Nibe aktie och bolag (NIBE B)

Välkommen till vår stora guide för bolaget NIBE Industrier och dess aktie. Här samlar vi all relevant fakta och information relaterat till aktien och bolaget NIBE Industrier som kan vara intressant ur ett affärs- och investeringsperspektiv.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Artikelns innehåll

Vad gör NIBE Industrier?

NIBE Industrier är en internationellt erkänd tillverkare inom uppvärmningssektorn som erbjuder hållbara lösningar för uppvärmning och kylning. Företaget har ett brett sortiment av produkter för både bostäder och kommersiella byggnader, vilket inkluderar värmepumpar, solenergisystem och andra energieffektiva lösningar. Med en stark närvaro i Europa och Nordamerika, samt en växande marknad i Asien, är NIBE väl positionerat för att dra nytta av den globala trenden mot mer energieffektiva byggnadslösningar.

Sedan grundandet har NIBE fokuserat på innovation och hållbarhet, vilket har resulterat i en rad avancerade teknologier och produkter som inte bara bidrar till en bättre miljö utan också tillhandahåller ekonomiska fördelar för sina användare. Företagets engagemang för forskning och utveckling säkerställer att det förblir i framkanten av branschutvecklingen och fortsätter att erbjuda marknadsledande produkter.

Med huvudkontoret i Markaryd och en företagskultur som värderar innovation och kundtillfredsställelse, fortsätter NIBE att expandera sin globala räckvidd och stärka sin position på den internationella marknaden.

Nyckeltal NIBE Industrier bolaget

Namn: NIBE Industrier
Land: Sverige
Marknadsplats: Stockholmsbörsen
Lista: Large Cap Stockholm
Sektor: Industri
Industrier: Industriella Varor & Tjänster, Klimatlösningar
VD: Gerteric Lindquist
Ordförande: Hans Linnarson
Antal aktier: 2,016,066,488 st
Börsvärde: 128 625,0 MSEK
Soliditet: 44.39 %

Bli rik med oss

Du vet väl att vi har ett helt gratis nyhetsbrev som du kan anmäla dig till nedan? Då missar du inga nyheter, analyser, tips eller uppdateringar från oss. Se till att anmäla dig redan idag!

Senaste nyheter om NIBE Industrier

Default News Image
Kepler: Tufft år väntar för Nibe
En rad analyshus och banker ha sänkt sina riktkurser för värmeteknikbolaget Nibe, där rekommendationerna skiljer sig åt.
2024-02-19 10:59 | Privata Affärer
Default News Image
Analytiker splittrade – då är Nibe på botten
Nibe vänder upp på måndagsbörsen efter fredagens rapportras som förstärktes efter telefonkonferensen. Analytikerna är dock splittrade om när botten är nådd för den just nu pressade värmepumpsaffären. Di har sammanställt kommentarerna och de nya riktkurserna efter rapporten.
2024-02-19 10:21 | Dagens Industri
Negativ öppning förväntas på Stockholmsbörsen idag måndag
Negativ öppning förväntas på Stockholmsbörsen idag måndag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 19:e Februari 2024 Idag väntas en öppning nedåt på Stockholmsbörsen, efter en blandad handelsdag i USA och Asien. De amerikanska börserna avslutade förra veckan på minus, och ledande terminer pekar mot en lägre start för OMXS30. Även…...
2024-02-19 07:39 | Börsen för alla
Default News Image
Stockholmsbörsen upp för tredje dagen i rad – Nibe rapportrasade
Stockholmsbörsen steg för tredje dagen i rad på fredagen och börsveckan blev årets näst bästa. Nibe stod för dagens stora negativa utropstecken...
2024-02-16 17:31 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes vd om uppsägningarna: ”Näringslivet behöver hjälp med en lägre ränta”
Svaga prognoser om efterfrågan fäller Nibe på börsen, samtidigt som 500 personer måste lämna värmepumptillverkaren. Bolagets vd Gerteric Lindquist vill nu se en lägre styrränta så fort som möjligt. ”Näringslivet behöver hjälp med en lägre ränta, annars blir det väldigt besvärligt för människor”, säger han.
2024-02-16 15:06 | Dagens Industri
Default News Image
Yubico rusar och Nibe tappar – vinnare och förlorare bland fredagens rapportbolag
Yubico tar täten bland rapportbolagen med en rusning på över 30 procent. Sämre går det för bland annat Nibe och Netel, som faller på sina kvartalsrapporter.
2024-02-16 13:41 | Dagens Industri
Default News Image
Vd:ns besked: Markaryd är inte fredat när Nibe skär ned
Den europeiska marknaden för värmepumpar fortsatte att gå svagt och har minst ett par svagare kvartal framför sig. Det slår Gerteric Lindquist fast på Nibes rapportpresentation i samband med bolagets rapport för det fjärde kvartalet. ...
2024-02-16 13:19 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes aktie faller tungt – runt 500 får gå
Nibe skriver att ett åtgärdsprogram inleds för att spara pengar. Sparpaketet berör cirka 500 medarbetare. Aktien faller på resultatrapporten. I skrivande stund, runt klockan 10, är Nibe Industrier (börskurs) ned med cirka 5 procent på Stockholmsbörsen på kvartalsrapporten. Bland annat skriver Nibe att efterfrågan på europeiska värmepumpar i Europa är fortsatt svag i starten av ...
2024-02-16 10:30 | Dagens PS
Default News Image
Stockholmsbörsen öppnar på grönt – Nibe backar
Stockholmsbörsen öppnar på fredagsmorgonen uppåt, efter att ha stigit även på torsdagen. Bland enskilda aktier backar Nibe efter att i samband med morgonens rapport lämnat en prognos där möjligen hela 202, kommer att ha en svagare utveckling.
2024-02-16 09:03 | Privata Affärer
Default News Image
Börsen fortsätter uppåt – Nibe faller efter rapporten
Stockholmsbörsen går mot helgen på muntert fredagshumör. Värmepumpsbolaget Nibe går mot strömmen och faller efter en rapport i linje med förväntningarna och besked om sparpaket.
2024-02-16 09:00 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes deppiga prognos oroar
Nibes siffror för det fjärde kvartalet håller upp relativt väl men den deppiga prognosen för 2024 är oroväckande. Räkna med att aktien faller på fredagsbörsen – rapportkonferensen klockan 11 blir högintressant.
2024-02-16 08:59 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes resultat i linje med förväntningarna
Värmeteknikbolaget Nibe redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var också i linje med förväntat. Styrelsen föreslår oförändrad utdelning.
2024-02-16 08:07 | Privata Affärer
Nibe Q4 rapport
Nibe Q4 rapport
Stark prestation under 2023 – tydlig nedgång i fjärde kvartalet NIBE, en ledande aktör inom värmepumpar och klimatlösningar, rapporterar en stark prestation för helåret 2023 men stöter på utmaningar under fjärde kvartalet på grund av stora svängningar i efterfrågan, särskilt…...
2024-02-16 08:03 | Börsen för alla
Default News Image
Per Holknekt förlorar rättegången mot Kindred-ägda Unibet
Per Holknekt förlorar rättegången mot Kindred-ägda Unibet.
2024-02-14 11:17 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe stiger efter storbankens skrotade säljråd
Nibe stiger på onsdagsbörsen sedan Morgan Stanley skrotat sin säljstämpel. Banken ser inte skäl till att aktien ska underprestera mer.
2024-02-07 13:54 | Dagens Industri
Default News Image
Nio delstater i Nibe-landet USA vill främja värmepumpar
Nio delstater i USA – däribland den folkrikaste delstaten Kalifornien – har ingått ett avsiktsavtal för att främja försäljningen av värmepumpar. Bland dem som hakar på tåget finns även New York, där en amerikansk bank med ett på onsdagen nyskrotat säljråd för aktien är baserad.
2024-02-07 12:00 | Dagens Industri
Default News Image
Kepler förväntar sig negativ tillväxt för Nibe
Kepler Cheuvreux förväntar sig negativ tillväxt för värmeteknikbolaget Nibe framöver. Analytikerna upprepar köp men sänker riktkursen till 80 kronor (110).
2024-01-31 11:17 | Privata Affärer
Default News Image
Börsen på plus – Sinch och Nibe stiger
Stockholmsbörsen visar små rörelser på onsdagen. Vid 13.30-tiden är breda OMXSPI-index upp 0,4 procent. Ericsson har vänt upp efter sin rapport medan Alleima faller tungt på sina kvartalssiffror.
2024-01-23 13:33 | Dagens Industri
Default News Image
DNB tror på ytterligare marginalpress för Nibe
Värmeteknikföretaget Nibes rörelsemarginal för det största affärsområdet Climate Solutions, som tillverkar värmepumpar, är på väg ned mer än tidigare förväntat.
2024-01-23 10:33 | Dagens Industri
Default News Image
DNB: Nibes marginaler på väg ned tidigare än väntat
Värmeteknikföretaget Nibes rörelsemarginal för det största affärsområdet Climate Solutions, som tillverkar värmepumpar, är på väg ned mer än tidigare förväntat.
2024-01-23 10:08 | Privata Affärer
Default News Image
Nibe faller på börsen efter sänkt riktkurs från Nordea
Nordea ser fortsatt köpläge i värmepumpsbolaget Nibe, men skruvar ned riktkursen. Aktien faller i den inledande tisdagshandeln. ...
2024-01-16 09:23 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe pressas på börsen efter sänkt riktkurs från Nordea
Nordea ser fortsatt köpläge i värmepumpsbolaget Nibe, men skruvar ned riktkursen. Aktien faller i den inledande tisdagshandeln. ...
2024-01-16 09:23 | Dagens Industri
Stark öppning väntas på börsen fredag
Stark öppning väntas på börsen fredag
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 12:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna starkt idag efter en blandad prestation i globala marknader. Amerikanska inflationsdata, som kom in något högre än förväntat, påverkade torsdagens handel men gav inte upphov till stora rörelser. I USA stängde…...
2024-01-12 07:26 | Börsen för alla
Börsnedgång väntas under onsdagen
Börsnedgång väntas under onsdagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 10:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna negativt idag, följer de blandade tendenserna från USA och Asien. Amerikanska börserna visade en blandad utveckling med detaljhandeln och handelsunderskottet som huvudpunkter. Olje- och råvarumarknaden uppvisade också blandade signaler. På OMXS30…...
2024-01-10 07:17 | Börsen för alla
Default News Image
Stockholmsbörsen backade – Nibe i botten
Stockholmsbörsen vände ned på tisdagen efter måndagens uppgångar. Bland de svagaste aktierna på storbolagslistan fanns värmepumpleverantören Nibe.
2024-01-09 17:31 | Dagens Industri
Default News Image
Stockholmsbörsen öppnar ned – Nibe mot strömmen på köpråd
Trettondagsafton, som är halvdag på börsen, levererade en öppning på minus i Stockholm efter att torsdagen stängde positivt. Bland enskilda aktier stiger Nibe efter ett köpråd från Barclays som har tagit upp värmepumptillverkaren till bevakning.
2024-01-05 09:01 | Dagens Industri
Default News Image
Börsnedgången tilltar – Nibe mot strömmen på köpråd
Nedgången på Stockholmbörsen under trettondagsafton, som är en halvdag, tilltar efter den positiva torsdagsstängningen. Bland enskilda aktier stiger Nibe efter ett köpråd från Barclays som har tagit upp värmepumptillverkaren till bevakning.
2024-01-05 09:01 | Dagens Industri
Stockholmsbörsen förväntas öppna nedåt under fredagen
Stockholmsbörsen förväntas öppna nedåt under fredagen
Morgonrapport för Stockholmsbörsen, 5:e Januari 2024 Stockholmsbörsen förväntas öppna nedåt under fredagen, i linje med de ledande europeiska börserna och de amerikanska terminskontrakten. Detta efter att de amerikanska börserna stängde blandat igår, med en svag nedgång för S&P 500 och…...
2024-01-05 07:17 | Börsen för alla
Default News Image
Barclays köpstämplar Nibe – uppsida på 13 procent
Den brittiska storbanken Barclays har på torsdagen inlett bevakning av värmepumpstillverkaren Nibe med rekommendationen övervikt.
2024-01-04 18:50 | Dagens Industri
Default News Image
Storbanken: Överdriven negativitet – då ska Nibe upp 50 procent
Marknaden har varit för brysk i sin bedömning av Nibe. Det tycker den brittiska storbanken Barclays som köpstämplar värmepumpstillverkaren. I ett scenario ser man 50 procent uppsida i Markarydsbolaget.
2024-01-04 18:50 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe-veteranen lämnar efter kurslyft på 36.000 procent
Sedan Christel Fritiofsson blev ir-ansvarig på Nibe har aktien avkastat 36.000 procent. Nu lämnar hon rollen efter 45 år på företaget – men lovar att behålla sin miljardvärderade aktiepost.
2024-01-03 13:29 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes mångåriga ir-chef lämnar sin tjänst
Nibes ir-ansvariga Christel Fritiofsson, som varit anställd av den småländska värmepumpstillverkaren i 45 år, lämnar sin tjänst. Hon ersätts av Fredrik Erlandsson som har varit ir-chef på fritidsproduktbolaget Thule.
2024-01-03 08:16 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe bland de mest köpta aktierna i december hos nätmäklarna
Privatspararna hos Nordnet i Sverige såväl som hos konkurrenten Avanza har värmeteknikbolaget som en av de mest köpta aktierna under december. Hos Nordnet är aktien näst mest köpt under månaden medan den hos Avanza är tredje mest köpta aktie.
2023-12-29 07:57 | Dagens Industri
Default News Image
Harald Mix Nibe-utmanare miljardinvesterar i Storbritannien
Nibe-konkurrenten Aira tar sig in på den brittiska marknaden och satsar 300 miljoner pund, motsvarande 3,8 miljarder kronor, i landet under de kommande åren. Det rapporterar The Guardian. ...
2023-12-28 16:03 | Dagens Industri
Default News Image
Stockholmsbörsen har vänt ned – Nibe mot strömmen
Stockholmsbörsen har tappat fart och sjunker svagt med en timme till lunch. Familjen Wallenbergs kursraket Munters och värmepumpsbolaget Nibe stiger mot strömmen.
2023-12-28 10:55 | Dagens Industri
Default News Image
Börsen steg efter julledigheten – Nibe föll efter reksänkning
Stockholmsbörsen steg efter att handeln återupptagits efter julhelgen. Värmepumpstillverkaren Nibe föll efter att Carnegie skrotat sin köpstämpel på aktien.
2023-12-27 17:31 | Dagens Industri
Default News Image
Nibes motvind väntas hänga kvar längre än väntat
Nibe är fortsatt positionerat för att ta del av tillväxten på den europeiska värmepumpsmarknaden, men kortsiktig motvind i form av höga lager, lägre och stabiliserade gaspriser samt högre räntor, kommer hänga kvar längre än väntat.
2023-12-27 09:32 | Dagens Industri
Default News Image
Svagt uppåt i Stockholm – Nibe sjunker på slopad köpstämpel
Stockholmsbörsen stiger svagt i den inledande mellandagshandeln. Värmepumpsbolaget Nibe sjunker efter slopad köpstämpel från Carnegie.
2023-12-27 09:01 | Dagens Industri
Default News Image
Carnegie slopar köpstämpel på Nibe
Carnegie slopar sin köpstämpel på Nibe och skruvar samtidigt ned riktkursen till 78 från 90 kronor. Det är dagens hittills ända riktkurs- och rekommendationsförändring.
2023-12-27 08:49 | Dagens Industri
Default News Image
Nye Hexpol-vd:n: ”En del av mitt hjärta kommer alltid slå för Nibe”
En del av Klas Dahlbergs hjärta kommer alltid slå för Nibe. Det säger han till Di om sitt nya uppdrag som vd i sfärgrannen Hexpol – där ordförande Alf Göransson nu är högst angelägen om att det inte slutar som förra gången Georg Brunstam efterträddes.
2023-12-19 17:13 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe och Hexpol åt varsitt håll på chefsflytt
Schörlingsfärens båda innehavsbolag Nibe och Hexpol backar respektive ökar på en stigande börs. Detta efter beskedet att chefen för värmeteknikbolagets största affärsområde blir vd för polymerbolaget.
2023-12-19 09:46 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe-topp ny vd för Hexpol
Hexpol har utsett Klas Dahlberg till vd för bolaget. Han tillträder senast den 1 juli 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.
2023-12-19 08:32 | Privata Affärer
Default News Image
Nibetoppchef blir ny vd i Hexpol
Klas Dahlberg, chef för Nibes affärsområde Climate Solutions, har utsetts till vd för Hexpol efter den bortgångne Georg Brunstam, och tillträder senast den 1 juli 2024.
2023-12-19 08:01 | Dagens Industri
Default News Image
Nibetoppchef blir ny vd för Hexpol
Klas Dahlberg, chef för Nibes största affärsområde Climate Solutions, har utsetts till vd för Hexpol efter den bortgångne Georg Brunstam, och tillträder senast den 1 juli 2024.
2023-12-19 08:01 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe i toppform på Stockholmsbörsen
Det började kanske en smula trevande, men tog inte många minuter för Stockholmsbörsen att bli på ett strålande måndagshumör. Gladast av alla var Nibe. Javisst blev det en grön måndag. Vid lunchtid pekade kurserna således uppåt. Det goda humöret stod sig sedan fram till stängning. En riktigt fin måndag blev det för läkemedelsbolaget Bioarctic, vars aktie ...
2023-12-11 18:12 | Dagens PS
Default News Image
Ny uppgång på Stockholmsbörsen – ABB och Nibe vinnare
Den urstarka trenden på Stockholmsbörsen håller i sig – på måndagen fortsatte indexen uppåt. ...
2023-12-11 17:31 | Dagens Industri
Default News Image
Di: Köp iskalla Nibe – har en uppsida på 50 procent
...
2023-12-11 07:02 | Privata Affärer
Default News Image
Nibe-vd:ns svar till förnärmade analytiker: ”Utagerat”
Analytikerna var uppjagade efter upplevt arroganta och stingsliga svar från Nibes vd under ondagens rapportkonferens. Nu svarar Gerteric Lindquist på kritiken.
2023-11-20 12:08 | Dagens Industri
Default News Image
Röd dag på Stockholmsbörsen – Nibe och Better Collective föll
Stockholmsbörsen bröt de senaste dagarnas uppgångssvit och avslutade torsdagen i rött. På bolagsnivå tillhörde värmeteknikbolaget Nibe och affiliatebolaget Better Collective förlorarna. ...
2023-11-16 17:30 | Dagens Industri
Default News Image
Analytikernas syn på Nibe efter rapporten
Flera analyshus har sänkt riktkurser och estimat för Nibe efter gårdagens rapport där aktien slutade ned 2,3 procent vid 67:54 kronor efter en svängig handelsdag.
2023-11-16 09:19 | Privata Affärer
Default News Image
Storbank: Nyhetsflödet kring Nibe kan knappast bli värre
Nordea anser att värmepumpsbolaget Nibes delårsrapport för det tredje kvartalet var blandad och räknar med negativ organisk tillväxt under de kommande två kvartalen. Samtidigt bedöms nyhetsflödet kring aktien knappast kunna bli värre enligt banken som upprepar sitt köpråd. ...
2023-11-16 08:49 | Dagens Industri
Default News Image
Sänkta riktkurser för Nibe efter rapport – här är dagens rekar
Värmepumpstillverkaren Nibe får sänkta riktkurser efter gårdagens rapportfall. Här är morgonens riktkurs- och rekommendationsförändringar.
2023-11-16 07:12 | Dagens Industri
Default News Image
Nibe vänder till minus efter rapporten
Värmepumpstillverkaren Nibe har vänt till minus efter att aktien tidigare lyft som mest drygt 7 procent på rapporten. Nedgången sammanföll med bolagets telefonkonferens med analytiker.
2023-11-15 14:10 | Privata Affärer
Default News Image
Nibe vd:n: Europa måste bli mer som USA
Den kyliga värmepumpsmarknaden i Europa kommer att hålla sig sval i flera kvartal. Bedömningen gör Nibes vd, Gerteric Lindquist, som förordar de subventioner som fått Nordamerikamarknaden att växa. ”Det är något som vi skulle vilja ha i Europa också”, säger han till Di TV.
2023-11-15 13:49 | Dagens Industri
Default News Image
Orden från Nibes vd borde sänka aktien
Nibes aktie steg som mest 7 procent på onsdagsförmiddagen innan uppgången mattades. Återköp av blankade aktier låg sannolikt bakom lyftet. Verksamhetsmässigt flaggar vd Gerteric Lindquist för att några lugnare kvartal väntar efter senaste årens kraftiga tillväxt. Det borde lägga sordin på stämningen.
2023-11-15 12:32 | Dagens Industri
Default News Image
Börsen öppnar upp – Nibe stiger kraftigt efter rapport
Stockholmsbörsen öppnade upp på onsdagen, efter att den steg med 3,4 procent under tisdagens av ”mjuklandningsnirvana” präglade stämning. Nibe, som infriade förhoppningarna om ett kraftigt höjt rörelseresultat, stiger kraftigt.
2023-11-15 09:01 | Dagens Industri
Default News Image
Börsen fortsätter stiga – Nibe stiger kraftigt efter rapport
Stockholmsbörsen öppnade på plus och klättrade sedan vidare uppåt under onsdagens öppningshandel, efter att den steg med 3,4 procent under tisdagens av ”mjuklandningsnirvana” präglade stämning. Nibe, som infriade förhoppningarna om ett kraftigt höjt rörelseresultat, stiger kraftigt.
2023-11-15 09:01 | Dagens Industri
Default News Image
Börsen upp över 1 procent – Nibe stiger kraftigt efter rapport
Stockholmsbörsen öppnade på plus och klättrade sedan stadigt uppåt under onsdagens öppningshandel. Efter en knapp timme var uppgångarna klart över 1 procent. Nibe, som infriade förhoppningarna om ett kraftigt höjt rörelseresultat, stiger kraftigt.
2023-11-15 09:01 | Dagens Industri
Nibe Q3 rapport 2023
Nibe Q3 rapport 2023
Rapporten för NIBE för det tredje kvartalet 2023 ger en omfattande överblick över företagets finansiella prestation och framtidssyn som beskrivs av VD Gerteric Lindquist.Q4 rapporten, alltså den senaste har vi också skrivit om - Läs den här. Viktiga höjdpunkter från…...
2023-11-15 08:37 | Börsen för alla