SKF aktie och bolag (SKF B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget SKF och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget SKF som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör SKF?

SKF är en ledande global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Bolagets omfattande produktportfölj inkluderar kullager, hyllor, lagerhus, samt radiellättningsprodukter. De är banbrytande inom BIM (Building Information Management) och erbjuder tjänster som teknisk support och utbildning. SKF:s globala närvaro sträcker sig över alla kontinenter, och de har produktionsanläggningar världen över, vilket vittnar om deras starka position på marknaden.

SKF grundades 1907 och har sedan dess etablerat sig som en betydande aktör inom industrin för roterande utrustning. Med ett starkt fokus på forskning och utveckling har SKF kontinuerligt utvecklat nya tekniker för att förbättra effektiviteten och hållbarheten i sina produkter och tjänster. Deras engagemang för innovation och kvalitet har lett till långsiktiga kundrelationer och en stark företagskultur.

Med sitt huvudkontor i Göteborg har SKF en solid historia av tillväxt och förnyelse samtidigt som de har bibehållit sitt engagemang för teknisk excellens och hållbar utveckling, vilket gör dem till en föredragen partner inom industrin.

Nyckeltal SKF bolaget

Namn: SKF
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Industri
Industrier: Industriella Varor & Tjänster, Komponenter & Verktyg
VD: Rickard Gustafson
Ordförande: Hans Stråberg
Antal aktier: 455,351,068 st
Börsvärde: 93 076,7 MSEK
Soliditet: 47.78 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om SKF

Riskfyllt forskningsbolag lockar inte
Riskfyllt forskningsbolag lockar inte
Det krävs tålmodighet och riskvillighet för att en långsiktig investering i börskandidaten Cinclus Pharma ska bli en succé, och Di är inte övertygat. För bolagets del är dock tålamodet begränsat – lyckas inte noteringen tar nämligen pengarna slut redan denna månad.
2024-06-17 09:40 | Dagens Industri
DNB spår svag SKF-rapport – aktien faller
DNB spår svag SKF-rapport – aktien faller
SKF handlades ned på fredagen. DNB Markets har inför rapporten skruvat ned sina estimat för kullagerföretaget. Det skriver analyshuset i en uppdatering där SKF:s riktkurs sänkts till 235 kronor från 250 kronor (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.
2024-06-14 12:11 | Dagens Industri
Analyshus skruvar ned estimat för SKF – aktien faller
Analyshus skruvar ned estimat för SKF – aktien faller
SKF handlades ned på fredagen. DNB Markets har inför rapporten skruvat ned sina estimat för kullagerföretaget.
2024-06-14 11:37 | Privata Affärer
Han rasar mot fuskföretagare: ”Förskräckligt, nu räcker det”
Han rasar mot fuskföretagare: ”Förskräckligt, nu räcker det”
Fuskare sänker seriösa företagare i utsatta områden, signalerar en ny rapport. ”Förskräckligt, nu räcker det”, säger Järvaveckans vd och grundare Ahmed Abdirahman och efterlyser en nationell kraftsamling för ett blomstrande näringsliv även i landets problemområden.
2024-05-28 21:16 | Dagens Industri
SKF-konkurrenten Schaefflers nettoresultat klart bättre än väntat
SKF-konkurrenten Schaefflers nettoresultat klart bättre än väntat
Det tyska verkstadsbolaget Schaeffler, som bland annat konkurrerar med SKF, redovisar ett justerat rörelseresultat på 322 miljoner euro för årets första kvartal (335).
2024-05-07 08:44 | Dagens Industri
Pareto: Svagare krona gynnar SKF
Pareto: Svagare krona gynnar SKF
SKF handlades uppåt under måndagen med stöd av en mängd riktkurshöjningar. Omkring klockan 10.50 var aktien upp 1,4 procent till omkring 228 kronor i spåren av fredagens delårsrapport.
2024-04-29 11:44 | Privata Affärer
SKF stiger efter en rad riktkurshöjningar
SKF stiger efter en rad riktkurshöjningar
SKF handlades uppåt under måndagen med stöd av en mängd riktkurshöjningar. Omkring klockan 11.05 var aktien upp 1,4 procent till omkring 228 kronor i spåren av fredagens delårsrapport.
2024-04-29 11:08 | Dagens Industri
SKF-vd:n ”törs inte” prata konjunkturvändning
SKF-vd:n ”törs inte” prata konjunkturvändning
Trots att försäljningen vände ned kraftigt under det första kvartalet förbättrade SKF lönsamheten. Kullagertillverkarens vd Rickard Gustafson ser tecken att konjunkturen nu bottnar ur – men vågar ännu inte tala om någon vändning.
2024-04-26 11:48 | Dagens Industri
SKF:s försäljning minskade
SKF:s försäljning minskade
Kullagerföretaget SKF redovisar ett justerat rörelseresultat på 3.303 miljoner kronor för det första kvartalet 2024.
2024-04-26 07:03 | Privata Affärer
Lägre omsättning än väntat från SKF
Lägre omsättning än väntat från SKF
Kullagertillverkaren SKF rapporterar en något större omsättningsminskning än väntat för det första kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var dock något bättre än väntat.
2024-04-26 07:02 | Dagens Industri
Högre marginal än väntat från SKF
Högre marginal än väntat från SKF
Kullagertillverkaren SKF rapporterar en något större omsättningsminskning än väntat för det första kvartalet. Det justerade rörelseresultatet och marginalen var dock något bättre än väntat. Bolaget förväntar sig även en tufft andra kvartal tillväxtmässigt.
2024-04-26 07:02 | Dagens Industri
Avanzas nye vd: Riskfyllda tekniksatsningar bakom it-strul
Avanzas nye vd: Riskfyllda tekniksatsningar bakom it-strul
Avanzas nye vd Gustaf Unger har noterat flera förbättringsområden efter sin första månad på nätmäklaren. Viktigt blir att hålla i kostnaderna och gå till botten med bolagets återkommande it-problem. ”Vi kanske inte alltid behöver vara först in i nya saker”, säger han efter debutrapporten.
2024-04-19 11:12 | Dagens Industri
Default News Image
Konsthandel – en riskfylld konstart
Konsthandel är mer än bara affärer: Det är en värld av passion, risk och skönhet. Åtminstone om man frågar konsthandelsveteranerna.  Konsthandel kan vara lika oförutsägbar som den är spännande – och kräver förmågan att våga ta risker.  Eftersom konstverk har en tendens att öka i värde över tid kan konsthandel också vara en bra, långsiktig ...
2024-04-17 13:23 | Dagens PS
Experten efter attacken: Tre riskfaktorer för marknaden
Experten efter attacken: Tre riskfaktorer för marknaden
Carnegie pekar ut tre nyckelfrågor som avgör marknadskonsekvenser av konflikten i Mellanöstern. ”Marknaden är känslig för nyheter som pekar mot ytterligare eskalering”, säger investmentbolagets omvärldsstrateg Henrik von Sydow.
2024-04-14 14:26 | Dagens Industri
Svenskfavoriten ohotad i topp – Volvo Cars nykomling sjua
Svenskfavoriten ohotad i topp – Volvo Cars nykomling sjua
Den svenska bilmarknaden går kräftgång och första kvartalet är det tydligt elbilarna och dieslarna som har tappat mest. Däremot är det en klar ökning för laddhybrider. ”De var på väg ut, men kommer tillbaka. Det är ett trendbrott”, säger Mobility Swedens vd Mattias Bergman.
2024-04-02 18:06 | Dagens Industri
Default News Image
Tre primära riskfaktorer för hjärnans åldrande
Att vi och våra hjärnor åldras är oundvikligt, men hur mycket våra hjärnor bryts ned över tid påverkas av flera yttre och inre faktorer. Enligt ny forskning har vissa modifierbara riskfaktorer större påverkan än andra på en ömtålig region i hjärnan, det skriver Newsweek. Brittiska forskare vid University of Oxford har tidigare identifierat en ömtålig ...
2024-03-28 08:31 | Dagens PS
Default News Image
Lågriskfondernas fiasko: Hur säkra är dina sparpengar?
En rad svenska lågriskfonder har förlorat mycket pengar på sina investeringar i krisande Intrum. Har fondspararna vaggats i falsk trygghet? Vad har Spiltan Räntefond, IKC Avkastningsfond, Ålandsbankens obligationsfond Kort Företagsränta och Cicero Nordic Corporate Bond gemensamt? Samtliga har riskbetyg två på en sjugradig skala och räknas därmed som lågriskfonder. Kollapsade Intrum (börskurs Intrum) utgör också ...
2024-03-25 10:06 | Dagens PS
Flera lågriskfonder förlorare på Intrums ras
Flera lågriskfonder förlorare på Intrums ras
Spiltan Fonder är långt ifrån ensamt om att investera i Intrum. Flera svenska fonder med låg riskprofil har gjort samma misstag. IKC, Ålandsbanken och Cicero är några av förvaltarna som köpt obligationer i den hårt skuldsatta skuldindrivaren.
2024-03-24 21:07 | Dagens Industri
Börsen backar på fredagen – Rädsla för räntehöjning spökar
Börsen backar på fredagen – Rädsla för räntehöjning spökar
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 21:e Mars 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna lägre idag, med en nedåtrekyl efter gårdagens starka uppgång. Den negativa öppningen är en återspegling av blandade signaler från de internationella marknaderna. USA-börserna avslutade gårdagen på nya rekordnivåer medan de asiatiska…...
2024-03-22 07:38 | Börsen för alla
Klimatpolitiken sågas: \"Onödigt riskfylld\"
Klimatpolitiken sågas: \"Onödigt riskfylld\"
Regeringens klimatpolitik leder till ökade utsläpp och för Sverige in på en ”onödigt riskfylld väg”, konstaterar Klimatpolitiska rådet. ”Regeringen skjuter ansvaret för att minska utsläppen på framtiden”, säger ordförande Åsa Persson.
2024-03-21 16:40 | Dagens Industri
Default News Image
SKF hämtar ny Indienchef från distributör i landet
SKF har utnämnt Mukund Vasudevan till ny chef för Indien & Sydostasien-regionen, efter att sedan en dryg månad ha haft en tillförordnad person på befattningen. ...
2024-03-19 17:16 | Dagens Industri
Nu kom smällen i ”lågriskfonden”
Nu kom smällen i ”lågriskfonden”
Spiltan Fonder hävdar att dess Räntefond Sverige har mycket låg risk.  Men fonden är full av krisbolag, vilket Di varnade för redan i fjol.  Intrums krasch har nu raderat ut ”lågriskfondens” avkastning i år – på bara några dagar. Så här får inte förvaltning gå till.
2024-03-19 10:17 | Dagens Industri
SKF:s vd: \"Vi ska nå målen inom en rimlig tid”
SKF:s vd: \"Vi ska nå målen inom en rimlig tid”
Kullagerföretaget SKF landade en bit från sina finansiella mål under 2023. Bolaget fokuserar nu på att nå sitt marginalmål och rensa bort olönsamma kunder. Nu blickar kullagerjätten även på ytterligare uppköp. <br>– Vi ska nå målen inom en rimlig tid, säger SKF:s vd Rickard Gustafson till Nyhetsbyrån Direkt.
2024-03-19 08:12 | Privata Affärer
SKF:s vd: ”Vi ska nå målen inom en rimlig tid”
SKF:s vd: ”Vi ska nå målen inom en rimlig tid”
Kullagerföretaget SKF landade en bit från sina finansiella mål under 2023. Bolaget fokuserar nu på att nå sitt marginalmål och rensa bort olönsamma kunder. ”Vi ska nå målen inom en rimlig tid”, säger SKF:s vd Rickard Gustafson till Nyhetsbyrån Direkt.
2024-03-19 08:06 | Dagens Industri
SKF:s vd: ”Jag ser en svag efterfrågan generellt”
SKF:s vd: ”Jag ser en svag efterfrågan generellt”
Kullagerföretaget SKF räknar fortfarande med en försämrad marknad under det första halvåret 2024. Vidare väntas höjda fraktpriser påverka årets första kvartal. ”Jag ser en svag efterfrågan generellt”, säger SKF:s vd Rickard Gustafson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.
2024-03-19 08:06 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen förväntas öppna lägre idag
Stockholmsbörsen förväntas öppna lägre idag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 19:e Mars 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna lägre idag, trots en positiv avslutning på de amerikanska marknaderna där S&P 500 och Nasdaq Composite steg med 0,6% respektive 0,8%. Denna divergens i marknadsrörelser återspeglar en blandning av optimism och…...
2024-03-19 07:51 | Börsen för alla
SKF-toppen vräkte ut aktier efter sitt optionsklipp
SKF-toppen vräkte ut aktier efter sitt optionsklipp
SKF:s styrelseordförande Hans Stråberg har sålt två tredjedelar av sina aktier i kullagertillverkaren för närmare 37 miljoner kronor. Aktierna utgör merparten av dem han i dagarna har fått köpa till fyndpris genom ett köpoptionsupplägg han ingick för fem år sedan med SKF:s största ägare FAM.
2024-03-18 19:59 | Dagens Industri
Intrums ras – smocka för Spiltans ”lågriskfond”
Intrums ras – smocka för Spiltans ”lågriskfond”
Kredithanteringsbolaget Intrum meddelade under torsdagen att man anlitat rådgivare för att få ordning på bolagets skuldberg. Detta har förutom stora ras i aktiekursen också lett till stora nedställ i bolagets obligationer.
2024-03-14 16:20 | Dagens Industri
Analyshuset: Bättre prismiljö ska gynna SKF
Analyshuset: Bättre prismiljö ska gynna SKF
Barclays har dragit upp rekommendationen för verkstadsbolaget SKF med två steg från undervikt till övervikt mot bakgrund av utsikter om förbättrad lönsamhet.
2024-03-11 13:44 | Privata Affärer
Default News Image
Barclays svänger om SKF – höjer vinstprognos och köpstämplar
Den brittiska storbanken Barclays svänger om kullagerjätten SKF och höjer sitt råd för aktien i två steg till köp. Barclays ser goda utsikter för stärkt lönsamhet och höjer vinstprognoserna kraftigt.
2024-03-11 11:31 | Dagens Industri
Dubbelhöjning för SKF – här är dagens rekar
Dubbelhöjning för SKF – här är dagens rekar
Måndagen bjuder på en tunn ström rekommendationer, men kullagerjätten SKF har fått en dubbelhöjning från Barclays. Dessutom sänks industrikoncernen Trelleborg medan Stillfront och Embracer får kapade riktkurser. ...
2024-03-11 07:15 | Dagens Industri
UBS ser återhämtning i SKF
UBS ser återhämtning i SKF
UBS höjer sin rekommendationen för verkstadsbolaget SKF med två steg till köp från sälj. Riktkursen får en rejäl höjning till 255 kronor från 158.
2024-02-23 11:01 | Privata Affärer
Ett riskfyllt vägskäl för en hållbar värld
Ett riskfyllt vägskäl för en hållbar värld
Vi i den nordiska fackföreningsrörelsen kräver att våra svenska och finska regeringar tar rätt beslut och ger grönt ljus åt EU:s nya hållbarhetslagstiftning, skriver Therese Svanström, ordförande, NFS och TCO samt Magnus Gissler, generalsekreterare, NFS.
2024-02-15 10:59 | Dagens Industri
Positiva Signalerna Sätter Tonen för Dagens Handel på Stockholmsbörsen
Positiva Signalerna Sätter Tonen för Dagens Handel på Stockholmsbörsen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 15:e Februari 2024 Den 15 februari 2024 förväntas en positiv start på handelsdagen för Stockholmsbörsen, drivet av en stark avslutning på de amerikanska börserna och positiva rörelser i Asien. Jerome Powell, Fed-chefen, bekräftar att inflationstakten är i…...
2024-02-15 07:42 | Börsen för alla
SKF-veteran lämnar koncernledningen och bolaget
SKF-veteran lämnar koncernledningen och bolaget
John Schmidt är den i SKF:s koncernledning som anställdes först och äger flest aktier. Nu lämnar han sin chefsbefattning, ”President, Industrial Region Americas”, efter ett kvartal där regionen växte mindre än övriga. ”I vår pågående transformation är det ibland nödvändigt att addera nya perspektiv”, motiverar vd Rickard Gustafson.
2024-02-06 16:02 | Dagens Industri
Storbanken höjer SKF – men föredrar tyska industrijätten
Storbanken höjer SKF – men föredrar tyska industrijätten
Kostnadsbesparingar och bättre utsikter i USA höjer optimismen kring SKF enligt Morgan Stanley. Men osäkra utsikter i Europa och Kina hindrar storbanken från att plocka fram köpstämpeln.
2024-02-06 11:01 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen förväntas öppna uppåt idag tisdag
Stockholmsbörsen förväntas öppna uppåt idag tisdag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 6:e Februari 2024 Tisdagen den 6 februari 2024 inleds med blandade signaler från de globala marknaderna. Efter en nedåtgående dag på Wall Street och en blandad utveckling i Asien, pekar ledande terminer mot en öppning uppåt för…...
2024-02-06 07:37 | Börsen för alla
Default News Image
SKF tappar på börsen efter att konkurrent lämnat svag vinstprognos
Verkstadsbolaget Timken, som konkurrerar med svenska SKF, redovisar en vinstprognos för 2024 som var i underkant. Aktien faller i förhandeln, liksom SKF på Stockholmsbörsen.
2024-02-05 13:20 | Dagens Industri
Dagens rekar: H&M får sänkt riktkurs men SKF höjd efter rapporter
Dagens rekar: H&M får sänkt riktkurs men SKF höjd efter rapporter
Bland dagens aktieråd från bankerna syns en riktkurssänkning på H&M och en höjning på SKF, medan Handelsbanken slopar sitt köpråd på Arise.
2024-02-01 07:17 | Dagens Industri
SKF:s vd: Kvartalet ett bevis på att vi skapat ett lönsammare bolag
SKF:s vd: Kvartalet ett bevis på att vi skapat ett lönsammare bolag
SKF:s vd Rickard Gustafson tror på en återhämtning av volymerna under slutet av 2024, efter ett 2023-bokslut som han anser bevisar att kullagertillverkaren kan leverera även i tuffa tider. Det säger han efter rapporten, som togs emot med ett kraftigt kurslyft av marknaden. ...
2024-01-31 12:21 | Dagens Industri
Ett styrketecken från SKF
Ett styrketecken från SKF
Kullagerbolaget SKF levererar sitt andra kvartal i följd med minussiffror i försäljningen, men lönsamhetsmässigt är rapporten ett styrketecken. Aktien bör stärkas i dagens handel.
2024-01-31 08:54 | Dagens Industri
Default News Image
SKF höjer utdelningen mer än väntat
Vinsten ökar men försäljningen sviker något, detta till trots höjer SKF utdelningen till aktieägarna. För första gången når bolaget en nettoomsättning på över 100 miljarder kronor på helåret 2023. “Under hela 2023 har vi arbetat målmedvetet med vår strategi för att ytterligare stärka oss som företag. Denna strategiska omvandling har gjort oss mer motståndskraftiga och ...
2024-01-31 07:36 | Dagens PS
Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt under onsdagen
Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt under onsdagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 31:e Januari 2024 Stockholmsbörsen väntas öppna svagt nedåt, i linje med de blandade signalerna från Wall Street och Asien. Ledande terminer indikerar en nedgång på 0,2 procent. Fokus ligger på de stora teknikbolagens rapporter och det kommande…...
2024-01-31 07:29 | Börsen för alla
SKF:s vinst något över förväntan
SKF:s vinst något över förväntan
Kullagerföretaget SKF redovisar ett justerat rörelseresultat på 2.929 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2023.
2024-01-31 07:05 | Privata Affärer
SKF:s vinst något högre än väntat – höjer utdelningen
SKF:s vinst något högre än väntat – höjer utdelningen
SKF rapporterar en högre vinst än väntat under det fjärde kvartalet. Den organiska försäljningen sjönk, men inte lika mycket som befarat. Utdelningen, som väntades höjas från 7 till 7,40 kronor, föreslås bli 7,50 kronor per aktie.
2024-01-31 07:03 | Dagens Industri
SKF:s justerade vinst något högre än väntat – höjer utdelningen
SKF:s justerade vinst något högre än väntat – höjer utdelningen
SKF rapporterar en högre vinst än väntat under det fjärde kvartalet – på justerad nivå, men inte på sista raden. Den organiska försäljningen sjönk, men inte lika mycket som befarat, och inför 2024 spår SKF fortsatta nedgångar.  Utdelningen, som väntades höjas från 7 till 7,40 kronor, föreslås bli 7,50 kronor per aktie.
2024-01-31 07:03 | Dagens Industri
Sandvik plockar in SKF-ledamot till styrelsen
Sandvik plockar in SKF-ledamot till styrelsen
Sandviks valberedning föreslår att Susanna Schneeberger, som bland annat sitter i SKF:s styrelse, blir ny ledamot för verkstadskoncernen. ...
2024-01-24 11:11 | Dagens Industri
Tidigare SKF-topp föreslås till Alleimas styrelse
Tidigare SKF-topp föreslås till Alleimas styrelse
Valberedningen för ståltillverkaren Alleima föreslår att SKF:s tidigare teknikchef Victoria Van Camp får en plats i styrelserummet. I övrigt föreslås omval av samtliga ledamöter och ordförande.
2024-01-23 15:42 | Dagens Industri
Default News Image
Pareto sänker SKF:s estimat inför rapport - ser återhämtning mot slutet av 2024
Pareto Securities sänker sina estimat inför verkstadsbolaget SKF:s rapport för det fjärde kvartalet. Riktkursen på 240 kronor upprepas tillsammans med köprekommendationen, framgår det av en analys. ...
2024-01-08 10:44 | Dagens Industri
Pareto sänker estimaten inför SKF:s rapport
Pareto sänker estimaten inför SKF:s rapport
Pareto Securities sänker sina estimat inför verkstadsbolaget SKF:s rapport för det fjärde kvartalet. Riktkursen på 240 kronor upprepas tillsammans med köprekommendationen, framgår det av en analys. ...
2024-01-08 10:44 | Dagens Industri
Neutral börsöppning väntas
Neutral börsöppning väntas
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 11:e December 2023 Stockholmsbörsen väntas öppna runt nollan under tisdagen, i linje med övriga börser i världen. De amerikanska börserna stängde i blandad handel under måndagen, efter att den starka jobbrapporten från fredagen fick investerare att omvärdera…...
2023-12-11 07:16 | Börsen för alla
Börsen väntas inleda försiktigt uppåt
Börsen väntas inleda försiktigt uppåt
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 8:e December 2023 Stockholmsbörsen väntas öppna svagt uppåt under fredagen, i linje med övriga börser i världen. De amerikanska börserna steg igår, drivna av positiva rapporter från techjättarna Alphabet och Advanced Micro Devices, som båda presenterade nya…...
2023-12-08 07:24 | Börsen för alla
Avtalet som skakar vindkraften: ”Riskfyllda och olönsamma”
Avtalet som skakar vindkraften: ”Riskfyllda och olönsamma”
Intresset för den variant av långsiktiga elavtal som används av flera krisande vindkraftsbolag har rasat på elmarknaden. Fler väntas också försöka sälja sina blödande bolag. Men trots stora förluster för svenska vindkraftsbolag är intresset för att investera i ny vindkraft fortsatt stort, hävdar OX2 och andra branschföreträdare.
2023-12-05 07:12 | Dagens Industri
Avtalen som skakar vindkraften: ”Riskfyllda och olönsamma”
Avtalen som skakar vindkraften: ”Riskfyllda och olönsamma”
Intresset för den variant av långsiktiga elavtal som används av flera krisande vindkraftsbolag har rasat på elmarknaden. Fler väntas också försöka sälja sina blödande bolag. Men trots stora förluster för svenska vindkraftsbolag är intresset för att investera i ny vindkraft fortsatt stort, hävdar OX2 och andra branschföreträdare.
2023-12-05 07:12 | Dagens Industri
SKF flyttar produktion från Sydkorea
SKF flyttar produktion från Sydkorea
Kullagerjätten SKF flyttar produktionen på fabriken i Busan i Sydkorea till Kina, Indien och Mexiko. ”Detta är ytterligare ett steg i det kontinuerliga genomförandet av koncernens strategi där regionalisering är en viktig del”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
2023-12-01 07:08 | Dagens Industri
Fridell: Så maxar du riskfria avkastningen – \"gratislunchen” för småspararna
Fridell: Så maxar du riskfria avkastningen – \"gratislunchen” för småspararna
Den som är ute efter riskfri avkastning kan få bättre villkor än stora institutioner. Vi guidar dig till småspararens gratislunch och hur du maxar den riskfria räntan.<br>✔ Ovanliga läget – nu får du bättre villkor än institutionella investerare<br>✔ Bästa alternativen på marknaden<br>✔ Avkastningen helt riskfri...
2023-11-22 15:25 | Privata Affärer
SKF:s tredje största ägare Harris minskar till under 5 procent – igen
SKF:s tredje största ägare Harris minskar till under 5 procent – igen
Amerikanska Harris Associates har minskat sitt innehav i SKF till strax under 5 procent enligt ett flaggningsmeddelande på fredagen. Det är tredje gången i år som den amerikanska fondförvaltaren kryper under gränsen.
2023-11-20 06:47 | Dagens Industri
Kommunikationstoppar: Riskfyllt att inte släppa in oss i ledningen
Kommunikationstoppar: Riskfyllt att inte släppa in oss i ledningen
Konkurrensen på aktiemarknaden ställer höga krav på kommunikation – men långt ifrån alla börsbolag släpper in kommunikationschefen i ledningsgruppen. Det visar en kartläggning som Di:s systertidning Resumé har gjort.
2023-11-02 14:59 | Dagens Industri
Polisens besked: Totalt väskförbud på större evenemang
Polisens besked: Totalt väskförbud på större evenemang
Totalt väskförbud gäller för samtliga större evenemang i Sverige, uppger polisen för TT.
2023-11-01 12:53 | Dagens Industri
Polisens besked: Totalt väskförbud på evenemang
Polisens besked: Totalt väskförbud på evenemang
Polisen inför ett väskförbud på alla större evenemang i Sverige.
2023-11-01 12:53 | Dagens Industri
Morgonrapport 2023-11-01
Morgonrapport 2023-11-01
Wall Street avslutade gårdagen i positivt territorium, vilket gav positiva signaler till de asiatiska börserna som även de uppvisade en uppåtgående trend under morgontimmarna. Breda S&P 500 avancerade 0,65 procent medan både Nasdaq och Dow Jones visade goda resultat. Råvarumarknaden…...
2023-11-01 07:13 | Börsen för alla
Morgonrapporten 2023-10-30
Morgonrapporten 2023-10-30
I skuggan av geopolitiska händelser och makroekonomiska rapporter börjar de globala börserna veckan på blandade noteringar. Så här ser utvecklingen och de viktigaste punkterna ut i den ekonomiska världen: Råvarumarknaden: Oljepriset visade en uppgång i ljuset av de senaste geopolitiska…...
2023-10-30 07:19 | Börsen för alla
Mjölmaskfabrik ser ökad efterfrågan – ska tiodubbla produktionen
Mjölmaskfabrik ser ökad efterfrågan – ska tiodubbla produktionen
Syrsknäcke, gräshoppsfärs och torkad mjölmask. Om vi oftare satte tänderna i insekter skulle det gynna både oss och planeten, enligt experter.  ”Det är supergott och perfekt att ta en näve innan lunch”, säger mjölmaskentusiasten Nils Österström.
2023-10-29 12:16 | Dagens Industri
SKF bommar förväntningarna
SKF bommar förväntningarna
Kullagerföretaget SKF redovisar ett justerat rörelseresultat om 2.956 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2023 (2.131).
2023-10-27 07:04 | Privata Affärer
Morgonrapporten 2023-10-27
Morgonrapporten 2023-10-27
Efter en nedåtgående trend på Wall Street där S&P 500 backade 1,18% verkar Asien ha påverkats i motsatt riktning, med positiva siffror under förmorgonens handel. USA:s statistik visade att BNP ökade mer än förväntat under det tredje kvartalet, med en…...
2023-10-27 06:14 | Börsen för alla
Riskfyllt valutaspel bland importbolag: ”Tydlig trend”
Riskfyllt valutaspel bland importbolag: ”Tydlig trend”
Många importbolag struntar i valutasäkringar. Förutom att marginaler pressas, drivs den importerade inflationen på, konstaterar Danske Bank. Även Nordea varnar för valutaspekulationer i samband med utlandsaffärer.  ”Kronans svängningar kommer att fortsätta vara relativt stora”, säger Peter Dalmalm, Nordea. ...
2023-10-26 21:31 | Dagens Industri
Aktier att köpa
Aktier att köpa
I dessa utmanande ekonomiska tider är det inte konstigt att investerare världen över söker efter de dolda skatterna på aktiemarknaden, aktierna att köpa, särskilt på Stockholmsbörsen. Resultaten från tredje kvartalet 2023 har avslöjat att det fortfarande finns bolag som blomstrar,…...
2023-10-18 10:37 | Börsen för alla


Om du funderar på hur SKF och dess aktie har presterat över tid, eller varför SKF har haft en viss rörelse, kan du finna svar här. Vad tror branschanalytiker om SKF aktiens framtid? Är SKF-aktien övervärderad eller undervärderad? När kommer nästa rapport för SKF ut och hur ser framtidsutsikterna ut för SKF? Allt detta och mer kan du få insikt i på denna sida.

För dig som funderar på att investera i SKF aktier erbjuder vi även guider till hur man kan köpa aktier i SKF genom olika mäklare som Nordnet, Avanza och Aktieinvest. Vi diskuterar även fördelarna med att äga SKF inom en Kapitalförsäkring (KF) eller i ett Investeringssparkonto (ISK).

Följ med oss på en resa genom allt du behöver veta om SKF - från dess ISIN-kod till diskussioner på forum och sociala medier. Om du vill ha en djupgående förståelse av aktiemarknaden och i synnerhet SKF aktier, då är detta din ultimata källa för information.

Tänk på: Att placera pengar i fonder, aktier och andra värdepapper har historiskt sett bidragit till ekonomisk tillväxt. Dock är framtida utfall osäkra, och investeringar kan både öka och minska i värde. Det finns därför ingen garanti för att du får tillbaka din ursprungliga investering.

Aktier i bolaget SKF

Nedan listar vi information om alla typer av aktier som finns i bolaget

Aktiens namnSKF A
Typ av aktieA-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0000108201
Utdelning7.00 SEK
Avkastning3.45%
PE-tal13.13
TickerSKF A
Senast uppdaterat2023-12-11 21:28:12

Aktiens namnSKF B
Typ av aktieB-aktie
Köp aktienHos Avanza
ISINSE0000108227
Utdelning7.00 SEK
Avkastning3.45%
PE-tal13.13
TickerSKF B
Senast uppdaterat2023-12-11 21:31:33

Hur går det för SKF på börsen idag?

Här nedan kan du följa och hålla koll på hur det går för SKF på börsen idag.


Ska man äga SKF i ISK eller KF?

Det som brukar vara avgörande i denna frågan är huruvuda man vill undvika att själv behöva kräva tillbaka källskatten som dragits på utdelningar gjorda för SKF. Om en aktie anses vara en utländsk aktie så dras det automatiskt en så kallad utländsk källskatt på utdelningen.

För att ta reda på om en aktie är föremål för utländsk källskatt behöver man undersöka dess ISIN kod. Utdelningar från aktier vars ISIN kod börjar på annat än "SE" dras det utländsk källskatt för.

Vilken ISIN-kod har SKF?

ISIN-koden för SKF är SE0000108201.

SKF ISK eller KF?

Svar: SKF kan placeras in en ISK eller KF. Eftersom ISIN-koden för SKF börjar med "SE" dras det inte dras någon utländsk källskatt för utdelningar från aktien SKF, så kan den placeras i ett ISK eller en KF.

Hur kan jag köpa och investera i SKF aktien?

Vill du spara och investera pengar i SKF? En investering på börsen i SKF aktier kan på sikt bli en lönsam affär.

Vi på Börsen för alla har tre olika favoriter bland de olika ställen där man idag kan köpa aktier och andra värdepapper som aktier i SKF online:

Nordnet: Nordens ledande digitala plattform för investeringar och sparande. Fritt Courtage i 6 månader.

Avanza: Sveriges med populära digitala bank som gör det både kul och enkelt att spara och investera.

Aktieinvest: Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja SKF aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av SKF aktier mot Aktieinvest aktielager) eller Börsorder (att handla SKF aktier direkt mot börsen). Erbjuder också möjlighet att månadsspare i enskilda aktier.

Ny i aktievärlden? Missa inte vår guide: Börja med aktier.

Om du hellre vill ägna dig åt aktiv handel med aktien SKF, så kallad trading, finns specialiserade mäklare för detta ändamål. Vårt bästa tips här är IG, globalt erkända för sin expertis inom trading.

Kom ihåg: 73% av icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos sådana plattformar.

Mer detaljer om SKF aktien

Aktien SKF är en av flera aktier i Sverige som det går att investera pengar i.SKF aktien är noterad på listan Large Cap Stockholm och går utmärkt och enkelt att köpa hos nätmäklare som Avanza, Nordnet eller Aktieinvest.

Aktien SKF är noterad i Sverige och kategoriseras inom sektorn Industri och branschen/branscherna Industriella Varor & Tjänster, Komponenter & Verktyg.

Hemsida för bolaget SKF: Länk

För fullständiga detaljer om aktien SKF rekommenderar vi att ni besöker dess motsvarande aktiesida hos Avanza. Här kan ni ta del av viktig och intressant fakta om SKF aktien som antal ägare, hur många aktier bolaget består av, Beta, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, om SKF är blankningsbar samt om aktien går att belåna.

Hur kan jag köpa aktier och investera i SKF

Att köpa aktier och investera i SKF är en viktig steg i din finansiella resa. För att komma igång behöver du förstå de olika alternativen och plattformarna som är tillgängliga för att köpa aktier och investera i SKF. Vi kommer att utforska de bästa sätten att investera i SKF och vilka mäklarplattformar som erbjuder SKF som en investeringsmöjlighet.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare, är det viktigt att ha rätt information och verktyg för att fatta välgrundade beslut när du investerar i SKF. Läs vidare för att lära dig hur du kommer igång med att köpa SKF och maximera dina investeringsmöjligheter.

Köpa SKF hos Nordnet

Nordnet är en av de ledande mäklarplattformarna som erbjuder möjligheten att köpa SKF. Om du är intresserad av att investera i SKF via Nordnet, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa SKF hos Nordnet och ge dig en översikt över deras tjänster och verktyg som kan underlätta din investeringsresa.

Nordnet erbjuder investerare möjligheten att handla SKF och många andra värdepapper med en användarvänlig plattform och konkurrenskraftiga priser. Läs mer på Nordnet hemsida för att lära dig mer om hur du kan köpa SKF hos dom och dra nytta av deras tjänster.

Köpa SKF hos Avanza

Avanza är en populär mäklarplattform som ger dig möjlighet att köpa SKF. Om du överväger att investera i SKF via Avanza, är det viktigt att förstå processen och fördelarna med att använda denna plattform. Vi kommer att gå igenom stegen för att köpa SKF hos Avanza och presentera deras erbjudanden och funktioner som kan hjälpa dig som investerare.

Avanza erbjuder en enkel och tillgänglig plattform för att köpa och handla SKF och andra värdepapper. Utforska hemsidan hos Avanza angående hur du kan komma igång med att köpa SKF hos dom och dra nytta av deras resurser för att ta kloka investeringsbeslut.

Köp andelar i SKF och månadsspara i aktier som SKF med Aktieinvest

Aktieinvest erbjuder en flexibel möjlighet att köpa andelar i SKF och månadsspara i aktier som SKF. Genom att använda Aktieinvest tjänster kan du sprida dina investeringar över tid och dra nytta av fördelarna med månadssparande. Vi kommer att utforska hur du kan köpa SKF och använda Aktieinvest månadssparandealternativ för att bygga upp din portfölj gradvis.

Månadssparande är ett bekvämt sätt att investera och låta dina pengar arbeta för dig över tiden. Upptäck hur du kan komma igång med att köpa andelar i SKF och månadsspara i aktier som SKF med Aktieinvest och skapa en sund och diversifierad portfölj.

SKF aktie utveckling

Följ med på den spännande resan av SKF aktiens utveckling. SKF aktie utveckling har varit en intressant resa att följa. SKF aktiens utveckling under de senaste åren har varit föremål för uppmärksamhet och analyser från investerare och experter. Från dess första notering på börsmarknaden till de senaste händelserna som påverkar dess värde, vi utforskar SKF aktiens resa i denna sektion.

Denna sida ger dig en omfattande översikt över SKF aktiens utveckling, inklusive historiska data, trender och framtidsprognoser. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller bara nyfiken på att följa SKF aktiens utveckling, finns här all information du behöver.

SKF aktie kurs idag

SKF aktie kurs idag är avgörande för många investerare. Den aktuella kursen påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive marknadsnyheter, företagsrapporter och globala händelser. Här kan du få den senaste informationen om SKF aktiens aktuella värde och hur det förändras under dagen.

Dagens utveckling för SKF

Nedan kan ni följa senaste dygnets eller dagens utveckling för aktien SKF.

Vi presenterar dig också med grafer och diagram som visar kursutvecklingen över tid och analyserar de viktigaste händelserna som kan ha påverkat SKF aktiens pris. Oavsett om du är en aktiv handlare eller bara intresserad av att hålla koll på SKF aktiens värde, har vi den aktuella kursinformationen du behöver.

SKF aktie i år

SKF aktie i år har varit föremål för noggrann uppföljning och utvärdering. Detta år har varit en intressant resa för aktien, med många upp- och nedgångar på marknaden. I den här avdelningen kommer vi att granska SKF aktiens prestation under det aktuella året och identifiera de faktorer som har påverkat dess utveckling.

Vi kommer att analysera nyckelhändelser, företagsrapporter och marknadstrender som har format SKF aktiens pris under året. Oavsett om du är en långsiktig investerare som är intresserad av årets avkastning eller en aktiv handlare som vill förstå de senaste trenderna, har vi informationen om SKF aktiens utveckling under detta år.

SKF aktie historik

SKF aktie historik berättar en fascinerande historia om aktiens resa genom tiderna. Från dess tidiga dagar på marknaden till dess nuvarande position som en betydande spelare, tar vi dig med på en resa genom historien av SKF.

Vi kommer att granska viktiga milstolpar, händelser och prestationer som har format SKF till vad det är idag. Historien ger insikter om hur aktien har utvecklats över tid och kan hjälpa dig att förstå dess långsiktiga potential. Utforska SKF aktiens rika historik och få en djupare förståelse för dess utveckling.

SKF aktie analys

För att fatta välgrundade investeringsbeslut är en grundlig SKF aktie analys avgörande. I denna sektion kommer vi att granska och analysera SKF aktiens prestation, trender och faktorer som påverkar dess värde på marknaden. Att förstå den aktuella situationen är viktigt för att kunna göra informerade beslut när det gäller SKF.

Vi kommer att presentera dig med en översikt över SKF aktiens historiska utveckling, dess nuvarande styrkor och svagheter samt de senaste nyheterna som kan ha en inverkan på dess pris. Utforska vår SKF aktie analys för att få en djupare insikt i vad som driver aktiens prestation.

SKF aktieanalys

En noggrann SKF aktieanalys är nyckeln till att förstå hur denna aktie fungerar på marknaden. Vi kommer att ta dig igenom en detaljerad SKF aktieanalys som omfattar allt från företagets finansiella resultat till branschtrender och makroekonomiska faktorer som kan påverka SKF aktien.

Vi kommer också att granska SKF aktiens historik och identifiera eventuella mönster och tendenser. Oavsett om du är en erfaren analytiker eller bara nyfiken på att förstå SKF aktiens prestation, kommer vår SKF aktieanalys att ge dig värdefull information för att ta välgrundade investeringsbeslut.

SKF aktie prognos

Att ha en klar SKF aktie prognos är avgörande för att planera din investeringsstrategi. Vi kommer att analysera de faktorer som kan påverka SKF aktiens framtida prisutveckling och ge dig en inblick i vad du kan förvänta dig av denna aktie på lång och kort sikt.

Vi kommer att inkludera expertkommentarer och marknadsanalyser som hjälper dig att bilda en uppfattning om SKF aktiens potential. Oavsett om du är intresserad av att hålla aktien på kort sikt eller göra långsiktiga investeringar, kommer vår SKF aktie prognos att vara en värdefull resurs.

SKF aktie riktkurs

Målet för varje investerare är att uppnå en SKF aktie riktkurs som ger en lönsam avkastning. I denna avdelning kommer vi att granska analytikers och experters bedömningar om SKF aktiens riktkurs. Vi kommer också att diskutera de faktorer som ligger till grund för dessa prognoser.

Förstå SKF aktie riktkursen är viktigt för att göra investeringsbeslut som är i linje med dina ekonomiska mål. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller en aktiv handlare, ger vår analys av SKF aktie riktkurs dig insikter som kan vara värdefulla för din portföljstrategi.

SKF aktie teknisk analys

Teknisk analys är en viktig del av att förstå SKF aktiens beteende på marknaden. I denna sektion kommer vi att granska de tekniska indikatorer, diagram och mönster som används för att analysera SKF aktien. Vi kommer att identifiera viktiga stöd- och motståndsnivåer och diskutera potentiella handelsstrategier.

Oavsett om du är en teknisk analytiker eller bara nyfiken på att lära dig mer om hur teknisk analys fungerar, kommer vår SKF aktie teknisk analys att vara en värdefull resurs. Utforska de tekniska aspekterna av SKF aktien och använd den informationen för att förbättra din handelsstrategi.

SKF aktie värdering

En korrekt SKF aktie värdering är avgörande för att bedöma om en aktie är över- eller undervärderad på marknaden. Vi kommer att utföra en djupgående SKF aktie värdering och granska de olika metoder och nyckeltal som används för att bedöma aktiens värde.

Vi kommer också att diskutera de faktorer som kan påverka SKF aktiens värdering och varför det är viktigt för investerare att förstå detta. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja SKF, kommer vår SKF aktie värdering att ge dig insikter som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Vad tror analytiker om SKF aktien?

Analytikerna har sina ögon på SKF aktien och delar sina insikter om dess framtida prestation. Genom att kombinera branschkunskap och dataanalys ger de en värdefull inblick i vad som kan förväntas från SKF aktien. Att följa analytikernas synpunkter kan vara en vägledning för investerare som vill ta informerade beslut.

I denna avdelning kommer vi att ta en närmare titt på analytikernas förutsägelser och bedömningar om SKF aktien och försöka bättre förstå de faktorer som påverkar dess framtid på marknaden.

Är SKF aktien övervärderad eller undervärderad?

En av de viktigaste frågorna som investerare ställer sig är om SKF aktien är prissatt korrekt. Genom att utföra en noggrann värdering kan man bedöma om aktien är övervärderad eller undervärderad i förhållande till dess verkliga värde. Vi kommer att granska nyckeltal och jämföra SKF aktien med sina konkurrenter för att svara på denna fråga.

Denna analys kommer att hjälpa dig som investerare att fatta beslut om när och hur du ska agera med avseende på SKF aktien baserat på dess nuvarande värdering på marknaden.

Är SKF lågt värderad?

Att hitta en undervärderad aktie är ofta målet för många investerare. Om en aktie är prissatt lägre än dess verkliga värde, kan det skapa en möjlighet till lönsamhet på lång sikt. Vi kommer att analysera SKF aktiens värdering och bedöma om den kan betraktas som lågt värderad i jämförelse med dess potential.

Om du letar efter investeringsmöjligheter kan vår analys av SKF aktiens värdering vara till hjälp för att identifiera aktier som kan vara värda att överväga för din portfölj.

Är aktien SKF högt värderad?

På den andra sidan av spektrumet är frågan om en aktie är högt värderad. Om en aktie är prissatt högre än dess fundamentala värde kan det skapa en risk för investerare. Vi kommer att utföra en analys för att bedöma om SKF aktien anses vara högt värderad i förhållande till dess framtida tillväxtpotential och vinster.

För att ta välgrundade beslut om din portfölj är det viktigt att förstå om SKF aktien är överprissatt och om det finns en möjlig risk för prisfall i framtiden.

Är det köpläge på SKF aktien?

För investerare som söker möjligheter att köpa aktier, är frågan om det finns ett köpläge på SKF aktien central. I denna sektion kommer vi att analysera SKF aktiens aktuella marknadsförhållanden och identifiera om det finns faktorer som tyder på att det kan vara ett bra tillfälle att köpa.

Om du överväger att investera i SKF aktien, kommer vår analys av köpläget att ge dig insikter om när det kan vara klokt att agera och när det kan vara bäst att avvakta.

Vilken SKF aktie ska man köpa?

När det gäller SKF aktien kan det finnas olika aktieklasser (A, B, C och D aktier) eller instrument att välja mellan. I denna avdelning kommer vi att diskutera vilken typ av SKF aktie som kan vara bäst för din investeringsstrategi. Oavsett om du är intresserad av stamaktier, preferensaktier eller andra instrument, kommer vi att ge råd om vilken SKF aktie som passar bäst för dina mål.

Att välja rätt SKF aktie är en viktig del av din investeringsprocess, och vår analys kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett om du är en nybörjare som just börjar investera eller en erfaren investerare som överväger att diversifiera din portfölj, kommer vår analys att ge dig riktlinjer för att välja den SKF aktien som bäst passar dina investeringsmål och risktolerans.

Nyheter och artiklar om SKF aktien

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna och artiklarna som rör SKF aktien. I denna sektion kommer vi att samla och presentera de mest relevanta och aktuella nyheterna om SKF aktien. Från företagsrapporter till marknadsutveckling, vår nyhetsbevakning ger dig insikter som kan påverka dina investeringsbeslut.

Oavsett om du är en aktiv investerare som följer aktien dagligen eller helt enkelt vill vara informerad om de senaste händelserna, kommer våra nyheter och artiklar om SKF aktien att hålla dig uppdaterad.

Vad har hänt med SKF?

För att förstå SKF aktiens nuvarande ställning på marknaden är det viktigt att ta reda på vad som har hänt med den på senare tid. I denna avdelning kommer vi att granska de senaste händelserna och utvecklingen som har påverkat SKF aktien.

Vi kommer att diskutera nyckelhändelser, företagsnyheter och makroekonomiska faktorer som har haft en inverkan på SKF aktiens pris och prestation. Att ha en förståelse för vad som har hänt med SKF är en viktig del av att kunna göra välgrundade beslut när det gäller denna aktie.

Det är inte alltid möjligt att direkt koppla en förändring i SKF aktiens pris till specifika nyheter eller händelser. När man exempelvis ställer sig frågan ”Vad har hänt med SKF?”, kan svaret vara mycket mer komplicerat än en enkel nyhetshändelse. Även om nyheter och specifika händelser om SKF utan tvekan ofta har en betydande inverkan på aktiepriser, måste man beakta att det finns en mängd olika faktorer och komplexiteter som spelar in på aktiemarknaden.

Beroende på marknadsdynamik, investerarnas psykologi, makroekonomiska faktorer, SKF företagets prestation och många andra variabler, kan SKF aktiens pris fluktuera. Därför, när man funderar över om SKF är köpvärd, bör man inte enbart förlita sig på nyheter eller händelser. Det krävs en djupare analys av såväl SKF företaget som den övergripande marknadssituationen.

I vissa situationer kan nyheter dock ge en klar indikation eller ledtråd om varför SKF aktien har rört sig på ett visst sätt. Men det är viktigt att ha en holistisk syn och inte dra förhastade slutsatser baserat enbart på enstaka händelser kopplade till SKF.

SKF rapport

Få en djupgående insikt i SKF aktiens prestation genom att utforska dess senaste rapporter. I denna sektion kommer vi att granska och analysera SKF aktiens kvartals- och årsrapporter samt företagets finansiella resultat. Rapporterna ger dig en inblick i företagets hälsa, intäkter och tillväxtmöjligheter.

Genom att noggrant studera SKF rapporter kan du göra informerade beslut om att investera i denna aktie och förstå hur den presterar över tid.

När kommer nästa rapport?

Att veta när nästa rapport för SKF aktien kommer att publiceras är viktigt för investerare som följer aktien. I denna avdelning kommer vi att ge information om det förväntade datumet för nästa rapport och vad du kan förvänta dig att hitta i den. Rapporten kan innehålla nyckelindikatorer, företagets strategi och andra viktiga uppgifter.

Att vara förberedd på när nästa rapport kommer kan hjälpa dig att planera din investeringsstrategi och fatta beslut baserat på den senaste informationen om SKF aktien.

SKF utdelning

En av de viktiga aspekterna av att investera i SKF aktien är dess utdelningspolitik. I denna sektion kommer vi att utforska SKF aktiens utdelningshistorik och hur företaget hanterar utdelningar till sina aktieägare. Utdelningar kan vara en betydande del av en investeringsportfölj och ger investerare möjlighet till passiva inkomster.

Vi kommer att analysera SKF aktiens utdelningshistorik och ge information om när och hur utdelningar utbetalas. Detta kan vara användbart för investerare som överväger att äga SKF aktien för dess utdelningspotential.

Har SKF aktieutdelning?

För att avgöra om SKF aktien erbjuder utdelningar är det viktigt att förstå företagets utdelningspolitik. I denna avdelning kommer vi att svara på frågan om SKF aktien har en utdelningspolicy och om det finns historik av utdelningar till aktieägare.

Svar: Ja, SKF har utdelning.

Att veta om SKF aktien erbjuder utdelningar kan vara avgörande för investerare som söker efter aktier med utdelningspotential och en möjlighet till en stabil inkomstkälla.

När ska man äga SKF aktien för att få utdelning (X-dag)?

För att kvalificera sig för utdelning från SKF aktien måste investerare vara medvetna om det specifika datumet för X-dagen, det vill säga dagen då man måste äga aktien för att få utdelning. Vi kommer att ge detaljerad information om X-dagen och vad som krävs för att berättigas till utdelning från SKF aktien.

Detta är viktig information för aktieägare som planerar sina investeringar och utdelningsstrategier och som vill säkerställa att de inte missar chansen till utdelning från SKF aktien.

Hur ser framtiden ut för SKF aktien?

Att förutsäga framtiden för SKF aktien är en utmaning som många investerare och analytiker står inför. I denna avdelning kommer vi att försöka ge en uppfattning om vad som kan förväntas från SKF aktien genom att granska de senaste trenderna, företagets strategi och de makroekonomiska faktorer som kan påverka dess prestation.

Vi kommer att utforska möjliga scenarier för SKF aktien och de faktorer som kan påverka dess pris och värde på marknaden. Att förstå vad som kan påverka SKF aktien i framtiden är viktigt för investerare som vill göra välgrundade beslut.

SKF aktie prognos

En SKF aktie prognos ger en uppskattning av hur aktien kan utvecklas i framtiden baserat på analyser av olika faktorer. I denna avdelning kommer vi att presentera en prognos för SKF aktien, inklusive förväntningar på prisrörelser, volatilitet och möjliga tillväxtscenarier.

Investerares och analytikers prognoser kan vara värdefulla riktmärken för att fatta investeringsbeslut och förstå potentialen för SKF aktien i framtiden.

Varför går SKF aktien upp?

För att förstå varför SKF aktien ökar i värde är det viktigt att analysera de faktorer som driver dess pris uppåt. I denna avdelning kommer vi att diskutera möjliga orsaker till att SKF aktien stiger och hur marknaden reagerar på nyheter och händelser som kan påverka aktiens prestation positivt.

Att identifiera vad som driver prisuppgången i SKF aktien kan vara användbart för investerare som vill dra nytta av uppgången eller fatta beslut om när de ska köpa aktien.

Varför stiger SKF aktien

SKF aktiens ökning kan vara resultatet av olika påverkande faktorer på marknaden. Vi kommer att utforska vad som kan driva upp SKF aktiens värde genom att analysera nyheter, företagets prestation och allmänna marknadstrender.

Denna insikt i varför SKF aktien stiger kan vara användbar för investerare som vill göra informerade beslut om sina positioner och handelsstrategier.

Varför går SKF aktien ner?

Prisnedgången i SKF aktien kan vara resultatet av olika faktorer och händelser på marknaden. Vi kommer att granska möjliga orsaker till att SKF aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana nedgångar.

Att förstå vad som driver prisnedgången i SKF aktien är viktigt för investerare som vill skydda sina investeringar och fatta beslut om när de ska sälja aktien.

Varför sjunker SKF aktien

Nedgången i SKF aktiens värde kan vara följden av olika faktorer som påverkar marknaden. Vi kommer att diskutera möjliga orsaker till varför SKF aktien sjunker och hur investerare kan hantera en sådan situation.

Att ha en förståelse för de faktorer som ligger bakom prisnedgången i SKF aktien är viktigt för investerare som vill ta välgrundade beslut om sin portfölj och riskhantering.

SKF aktie – forum och diskussioner

Få en inblick i SKF aktiens popularitet och diskussioner som kretsar kring den på olika forum och onlineplattformar. I denna sektion kommer vi att utforska de olika onlineforum där investerare och aktieentusiaster delar sina åsikter, analyser och diskuterar SKF aktien.

Att delta i dessa diskussioner kan vara ett sätt att lära sig mer om SKF aktien och höra olika perspektiv från andra investerare och experter.

SKF aktie blogg

Följ med i SKF aktiens utveckling genom att läsa den senaste informationen och analyserna på SKF aktiebloggen. Bloggar kan vara en källa till djupgående insikter om aktien och de faktorer som påverkar dess prestation på marknaden.

Vår SKF aktieblogg kommer att erbjuda regelbundna uppdateringar och expertkommentarer om aktien och dess roll i investeringsvärlden.

SKF aktie på Twitter

För realtidsuppdateringar och snabba nyheter om SKF aktien, följ med på Twitter. I denna avdelning kommer vi att presentera de senaste tweetarna, analyserna och diskussionerna som rör SKF aktien på Twitter.

Sociala medieplattformar som Twitter kan vara en användbar resurs för att hålla sig informerad om aktiens senaste händelser och reaktioner från investerare och analytiker.

SKF aktie på Flashback

Flashback är en populär svensk diskussionsplattform, och här kan du följa trådar och diskussioner om SKF aktien. Vi kommer att presentera relevanta trådar och inlägg där investerare delar sina åsikter, analyser och frågor om SKF aktien på Flashback.

Att delta i diskussionerna på Flashback kan vara ett sätt att få en bredare bild av hur SKF aktien uppfattas i den svenska investeringsgemenskapen.

SKF aktie på Facebook

För att ansluta dig till SKF aktiens community på Facebook och delta i diskussioner och grupper, är denna avdelning till för dig. Vi kommer att ge information om relevanta Facebook-grupper och sidor där investerare och entusiaster samlas för att dela information och erfarenheter kring SKF aktien.

Att vara en del av Facebook-gemenskapen kan ge dig möjligheten att nätverka med likasinnade investerare och lära dig mer om SKF aktien från olika perspektiv.

SKF – handel och investering

Utforska möjligheterna att handla med och investera i SKF aktien. I denna sektion kommer vi att granska hur du kan köpa och sälja SKF aktier, och vi kommer att erbjuda insikter om varför investeringar i denna aktie kan vara intressanta för dig som investerare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare, kommer vår information om handel och investering i SKF aktien att vara användbar för att ta välgrundade beslut.

Köpa SKF aktie

För att äga SKF aktie måste du förstå hur du köper den. Vi kommer att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du köper SKF aktie och de olika plattformar och mäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktien.

Att köpa SKF aktie kan vara din första steg mot att bygga en investeringsportfölj eller att diversifiera din nuvarande portfölj.

När sälja SKF aktier?

Att veta när du ska sälja SKF aktier är lika viktigt som att veta när du ska köpa dem. I denna avdelning kommer vi att diskutera strategier och indikatorer som kan hjälpa dig att fatta beslut om när det är lämpligt att sälja dina SKF aktier och ta vinster.

Säljbeslutet kan påverkas av olika faktorer, inklusive dina investeringsmål och risktolerans.

Är SKF aktien köpvärd?

Att bedöma om SKF aktien är köpvärd kräver en noggrann analys av dess fundamentala och tekniska faktorer. Vi kommer att diskutera de olika aspekterna som påverkar SKF aktiens värde och bedöma om det är en attraktiv investering just nu.

Denna bedömning kan vara användbar för investerare som överväger att köpa SKF aktier och vill göra det med förtroende.

SKF aktie split

En aktiesplit är en händelse där antalet aktier ökar, och deras pris per aktie minskar proportionellt. Vi kommer att förklara hur SKF aktiens split har påverkat dess aktiepris och vad det innebär för investerare.

Att förstå aktiesplit är viktigt för att tolka förändringar i aktiens pris och portföljvärde.

Är det värt att köpa SKF aktier?

För att bedöma om det är värt att köpa SKF aktier måste du överväga olika faktorer som påverkar dess potential som investering. Vi kommer att ge en sammanfattande analys av SKF aktiens möjligheter och risker, och hur det kan passa in i din investeringsstrategi.

Detta hjälper dig att ta ett välgrundat beslut om huruvida SKF aktien är rätt för din portfölj.

Är SKF en bra aktie?

Betyget av om SKF är en bra aktie beror på din investeringsstrategi och mål. Vi kommer att diskutera de olika faktorer som kan göra SKF aktien till en attraktiv investering och de aspekter som kan orsaka oro. Baserat på dina egna mål och risktolerans kan du avgöra om SKF aktien är en passande komponent i din portfölj.

Är SKF aktien blankningsbar?

Att bedöma om SKF aktien är blankningsbar innebär att överväga om det finns möjlighet att sälja aktien i hopp om att dess pris kommer att minska. Vi kommer att diskutera möjligheterna och hinder för att blanka SKF aktien samt de risker som är förknippade med kortförsäljning.

Detta är viktig information för investerare som överväger att blanka aktien eller förstå dess potential att vara föremål för kortförsäljning.

Varför investera i SKF aktie?

För att motivera investeringar i SKF aktien kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna och möjligheterna som är förknippade med att äga aktien. Vi kommer att belysa de faktorer som kan göra SKF aktien till en lockande investering och hur den kan bidra till din portföljs diversifiering och tillväxt.

Att förstå varför det kan vara fördelaktigt att investera i SKF aktien kan hjälpa dig att fatta beslut om att inkludera den i din portfölj.

Varför dyker SKF aktien?

När SKF aktien upplever prisnedgångar är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till dessa nedgångar. Vi kommer att analysera möjliga faktorer och händelser som kan leda till att SKF aktien sjunker och hur investerare kan reagera på sådana situationer.

Att förstå varför SKF aktien sjunker är en nyckelkomponent i att hantera och minimera potentiella förluster.

Varför går inte SKF med vinst?

För att förstå varför SKF kanske inte går med vinst kommer vi att undersöka företagets finansiella prestation och de faktorer som påverkar dess lönsamhet. Detta kan inkludera företagets affärsmodell, kostnadsstruktur och marknadsförhållanden.

Att veta varför SKF inte går med vinst kan vara viktig information för investerare som överväger att investera i företaget och vill ha insikt i dess ekonomiska hälsa.

SKF vinst per aktie

SKF vinst per aktie är en viktig finansiell indikator som kan ge en bild av företagets lönsamhet och förmåga att generera vinst till sina aktieägare. Vi kommer att granska och analysera SKF vinst per aktie och vad det kan säga om företagets ekonomiska prestation.

Denna information kan vara användbar för investerare som vill utvärdera SKF aktiens potential som en lönsam investering.

Var kan jag lära mig mer om och analysera SKF aktien?

Denna sidan erbjuder rikligt med information om SKF, och du kan också finna ytterligare upplysningar om aktien SKF hos de nätmäklare vi rekommenderade tidigare. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest - aktiemäklare som alla har olika fördelar. Vi på Börsen för alla använder oss själva alla tre plattformar.

För den som vill genomföra en mer ingående analys av SKF, rekommenderar vi analystjänsterna TradingView och Börsdata. Är du intresserad av trading rekommenderas också plattformen IG starkt.

Där tillhandahålls omfattande data, inklusive SKF aktiekursens historik och diverse nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal och utdelning för SKF. Dessa verktyg erbjuder möjlighet för både teknisk och fundamental analys av SKF, vilket kan hjälpa dig i beslutet om du vill investera i SKF aktien eller ej.