt, oavsett om det gäller små företag eller stora koncerner.

SEB:s soliditet och dess engagemang för hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande framhäver bankens roll som en viktig aktör i den finansiella sektorn och dess bidrag till en stabil och hållbar global ekonomi.

Nyckeltal SEB bolaget

Namn: SEB
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Finans
Industrier: Bank, Traditionell Bankverksamhet
VD: Johan Torgeby
Ordförande: Marcus Wallenberg
Antal aktier: 2,139,983,495 st
Börsvärde: 283 497,6 MSEK
Soliditet: 5.27 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om SEB

En Balanserad Öppning med Globala Vinster i Blickfånget under Fredagen
En Balanserad Öppning med Globala Vinster i Blickfånget under Fredagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 23:e Februari 2024 Stockholmsbörsen står inför en öppning i sidled idag, med bakgrund av en stark positiv utveckling på internationella marknader. Wall Street såg kraftiga uppgångar under gårdagen, driven av en överraskande stark rapport från Nvidia som…...
2024-02-23 07:40 | Börsen för alla
Default News Image
SEB:s vd: Därför är återköp ett succérecept
Normaliseringen av räntan är välkommen och 15 procent är en rimlig avkastning på eget kapital. Di har träffat Johan Torgeby, vd för storbanken SEB, för att prata om aktuella frågor som bedrägerier och cybersäkerhet.  Men också om rekordvinsterna, återköpen av egna aktier och vägen framåt. ...
2024-02-21 21:00 | Dagens Industri
Default News Image
SEB: Kassan sinar – staten tvingas låna mycket mer
Lägre skatteintäkter utarmar statens budgetsaldo som fallit ned på rött efter flera år av svarta siffror. Dessutom är Riksbanken i behov av en kapitalinjektion. Nu spår SEB att Riksgälden kommer behöva skruva upp sin prognos för statens upplåningsbehov i veckan.
2024-02-21 16:37 | Dagens Industri
Default News Image
SEB: Inflationsbakslag hotar mjuklandning
Inflationsbakslaget i USA hotar marknadens förhoppningar om att ekonomin mjuklandar, enligt SEB. Risken för att centralbanken Federal Reserve skjuter på räntesänkningarna har ökat. ...
2024-02-21 11:00 | Privata Affärer
Default News Image
Bil- och resebranschen toppar Råd & Röns svarta lista
Motorbranschen toppar när det kommer till antal företag. Men flest ärenden hittas i resebranschen. Tidningen Råd & Rön har tagit fram årets svarta lista.
2024-02-20 08:25 | Dagens Industri
Default News Image
Liseberg: Skattebetalarna ska inte stå för notan när Oceana återuppbyggs
När badanläggningen Oceana i Göteborg ska byggas upp igen ska inte skattebetalarna behöva stå för notan, anser socialdemokraten Kurt Eliasson, ordförande för Lisebergs styrelse. Det var P4 Göteborg först att rapportera om.
2024-02-19 16:29 | Dagens Industri
Default News Image
Liseberg: Oceana ska byggas upp igen
Liseberg vill bygga upp Oceana igen, säger styrelsen enligt Expressen.
2024-02-17 13:31 | Dagens Industri
Default News Image
Lisebergsbranden har blossat upp igen
En man är fortfarande försvunnen efter branden i Lisebergs vattenvärld Oceana. På tisdagskvällen tog branden fart igen, med synliga lågor i byggnadens kupol. ”Vi har flera resurser på plats just nu”, säger Jörgen Beck på räddningstjänsten.
2024-02-13 22:56 | Dagens Industri
Default News Image
SEB har mäklat 2,25 procent av Dustin – över rådande dagskurs
SEB internmäklade vid 16.30-tiden på tisdagen en storpost om 2,25 procent av aktierna i Dustin. Kursen var högre än börsens toppkurs dittills under dagen.
2024-02-13 16:57 | Dagens Industri
Default News Image
Efter storbranden: Oviss framtid för Lisebergs rekordprojekt
Släckningen av storbranden på Liseberg fortsatte på tisdagen och fortfarande saknas en man som jobbade med projektet. Vad som låg bakom branden är oklart, liksom framtiden för det svårt skadade rekordprojektet. För Liseberg och Göteborg är det en tung motgång med stora ekonomiska konsekvenser.
2024-02-13 15:00 | Dagens Industri
Default News Image
Lisebergs vd om branden: Stora konsekvenser
Liseberg hade knappt kommit på fötter efter pandemin – sedan brann miljardsatsningen Oceana ner. Det kommer att få stora konsekvenser, konstaterar vd:n Andreas Andersen. ”Men just nu är vårt fokus inte på ekonomin och de materiella skadorna utan på de människor som berörs av branden”, säger han.
2024-02-13 12:10 | Dagens Industri
Default News Image
Resebolaget Tui vände till vinst – aktien lyfter
Europas största researrangör Tui steg på tisdagen efter att ha rapporterat ett bättre rörelseresultat än väntat för det första kvartalet i sitt brutna räkenskapsår (oktober–december 2023). Aktien lyfte i London och Frankfurt.
2024-02-13 11:40 | Dagens Industri
Default News Image
Räddningstjänsten: Räddat delar av Lisebergs eldhärjade vattenland
Fortfarande flammar bränder upp i Lisebergs eldhärjade vattenpalats Oceana. Arbetet är komplicerat på grund av rasrisk och byggnaden har fått omfattande skador – men vissa delar har kunnat räddas, enligt räddningstjänsten.
2024-02-13 09:44 | Dagens Industri
Default News Image
Räddningstjänsten: Räddat delar av Lisebergs vattenland
Fortfarande flammar bränder upp i Lisebergs eldhärjade vattenpalats Oceana. Arbetet är komplicerat på grund av rasrisk och byggnaden har fått omfattande skador – men vissa delar har kunnat räddas, enligt räddningstjänsten.
2024-02-13 09:44 | Dagens Industri
Default News Image
Rasrisk försvårar släckningsarbetet på Liseberg
Räddningstjänsten har arbetat hela natten med den omfattande branden i Lisebergs vattenpalats Oceana – som är svårsläckt på grund av rasrisk. En person saknas fortfarande.
2024-02-13 07:57 | Dagens Industri
Default News Image
En person saknas efter Lisebergsbranden
En person saknas efter storbranden på Liseberg i Göteborg, uppger polisen på sin hemsida.
2024-02-12 19:28 | Dagens Industri
Default News Image
En person saknas efter branden på Liseberg
En man saknas efter storbranden vid nöjesparken Liseberg i Göteborg, uppger polisen på sin hemsida.
2024-02-12 19:28 | Dagens Industri
Default News Image
SEB: Saab en viktig strategisk tillgång
Försvarskoncernen Saab stiger med över 5 procent till 761 kronor på måndagen efter flera positiva analytikerkommentarer i kölvattnet av bolagets rapport från i fredags, då aktien steg drygt 4 procent.
2024-02-12 13:15 | Privata Affärer
Default News Image
Lisebergs badhus – storsatsningen som gick upp i rök
Oceana skulle bli ett av norra Europas största – och dyraste – badhus. Frågan är om storsatsningen kommer kunna invigas som planerat. Med en badyta på sammanlagt 13 000 kvadratmeter skulle Lisebergs nya badhus ta emot de första gästerna i sommar. Invigningen av Oceania vattenvärld skulle också avsluta det 100-årsfirande av nöjesparken som inleddes förra ...
2024-02-12 12:37 | Dagens PS
Default News Image
Kraftig brand vid Lisebergs nya badhus
En kraftig brand har brutit ut vid Lisebergs nya badhus Oceana i Göteborg, rapporterar lokala medier.
2024-02-12 10:31 | Dagens Industri
Default News Image
Kraftig brand i Lisebergs nya vattenvärld
En kraftig brand har brutit ut i Lisebergs nya vattenvärld Oceana i Göteborg, rapporterar lokala medier.
2024-02-12 10:31 | Dagens Industri
Default News Image
Kraftig brand i Lisebergs nya miljardsatsning
En kraftig brand har brutit ut i Lisebergs nya miljardsatsning Oceana i Göteborg. ”Jag kan bekräfta att det är en omfattande brand”, säger nöjesparkens pr- och kommunikationschef Mårten Westlund.
2024-02-12 10:31 | Dagens Industri
Default News Image
Brandexplosion i Lisebergs nya miljardsatsning
En kraftig brand har brutit ut i Lisebergs nya miljardsatsning Oceana i Göteborg. På rörliga bilder ses en del av byggnaden explodera i ett eldklot. ”En stor brand har utbrutit på Oceana Vattenvärld. Vad vi vet i nuläget så har ingen person kommit till skada”, skriver Lisebergs vd Andreas Andersen i ett mejl till Di.
2024-02-12 10:31 | Dagens Industri
Default News Image
SEB: Fler tror stigande bopriser
SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 25 i februari jämfört med 19 i januari.
2024-02-12 06:49 | Privata Affärer
Default News Image