Atlas Copco aktie och bolag (ATCO A)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Atlas Copco och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Atlas Copco som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Atlas Copco?

Atlas Copco är en världsledare inom industriell produktivitet. Företaget designar och tillverkar innovativa kompressorer, vakuumlösningar, generatorer, pumpar och industriverktyg. Deras breda utbud av produkter och tjänster är avsedda att öka kundernas produktivitet och effektivitet.

Grundat 1873, har Atlas Copco en stark historia av teknisk innovation och är engagerad i hållbar utveckling. Med sitt huvudkontor i Nacka, Sverige, är de en global aktör med betydande närvaro i över 180 länder.

Atlas Copcos åtagande för forskning och utveckling fortsätter att driva dem mot nya tekniska genombrott, vilket gynnar både deras kunder och miljön.

Nyckeltal Atlas Copco bolaget

Namn: Atlas Copco
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Industri
Industrier: Industriella Varor & Tjänster, Process & Automation
VD: Mats Rahmström
Ordförande: Hans Stråberg
Antal aktier: 2,147,483,647 st
Börsvärde: 741 480,3 MSEK
Soliditet: 47.71 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Atlas Copco

Default News Image
SEB ser uppsida på 15 procent i Atlas Copco
SEB ser goda utsikter för tvåsiffrig tillväxt under flera år i Atlas Copcos verksamhetsgren vakuumteknik, som är leverantör till halvledarindustrin. Banken höjer sina prognoser för industrijätten och ser en uppsida på 15 procent i aktien.
2024-06-03 11:31 | Dagens Industri
Default News Image
Inget mutbrott i Atlas Copco-härva: “Domaren är och köper korv”
Förlust i rättssalen om mutbrott kring Atlas Copcos förvärv av tyska Leybold. Då sågas domaren som är “uppe på läktaren och köper korv”, enligt åklagaren. Investmentbanken Lazards Sverigechef Gustaf Slettengren åtalades för mutbrott då banken köpte läckta uppgifter för 1,3 miljoner kronor i samband med Atlas Copcos förvärv av tyska Leybold. Men det var inte ...
2024-05-22 17:36 | Dagens PS
Toppbankir frias för mutbrott i samband med Atlas Copco-affär
Toppbankir frias för mutbrott i samband med Atlas Copco-affär
Det var inte mutbrott när investmentbanken Lazard betalade 1,3 miljoner kronor för läckta uppgifter i samband med Atlas Copcos köp av tyska Leybold. Det anser Stockholms tingsrätt och frikänner Lazards Sverigechef Gustaf Slettengren. ”Domaren har uppenbarligen gått på en tvåfotsdribbling och är uppe på läktaren och köper korv”, raljerar åklagare Leif Görts som lett utredningen. ...
2024-05-22 17:19 | Dagens Industri
Brutalt hög ribba för bjässen – expert: ”Billigare än Atlas Copco”
Brutalt hög ribba för bjässen – expert: ”Billigare än Atlas Copco”
Förväntningarna är brutalt höga inför Nvidias rapport som släpps på onsdagskvällen. Analytikerna räknar med att intäkterna rusar med 240 procent. Men trots de senaste fem årens kursrally på 2.300 procent så finns det mer att hämta, enligt experter som Di har pratat med. ”Det är faktiskt billigare än Atlas Copco”, säger GP Bullhounds partner Inge Heydorn.
2024-05-20 19:09 | Dagens Industri
Default News Image
Bank of America upprepar köpråd på Atlas Copco: ”Överraskat positivt”
Bank of America håller fast vid sina prognoser för verkstadsbolaget Atlas Copco efter gårdagens kapitalmarknadsdag. Rekommendationen är således fortsatt köp.
2024-05-17 15:24 | Dagens Industri
Atlas Copco bekräftar prognos inför kapitalmarknadsdag
Atlas Copco bekräftar prognos inför kapitalmarknadsdag
Atlas Copcos vd Vagner Rego bekräftar den senaste prognosen från den 24 april 2024, det vill säga att bolaget förväntar sig att kundernas aktivitetsnivå kommer att kvarstå på den nuvarande nivån.
2024-05-16 08:14 | Dagens Industri
Höjd riktkurs för Atlas Copco – här är dagens rekar
Höjd riktkurs för Atlas Copco – här är dagens rekar
Verkstadsjätten Atlas Copco får en höjd riktkurs signerad amerikanska Citi, tillsammans med bland annat Electrolux och Nordnet som också får höjda riktkurser på tisdagen.
2024-04-30 06:39 | Dagens Industri
Hög press när ersättaren tar över väloljat Atlas Copco
Hög press när ersättaren tar över väloljat Atlas Copco
Precis som Wallenbergskollegan Johan Forssell på Investor lämnar Mats Rahmström ett Atlas Copco med flaggan i topp. Vagner Rego kommer tillträda en väloljad maskin med en aktiekurs på högsta nivån någonsin. Frågan är om det är ett dröm- eller mardrömsläge att ta över.
2024-04-24 15:05 | Dagens Industri
Tvåsiffrigt ras för Handelsbanken – Atlas Copco rusar
Tvåsiffrigt ras för Handelsbanken – Atlas Copco rusar
Onsdagens handel präglas av kraftiga rapportrörelser där Handelsbanken har en av sina sämsta börsdagar hittills. Verkstadsjätten Atlas Copco går i motsatt riktning efter sin rapport och bidrar till att hålla storbolagsindexet vid nollstrecket. Det breda OMXSPI är strax före klockan 14 ned 0,2 procent.
2024-04-24 14:43 | Dagens Industri
Default News Image
Rekordavslut för Atlas Copcos vd
Onsdagens Atlas Copco-rapport, den sista med vd:n Mats Rahmström, får aktien att rusa till ny rekordnivå. På nästan samtliga punkter spöar Atlas Copco (börskurs) förväntan, och särskilt sticker orderingången ut. “Denna kvartalsrapport markerar slutet på mina sju år vid rodret för Atlas Copco Group. Intäkter och rörelseresultat ligger kvar på höga nivåer och orderingången under ...
2024-04-24 11:52 | Dagens PS
Atlas Copcos resultat över förväntan
Atlas Copcos resultat över förväntan
Verkstadsbolaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, redovisar ett justerat rörelseresultat om 9.486 miljoner kronor för det första kvartalet 2024.
2024-04-24 11:05 | Privata Affärer
Atlas Copco slår förväntningarna – aktien rusar
Atlas Copco slår förväntningarna – aktien rusar
Industrijätten Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat på 9.486 miljoner kronor under det första kvartalet. Det var högre än analytikernas förväntningar som låg på 9.259 Mkr, enligt Infronts sammanställning av 15 analytikers prognoser.
2024-04-24 11:01 | Dagens Industri
Atlas Copco slår förväntningarna – aktien rusar till ny rekordnivå
Atlas Copco slår förväntningarna – aktien rusar till ny rekordnivå
Industrijätten Atlas Copco rusar till ny rekordnivå efter sin rapport för det första kvartalet som är Mats Rahmströms sista rapport i rollen som vd för industrijätten. Bolaget överträffar förväntningarna på de flesta punkter. Orderingången krossar förväntningarna.
2024-04-24 11:01 | Dagens Industri
Nordea varnar för ordermiss i Atlas Copcos rapport
Nordea varnar för ordermiss i Atlas Copcos rapport
Den Wallenberg-kontrollerade verkstadsjätten Atlas Copco släpper sina delårssiffror på onsdag nästa vecka. Rapporten blir den avgående vd:n Mats Rahmström avskedsföreställning och storbanken Nordea varnar för att det kan bli en trist sorti.
2024-04-16 09:45 | Dagens Industri
Atlas Copco och Saab vinnare på stigande börs
Atlas Copco och Saab vinnare på stigande börs
Stockholmsbörsen stiger på måndagen, trots helgens oroligheter i Mellanöstern. Stora verkstadsbolag – som Atlas Copco – och Saab leder uppgången. Strax efter klockan 13 är breda OMXSPI-index upp 0,8 procent medan OMXS30 stiger 1,0 procent.
2024-04-15 13:12 | Dagens Industri
Default News Image
Atlas Copco-konkurrent ökade orderingången med 73 procent
Atlas Copco-konkurrenten VAT Groups orderingång ökade med 73 procent till 236 miljoner schweizerfranc under det första kvartalet 2024 jämfört med motsvarande kvartal 2023. Det framgår av VAT Groups delårsrapport.
2024-04-11 09:24 | Dagens Industri
Default News Image
Höjda riktkurser för Atlas Copco – här är dagens rekar
Höjda riktkurser för Atlas Copco medan Boliden hör till dem vars riktkurser sänks. Här är måndagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2024-04-08 06:52 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen – Försiktigt positiv start på makroveckan
Stockholmsbörsen – Försiktigt positiv start på makroveckan
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 8:e April 2024 Stockholmsbörsen står inför en öppning som väntas bli stabil, med OMXS30-indexet pekandes mot en öppning runt nollstrecket. Denna prognos kommer i ljuset av en positiv fredag på de amerikanska börserna och blandade rörelser i…...
2024-04-08 06:33 | Börsen för alla
Dagens rekar: Morgan Stanley höjer Atlas Copco-riktkurs
Dagens rekar: Morgan Stanley höjer Atlas Copco-riktkurs
Morgan Stanley höjer riktkurser något för både Atlas Copco och Epiroc, men rekommenderar inte köp i någon av aktierna. Här är dagens aktieråd från bankerna.
2024-04-02 07:58 | Dagens Industri
Försiktigt positiv öppning väntas på Stockholmsbörsen idag
Försiktigt positiv öppning väntas på Stockholmsbörsen idag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 2:a April 2024 Efter en varierad handel internationellt och positiva ekonomiska signaler, pekar ledande terminer mot en lätt uppgång på Stockholmsbörsen. Med en blandning av hopp om räntesänkningar, starkare makroekonomiska indikatorer, och en ökad efterfrågan på guld…...
2024-04-02 07:18 | Börsen för alla
Spotify-topp och avgående Atlas Copco-vd till Investors styrelse
Spotify-topp och avgående Atlas Copco-vd till Investors styrelse
Wallenbergs maktbolag Investor utökar styrelsen med två personer när den avgående Atlas Copco-vd:n Mats Rahmström tar plats som ny ledamot tillsammans med Spotify-toppen Katarina Berg. Investors tillträdande vd Christian Cederholm ersätter dessutom Investors avgående vd Johan Forssell vid styrelsebordet.
2024-03-27 08:31 | Dagens Industri
Lastbilstopp till Atlas Copcos styrelse
Lastbilstopp till Atlas Copcos styrelse
Karin Rådström, som är vd för Mercedes-Benz Trucks, föreslås ta plats i Atlas Copcos styrelse.
2024-03-22 08:41 | Dagens Industri
Tungt fall för Atlas Copco på röd Stockholmsbörs
Tungt fall för Atlas Copco på röd Stockholmsbörs
Stockholmsbörsen inleder veckan med nedgångar och det breda OMXSPI-index har vid 13.20-tiden på måndagen handlats ned 0,6 procent. Storbolagsindexet OMXS30 backar 0,7 procent från den nya rekordnivån som nåddes på fredagen.
2024-03-11 13:30 | Dagens Industri
Atlas Copco i botten på röd Stockholmsbörs
Atlas Copco i botten på röd Stockholmsbörs
Stockholmsbörsen inleder veckan med nedgångar och det breda OMXSPI-index har vid 13.20-tiden på måndagen handlats ned 0,6 procent. Storbolagsindexet OMXS30 backar 0,7 procent från den nya rekordnivån som nåddes på fredagen.
2024-03-11 13:30 | Dagens Industri
Försiktig öppning nedåt Väntas för Stockholmsbörsen idag Torsdag
Försiktig öppning nedåt Väntas för Stockholmsbörsen idag Torsdag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 7:e Mars 2024 Efter en positiv utveckling på Wall Street och en blandad handel i Asien förväntas Stockholmsbörsen öppna försiktigt nedåt idag. Den amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powells uttalanden och ekonomiska data har varit i fokus, med…...
2024-03-07 07:49 | Börsen för alla
Default News Image
Atlas Copco draglok på glad börs – Saab och H&M ned
Atlas Copco var draglok när Stockholmsbörsen steg 0,7 procent på torsdagen. Men Saab och H&M hade det kämpigt. Det var glada börser över hela världen under torsdagen, och Stockholmsbörsen var inget undantag. Det breda indexet OMXSPI steg 0,7 procent och storbolagsindex OMXS30 steg 0,5 procent. Det var femte raka handelsdagen för storbolagsindexet. USA-börserna öppnade starkt ...
2024-02-22 18:17 | Dagens PS
Uppåt på börsen – Atlas Copco och Munters bland vinnarna
Uppåt på börsen – Atlas Copco och Munters bland vinnarna
Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Bland vinnarna finns industrijätten Atlas Copco och klimathanteringsbolaget Munters som vid flera tillfällen fått en skjuts av starka rapporter från amerikanska Nvidia.
2024-02-22 09:01 | Dagens Industri
Atlas Copco testar generativ AI
Atlas Copco testar generativ AI
Atlas Copco har en stor serviceaffär där användningen av AI genererar mycket värde. I utvecklingsprocessen testas samtidigt generativ AI i tidigt skede för exempelvis kodgenerering, berättar verkstadsbolagets it-chef Marcus Hvied. ...
2024-02-20 09:03 | Dagens Industri
Default News Image
Atlas Copcos har utsett en ny chef för största affärsområdet
Atlas Copco har utsett Philippe Ernens till ny chef för affärsområdet Kompressorteknik som är industrijättens största affärsområde. Han efterträder Vagner Rego som utsetts till ny vd i bolaget.
2024-02-20 08:27 | Dagens Industri
Atlas Copco har utsett en ny chef för största affärsområdet
Atlas Copco har utsett en ny chef för största affärsområdet
Atlas Copco har utsett Philippe Ernens till ny chef för affärsområdet Kompressorteknik som är industrijättens största affärsområde. Han efterträder Vagner Rego som utsetts till ny vd i bolaget.
2024-02-20 08:27 | Dagens Industri
Konkurrentens rapport lyfter Atlas Copco till rekordnivå
Konkurrentens rapport lyfter Atlas Copco till rekordnivå
Atlas Copco är bästa OMXS30-aktie och stiger till nya rekordnivåer efter att USA-konkurrenten Ingersoll Rand redovisat starkare siffror än marknaden väntat, och stiger på New York-börsen.
2024-02-16 16:51 | Dagens Industri
New York-börsen kring nollan – Atlas Copco-konkurrenten rapportstiger
New York-börsen kring nollan – Atlas Copco-konkurrenten rapportstiger
New York-börsen tog en andhämtningspaus i öppningshandeln på fredagen efter ett par dagars uppgångar. Sänke utgjorde precis som i tisdags en oväntad hög inflation. Atlas Copcos konkurrent Ingersoll Rand steg kraftigt på sin rapport.
2024-02-16 15:33 | Dagens Industri
New York-börsen på minus – Atlas Copco-konkurrenten rapportstiger
New York-börsen på minus – Atlas Copco-konkurrenten rapportstiger
New York-börsen tog en andhämtningspaus i öppningshandeln på fredagen efter ett par dagars uppgångar, och var på minus några minuter in i handeln. Sänke utgjorde precis som i tisdags en oväntad hög inflation. Atlas Copcos konkurrent Ingersoll Rand steg kraftigt på sin rapport.
2024-02-16 15:33 | Dagens Industri
Default News Image
Atlas Copco förvärvar nordirländskt bolag med åtta anställda
Verkstadsbolaget Atlas Copco har förvärvat Ace Air, som är specialiserat inom försäljning, installation och service av tryckluftssystem, med åtta anställda i Nordirland nära Belfast. Det framgår av ett pressmeddelande. ...
2024-02-07 08:40 | Dagens Industri
Börsen spås öppna svagt nedåt måndag
Börsen spås öppna svagt nedåt måndag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 29:e Januari 2024 Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt efter en blandad vecka präglad av kvartalsrapporter och makroekonomiska data. Amerikanska börser stängde blandat förra veckan med fokus på kärninflation och husköp. Asiatiska börser handlas åt olika håll denna…...
2024-01-29 07:28 | Börsen för alla
Neutral öppning väntas på fredagen
Neutral öppning väntas på fredagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 26:e Januari 2024 Stockholmsbörsen står inför en öppning kring noll efter gårdagens positiva stängning på +0,5 %. Amerikansk BNP-data överträffade förväntningarna, men orosmoln från Teslas rapport och svaga asiatiska marknader kan påverka handelsdynamiken. Förhandel indikerar en marginellt…...
2024-01-26 07:35 | Börsen för alla
Atlas Copcos vd efter reprisraset: ”Inte alls negativt”
Atlas Copcos vd efter reprisraset: ”Inte alls negativt”
Familjen Wallenbergs verkstadsstjärna Atlas Copco gör en repris från fjolårets fjärde kvartal. Orderingången missar förväntningarna och aktien faller tungt. ”Det var inte så stor skillnad mot vad vi själva trodde inför kvartalet”, säger den avgående vd:n Mats Rahmström.
2024-01-25 18:04 | Dagens Industri
Atlas Copcos orderingång klart svagare än väntat
Atlas Copcos orderingång klart svagare än väntat
Verkstadsbolaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, redovisar ett justerat rörelseresultat om 9.956 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2023.
2024-01-25 12:06 | Privata Affärer
Atlas Copcos orderingång når inte förväntningarna – aktien tappar
Atlas Copcos orderingång når inte förväntningarna – aktien tappar
Verkstadsjätten Atlas Copco redovisar en något högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet, men orderingången nådde inte upp till prognoserna. Bolaget höjer utdelningen. Aktien tappar efter rapporten.
2024-01-25 12:03 | Dagens Industri
Default News Image
Kraftigt orderlyft för Atlas Copco-kunden ASML
Halvledarbolaget ASML, som är en kund till Atlas Copco inom området vakuumteknik, redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Samtidigt ökade orderingången kraftigt men bolaget behåller sin konservativa syn på 2024.
2024-01-24 08:07 | Dagens Industri
Storägaren dumpar Atlas Copco
Storägaren dumpar Atlas Copco
Alecta, tredje största ägare i Atlas Copco efter Investor och Swedbank Robur, har sålt drygt en fjärdedel av sitt innehav i verkstadsjätten. Det visar data från ägardatatjänsten Holdings.
2024-01-19 09:45 | Dagens Industri
Storägaren mångmiljardsäljer Atlas Copco
Storägaren mångmiljardsäljer Atlas Copco
Alecta, tredje största ägare i Atlas Copco efter Investor och Swedbank Robur, har sålt drygt en fjärdedel av sitt innehav i verkstadsjätten. Det visar data från ägardatatjänsten Holdings.
2024-01-19 09:45 | Dagens Industri
Öppning runt nollan väntas på torsdag
Öppning runt nollan väntas på torsdag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 18:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna runt nollan efter en tydligt negativ handel under onsdagen (-1,1 %), där aktier som H&M och SBB var bland de största förlorarna. Internationella marknader visar blandade signaler, med amerikanska börser som…...
2024-01-18 07:52 | Börsen för alla
Atlas Copcos storkund rapporterar över förväntan
Atlas Copcos storkund rapporterar över förväntan
Världens största chiptillverkare Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), vakuumstorkund till Atlas Copco, redovisade intäkter och vinst över förväntan under det fjärde kvartalet. ...
2024-01-18 07:43 | Dagens Industri
Default News Image
Handelsbanken sänker Atlas Copco – pekar på hög värdering
Industrijätten Atlas Copco har utvecklats starkt på börsen under det senaste året och rör sig nära rekordnivåer. Handelsbanken anser nu att förhållandet mellan potentiell avkastning och risk försvagats och sänker sin långsiktiga rekommendation till behåll.
2024-01-17 09:13 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen öppnar nedåt – Atlas Copco faller efter sänkt rekommendation
Stockholmsbörsen öppnar nedåt – Atlas Copco faller efter sänkt rekommendation
Stockholmsbörsen öppnar på minus i onsdagshandeln efter nedgångar på USA-börserna på tisdagen och börsfall i Asien. Verkstadsjätten Atlas Copco faller efter att Handelsbanken sänkt sin långsiktiga rekommendation för aktien. ...
2024-01-17 09:00 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen öppnar nedåt – Atlas Copco tappar efter sänkt rekommendation
Stockholmsbörsen öppnar nedåt – Atlas Copco tappar efter sänkt rekommendation
Stockholmsbörsen öppnar på minus i onsdagshandeln efter nedgångar på USA-börserna på tisdagen och börsfall i Asien. Verkstadsjätten Atlas Copco faller efter att Handelsbanken sänkt sin långsiktiga rekommendation för aktien. ...
2024-01-17 09:00 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen ställer in sig på en dyster öppning onsdag
Stockholmsbörsen ställer in sig på en dyster öppning onsdag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 17:e Januari 2024 Stockholmsbörsen står inför en potentiellt negativ start på handelsdagen, i linje med gårdagens nedstängningar i USA och dagens svaga prestationer i Asien. Blandningen av en starkare dollar och makroekonomiska osäkerheter tynger globala marknader, och…...
2024-01-17 07:47 | Börsen för alla
Uppåt på börsen – Atlas Copco lyfter efter vd-besked
Uppåt på börsen – Atlas Copco lyfter efter vd-besked
Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln inför eftermiddagens inflationssiffror från USA. ...
2024-01-11 09:01 | Dagens Industri
Han blir ny vd för Atlas Copco
Han blir ny vd för Atlas Copco
...
2024-01-11 08:59 | Privata Affärer
Vagner Rego ny vd för Atlas Copco
Vagner Rego ny vd för Atlas Copco
Atlas Copco styrelse har utnämnt Vagner Rego till ny vd med start den 1 maj, 2024. Det framgår av ett pressmeddelande. Han har tidigare pekats ut som en av förhandsfavoriterna av Di. ...
2024-01-11 08:46 | Dagens Industri
Preliminära siffror: Orderkross från Atlas Copco-konkurrent
Preliminära siffror: Orderkross från Atlas Copco-konkurrent
Preliminära siffror från VAT Group, en konkurrent till familjen Wallenbergs verkstadsstjärna Atlas Copco, visar att bolagets orderingång slår förväntningarna under det fjärde kvartalet i fjol. Orderingången ökar sekventiellt med 44 procent jämfört med föregående kvartal.
2024-01-11 08:38 | Dagens Industri
Börsnedgång väntas under onsdagen
Börsnedgång väntas under onsdagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 10:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna negativt idag, följer de blandade tendenserna från USA och Asien. Amerikanska börserna visade en blandad utveckling med detaljhandeln och handelsunderskottet som huvudpunkter. Olje- och råvarumarknaden uppvisade också blandade signaler. På OMXS30…...
2024-01-10 07:17 | Börsen för alla
Utdelningsaktierna till portföljen
Utdelningsaktierna till portföljen
Att investera i aktier med stabila och regelbundna utdelningar är en populär strategi för investerare som söker en härlig passiv inkomst. I Sverige, känt för sin starka och diversifierade ekonomi, finns det många företag som erbjuder attraktiva utdelningar. Här kommer…...
2024-01-09 10:23 | Börsen för alla
Atlas Copco köper amerikanskt bolag med omsättning på 85 miljoner kronor
Atlas Copco köper amerikanskt bolag med omsättning på 85 miljoner kronor
Verkstadsbolaget Atlas Copco har förvärvat det amerikanska bolaget Hycomp som under 2023 hade intäkter om 8 miljoner dollar, motsvarande cirka 85 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande. ...
2024-01-09 08:47 | Dagens Industri
Börsen slutade första veckan på minus – Atlas Copco i botten
Börsen slutade första veckan på minus – Atlas Copco i botten
Fredagen blev ännu en dag med tydliga nedgångar på Stockholmsbörsen, som stängde klockan 13. Därmed är årets första börsvecka slut, med en svag årsstart som facit. I botten återfanns Atlas Copco efter en skrotad köpstämpel, och verkstadsjätten är därmed en symbol för den låga riskviljan hittills på börsen.
2024-01-05 13:02 | Dagens Industri
Nedgång på börsen väntas
Nedgång på börsen väntas
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 21:e December 2023 Svenska börsen väntas öppna nedåt med en nedgång på cirka 0,5 procent, enligt IG:s förhandel. Detta efter en nedgång på 1,5 procent på de amerikanska börserna igår. Denna rörelse tycks driven av en kombination…...
2023-12-21 07:43 | Börsen för alla
Atlas Copco utser ny presschef
Atlas Copco utser ny presschef
Atlas Copco har utsett Christina Malmberg Hägerstrand till ny presschef, med start i slutet av januari.
2023-12-14 08:50 | Dagens Industri
Börsen spås öppna svagt uppåt
Börsen spås öppna svagt uppåt
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 5:e December 2023 Dagens handelsdag på Stockholmsbörsen väntas inledas med osäkerhet, influerad av internationella marknader. USA-börserna upplevde en nedgång igår, drivet av stigande räntenivåer och en oväntad nedgång i industriorder. Detta, kombinerat med Asiens negativa handel under…...
2023-12-05 07:43 | Börsen för alla
Atlas Copco köper tyskt bolag – omsatte nära 770 miljoner kronor förra året
Atlas Copco köper tyskt bolag – omsatte nära 770 miljoner kronor förra året
Atlas Copco förvärvar tyska Kracht, en tillverkare av externa kugghjulspumpar, och kompletterar därmed sitt utbud av industripumpar. Kracht har cirka 440 anställda och under 2022 omsatte bolaget cirka 72 miljoner euro, motsvarande 766 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. ...
2023-12-04 14:11 | Privata Affärer
Default News Image
Atlas Copco förvärvar bolag med intäkter på 766 miljoner
Verkstadsbolaget Atlas Copco förvärvar tyska Kracht som under 2022 omsatte 72 miljoner euro motsvarande 766 Mkr enligt den genomsnittliga växelkursen under året. ...
2023-12-04 13:31 | Dagens Industri
Atlas Copco en hårsmån från kursrekord
Atlas Copco en hårsmån från kursrekord
Verkstadsbolaget Atlas Copco fortsätter uppåt under fredagen och aktien handlas nu en hårsmån från kursrekord. ”Jag tror inte att du får mer multipelexpansion utan härifrån ska den gå med vinsten”, säger Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken.
2023-12-01 13:06 | Dagens Industri
Atlas Copco stiger efter positivt besked från konkurrent
Atlas Copco stiger efter positivt besked från konkurrent
Familjen Wallenbergs verkstadsjätte Atlas Copco stiger nästan 1 procent under torsdagsförmiddagen efter att schweiziska VAT Group, som konkurrerar med Atlas Copcos vakuumverksamhet, avslutat sitt porgram med korttidsarbete. ...
2023-11-30 10:02 | Dagens Industri
Default News Image
Atlas Copcos vd slutar: Inget lätt beslut
Mats Rahmström lämnar i vår vd-stolen för börsjätten Atlas Copco, “det har inte varit ett lätt beslut”, säger han i en kommentar. Mats Rahmström har jobbat 35 år inom Atlas Copco och nästan sju år som företagets vd. Den sista april 2024 avgår han som vd och lämnar samtidigt storbolagets styrelse, vilket Dagens PS även ...
2023-11-24 13:19 | Dagens PS
Stockholmsbörsen öppnar sidledes – Atlas Copco 13 miljarder mindre värt på vd-sorti
Stockholmsbörsen öppnar sidledes – Atlas Copco 13 miljarder mindre värt på vd-sorti
Lågprishögtiden Black Friday inleddes med något lägre priser på Stockholmsbörsen – indexen sjönk i öppningen. Den utöver en stor mängd småbolagsrapporter relativt nyhetstunna morgonens kanske främsta bolagsnyhet, att Atlas Copcos vd ska lämna bolaget till våren, gav en tydligt negativ kursreaktion.
2023-11-24 09:01 | Dagens Industri
Atlas Copcos vd Mats Rahmström lämnar i vår
Atlas Copcos vd Mats Rahmström lämnar i vår
Atlas Copco vd Mats Rahmström kommer att lämna verkstadsbolaget den 30 april 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.
2023-11-24 08:25 | Privata Affärer
Mats Rahmström lämnar som vd för Atlas Copco i vår
Mats Rahmström lämnar som vd för Atlas Copco i vår
Mats Rahmström kommer att lämna som vd för Atlas Copco i april nästa år, skriver verkstadsjätten i ett pressmeddelande. ...
2023-11-24 08:21 | Dagens Industri
Försiktigt positiv öppning av börsen idag onsdag förväntas
Försiktigt positiv öppning av börsen idag onsdag förväntas
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 22:e November 2023 Onsdagens börshandel inleds med viss osäkerhet och blandade signaler från de globala marknaderna. USA-börserna avslutade gårdagens handel med en svag negativ tendens, påverkad av en blandning av ekonomiska data. En överraskande ökning i detaljhandeln…...
2023-11-22 07:26 | Börsen för alla
Stockholmsbörsen muntrar till – Atlas Copco stiger på köprek
Stockholmsbörsen muntrar till – Atlas Copco stiger på köprek
Stockholmsbörsen piggnade till och tog ett kliv uppåt under måndagsförmiddagen. Bland enskilda bolag tillhör familjen Wallenbergs verkstadsjuvel Atlas Copco vinnarna efter en köprekommendation. ...
2023-11-20 11:14 | Dagens Industri
Nordea höjer Atlas Copco till köp
Nordea höjer Atlas Copco till köp
Nordea Markets höjer sin rekommendation för verkstadsbolaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 180 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.
2023-11-20 09:43 | Privata Affärer
Default News Image
Atlas Copco-konkurrent höjer försäljningsutsikter
Tyska Pfeiffer Vacuum, som bland annat konkurrerar med Atlas Copcos affärsområde Vakuumteknik, spår nu att bolagets försäljning under helåret 2023 kommer att uppgå till cirka 950 miljoner euro.
2023-11-02 08:02 | Dagens Industri
Atlas Copco förvärvar bolag med omsättning på 275 miljoner kronor
Atlas Copco förvärvar bolag med omsättning på 275 miljoner kronor
Verkstadsbolaget Altas Copco har tecknat avtal om att förvärva sydkoreanska Presys för en hemlig summa. Under 2022 hade bolaget en omsättning på omkring 275 miljoner kronor. ...
2023-10-30 10:05 | Dagens Industri
Atlas Copco ökar vinsten
Atlas Copco ökar vinsten
Verkstadsbolaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, redovisar ett justerat rörelseresultat om 10.110 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2023 (8.469).
2023-10-25 12:06 | Privata Affärer
Atlas Copco slår förhandstipsen
Atlas Copco slår förhandstipsen
Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisade ett justerat rörelseresultat på 10.110 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2023. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 9.608 Mkr enligt Infronts sammanställning av 18 analytikers estimat. ...
2023-10-25 12:00 | Dagens Industri


Om du funderar på hur Atlas Copco och dess aktie har presterat över tid, eller varför Atlas Copco har haft en viss rörelse, kan du finna svar här. Vad tror branschanalytiker om Atlas Copco aktiens framtid? Är Atlas Copco-aktien övervärderad eller undervärderad? När kommer nästa rapport för Atlas Copco ut och hur ser framtidsutsikterna ut för Atlas Copco? Allt detta och mer kan du få insikt i på denna sida.

För dig som funderar på att investera i Atlas Copco aktier erbjuder vi även guider till hur man kan köpa aktier i Atlas Copco genom olika mäklare som Nordnet, Avanza och Aktieinvest. Vi diskuterar även fördelarna med att äga Atlas Copco inom en Kapitalförsäkring (KF) eller i ett Investeringssparkonto (ISK).

Följ med oss på en resa genom allt du behöver veta om Atlas Copco - från dess ISIN-kod till diskussioner på forum och sociala medier. Om du vill ha en djupgående förståelse av aktiemarknaden och i synnerhet Atlas Copco aktier, då är detta din ultimata källa för information.

Tänk på: Att placera pengar i fonder, aktier och andra värdepapper har historiskt sett bidragit till ekonomisk tillväxt. Dock är framtida utfall osäkra, och investeringar kan både öka och minska i värde. Det finns därför ingen garanti för att du får tillbaka din ursprungliga investering.

Aktier i bolaget Atlas Copco

Nedan listar vi information om alla typer av aktier som finns i bolaget

Aktiens namnAtlas Copco A
Typ av aktieA-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0017486889
Utdelning1.15
Avkastning1.46%
PE-tal28.40
TickerATCO A
Senast uppdaterat2023-11-19 20:08:56

Aktiens namnAtlas Copco B
Typ av aktieB-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0017486897
Utdelning1.15
Avkastning1.70%
PE-tal24.41
TickerATCO B
Senast uppdaterat2023-11-19 21:05:36

Hur går det för Atlas Copco på börsen idag?

Här nedan kan du följa och hålla koll på hur det går för Atlas Copco på börsen idag.


Ska man äga Atlas Copco i ISK eller KF?

Det som brukar vara avgörande i denna frågan är huruvuda man vill undvika att själv behöva kräva tillbaka källskatten som dragits på utdelningar gjorda för Atlas Copco. Om en aktie anses vara en utländsk aktie så dras det automatiskt en så kallad utländsk källskatt på utdelningen.

För att ta reda på om en aktie är föremål för utländsk källskatt behöver man undersöka dess ISIN kod. Utdelningar från aktier vars ISIN kod börjar på annat än "SE" dras det utländsk källskatt för.

Vilken ISIN-kod har Atlas Copco?

ISIN-koden för Atlas Copco är SE0017486889.

Atlas Copco ISK eller KF?

Svar: Atlas Copco kan placeras in en ISK eller KF. Eftersom ISIN-koden för Atlas Copco börjar med "SE" dras det inte dras någon utländsk källskatt för utdelningar från aktien Atlas Copco, så kan den placeras i ett ISK eller en KF.

Hur kan jag köpa och investera i Atlas Copco aktien?

Vill du spara och investera pengar i Atlas Copco? En investering på börsen i Atlas Copco aktier kan på sikt bli en lönsam affär.

Vi på Börsen för alla har tre olika favoriter bland de olika ställen där man idag kan köpa aktier och andra värdepapper som aktier i Atlas Copco online:

Nordnet: Nordens ledande digitala plattform för investeringar och sparande. Fritt Courtage i 6 månader.

Avanza: Sveriges med populära digitala bank som gör det både kul och enkelt att spara och investera.

Aktieinvest: Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja Atlas Copco aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av Atlas Copco aktier mot Aktieinvest aktielager) eller Börsorder (att handla Atlas Copco aktier direkt mot börsen). Erbjuder också möjlighet att månadsspare i enskilda aktier.

Ny i aktievärlden? Missa inte vår guide: Börja med aktier.

Om du hellre vill ägna dig åt aktiv handel med aktien Atlas Copco, så kallad trading, finns specialiserade mäklare för detta ändamål. Vårt bästa tips här är IG, globalt erkända för sin expertis inom trading.

Kom ihåg: 73% av icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos sådana plattformar.

Mer detaljer om Atlas Copco aktien

Aktien Atlas Copco är en av flera aktier i Sverige som det går att investera pengar i.Atlas Copco aktien är noterad på listan Large Cap Stockholm och går utmärkt och enkelt att köpa hos nätmäklare som Avanza, Nordnet eller Aktieinvest.

Aktien Atlas Copco är noterad i Sverige och kategoriseras inom sektorn Industri och branschen/branscherna Industriella Varor & Tjänster, Process & Automation.

Hemsida för bolaget Atlas Copco: Länk

För fullständiga detaljer om aktien Atlas Copco rekommenderar vi att ni besöker dess motsvarande aktiesida hos Avanza. Här kan ni ta del av viktig och intressant fakta om Atlas Copco aktien som antal ägare, hur många aktier bolaget består av, Beta, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, om Atlas Copco är blankningsbar samt om aktien går att belåna.

Hur kan jag köpa aktier och investera i Atlas Copco

Att köpa aktier och investera i Atlas Copco är en viktig steg i din finansiella resa. För att komma igång behöver du förstå de olika alternativen och plattformarna som är tillgängliga för att köpa aktier och investera i Atlas Copco. Vi kommer att utforska de bästa sätten att investera i Atlas Copco och vilka mäklarplattformar som erbjuder Atlas Copco som en investeringsmöjlighet.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare, är det viktigt att ha rätt information och verktyg för att fatta välgrundade beslut när du investerar i Atlas Copco. Läs vidare för att lära dig hur du kommer igång med att köpa Atlas Copco och maximera dina investeringsmöjligheter.

Köpa Atlas Copco hos Nordnet

Nordnet är en av de ledande mäklarplattformarna som erbjuder möjligheten att köpa Atlas Copco. Om du är intresserad av att investera i Atlas Copco via Nordnet, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Atlas Copco hos Nordnet och ge dig en översikt över deras tjänster och verktyg som kan underlätta din investeringsresa.

Nordnet erbjuder investerare möjligheten att handla Atlas Copco och många andra värdepapper med en användarvänlig plattform och konkurrenskraftiga priser. Läs mer på Nordnet hemsida för att lära dig mer om hur du kan köpa Atlas Copco hos dom och dra nytta av deras tjänster.

Köpa Atlas Copco hos Avanza

Avanza är en populär mäklarplattform som ger dig möjlighet att köpa Atlas Copco. Om du överväger att investera i Atlas Copco via Avanza, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa Atlas Copco hos Avanza och presentera deras erbjudanden och funktioner som kan hjälpa dig som investerare.

Avanza erbjuder en enkel och tillgänglig plattform för att köpa och handla Atlas Copco och andra värdepapper. Utforska hemsidan hos Avanza angående hur du kan komma igång med att köpa Atlas Copco hos dom och dra nytta av deras resurser för att ta kloka investeringsbeslut.

Köp andelar i Atlas Copco och månadsspara i aktier som Atlas Copco med Aktieinvest

Aktieinvest erbjuder en flexibel möjlighet att köpa andelar i Atlas Copco och månadsspara i aktier som Atlas Copco. Genom att använda Aktieinvest tjänster kan du sprida dina investeringar över tid och dra nytta av fördelarna med månadssparande. Vi kommer att utforska hur du kan köpa Atlas Copco och använda Aktieinvest månadssparandealternativ för att bygga upp din portfölj gradvis.

Månadssparande är ett bekvämt sätt att investera och låta dina pengar arbeta för dig över tiden. Upptäck hur du kan komma igång med att köpa andelar i Atlas Copco och månadsspara i aktier som Atlas Copco med Aktieinvest och skapa en sund och diversifierad portfölj.

Atlas Copco aktie utveckling

Följ med på den spännande resan av Atlas Copco aktiens utveckling. Atlas Copco aktie utveckling har varit en intressant resa att följa. Atlas Copco aktiens utveckling under de senaste åren har varit föremål för uppmärksamhet och analyser från investerare och experter. Från dess första notering på börsmarknaden till de senaste händelserna som påverkar dess värde, vi utforskar Atlas Copco aktiens resa i denna sektion.

Denna sida ger dig en omfattande översikt över Atlas Copco aktiens utveckling, inklusive historiska data, trender och framtidsprognoser. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller bara nyfiken på att följa Atlas Copco aktiens utveckling, finns här all information du behöver.

Atlas Copco aktie kurs idag

Atlas Copco aktie kurs idag är avgörande för många investerare. Den aktuella kursen påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive marknadsnyheter, företagsrapporter och globala händelser. Här kan du få den senaste informationen om Atlas Copco aktiens aktuella värde och hur det förändras under dagen.

Dagens utveckling för Atlas Copco

Nedan kan ni följa senaste dygnets eller dagens utveckling för aktien Atlas Copco.

Vi presenterar dig också med grafer och diagram som visar kursutvecklingen över tid och analyserar de viktigaste händelserna som kan ha påverkat Atlas Copco aktiens pris. Oavsett om du är en aktiv handlare eller bara intresserad av att hålla koll på Atlas Copco aktiens värde, har vi den aktuella kursinformationen du behöver.

Atlas Copco aktie i år

Atlas Copco aktie i år har varit föremål för noggrann uppföljning och utvärdering. Detta år har varit en intressant resa för aktien, med många upp- och nedgångar på marknaden. I den här avdelningen kommer vi att granska Atlas Copco aktiens prestation under det aktuella året och identifiera de faktorer som har påverkat dess utveckling.

Vi kommer att analysera nyckelhändelser, företagsrapporter och marknadstrender som har format Atlas Copco aktiens pris under året. Oavsett om du är en långsiktig investerare som är intresserad av årets avkastning eller en aktiv handlare som vill förstå de senaste trenderna, har vi informationen om Atlas Copco aktiens utveckling under detta år.

Atlas Copco aktie historik

Atlas Copco aktie historik berättar en fascinerande historia om aktiens resa genom tiderna. Från dess tidiga dagar på marknaden till dess nuvarande position som en betydande spelare, tar vi dig med på en resa genom historien av Atlas Copco.

Vi kommer att granska viktiga milstolpar, händelser och prestationer som har format Atlas Copco till vad det är idag. Historien ger insikter om hur aktien har utvecklats över tid och kan hjälpa dig att förstå dess långsiktiga potential. Utforska Atlas Copco aktiens rika historik och få en djupare förståelse för dess utveckling.

Atlas Copco aktie analys

För att fatta välgrundade investeringsbeslut är en grundlig Atlas Copco aktie analys avgörande. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Atlas Copco aktiens prestation, trender och faktorer som påverkar dess värde på marknaden. Att förstå den aktuella situationen är viktigt för att kunna göra informerade beslut när det gäller Atlas Copco.

Vi kommer att presentera dig med en översikt över Atlas Copco aktiens historiska utveckling, dess nuvarande styrkor och svagheter samt de senaste nyheterna som kan ha en inverkan på dess pris. Utforska vår Atlas Copco aktie analys för att få en djupare insikt i vad som driver aktiens prestation.

Atlas Copco aktieanalys

En noggrann Atlas Copco aktieanalys är nyckeln till att förstå hur denna aktie fungerar på marknaden. Vi kommer att ta dig igenom en detaljerad Atlas Copco aktieanalys som omfattar allt från företagets finansiella resultat till branschtrender och makroekonomiska faktorer som kan påverka Atlas Copco aktien.

Vi kommer också att granska Atlas Copco aktiens historik och identifiera eventuella mönster och tendenser. Oavsett om du är en erfaren analytiker eller bara nyfiken på att förstå Atlas Copco aktiens prestation, kommer vår Atlas Copco aktieanalys att ge dig värdefull information för att ta välgrundade investeringsbeslut.

Atlas Copco aktie prognos

Att ha en klar Atlas Copco aktie prognos är avgörande för att planera din investeringsstrategi. Vi kommer att analysera de faktorer som kan påverka Atlas Copco aktiens framtida prisutveckling och ge dig en inblick i vad du kan förvänta dig av denna aktie på lång och kort sikt.

Vi kommer att inkludera expertkommentarer och marknadsanalyser som hjälper dig att bilda en uppfattning om Atlas Copco aktiens potential. Oavsett om du är intresserad av att hålla aktien på kort sikt eller göra långsiktiga investeringar, kommer vår Atlas Copco aktie prognos att vara en värdefull resurs.

Atlas Copco aktie riktkurs

Målet för varje investerare är att uppnå en Atlas Copco aktie riktkurs som ger en lönsam avkastning. I denna avdelning kommer vi att granska analytikers och experters bedömningar om Atlas Copco aktiens riktkurs. Vi kommer också att diskutera de faktorer som ligger till grund för dessa prognoser.

Förstå Atlas Copco aktie riktkursen är viktigt för att göra investeringsbeslut som är i linje med dina ekonomiska mål. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller en aktiv handlare, ger vår analys av Atlas Copco aktie riktkurs dig insikter som kan vara värdefulla för din portföljstrategi.

Atlas Copco aktie teknisk analys

Teknisk analys är en viktig del av att förstå Atlas Copco aktiens beteende på marknaden. I denna sektion kommer vi att granska de tekniska indikatorer, diagram och mönster som används för att analysera Atlas Copco aktien. Vi kommer att identifiera viktiga stöd- och motståndsnivåer och diskutera potentiella handelsstrategier.

Oavsett om du är en teknisk analytiker eller bara nyfiken på att lära dig mer om hur teknisk analys fungerar, kommer vår Atlas Copco aktie teknisk analys att vara en värdefull resurs. Utforska de tekniska aspekterna av Atlas Copco aktien och använd den informationen för att förbättra din handelsstrategi.

Atlas Copco aktie värdering

En korrekt Atlas Copco aktie värdering är avgörande för att bedöma om en aktie är över- eller undervärderad på marknaden. Vi kommer att utföra en djupgående Atlas Copco aktie värdering och granska de olika metoder och nyckeltal som används för att bedöma aktiens värde.

Vi kommer också att diskutera de faktorer som kan påverka Atlas Copco aktiens värdering och varför det är viktigt för investerare att förstå detta. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja Atlas Copco, kommer vår Atlas Copco aktie värdering att ge dig insikter som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Vad tror analytiker om Atlas Copco aktien?

Analytikerna har sina ögon på Atlas Copco aktien och delar sina insikter om dess framtida prestation. Genom att kombinera branschkunskap och dataanalys ger de en värdefull inblick i vad som kan förväntas från Atlas Copco aktien. Att följa analytikernas synpunkter kan vara en vägledning för investerare som vill ta informerade beslut.

I denna avdelning kommer vi att ta en närmare titt på analytikernas förutsägelser och bedömningar om Atlas Copco aktien och försöka bättre förstå de faktorer som påverkar dess framtid på marknaden.

Är Atlas Copco aktien övervärderad eller undervärderad?

En av de viktigaste frågorna som investerare ställer sig är om Atlas Copco aktien är prissatt korrekt. Genom att utföra en noggrann värdering kan man bedöma om aktien är övervärderad eller undervärderad i förhållande till dess verkliga värde. Vi kommer att granska nyckeltal och jämföra Atlas Copco aktien med sina konkurrenter för att svara på denna fråga.

Denna analys kommer att hjälpa dig som investerare att fatta beslut om när och hur du ska agera med avseende på Atlas Copco aktien baserat på dess nuvarande värdering på marknaden.

Är Atlas Copco lågt värderad?

Att hitta en undervärderad aktie är ofta målet för många investerare. Om en aktie är prissatt lägre än dess verkliga värde, kan det skapa en möjlighet till lönsamhet på lång sikt. Vi kommer att analysera Atlas Copco aktiens värdering och bedöma om den kan betraktas som lågt värderad i jämförelse med dess potential.

Om du letar efter investeringsmöjligheter kan vår analys av Atlas Copco aktiens värdering vara till hjälp för att identifiera aktier som kan vara värda att överväga för din portfölj.

Är aktien Atlas Copco högt värderad?

På den andra sidan av spektrumet är frågan om en aktie är högt värderad. Om en aktie är prissatt högre än dess fundamentala värde kan det skapa en risk för investerare. Vi kommer att utföra en analys för att bedöma om Atlas Copco aktien anses vara högt värderad i förhållande till dess framtida tillväxtpotential och vinster.

För att ta välgrundade beslut om din portfölj är det viktigt att förstå om Atlas Copco aktien är överprissatt och om det finns en möjlig risk för prisfall i framtiden.

Är det köpläge på Atlas Copco aktien?

För investerare som söker möjligheter att köpa aktier, är frågan om det finns ett köpläge på Atlas Copco aktien central. I denna sektion kommer vi att analysera Atlas Copco aktiens aktuella marknadsförhållanden och identifiera om det finns faktorer som tyder på att det kan vara ett bra tillfälle att köpa.

Om du överväger att investera i Atlas Copco aktien, kommer vår analys av köpläget att ge dig insikter om när det kan vara klokt att agera och när det kan vara bäst att avvakta.

Vilken Atlas Copco aktie ska man köpa?

När det gäller Atlas Copco aktien kan det finnas olika aktieklasser (A, B, C och D aktier) eller instrument att välja mellan. I denna avdelning kommer vi att diskutera vilken typ av Atlas Copco aktie som kan vara bäst för din investeringsstrategi. Oavsett om du är intresserad av stamaktier, preferensaktier eller andra instrument, kommer vi att ge råd om vilken Atlas Copco aktie som passar bäst för dina mål.

Att välja rätt Atlas Copco aktie är en viktig del av din investeringsprocess, och vår analys kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett om du är en nybörjare som just börjar investera eller en erfaren investerare som överväger att diversifiera din portfölj, kommer vår analys att ge dig riktlinjer för att välja den Atlas Copco aktien som bäst passar dina investeringsmål och risktolerans.

Nyheter och artiklar om Atlas Copco aktien

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna och artiklarna som rör Atlas Copco aktien. I denna sektion kommer vi att samla och presentera de mest relevanta och aktuella nyheterna om Atlas Copco aktien. Från företagsrapporter till marknadsutveckling, vår nyhetsbevakning ger dig insikter som kan påverka dina investeringsbeslut.

Oavsett om du är en aktiv investerare som följer aktien dagligen eller helt enkelt vill vara informerad om de senaste händelserna, kommer våra nyheter och artiklar om Atlas Copco aktien att hålla dig uppdaterad.

Vad har hänt med Atlas Copco?

För att förstå Atlas Copco aktiens nuvarande ställning på marknaden är det viktigt att ta reda på vad som har hänt med den på senare tid. I denna avdelning kommer vi att granska de senaste händelserna och utvecklingen som har påverkat Atlas Copco aktien.

Vi kommer att diskutera nyckelhändelser, företagsnyheter och makroekonomiska faktorer som har haft en inverkan på Atlas Copco aktiens pris och prestation. Att ha en förståelse för vad som har hänt med Atlas Copco är en viktig del av att kunna göra välgrundade beslut när det gäller denna aktie.

Det är inte alltid möjligt att direkt koppla en förändring i Atlas Copco aktiens pris till specifika nyheter eller händelser. När man exempelvis ställer sig frågan ”Vad har hänt med Atlas Copco?”, kan svaret vara mycket mer komplicerat än en enkel nyhetshändelse. Även om nyheter och specifika händelser om Atlas Copco utan tvekan ofta har en betydande inverkan på aktiepriser, måste man beakta att det finns en mängd olika faktorer och komplexiteter som spelar in på aktiemarknaden.

Beroende på marknadsdynamik, investerarnas psykologi, makroekonomiska faktorer, Atlas Copco företagets prestation och många andra variabler, kan Atlas Copco aktiens pris fluktuera. Därför, när man funderar över om Atlas Copco är köpvärd, bör man inte enbart förlita sig på nyheter eller händelser. Det krävs en djupare analys av såväl Atlas Copco företaget som den övergripande marknadssituationen.

I vissa situationer kan nyheter dock ge en klar indikation eller ledtråd om varför Atlas Copco aktien har rört sig på ett visst sätt. Men det är viktigt att ha en holistisk syn och inte dra förhastade slutsatser baserat enbart på enstaka händelser kopplade till Atlas Copco.

Atlas Copco rapport

Få en djupgående insikt i Atlas Copco aktiens prestation genom att utforska dess senaste rapporter. I denna sektion kommer vi att granska och analysera Atlas Copco aktiens kvartals- och årsrapporter samt företagets finansiella resultat. Rapporterna ger dig en inblick i företagets hälsa, intäkter och tillväxtmöjligheter.

Genom att noggrant studera Atlas Copco rapporter kan du göra informerade beslut om att investera i denna aktie och förstå hur den presterar över tid.

När kommer nästa rapport?

Att veta när nästa rapport för Atlas Copco aktien kommer att publiceras är viktigt för investerare som följer aktien. I denna avdelning kommer vi att ge information om det förväntade datumet för nästa rapport och vad du kan förvänta dig att hitta i den. Rapporten kan innehålla nyckelindikatorer, företagets strategi och andra viktiga uppgifter.

Att vara förberedd på när nästa rapport kommer kan hjälpa dig att planera din investeringsstrategi och fatta beslut baserat på den senaste informationen om Atlas Copco aktien.

Atlas Copco utdelning

En av de viktiga aspekterna av att investera i Atlas Copco aktien är dess utdelningspolitik. I denna sektion kommer vi att utforska Atlas Copco aktiens utdelningshistorik och hur företaget hanterar utdelningar till sina aktieägare. Utdelningar kan vara en betydande del av en investeringsportfölj och ger investerare möjlighet till passiva inkomster.

Vi kommer att analysera Atlas Copco aktiens utdelningshistorik och ge information om när och hur utdelningar utbetalas. Detta kan vara användbart för investerare som överväger att äga Atlas Copco aktien för dess utdelningspotential.

Har Atlas Copco aktieutdelning?

För att avgöra om Atlas Copco aktien erbjuder utdelningar är det viktigt att förstå företagets utdelningspolitik. I denna avdelning kommer vi att svara på frågan om Atlas Copco aktien har en utdelningspolicy och om det finns historik av utdelningar till aktieägare.

Svar: Ja, Atlas Copco har utdelning.

Att veta om Atlas Copco aktien erbjuder utdelningar kan vara avgörande för investerare som söker efter aktier med utdelningspotential och en möjlighet till en stabil inkomstkälla.

När ska man äga Atlas Copco aktien för att få utdelning (X-dag)?

För att kvalificera sig för utdelning från Atlas Copco aktien måste investerare vara medvetna om det specifika datumet för X-dagen, det vill säga dagen då man måste äga aktien för att få utdelning. Vi kommer att ge detaljerad information om X-dagen och vad som krävs för att berättigas till utdelning från Atlas Copco aktien.

Detta är viktig information för aktieägare som planerar sina investeringar och utdelningsstrategier och som vill säkerställa att de inte missar chansen till utdelning från Atlas Copco aktien.

Hur ser framtiden ut för Atlas Copco aktien?

Att förutsäga framtiden för Atlas Copco aktien är en utmaning som många investerare och analytiker står inför. I denna avdelning kommer vi att försöka ge en uppfattning om vad som kan förväntas från Atlas Copco aktien genom att granska de senaste trenderna, företagets strategi och de makroekonomiska faktorer som kan påverka dess prestation.

Vi kommer att utforska möjliga scenarier för Atlas Copco aktien och de faktorer som kan påverka dess pris och värde på marknaden. Att förstå vad som kan påverka Atlas Copco aktien i framtiden är viktigt för investerare som vill göra välgrundade beslut.

Atlas Copco aktie prognos

En Atlas Copco aktie prognos ger en uppskattning av hur aktien kan utvecklas i framtiden baserat på analyser av olika faktorer. I denna avdelning kommer vi att presentera en prognos för Atlas Copco aktien, inklusive förväntningar på prisrörelser, volatilitet och möjliga tillväxtscenarier.

Investerares och analytikers prognoser kan vara värdefulla riktmärken för att fatta investeringsbeslut och förstå potentialen för Atlas Copco aktien i framtiden.

Varför går Atlas Copco aktien upp?

För att förstå varför Atlas Copco aktien ökar i värde är det viktigt att analysera de faktorer som driver dess pris uppåt. I denna avdelning kommer vi att diskutera möjliga orsaker till att Atlas Copco aktien stiger och hur marknaden reagerar på nyheter och händelser som kan påverka aktiens prestation positivt.

Att identifiera vad som driver prisuppgången i Atlas Copco aktien kan vara användbart för investerare som vill dra nytta av uppgången eller fatta beslut om när de ska köpa aktien.

Varför stiger Atlas Copco aktien

Atlas Copco aktiens ökning kan vara resultatet av olika påverkande faktorer på marknaden. Vi kommer att utforska vad som kan driva upp Atlas Copco aktiens värde genom att analysera nyheter, företagets prestation och allmänna marknadstrender.

Denna insikt i varför Atlas Copco aktien stiger kan vara användbar för investerare som vill göra informerade beslut om sina positioner och handelsstrategier.

Varför går Atlas Copco aktien ner?

Prisnedgången i Atlas Copco aktien kan vara resultatet av olika faktorer och händelser på marknaden. Vi kommer att granska möjliga orsaker till att Atlas Copco aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana nedgångar.

Att förstå vad som driver prisnedgången i Atlas Copco aktien är viktigt för investerare som vill skydda sina investeringar och fatta beslut om när de ska sälja aktien.

Varför sjunker Atlas Copco aktien

Nedgången i Atlas Copco aktiens värde kan vara följden av olika faktorer som påverkar marknaden. Vi kommer att diskutera möjliga orsaker till varför Atlas Copco aktien sjunker och hur investerare kan hantera en sådan situation.

Att ha en förståelse för de faktorer som ligger bakom prisnedgången i Atlas Copco aktien är viktigt för investerare som vill ta välgrundade beslut om sin portfölj och riskhantering.

Atlas Copco aktie – forum och diskussioner

Få en inblick i Atlas Copco aktiens popularitet och diskussioner som kretsar kring den på olika forum och onlineplattformar. I denna sektion kommer vi att utforska de olika onlineforum där investerare och aktieentusiaster delar sina åsikter, analyser och diskuterar Atlas Copco aktien.

Att delta i dessa diskussioner kan vara ett sätt att lära sig mer om Atlas Copco aktien och höra olika perspektiv från andra investerare och experter.

Atlas Copco aktie blogg

Följ med i Atlas Copco aktiens utveckling genom att läsa den senaste informationen och analyserna på Atlas Copco aktiebloggen. Bloggar kan vara en källa till djupgående insikter om aktien och de faktorer som påverkar dess prestation på marknaden.

Vår Atlas Copco aktieblogg kommer att erbjuda regelbundna uppdateringar och expertkommentarer om aktien och dess roll i investeringsvärlden.

Atlas Copco aktie på Twitter

För realtidsuppdateringar och snabba nyheter om Atlas Copco aktien, följ med på Twitter. I denna avdelning kommer vi att presentera de senaste tweetarna, analyserna och diskussionerna som rör Atlas Copco aktien på Twitter.

Sociala medieplattformar som Twitter kan vara en användbar resurs för att hålla sig informerad om aktiens senaste händelser och reaktioner från investerare och analytiker.

Atlas Copco aktie på Flashback

Flashback är en populär svensk diskussionsplattform, och här kan du följa trådar och diskussioner om Atlas Copco aktien. Vi kommer att presentera relevanta trådar och inlägg där investerare delar sina åsikter, analyser och frågor om Atlas Copco aktien på Flashback.

Att delta i diskussionerna på Flashback kan vara ett sätt att få en bredare bild av hur Atlas Copco aktien uppfattas i den svenska investeringsgemenskapen.

Atlas Copco aktie på Facebook

För att ansluta dig till Atlas Copco aktiens community på Facebook och delta i diskussioner och grupper, är denna avdelning till för dig. Vi kommer att ge information om relevanta Facebook-grupper och sidor där investerare och entusiaster samlas för att dela information och erfarenheter kring Atlas Copco aktien.

Att vara en del av Facebook-gemenskapen kan ge dig möjligheten att nätverka med likasinnade investerare och lära dig mer om Atlas Copco aktien från olika perspektiv.

Atlas Copco – handel och investering

Utforska möjligheterna att handla med och investera i Atlas Copco aktien. I denna sektion kommer vi att granska hur du kan köpa och sälja Atlas Copco aktier, och vi kommer att erbjuda insikter om varför investeringar i denna aktie kan vara intressanta för dig som investerare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare, kommer vår information om handel och investering i Atlas Copco aktien att vara användbar för att ta välgrundade beslut.

Köpa Atlas Copco aktie

För att äga Atlas Copco aktie måste du förstå hur du köper den. Vi kommer att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du köper Atlas Copco aktie och de olika plattformar och mäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktien.

Att köpa Atlas Copco aktie kan vara din första steg mot att bygga en investeringsportfölj eller att diversifiera din nuvarande portfölj.

När sälja Atlas Copco aktier?

Att veta när du ska sälja Atlas Copco aktier är lika viktigt som att veta när du ska köpa dem. I denna avdelning kommer vi att diskutera strategier och indikatorer som kan hjälpa dig att fatta beslut om när det är lämpligt att sälja dina Atlas Copco aktier och ta vinster.

Säljbeslutet kan påverkas av olika faktorer, inklusive dina investeringsmål och risktolerans.

Är Atlas Copco aktien köpvärd?

Att bedöma om Atlas Copco aktien är köpvärd kräver en noggrann analys av dess fundamentala och tekniska faktorer. Vi kommer att diskutera de olika aspekterna som påverkar Atlas Copco aktiens värde och bedöma om det är en attraktiv investering just nu.

Denna bedömning kan vara användbar för investerare som överväger att köpa Atlas Copco aktier och vill göra det med förtroende.

Atlas Copco aktie split

En aktiesplit är en händelse där antalet aktier ökar, och deras pris per aktie minskar proportionellt. Vi kommer att förklara hur Atlas Copco aktiens split har påverkat dess aktiepris och vad det innebär för investerare.

Att förstå aktiesplit är viktigt för att tolka förändringar i aktiens pris och portföljvärde.

Är det värt att köpa Atlas Copco aktier?

För att bedöma om det är värt att köpa Atlas Copco aktier måste du överväga olika faktorer som påverkar dess potential som investering. Vi kommer att ge en sammanfattande analys av Atlas Copco aktiens möjligheter och risker, och hur det kan passa in i din investeringsstrategi.

Detta hjälper dig att ta ett välgrundat beslut om huruvida Atlas Copco aktien är rätt för din portfölj.

Är Atlas Copco en bra aktie?

Betyget av om Atlas Copco är en bra aktie beror på din investeringsstrategi och mål. Vi kommer att diskutera de olika faktorer som kan göra Atlas Copco aktien till en attraktiv investering och de aspekter som kan orsaka oro. Baserat på dina egna mål och risktolerans kan du avgöra om Atlas Copco aktien är en passande komponent i din portfölj.

Är Atlas Copco aktien blankningsbar?

Att bedöma om Atlas Copco aktien är blankningsbar innebär att överväga om det finns möjlighet att sälja aktien i hopp om att dess pris kommer att minska. Vi kommer att diskutera möjligheterna och hinder för att blanka Atlas Copco aktien samt de risker som är förknippade med kortförsäljning.

Detta är viktig information för investerare som överväger att blanka aktien eller förstå dess potential att vara föremål för kortförsäljning.

Varför investera i Atlas Copco aktie?

För att motivera investeringar i Atlas Copco aktien kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna och möjligheterna som är förknippade med att äga aktien. Vi kommer att belysa de faktorer som kan göra Atlas Copco aktien till en lockande investering och hur den kan bidra till din portföljs diversifiering och tillväxt.

Att förstå varför det kan vara fördelaktigt att investera i Atlas Copco aktien kan hjälpa dig att fatta beslut om att inkludera den i din portfölj.

Varför dyker Atlas Copco aktien?

När Atlas Copco aktien upplever prisnedgångar är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till dessa nedgångar. Vi kommer att analysera möjliga faktorer och händelser som kan leda till att Atlas Copco aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana situationer.

Att förstå varför Atlas Copco aktien sjunker är en nyckelkomponent i att hantera och minimera potentiella förluster.

Varför går inte Atlas Copco med vinst?

För att förstå varför Atlas Copco kanske inte går med vinst kommer vi att undersöka företagets finansiella prestation och de faktorer som påverkar dess lönsamhet. Detta kan inkludera företagets affärsmodell, kostnadsstruktur och marknadsförhållanden.

Att veta varför Atlas Copco inte går med vinst kan vara viktig information för investerare som överväger att investera i företaget och vill ha insikt i dess ekonomiska hälsa.

Atlas Copco vinst per aktie

Atlas Copco vinst per aktie är en viktig finansiell indikator som kan ge en bild av företagets lönsamhet och förmåga att generera vinst till sina aktieägare. Vi kommer att granska och analysera Atlas Copco vinst per aktie och vad det kan säga om företagets ekonomiska prestation.

Denna information kan vara användbar för investerare som vill utvärdera Atlas Copco aktiens potential som en lönsam investering.

Var kan jag lära mig mer om och analysera Atlas Copco aktien?

Denna sidan erbjuder rikligt med information om Atlas Copco, och du kan också finna ytterligare upplysningar om aktien Atlas Copco hos de nätmäklare vi rekommenderade tidigare. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest - aktiemäklare som alla har olika fördelar. Vi på Börsen för alla använder oss själva alla tre plattformar.

För den som vill genomföra en mer ingående analys av Atlas Copco, rekommenderar vi analystjänsterna TradingView och Börsdata. Är du intresserad av trading rekommenderas också plattformen IG starkt.

Där tillhandahålls omfattande data, inklusive Atlas Copco aktiekursens historik och diverse nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal och utdelning för Atlas Copco. Dessa verktyg erbjuder möjlighet för både teknisk och fundamental analys av Atlas Copco, vilket kan hjälpa dig i beslutet om du vill investera i Atlas Copco aktien eller ej.