Ericsson aktie och bolag (ERIC B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget Ericsson och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget Ericsson som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör Ericsson?

Ericsson är en global ledare inom kommunikationsteknik, känd för att driva innovationer inom mobil, bredband och molntjänster. De har historiskt sett legat i framkant när det gäller utveckling av ny teknik och är en av huvudaktörerna bakom utbyggnaden av 5G-nätverk världen över. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1876, är Ericsson en pionjär inom telekommunikation och fortsätter att påverka hur världen kommunicerar.

Nyckeltal Ericsson bolaget

Namn: Ericsson
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Teknologi
Industrier: Telekommunikation, Telekomutrustning
VD: Börje Ekholm
Ordförande: Jan Carlson
Antal aktier: 2,147,483,647 st
Börsvärde: 177 444,3 MSEK
Soliditet: 34.42 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om Ericsson

Default News Image
Ericssons maskiner slaktar projektkrånglet
Ericsson AI-guru Johan Vallin frälser telekomjätten med rader av specialutvecklade AI-verktyg som bidrar med stora effektivitetsvinster på i många fall 80-90 procent. De mer publika AI-verktygen som blivit populära den senaste tiden ger han dock inte mycket för.  ”Jag ser stora begränsningar i dem.”...
Igår 09:21 | Dagens Industri
Default News Image
Ericsson ska leverera 5g-nät till MSB
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har upphandlat ett 5g-nät från Ericsson, ett så kallat kärnnät, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
2024-02-13 08:18 | Dagens Industri
Default News Image
Ericsson stiger efter uppgifter om Nvidia-samarbete
Ericssonaktien steg rejält på fredagseftermiddagen efter uppgifter om ett samarbete med Nvidia avseende ett trådlöst chip.
2024-02-09 13:46 | Privata Affärer
Default News Image
Kraftig uppgång i Ericsson efter uppgifter om Nvidia-samarbete
Ericssonaktien steg rejält på fredagseftermiddagen efter uppgifter om ett samarbete med amerikanska Nvidia avseende ett trådlöst chip. ...
2024-02-09 13:40 | Dagens Industri
Default News Image
Rapportrally i Hemnet – Ericsson faller på säljråd
Det är lugna indexrörelser på Stockholmsbörsen – OMXSPI är upp 0,1 procent strax efter klockan 14 – men i flera rapportbolag är det desto större omsvängningar. Hemnet, Loomis och SKF hör till de stora vinnarna medan H&M faller tungt.
2024-01-31 14:16 | Dagens Industri
Default News Image
UBS: Långsiktigt negativa effekter för Ericsson
Den schweiziska storbanken UBS sänker sin långsiktiga rekommendation för telekomleverantören Ericsson till sälj från neutral och sänker riktkursen till 51 kronor från tidigare 54 kronor. Det framgår av en analys.
2024-01-31 11:44 | Privata Affärer
Default News Image
Ericsson tappar efter ny säljstämpel
UBS har sänkt sin rekommendation för Ericsson till sälj från neutral. ...
2024-01-31 10:46 | Dagens Industri
Default News Image
Danske Bank internmäklar för 771 Mkr i Ericsson
Under tisdagseftermiddagen har Danske Bank internmäklat 13 miljoner aktier i telekombolaget Ericsson. Affären värderas till 771 miljoner kronor, enligt Infronts avslutsstatistik.
2024-01-30 15:54 | Dagens Industri
Default News Image
Brittisk postskandal ett hot mot Ericssons megaaffär
Superkontraktet med AT&T ger Ericsson en ny roll, med större ansvar för underleverantörer. Därför tvingas telekomjätten förhålla sig till den mindre leverantören Fujitsus roll i den postskandal som redan kallas Storbritanniens värsta rättsövergrepp.
2024-01-29 13:30 | Dagens Industri
Default News Image
Ericsson tecknar miljardlån till trådlös teknik
Efter en tuff vecka på börsen har Ericsson säkrat miljardlån till forskning i teknik. Den ska spela en viktig roll i den gröna omställningen. Telekomjätten Ericsson (börskurs) har ingått två finansieringsavtal med europeiska investeringsbanken, EIB, på totalt 420 miljoner euro, motsvarande 4,8 miljarder kronor. Lånet ska finansiera delar av bolagets forsknings- och utvecklingsinvesteringar i trådlös ...
2024-01-26 10:39 | Dagens PS
Default News Image
Ericsson tar upp miljardlån hos EIB
Ericsson lånar 420 miljoner euro, motsvarande 4,75 miljarder kronor, av Europeiska Investeringsbanken för att finansiera forskning och utveckling i trådlös teknik.
2024-01-26 08:09 | Dagens Industri
Default News Image
Teslarapport och Ericssonsorti – kvällens viktigaste nyheter
USA-börserna bjöd på en blandad utveckling i onsdagshandeln. Efter stängningen kom Tesla med kvartalssiffror som inte riktigt nådde upp till förväntningarna. Här är några av kvällens viktigaste nyheter.
2024-01-24 23:01 | Dagens Industri
Default News Image
Vonages vd Rory Read lämnar Ericsson
Rory Read, chef för Ericssons affärsområde Global Communications Platform och vd för Vonage, har beslutat att lämna sin tjänst den 1 februari och lämnar Ericsson i slutet av det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.
2024-01-24 17:34 | Dagens Industri
Default News Image
Stockholmsbörsen på plus – Ericsson och Epiroc mot strömmen
Stockholmsbörsen stiger på onsdagen, strax efter klockan 14 är breda index upp 0,6 procent. Kinnevik lyfter medan Ericsson och Epiroc sjunker.
2024-01-24 14:23 | Dagens Industri
Default News Image
Dystra utsikter för Ericsson
Ericsson handlades ned kring 4 procent i onsdagens tidiga handel, i kölvattnet av att dystra marknadsutsikter i tisdagens rapport fått flera analytiker att anta en mer negativ syn på Ericsson.
2024-01-24 11:21 | Privata Affärer
Default News Image
Analytikern: Baktungt mellanår väntar Ericsson
Ericsson faller tungt på onsdagen, dagen efter kvartalsrapporten som lyfte aktien. Både SEB och Kepler Cheuvreux har sänkt sina råd för aktien då man inte ser någon ljusning framför sig på marknaden. ”Sammantaget ser 2024 ut att bli ännu ett mellanår som kommer att vara ganska baktungt”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker.
2024-01-24 10:53 | Dagens Industri
Default News Image
SEB sänker Ericsson efter rapporten – här är dagens rekar
Ericsson har fått flera nya riktkurser, och en sänkt rekommendation, efter gårdagens rapport. Dessutom har Alleima fått flera sänkta riktkurser efter tisdagens kvartalssiffror.
2024-01-24 07:37 | Dagens Industri
Default News Image
Svagt uppåt på börsen – Ericsson vände
Börsen fortsatte uppåt, dock inte med samma styrka som under gårdagen. Ericsson lyckades vända en inledningsvis jobbig start till medvind. Spelbolaget Starbreeze (börskurs) gick bäst på tisdagens handel på Stockholmsbörsen. Detta trots utan större nyheter – bortsett från förra veckans besked om lanseringen av ett nytt spel, enligt ett pressmeddelande. Aktien stängde plus 9 procent. ...
2024-01-23 17:53 | Dagens PS
Default News Image
Ljuspunkt i Ericssons rapport: Sju år gammalt löfte infrias
Ett av få tydliga glädjeämnen i Ericssons spretiga kvartalsrapport är att det sju år gamla löftet att vända Digitala tjänster till slut infrias. ”Det är ett anständighetskrav att vi är lönsamma”, säger vd Börje Ekholm till Di om verksamheten som tidigare åderlåtit koncernen på över 50 miljarder kronor.
2024-01-23 15:23 | Dagens Industri
Default News Image
Analytiker: Svaga utsikter för Ericsson – sänkta vinstestimat att vänta
Ericsson handlas svängigt på börsen efter en rapport som enligt analytiker bjöd på dystra utsikter för 2024. ”Motvinden på marknaden är fortfarande mycket stark utan någon synlig förbättring under första halvåret 2024”, skriver storbanken Citi.
2024-01-23 10:09 | Dagens Industri
Default News Image
Analytiker: Svaga utsikter för Ericsson – sänkta vinstestimat att vänta
Ericsson handlas svängigt på börsen efter en rapport som enligt analytiker bjöd på dystra utsikter för 2024. ”Motvinden på marknaden är fortfarande mycket stark utan någon synlig förbättring under första halvåret 2024”, skriver storbanken Citi.
2024-01-23 10:09 | Dagens Industri
Default News Image
Trevande start på börsen – Ericsson backar
Börsen inledde på grönt, för att sedan hamna strax under nollan. Samma bumerang-effekt återspeglades hos några av bolagen. För att minska skuldsättningen säljer kreditbolaget Intrum (börskurs) aktieportfölj till ett nettovärde av 8,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Detta fick aktien att stiga till 9 procent precis vid börsens öppning. En halvtimme senare låg den rent ...
2024-01-23 09:31 | Dagens PS
Default News Image
Stockholmsbörsen öppnar upp – Ericsson ned efter rapport
Stockholmsbörsen stiger i öppningshandeln på tisdagen, där huvudnumret Ericssons rapport hälsades med en smärre kursnedgång medan Intrum lyfter på en miljardförsäljning av tillgångar.
2024-01-23 09:02 | Dagens Industri
Default News Image
Uppgångar avtog på Stockholmsbörsen – Ericsson ned efter rapport
Stockholmsbörsen visade avtagande uppgångar i öppningshandeln på tisdagen, där huvudnumret Ericssons rapport hälsades med en smärre men allt tydligare kursnedgång, medan Intrum först steg och sedan sjönk på en miljardförsäljning av tillgångar.
2024-01-23 09:02 | Dagens Industri
Default News Image
Stockholmsbörsen vänder till minus – Ericsson ned efter rapport
Stockholmsbörsen öppnade upp men vände ned till minus efter drygt en kvarts handel på tisdagen. Huvudnumret Ericssons rapport hälsades med en kursnedgång på ett par procent, medan Intrum först steg och sedan sjönk på sin miljardförsäljning av tillgångar.
2024-01-23 09:02 | Dagens Industri
Ericsson Q4 rapport
Ericsson Q4 rapport
Telekombolaget Ericsson har presenterat sin kvartalsrapport för det fjärde kvartalet 2023, där bolaget överträffar förväntningarna på vinstfronten men inte når upp till analytikernas förväntningar på omsättningen. Med en fortsatt osäker marknad blickar företaget framåt med försiktighet för 2024. Vill du…...
2024-01-23 08:56 | Börsen för alla
Default News Image
Getinges finanschef går till Ericsson
Ericsson har utsett Lars Sandström till ny finanschef, och han kommer att ersätta Carl Mellander vars avgång Ericsson meddelade i april 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.
2024-01-23 08:36 | Privata Affärer
Default News Image
Ericssons vd: Inte nöjd med lönsamheten
Börje Ekholm är inte nöjd med Ericssons lönsamhet trots att bolaget kår vinstförväntan, förklarar Ekholm i tisdagsmorgonens Q4-rapport. “Även om de åtgärder vi har vidtagit för att förbättra resultatet ger resultat, är vi inte nöjda med vår lönsamhet och det finns mer arbete att göra. När vi blickar framåt mot 2024 förväntar vi oss att ...
2024-01-23 07:18 | Dagens PS
Default News Image
Ericsson slår vinstförväntningarna
Telekombolaget Ericssons justerade ebita-resultat blev 8,2 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2023.
2024-01-23 07:04 | Privata Affärer
Default News Image
Högre vinst men lägre omsättning än väntat för Ericsson
Telekombolaget Ericsson redovisar en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet, men omsättningen var klart lägre än analytikernas prognoser. Utdelningen behålls oförändrad.
2024-01-23 07:03 | Dagens Industri
Default News Image
Ericsson plockar finanschef från Getinge
Getinges finanschef Lars Sandström har utsetts till ny finanschef i Ericsson enligt ett pressmeddelande.
2024-01-23 06:52 | Dagens Industri
Default News Image
Analyshus räknar med ”svag rapport” från Ericsson
Analyshuset Kepler Cheuvreux räknar med ett svagt resultat från Ericsson när telekombolaget rapporterar in sitt bokslut före öppning på tisdagsmorgonen. ...
2024-01-22 11:53 | Dagens Industri
Default News Image
Kepler: Osannolik att Ericsson når långsiktigt mål
Kepler Cheuvreux anser att telekomleverantören Ericsson bör bekräfta en dämpad prognos för de kommande kvartalen. Analyshuset upprepar rekommendationen behåll med riktkurs på 52 kronor, framgår det av en analys.
2024-01-22 11:24 | Privata Affärer
Default News Image
Storbank om Ericsson: Marknaden underskattar indisk avmattning
Ericsson föll tungt på fredagen efter att Barclays säljstämplat aktien. I sin analys skriver banken att investerarna underskattar den förväntade nedgången på den tidigare snabbväxande indiska marknaden.
2024-01-19 21:06 | Dagens Industri
Default News Image
Börsen avslutade sur vecka på minus – tunga fall i ABB och Ericsson
Stockholmsbörsen summerade en svag vecka med nya nedgångar. Bland bjässarna föll ABB och Ericsson tungt medan Investor gick mot strömmen. ...
2024-01-19 17:31 | Dagens Industri
Default News Image
Rekar: Ny säljstämpel på Ericsson
Brittiska Barclays sänker sin rekommendation för Ericsson och Handelsbanken sänker sina råd för läkemedelsbolaget Camurus efter emissionen.
2024-01-19 07:36 | Dagens Industri
Default News Image
Analytikernas råd: Se bortom Ericssons svaga fjärde kvartal
Ericsson väntas ha haft det fortsatt tufft under sitt fjärde kvartal, men utsikterna för 2024 ser något bättre ut. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför Ericssons rapport det fjärde kvartalet.
2024-01-18 15:09 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen förväntas öppna positivt måndag
Stockholmsbörsen förväntas öppna positivt måndag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 15:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna positivt med en uppgång på cirka 0,4 % enligt inledande terminer och förhandel. Denna optimism speglas av en blandad utveckling på de globala marknaderna. USA-börserna stängde med marginella förändringar i fredags,…...
2024-01-15 07:43 | Börsen för alla
Default News Image
Ericsson kräver miljardbelopp av Lenovo för licenssnyltning
Färska dokument i patenttvisten mellan Ericsson och Motorola Mobility visar vad svenskarna kräver och den kinesiskägda tillverkaren av smarta telefoner erbjuder för att använda Ericssons 5g-patent. Det skiljer avgrunder mellan parterna – från Ericssons sida handlar det sannolikt om miljardbelopp.
2024-01-14 19:11 | Dagens Industri
Default News Image
Ericsson bryter gräns – för första gången på drygt 4 år
Ericsson stiger cirka 2 procent på torsdagsbörsen efter en köpstämpel från Nordeas analytiker. Därmed passerar telekomkoncernens börskurs snittet av analytikernas förväntningar – för första gången på fyra och ett halvt år.
2024-01-11 16:09 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea spår återhämtning i Ericssons resultat – aktien stiger
Nordea spår att Ericssons ebita-resultat och fria kassaflöde står inför en avsevärd återhämtning under 2024 och 2025. Banken köpstämplar aktien som stiger i torsdagshandeln. ...
2024-01-11 09:56 | Dagens Industri
Default News Image
Nordea: Potential för återhämtning i Ericsson
Ericssons nya 5G RAN-affär med AT&T tillsammans med flera positiva faktorer för marginalutvecklingen ger trovärdiga byggstenar för en avsevärd återhämtning i ebita-resultatet och det fria kassaflödet under 2024-2025, trots att utsikterna för telekomoperatörernas investeringar fortfarande ser konservativa ut.
2024-01-11 09:55 | Privata Affärer
Default News Image
Nordea köpstämplar Ericsson – här är dagens rekar
Den amerikanska storbanken JP Morgan sänker sin rekommendation för Nordea till undervikt från neutral. Den nordiska storbanken höjer i sin tur sin rekommendation för Ericsson till köp. Här är morgonens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2024-01-11 07:13 | Dagens Industri
Default News Image